ECLIPSA PARTIALA DE SOARE IN LEU -11 AUGUST 2018, ORA 12:59, ORA ROMANIEI –“DEGETUL LUI DUMNEZEU….O RAMURA DE MASLIN ……..”

O Eclipsa de Soare ( inceputuri sortite) are loc in momentul de Luna Noua atunci cand Soarele si Luna ocupa acelasi grad zodiacal in apropierea unui Nod Lunar.

Eclipsa partiala de Soare din 11 august 2018  are loc in momentul de Luna Noua in Leu, cand Soarele si Luna ocupa acelasi grad 18:42 Leu in apropierea Nodului Nord lunar pe gradul 5:54 Leu.

In cazul acestei Eclipse partiale de Soare, doar 74 % din Soare este acoperit oferind un spectacol interesant pentru observatorii din Arctica, Groenlanda, nord-estul Canadei, Scandinavia si Asia( nord si est).

Temele Leului, semnul ce imbraca aceasta eclipsa, tin de caldura, creativitate, iubire, copii, inima, fast si ceremonii, teatru ( de multe ori dramatic), speculatii, hobby-uri, mandrie, drepturi egale pentru toti. Copiii pot fi un accent deosebit acuma. Aceasta eclipsa in leu aduce oportunitati legate de aceste teme( noi moduri de a iubi, de a relationa, de a ne exprima creativitatea, unicitatea, de a ne aduce aminte de divinitatea din noi, de a vedea binele acolo unde incercam sa dramatizam, exageram, etc.).

Soarele este protagonistul principal al vietii pe pamant, fiecare dintre noi se naste cu povestea lui de viata in care devine eroul principal dar de multe ori putem preda acest rol celorlalti. Uitam ca trebuie sa punem accent pe dezvoltarea noastra, pe evolutia noastra. O Eclipsa de Soare in Leu ne readuce in atentie povestea noastra, ne aminteste ca rolul nostru principal nu poate fi interpretat decat de catre noi si ne arata calea. Leul guverneaza inima si tot ce are legatura cu “ .. din inima” iar aceasta Eclipsa ne reaminteste ca trebuie “ sa traim viata din inima” iar iubirea, curajul, dedicatia, eroismul, puterea, vointa, pot construi un mic regat in viata noastra. Leul este un semn al regelui, reginei, al copilului divin din noi care isi exprima sinele sau unic prin puterea creatiilor sale, prin ceea ce simte si vede, prin intelepciune si compasiune. Planul creatiei lui Dumnezeu se respecta pas cu pas, facem parte din acest plan iar  Eclipsa de Soare vine cu corectii, re-asezari pe drumul care sa duca la implinire vointa cereasca si nu vointa omeneasca.

Eclipsa de Soarele in Leu condusa chiar de Soarele in Leu ne spune ca progresul karmic depinde de folosirea calitatilor pozitive ale acestui semn, in timp ce mandria exagerata, aroganta, egocentricitatea, falsa valoare, blocheaza si intarzie evolutia.

Aceasta eclipsa vrea sa invatam ca dragostea tolereaza greselile, slabiciunile si neputintele umane. Cand cineva face ceva care nu ne place trebuie sa fim toleranti, sa ne aducem aminte de esenta divina din noi, de Soarele care daruieste caldura atat buruienilor cat si florilor. Soarele nu se cearta cu nimeni, nu se supara pe nimeni, el ofera iubirea si caldura lui neconditionat. Eclipsa de Soare in Leu asociata cu Nodul Nord in Leu ne cere sa invatam sa fim un Soare pentru cei din jurul nostru, pentru cei din familia noastra, de la locul de munca, etc. Greu dar cu multa toleranta, intelegere si cu multa iubire, putem reusi.

Energia Eclipsei de Soare este intotdeauna influentata de aspectele astrologice pe care le face cu restul actorilor astrali.

In primul rand, aceasta Eclipsa energizeaza casa X, o casa unghiulara ce da forta acestei energii. Deci, eclipsa va pune un accent deosebit pe cariera, statut social, ambitii profesionale, putere personala, faima, angajatori, autoritati, functii inalte, reputatie si prestigiu national, partidele aflate la putere, idealurile societatii noastre.

 “ Nunta cosmica in Leu ”  este nasita de Mercur retrograd pe gradul 14:42 Leu, asteroidul Palas Atena pe gradul 17:07 Leu, asteroidul 11911 Inger in Leu gradul 19:30.

Fundalul acestui moment cosmic importat este modelul astrologic Yod sau degetul lui Dumnezeu. Orice aspect Yod are forma unui triunghi isoscel alungit in care planetele de la baza sunt in armonie (sextil) iar varful triunghiului este focarul acestui aspect ce arata scopul, calea de urmat. In cazul configuratiei noastre, Pluto Retrograd in Capricorn este in sextil benefic cu Neptun retrograd in Pesti( baza triunghiului isoscel) si aceste doua planete fac aspecte de  inconjunctie ( 150 grade ) cu Eclipsa de Soare in Leu sprijinita de Mercur retrograd, Palas Atena, asteroidul Angel.

Un Yod este o configuratie karmica ce aduce plati karmice si un scop special, predestinat prin planeta focar ce pune un accent deosebit pe o anumita zona a vietii. Yodul creat pentru exprimarea eclipsei de Soare poate aduce evenimente, incidente, relatii etc., intr-o maniera karmica. Cu aceasta Eclipsa solara ca punct focar al yodului format pe cer-degetul lui Dumnezeu, suntem chemati sa luam o decizie clara, o decizie care ne poate tine legati in continuare de un ciclu energetic vechi sau in cele din urma vom accepta schimbarea, noutatea.

Pluto retrograd in Capricorn in aspect de inconjunctie cu Eclipsa de Soare in Leu sugereaza dezacorduri, lupte pentru putere, planuri secrete, o modalitate disporportionata a exprimaii egoului, sinelui, puterii personale, a emotiilor. Cum Pluto este retrograd in casa a treia, marile probleme acuma pot pleca de la comunicare, documente ascunse, secrete teribile, rude, frati si surori, comunitatea in care traim.  Tot ce este toxic trebuie adus la suprafata astfel incat sa fie purificat, revizuit, refacut, transformat sau eliminat.

Neptun retrograd in Pesti in aspect de inconjunctie cu Eclipsa de Soare in Leu arata ca nu ne este prea clar modul in care trebuie sa actionam, rani mai vechi care necesita vindecare si iertare in special in familie, iubire, relatia cu copiii, cariera, lupte pentru putere, sunt accentuate in aceasta perioada fiind cea mai buna perioada sa iertam, sa ne iertam, sa cerem iertare.

Iar degetul lui Dumnezeu in acest aspect Yod este chiar Eclipsa de Soare sustinuta de Pandora, Mercur retrograd si asteroidul Inger.

Conjunctia Eclipsei de Soare in Leu cu Mercur retrograd( ideile trecute care ne tin pe loc, comunicarea aroganta, mandria exagerata, ideile fixe) si cu Palas Athena( strategul) ne cere sa gandim inainte de a sari, sa luptam pentru ceea ce este drept in aceasta lume ignorand propriile impulsuri emotionale de dragul implinirii vointei lui Dumnezeu. Asteroidul Pallas aduce daruri de intelegere si maiestrie si ne ajuta sa intelegem lucrurile altfel decat am crezut ca este posibil. Ne ajuta sa vedem mult mai clar si desi acest lucru poate aduce si durere, drame, deciziile luate sunt cele mai bune pe termen lung. Acuma putem intelege mai bine care este rolul nostru real (Leu) pe care trebuie sa il jucam pe scena vietii iar Atena  este sufleorul ceresc. Ea ne reaminteste acuma ca orasul Atena a fost numit in onoarea ei in urma unui concurs cu Poseidon(Neptun). Potrivit mitologiei, ea a castigat acest concurs oferind atenienilor un maslin iar de atunci, ramura de maslin a deveni un simbol al pacii, un simbol al intentiilor corecte, un simbol al restabilirii pacii intre Dumnezeu si om.

Cu Eclipsa de Soare in conjunctie stransa cu asteroidul Pandora, a venit timpul sa purtam in permanenta cu noi ramura de maslin, sa aducem pace in viata noastra, in relatiile noastre, in mintea noastra, in cariera noastra, in familia noastra, in relatia cu Dumnezeu. Trebuie sa incercam sa gasim solutii pasnice pentru toate probleme noastre.

Alt simbol al Atenei este sarpele, ceea ce arata ca aceasta eclipsa ne aduce oportunitati de vindecare. Armura si scutul Atenei pot fi asemanate cu  sistemul nostru imunitar, cu apararea impotriva atacurilor. Ea reprezinta mai ales puterea mintii noastre in vindecarea bolilor. Repetati zilnic: “ Corpul si toate organele mele au fost create de inteligenta infinita a subconstientului meu. Ea singura stie cum sa ma vindece. Aceasta forta curativa fara limite care se afla chiar in mine, transforma acuma fiecare atom al fiintei mele pentru a ma face sanatoasa si perfecta. Multumesc pentru aceasta vindecare  care se intampla chiar in mine. Realizarile acestei inteligente creatoare sunt minunate”.

Nu uitati ca Mercur retrograd complica comunicarea, negocierile, calatoriile, relatia cu cei din preajma noastra. Trebuie sa fim extrem de atenti la cuvintele noastre si sa incercam sa nu raspundem provocarilor. Multi vor fi nelinistiti, agitati, nervosi, un cuvant poate declansa furii inimaginabile, multi isi vor aminti de trecut sau se pot intalni in mod neasteptat cu oamenii din trecutul lor pentru a echilibra lucrurile( daca lasa mandria deoparte).

In Astrologie, asteroidul 11911 Inger este un mesager al lui Dumnezeu, reprezinta protectie, iubire pura, mesaj divin, Exista o mare protectie oferita de acest asteroid care furnizeaza in acelasi timp un sentiment de putere enorma. In acest moment, avem posibilitatea sa primim indrumare divina prin fel de fel de ghizi spirituali, oamenii care ne intind o mana atunci cand avem mare nevoie, vise, fel de fel de semne.

Forta acestei Eclipse va aduce oportunitati pentru purificarea egoului si mandriei( Soare), pentru purifiarea emotionala( Luna) , pentru transformarea ideilor si a atitudinilor mentale ( Mercur retrograd in Leu), pentru sprijin divin neconditionat( asteroidul Inger), pentru eliminarea planurilor grandioase, nerealiste, sa cantarim ambele parti ale unui argument inainte de a lua o decizie(Palas Atena).

Cu Mercur retrograd in Leu, cu Marte retrograd in Varsator, cu  Saturn retrograd in Capricorn,  cu Uranus retrograd in Taur cu Neptun retrograd in Pesti, cu Pluto retrograd in Capricorn, “ noul” nu poate sa vina inca in viata noastra, mai asteapta pana facem pace cu problemele trecutului(planetele retrograde). Pentru a ne atinge obiectivele, pentru a ne realinia cu sinele nostru divin, trebuie sa facem niste corectii.Oportunitatile si promisiunile acestei eclipse se pot intampla atunci cand Mercur in mers direct in Leu va activa punctul Eclipsei si asta in jurul datei de 30 august 2018.

Schimbarile radicale fac parte din limbajul karmic al unei Eclipse de Soare , acest lucru depinde foarte mult de harta natala a fiecaruia si de planetele natale energizate. A venit timpul pentru ceva nou, daca Eclipsa deschide o “cale noua “, este bine sa avem curajul sa mergem pe aceasta cale, cu siguranta este o cale pentru iluminare, auto-descoperire. Influenta majora a acestei eclipse va fi asupra semnelor fixe Leu, Varsator, Taur, Scorpion, in special cei nascuti in jurul datei de 11(plus, minus trei zile).  Oriunde aveti semnul Leu in harta natala, aceasa Eclipsa de Soare poate veni o schimbare importanta dar nu va grabiti si cultivati pacea, inarmati-va cu o ramura de maslin.

Acesta este un moment pentru a ne readuce aminte de simbolul biblic al ramurei de maslin, sa ne eliberam de temeri, idei fixe, mandrie exagerata si
sa refacem pacea cu Dumnezeu.

“Si pacea lui Dumnezeu, care intrece orice pricepere, va va pazi inimile si gandurile in Hristos Isus.
Incolo, fratii mei, tot ce este adevarat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice fapta buna si orice lauda, aceea sa va insufleteasca.
Ce ati invatat, ce ati primit si auzit de la mine si ce ati vazut in mine, faceti. Si Dumnezeul pacii va fi cu voi.” Filipeni 4:7,8,9

Pacea lui Dumnezeu sa fie cu voi!

Adriana Tudosa

You may also like

7 Comments

 1. Multumesc Adriana!
  Asteptam acest mesaj.
  Am o intrebare. Spui ” acolo unde aveti in harta Leul”. Mai exact la ce te referi? Cuspida casei unde se afla Leul, sau casa in care are loc eclipsa din Leu? Sau cumulate cele doua?
  In cazul meu eclipsa este in C9 iar cuspida C10 este in Leu. In ce domeniu al vietii sa ma astept la schimb?ri majore?
  Multumesc!

 2. Da.Activeaza. Pe Jupiter de pe descendent ?i pe Neptun de pe ascendent prin careu, Luna prin sextil, conjunctia Uranus – Pluto prin semisextil. Cumva intreaga harta…o pune in miscare.

  Multumesc Adriana!

 3. Adriana, cum interpretezi Yodul, varful eclipsei, ce activeaza Yodul, Luna – varf yod din natala ?! (implicate Jupiter si Chiron – baza yod natala)
  Sau, are sens sa fac aceasta asociere?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.