LUNA NOUA IN TAUR -25 APRILIE 2009 ORA 6:22 ORA ROMANIEI –CORECTII, REPETITII, BLOCAJE……..

astro_2gw_150_luna_noua_in_taur59262210511Luna Noua este un moment magic in care energiile celor doua astre se suprapun, energia masculina( yang) a Soarelui este anihilata de energia feminina a Lunii ( yin), este un echilibru a celor doua forte contrare aducand armonie dar si o stare propice manifestarii energiei inceputului.

In aceasta perioada , orice stare , emotie , gand , sentiment sunt mult amplificate, important pentru noi este directia in care folosim aceste energii deoarece alegerea binelui sau raului depinde in mare masura de noi.Momentul maxim de Luna Noua, este considerat a fi deosebit de benefic începerii actiunilor importante. Favorizeaza renuntarea la obiceiurile negative (vicii, automatisme), detasarea fata de valorile materiale în sensul integrarii lor în plan spiritual, schimbari de domiciliu, schimbarile profesionale. Luna Noua este asociata cu noi inceputuri, dar in functie de ce s-a intamplat in in trecut, noile inceputuri vor fi axate pe rezolvarea afacerilor neterminate oricare ar fie ele, este experienta castigata anterior utilizata in realizarea unor schimbari in viata noastra. Indiferent de ce s-a petrecut in ciclul lunar anterior, fie problemele vietii au creat dezorientari , fie au adus un castig , inceputurile unui ciclu lunar sunt cel mai adesea putin neclare exact ca si imaginea Lunii Noi.

Ascendentul momentului de Luna Noua este in Taur gradul 5:41 , este un ascendent de pamanat fix ce induce pentru urmatoarele 28 de zile o energie ce ne indeamna sa fim realisti , practici, sa intelegem limbajul energiei banilor si folosul pe care il pot aduce banii, este o energie ce ne face materialisti dar prudenti , senzuali, iubareti , atrasi de lucrurile ce sunt palpabile . Tenacitate si putere de munca , nevoia de siguranta materiala dar si emotionala iata fondul acestui limbaj astrologic al unui ascendent in Taur , iar instinctul ne va da forta dar si credinta in realizarea nevoilor noastre, orice fel de constrangere poate duce destul de usor la ruperea relatiilor , fie ele chiar si relatii de iubire.

Scorpionul pe axa parteneriatelor indica nevoia de relatii, parteneriate care sa ne ajute sa ne exprimam emotiile intense, accentuand asfel importanta unei uniuni satisfacatoare in care pasiunea dar si senzualitatea sa primeze. Casa parteneriatelor in Scorpion aduce nevoie de trairi intense, de acea scanteie care sa aprinda focul pasiunii, lipsa acestora pot conduce spre rupturi, cel de langa noi se poate transforma peste noapte in cel mai aprig dusman.

Guvernatotul ascendentului in Taur este Venus in Berbec gradul 0:13 plasata in casa XII , este o energie ce nuanteaza intreaga perioada pana la urmatoarea luna noua, o nuanta data atat modului nostru de abordare a vietii de zi cu zi dar si a modului de interactiune cu cei din jur , as putea vorbi aici de o energie ce ne calauzeste pas cu pas in urmatoarea perioada .

Venus in Berbec este o energie ce stie mai mult sa bruieze decat sa ajute deoarece in semnul Berbecului, Venus nu se simte prea bine , vorbim de o energie benefica mai mult unui soldat pe campul de lupta decat noua in viata de zi cu zi, vorbim de o energie ce stie sa starneasca antenele noastre emotionale intr-un chip instantaneu dar impulsiv, este un foc al pasiunii ce nu stie sa se opreasca chiar daca trebuie sa se rostogoleasca , este un gust al aventurii si al noului , de fapt tot ce-i nou si combatant va sti sa ne atraga si sa ne dea dorinte de cucerire,  as putea vorbi mai mult de o dragoste in care” luptele “ sunt benefice, este o atitudine razboinica in dragoste , cu banii, cu orice fel de valoare chiar si cu noi insine. Planeta Venus face o conjunctie destul de stransa cu Marte in Berbec , este o fuziune a celor doua tipuri de energie feminina si masculina , o fuziune condusa mai mult de planeta Marte – actiune in exterior, planeta care in semnul Berbecului este in domiciliu. Marte in Berbec este o energie puternica, este o energie impulsiva si spontana ce stie sa favorizeze miscarea, schimburile , afirmarea ,reactia brusca cu multa agresivitate la orice lezare a independentei, a dreptatii personale . Un Marte aflat in domiciliu in semnul Berbecului , deci un semn cardinal, ofera vitalitate , stimulare, adrenalina , independenta , incapatanare in realizarea tuturor faptelor chiar si a celor nebunesti.  Este timpul oamenilor curajosi si onesti care stiu sa foloseasca acest preaplin de energie in inlaturarea obstacolelor si obtinerea unei sigurante proprii. Conjunctia Marte –Venus in Berbec in casa XII ofera o reactivare a dusmanilor , incercari in existenta , naivitate si secretomanie , aventuri secrete , rupturi in parteneriatele in care ceva este ascuns, in care exista o a treia persoana. Aceasta conjunctie este aspectata destul de nefavorabil de Pluto retrograde in casa IX, este un aspect ce pune in miscare obsesii de tot felul, tensiuni datorate unor obstacole ascunse , dusmani secreti, lupte pentru putere, razbunare, gelozii, fatalitati ce stiu sa oreasca fapte si scopuri, ce stiu sa anuleze sentimente de iubire si contracte de tot felul, actiunile trecute dau nastere in aceasta perioada la puternice blocaje ce nu ne lasa sa trecem mai departe pana nu le rezolvam, este un aspect cu puternice influente distructive dar care folosit in scopuri creative poate aduce realizari deosebite. Ascendentul in Taur gradul 5:41face un aspect de conjunctie cu Soarele si Luna in Taur . gradul 5:04 , conjunctie ce reprezinta faza de maxim a Lunii Noi in Taur .  Un ascendent aspectat prin conjunctie de Soarele si Luna in Taur in casa XII poate aduce izolare , introvertire , imaginatie bogata , dificultati in organizare , emotii , framantari interioare pentru problemele lipsite de importanta , legaturi de familie slabite .

Soarele in Taur este o energie ce stie sa ne dea stabilitate , un ritm vital lent dar viguros si constant , este o mare energie ce induce calm, seriozitate , conservatorism si prudenta , simturi ascutite. Luna in Taur o duce foarte bine , este in semnul ei de exaltare aducand incredere , emotii calde, perseverenta , bunatate, rabdare, stabilitate , siguranta dar si rigiditate . Este o energie ce aduce interes pentru bani si dragoste , amplifica romantismul , sentimentele calde ofera protectie pentru cei din jur dar si pentru interesele proprii. In semnul de pamant al taurului, energia lunii stie destul de bine sa nu grabeasca lucrurile , de fapt , nici noi nu vom admite sa fim fortati sa facem ceva, este un timp in care tot ce este neclar nu prezinta importanta pentru noi. Vorbim de o energie ce stie destul de bine sa ne influenteze sa iertam pe cei din jur dar sigur nu ofera capacitate de a uita mai ales unele lucruri care ne-au afectat in vreun fel, in schimb ne ofera liniste , dorinta de lucruri concrete , palpabile care sa ne faca viata mai frumoasa,mai stabila , este o energie ce ne induce calm dar si mandrie si inaccesibilitate.

O Luna Noua in Taur in casa XII poate descrie o perioada de criza pe mai multe planuri , poate fi o perioada a intalnirii cu consecintele unor greseli din trecut , poate fi o perioada a unei intalniri cu o persoana fata de care am gresit , o perioada de suferinte variate pentru a intelege domeniile in care am gresit . Aceasta Luna Noua in Taur in casa XII este sustinuta puternic de Pluto retrograd in Capricorn in casa IX ( trigon ) , este posibilitatea de a gasi in noi resurse nebanuite care pot ajuta in schimbarile pe care trebuie sa le facem, este un aspect misterios , o stabilire a unei intelegeri secrete , este intuitia ce stie sa ne conduca pasii spre acele schimbari benefice in viata personala .

Luna Noua in Taur formata de Soarele in Taur in conjunctie cu Luna in Taur semnufica destul de clar un antagonism intre focul Soarelui si apa Lunii , este o legatura intre valorile masculine constiente si cele feminine instinctive , este un punct de energie zero , un punct in care nici una dintre planete nu o poate domina pe cealalta , ceea ce ajuta in acest moment este energia planetei Pluto aflata in miscare aparent retrograda prin aspectul de trigon , este o energie ce ne intoarce mai mult spre trecut pentru a analiza “ noile inceputuri “ realizate in trecut si care in timp s-au dovedit a nu fi cele benefice noua .Aceasta luna noua poate fi privita prin ajutorul dat de planeta Pluto –intermediarul ecestei energii ca un reparator karmic al unor inceputuri din trecut,  sa nu uitam ca o planeta retrograda aduce in cele mai multe cazuri reparari a unor greseli comise in trecut, iar in cazul lui Pluto retrograd care devine intermediarul energiei lunii noi in Taur nu putem vorbi de noi inceputuri ci de corectarea unor noi inceputuri .

Harta momentului de Luna Noua in Taur accentueza inca o data blocajul in a incepe ceva nou prn semnele interceptate Berbec –Balanta , este un timp al dificultatilor in relatii , in construirea unei relatii , de fapt dificultatea apare in orice fel de parteneriat din cauza lipsei responsabilitatii , din cauza egoismului , lipsei tolerantei , abandonuri. Cu Luna Noua in Taur dar si cu Marte , Venus , Uranus in aceasta interceptie avem sanse mai mari sa fim ajutati , sustinuti , aceasta Luna Noua poate fi o energie ce va sti sa ne calauzeasca catre acei oameni ce ne pot ajuta , poate fi o persoana din trecut , poate fi ceva neprevazut . Semnele interceptate Berbec- Balanta arata necesitatea asumarii unei relatii sanatoase , mature , o relatie ce stie sa ofere o experienta profunda de fuziune cu celalalt eliminand falsele sigurante dar cultivand toleranta0  . Aceasta Luna Noua in Taur ne pune la dispozitie o energie benefica schimbarii modului de abordare a unei relatii iar prin ascpectul de trigon cu Pluto care este renumit pentru distrugere si apoi reconstructie chiar ca este un timp in care ceea ce nu se sprjina pe nimic palpabil va fi distrus , este un timp al repararii erorilor, reexaminarii tuturor deciziilor luate in trecut , este o intoarcere spre trecut . Relatiille create doar din interes, din mila, din dorinta de a profita nu vor rezista , cele care au o fundatie solida in care limbajul dragostei, intelegerii este impletit armonios intre parteneri pot deveni mult mai puternice in aceasta perioada .

Cu Mercur tot in Taur plasat in harta momentului de Luna Noua in casa I suntem favorizati in directia analizarii corecte a lucrurilor la adevarata lor valoare , este o gandire orientate catre realitatile practice si  atenta la orice fel de detaliu. In aspect de sextil cu Uranus din Pesti sunt favorizati acei oameni deschisi noului, neobisnuitului, originalului ce vor sti sa lucreze cu finite orice context , sa-si exprime cu usurinta ideile personale , este amplificat gustul invataturii, implementarii de noi metodologii , este progresul ce lucreaza in favoarea noastra. Provocarea apare de la aspectul de careu al energiei lui Mercur in Taur cu Jupiter si Neptun din Varsator, poate fi un timp al confuziei , certitudini intelectuale ce se topesc in timp. Este un aspect ce induce multa intuitie , inspiratie dar de multe ori ele se pot dovedi false , planul ideilor si al comunicarii pot fi pline de erori de apreciere , este influenta negativa a unei persoane pe care o putem lua ca “ o influenta benefica”, este interlocutorul nepotrivit dar pe care il acceptam ca cel mai bun, este redactarea proasta a unor decizii ce pot fi pline de omisiuni , ratarea unor intalniri, discursuri prost auzite, prost intelese, este aspectul ce joaca rolul unui bruiaj in ordonarea unor fapte , dezacord intre gandire si lege, escrocherii .

Luna Noua este o energie propice unor noi inceputuri , in cazul Lunii Noi in Taur in aspect favorabil cu Pluto retrograd in Capricorn nu putem vorbi de noi inceputuri ci de corectii, repetitii, blocaje , important este sa fim deschisi acestei energii pentru a-i intelege mesajul, intuitia este la cote maxime , profitati si ascultat-va glasul inimii, este vocea ce va poate conduce in directia buna , in directia unei reconstructii materiale cat si la nivel de parteneriate .

Succes

Adriana Tudosa

You may also like

3 Comments

  1. Imi place cum explici pe intelesul tuturor!Asi avea o rugaminte ,nu ai putea sa imi spui mai multe despre persoana mea asi vrea sa imi inteleg sensul in viata!Sunt nascuta in Baia Mare pe 16 august 1986 la ora 8 45 dimineata !Imi doresc din suflet ca aceasta luna plina sa imi fie benefica pt ca trebuie sa nasc!Te rog din suflet sa imi raspunzi!ASTEPT MAILUL TAU!MULTUMESC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.