MERCUR RETROGRAD IN RAC SI ZODIILE:18 IUNIE-12 IULIE 2020

Si toate isi au TIMPUL lor….

Timp de trei saptamani, Mercur retrograd ne permite sa vedem si sa experimentam anumite lucruri dintr-o perspectiva cu totul diferita. Pentru a putea merge inainte trebuie totusi mai intai “sa mergem in trecut si sa clarificam lucrurile”. Acuma, Mercur retrograd in functie de domeniul de viata energizat, ne obliga prin anumite blocaje sa ne oprim asupra lucrurilor care trebuiesc re-analizate sau schimbate. De multe ori trecem destul de usor peste informatiile utile nestiind de ce anumite lucruri nu-si gasesc rezolvarea, acuma, Mercur retrograd ofera piesa lipsa in puzzle-ul unui domeniu de viata.

Simbolul Sabian pentru gradul 15 Rac, gradul de pe care Mercur isi incepe miscarea aparent retrograda:

“Intr-o sala de dineuri somptuoasa, oaspectii se relaxeaza dupa ce au luat parte la un mare banchet.”

Acest simbol este in acord deplin cu mesajul lui Mercur retrograd care incetineste acuma si ne cere si noua sa incetinim ritmul, sa iesim din starea “ de roboti zilnici”, sa fim atenti la ceea ce facem, cum facem, ce semnam, ce transmitem celor din jur. Perioadele de reflectie, meditatie, contemplare permit o pauza de la inertia instalata intr-un anumit domeniu de viata.

Capricornii, Racii, Balantele, Berbecii nascuti in prima decada a semnelor vor simti din plin influenta lui Mercur retrograd in Rac. Gemenii, Fecioarele, vor simti din plin orice perioada a lui Mercur retrograd.

Acest horoscop facut in functie de energizarea caselor astrologice (domeniile din viata noastra ) de catre Mercur retrograd este mai  precis pentru cei care isi cunosc semnul ascendentului; deci, daca va cunoasteti semnul ascendentului, cititi intai horoscopul pentru ascendent si apoi pentru semnul soarelui.

BERBEC /ASCENDENTUL IN BERBEC

Mercur retrograd in Rac poate aduce neintelegeri cu membrii familiei, pot interveni neintelegeri legate de o casa, de o afacere imobiliara, de radacinile voastre. Problemele legate de familie, casa, neam, tara, nerezolvate in trecut, pot reveni in aceasta perioada si este cel mai bun timp pentru a gasi o solutie, o cale de impacare. Este un timp bun pentru a face un plan pentru redecorarea casei, pentru schimbarea casei dar pe care sa le puneti in aplicare dupa perioada lui Mercur retrograd. Este o perioada buna pentru a face pace cu trecutul vostru, cu problemele din copilarie, cu parintii. Mercur guverneaza casa gandirii practice, a fratilor, vecinilor dar si casa muncii, colegilor, sanatatii, in consecinta pot aparea unele probleme si in aceste domenii din viata voastra care trebuiesc rediscutate, rearanjate, redirectionate. Nu uitati ca Mercur retrograd scoate la iveala tot ce este ascuns.

TAUR / ASCENDENTUL IN TAUR

Mercur retrograd  in Rac poate aduce neintelegeri cu rudele voastre, cu vecinii vostri, cu tinerii din preajma voastra. Acuma se pot reanaliza vechile dispute cu un frate, cu o sora, cu un vecin. Este un timp in care atentia la documente, cuvinte, drumuri, la ce cumparati, trebuie sa fie destul de mare deoarece puteti pierde lucruri, documente, puteti sa va pacaliti la cumparaturi, puteti sa aveti unele greutati cu masina. Atentie la calatoriile scurte, la relatia cu cei apropiati voua, la modul cum comunicati cu ei.  Modul de gandire, sistemul nervos, sunt sub influenta acestei energii puternice ,”cuvintele “ va pot deveni prieteni sau dusmani. Nu instalati programe noi in calculator, de preferat, daca aveti documente importante, asigurati-va o copie de rezerva a acestora. In comunicarile personale , argumentele voastre pot fi cam difuze , nu faceti promisiuni pe care nu le puteti respecta ,nu spuneti  da atunci cand vreti sa spuneti nu si invers. Deoarece Mercur guverneaza domeniul banilor obtinuti prin talente personale dar si domeniul iubirii, speculatii, copii, si in aceste domenii pot aparea unele provocari. Este cea mai buna perioada pentru a invata sa aveti mai multa incredere in valoarea voastra, in ceea ce puteti face prin voi insiva. Nu uitati ca Mercur retrograd scoate la iveala tot ce este ascuns.

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI

Mecur retrograd in Rac va ajuta sa reevaluati problemele legate de bani, valoare personala, bunuri personale. Este cel mai bun timp pentru a reflecta la anumite investitii deoarece puteti sa fiti ajutati sa revizuiti  un plan de afaceri, sa va ganditi cum sa va valorificati mai bine  valorilor personale, sa intelegeti mai clar ce talente trebuie sa dezvoltati in viitor  pentru a face bani. Ar trebui sa  fiti atenti la toate deciziile referitoare la bani si cum va cheltuiti banii. Este cea mai buna perioada sa va ganditi la ceea ce este cu adevarat de valoare in viata voastra, ce vreti cu adevarat, ce credeti ca merita eforturile voastre. Evitati achizitiile majore, examinati-va cu atentie conturile bancare, chitantele la orice fel de cumparaturi. Probabilitatea de a fi intelesi gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda a guvernatorului vostru, de aceea va recomand multa atentie in ceea ce spuneti, in ceea ce semnati, in actiunile personale. Mercur este si planeta familiei voastre, in consecinta, lucrurile gresite aparent ingropate legate de familie, casa, afaceri imobiliare, vor fi reinviate si trebuiesc rezolvate. Nu uitati ca Mercur retrograd poate scoate la iveala tot ce este ascuns.

RAC / ASCENDENTUL IN RAC

Mercur retrograd in Rac are o influenta deosebita in viata voastra si va poate incurca dar si descurca anumite actiuni personale, anumite probleme in familie, anumite greseli din trecut. Greselile in relatiile voastre, in planurile personale, sunt evidentiate acuma cu rolul de a le rezolva. Atentie la modul de comunicare cu partenerul, cu asociatul, cu cei din familia voastra, aici pot aparea destule neclaritati, se pot intelege gresit anumite vorbe. Atentie la ce semnati intr-un parteneriat, atentie la ce semnale primiti de la corpul vostru, atentie la sanatate. Luati in considerare o schimbare a imaginii pe care o aratati celor din jur, asteptati sa treaca aceasta perioada de trei saptamani si daca nu sunteti multumiti de voi , schimbati-va look-ul, tunsoarea, modul de a va imbraca, modul de a comunica.  Deoarece Mercur guverneaza casa fratilor, rudelor, calatoriilor scurte dar si casa secretelor, karmei, puteti intalni in urmatoarea perioada destula confuzie, ganduri amare legate de aceste directii, pot iesi in lumina anumite secrete. Nu uitati ca Mercur retrograd poate scoate la iveala tot ce este ascuns.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU

Mercur retrograd Rac va poate incurca dar si descurca anumite actiuni, greseli din trecut. Se poate vorbi de o energie destul de confuza care va poate complica existenta, va puteti insela sau puteti fi inselati, problemele trecutului va pot sacai intr-un mod continuu, mesajele primite le puteti interpreta eronat, deci atentie. Este cea mai buna perioada in care sa va ganditi la problemele vechi, la greselile voastre si sa veniti cu un plan de eliminare a bagajelor mentale construite in timp si care va fac rau. Pentru unii dintre voi aceasta perioada poate ingreuna comunicarea cu cei din jurul vostru dar in schimb s-ar putea sa deveniti mai constienti de vibratiile subtile, de prezenta divina. Fiti buni cu voi dar si cu cei din jurul vostru, iertati daca vreti sa fiti iertati. Deoarece Mercur guverneaza casa banilor facuti prin valorificarea talentelor naturale dar si casa prietenilor, sperante, protectori, in aceste directii pot aparea reevaluari a unor situatii de viata, ar trebui sa fiti atenti la toate deciziile referitoare la bani si cum va cheltuiti banii. Nu uitati ca Mercur retrograd poate scoate la iveala tot ce este ascuns.

FECIOARA/ ASCENDENTUL IN FECIOARA

Mercur retrograd in Rac aduce lectii legate de prieteni. Pot fi rupte anumite prietenii, pot fi amanate anumite intalniri, pot aparea in viata voastra prieteni din trecut, puteti fi inselati de prieteni, puteti cunoaste un om important ce poate sa va ajute in rezolvarea unor probleme. Atentie la modul de comunicare cu prietenii. Pe de alta parte, puteti simti ca trebuie sa stati mai departe de viata sociala pentru un timp, acest lucru se poate intampla prin alegere proprie sau sunt anumite circumstante exterioare fara nici un control din partea voastra. Barfele si zvonurile pot face ravagii in prieteniile voastre, ar fi bine ca in urmatoarea perioada sa fiti mai atenti, sa nu va vorbiti de rau prietenii. Cum casa XI este conectata la obiectivele si sperantele voastre, este posibil ca Mercur retrograd sa fie un ghid catre un vis pierdut pe drum, catre un prieten abandonat, catre un obiectiv ce face parte din viitorul  vostru. Probabilitatea de a fi intelesi gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda a guvernatorului vostru, de aceea va recomand multa atentie in ceea ce spuneti, in ceea ce semnati.Poate fi un timp al provocarilor in domeniul carierei, imagine publica, viata sociala, ambitii profesionale, confuzia poate aparea in comunicarea cu sefii, cu partenerii, cu oamenii ce detin o anumita putere sociala. Nu uitati ca Mercur retrograd poate scoate la iveala tot ce este ascuns.

BALANTA / ASCENDENTUL  IN BALANTA

Mercur retrograd in Rac poate aduce destula confuzie in casa carierei, in viata sociala. Comunicarea cu sefii, cu colegii  este destul de confuza, aici pot aparea destule necazuri. Nu este cel mai bun timp pentru luarea unei decizii referitoare la schimbarea carierei. Incercati sa fiti cat mai clari in comunicarea cu sefii, cu partenerii, cu familia. Unele proiecte  incepute, unele idei privind schimbarea locului de munca dar si a statului social pot cunoaste modificari, poate fi o adevarata inversare a ceea ce ati gandit, a ceea ce ati visat sa schimbati in cariera voastra. Folositi acest timp pentru a va analiza realizarile si esecurile profesionale. Utilizati aceasta perioada a lui Mercur retrograd pentru a vedea daca sunteti multumiti de cariera voastra, de relatia cu sefii vostri, aveti grija de activitatile din trecut pe care nu le-ati finalizat, fiti mai atenti cum comunicati la locul de munca. Rabdarea si o abordare precauta a carierei voastre sunt necesare acuma. Mercur guverneaza casa studiiilor mari, calatorii, credinta, lege, strainatate dar si casa secretelor, legaturi karmice cu copii, in consecinta pot aparea provocari si in aceste domenii din viata voastra. Atentie in calatorii, pot aparea in lumina unele secrete legate de trecutul vostru care pot cauza greutati destul de mari. Poate fi un timp al provocarilor legate de aspectele juridice, invatamant, legi, drumuri, calatorii lungi, relatia cu strainatatea, cu strainii. Nu uitati ca Mercur retrograd scoate la iveala tot ce este ascuns.

SCORPION/ ASCENDENTUL IN SCORPION

Mercur retrograd in Rac poate incurca drumurile voastre, poate strica anumite relatii cu strainatatea, poate sa va faca sa renuntati la anumite cursuri, calatorii, vacante, pot aparea in prim plan provocari legate de anumite aspecte juridice. Nu este cel mai bun timp pentru decizii, incercati sa aveti mai multa rabdare cu detaliile unei idei marete. Cel mai mare dusman al vostru acuma este credinta ca ati gasit totul, ca puteti detine doar voi adevarul uitand ca si ceilalti au adevarul lor. Marea lectie a lui Mercur retrograd este sa invatati despre toleranta si iubire, acceptarea crezurilor celorlalti, sa va conduceti viata dupa legile divine si nu dupa propriile legi. Utilizati aceasta perioada pentru revizuirea crezurilor voastre. Tot ce tine de morala, etica, adevar, credinta in viata voastra sunt in vizorul acestei energii, deci mare atentie. Fiti pregatiti pentru intarzieri, obstacole in planurile voastre de calatorii. Pot aparea in prim plan provocari legate de anumite aspecte juridice. Atentie mare la drumuri, la cum conduceti masina. Deoarece Mercur guverneaza casa banilor partenerului, a creditelor, banii unui contract semnat, viata intima, mosteniri,  dar si casa prietenilor, relatii ciudate, copiii celorlalti, pot aparea si in aceste domenii destule incurcaturi. Aceasta perioada poate fi un pic mai grea, incercati sa stati departe de conflicte, evitati comunicarea agresiva, cultivati bunatatea. Nu uitati ca Mercur retrograd scoate la iveala tot ce este ascuns.

SAGETATOR / ASCENDENTUL IN SAGETATOR

Mercur retrograd in Rac poate poate aduce in lumina toate secretele trecutului legate de afaceri, putere, banii partenerului de viata, relatii triunghiulare, planuri de manipulare, partener, asociat, rivalitati. Mercur va va invata ca razbunarea si ura se intorc impotriva celui care le da viata. De mana cu Mercur retrograd, veti parcurge o cale a umbrelor voastre aratandu-va ce trebuie sa iertati, sa schimbati sau sa acceptati asa cum este. Aceasta perioada poate fi un pic mai grea, incercati sa stati departe de conflicte, evitati comunicarea agresiva, cultivati bunatatea. Simtul afacerilor este destul de confuz, pot aparea necazuri in afaceri, in relatii, probleme cu banii, cu plata anumitor credite, cu plata unor impozite.  Secretele si lucrurile ascunse pot fi dezvaluite acuma. Este cea mai buna perioada pentru o transformare mentala, pentru o cercetare atenta a unor experiente grave din trecut. Renuntati la razbunari, la comunicarea agresiva, la invinuiri, analizati-va pe voi intai, este cea mai buna cale. Mercur guverneaza casa partenerului dar si casa carierei, vietii sociale, in consecinta pot aparea provocari si in aceste domenii din viata voastra. Confuzia poate aparea in comunicarea cu sefii, cu partenerii, cu copii, cu oamenii ce detin o anumita putere sociala. Pot iesi in lumina anumite secrete legate de partener, asociat, avocat, cariera, seful vostru. Nu uitati ca Mercur retrograd scoate la iveala tot ce este ascuns.

CAPRICORN / ASCENDENTUL IN CAPRICORN

Mercur retrograd in Rac poate aduce destula agitatie in relatiile voastre, casnicie, parteneriate de orice fel, inclusiv parteneri de afaceri, chestiuni juridice, dusmani, concurenti, rivali, loc de munca. Neintelegerile cu partenerul de viata se pot intensifica, fiti mai rabdatori si atenti in comunicare. Mercur retrograd va poate ajuta sa intelegeti ca diferentele de opinie cu ceilalti, cu partenerul de viata, nu trebuie sa conduca neaparat la lupte. Ar fi bine sa nu semnati contracte in aceasta perioada, daca este posibil, amanati aceasta problema timp de trei saptamani. Axati-va mai mult pe contractile deja facute, pe rezolvarea unor probleme in casnicia voastra sau cu un partener de afaceri. Fiti mai atenti in comunicarea cu partenerul de viata, reexaminati problemele cuplului vostru. Mercur  guverneaza casa muncii, colegi, sanatate dar si casa studiilor mari, calatorii, strainatate, in consecinta pot aparea provocari si in aceste domenii din viata voastra. Este cel mai bun timp sa va rezolvati anumite probleme legate de locul de munca, scoala, strainatate. Nu uitati ca Mercur retrograd  scoate la iveala tot ce este ascuns.

VARSATOR / ASCENDENTUL IN VARSATOR

Pentru voi, Mercur retrograd in Rac poate agita lucrurile, comunicarea la locul de munca. Pot aparea neintelegeri la locul de munca, cu colegii, cu sefii, sunteti nemultumiti de programul de lucru, orice rutina, orice amanunt va poate creste nervozitatea manifestand astfel dispersie si instabilitatea in munca. Sistemul nervos este cam afectat in aceasta perioadaiar din aceasta cauza va puteti certa cu colegii, cu sefii. Comunicarea cu cei de la locul de munca este cam confuza in aceasta perioada. Nu fortati nota la locul de munca, nu luati hotarari decisive legate de munca voastra. Pot aparea unele probleme din trecut ce trebuiesc reexaminate, catalogate, etichetate. Mercur retrograd va cere sa invatati sa fiti mai flexibili, sa renuntati la critica excesiva care va scade imunitatea dar aduce si probleme cu cei din jur. Este cea mai buna perioada in care sa intelegeti ca mintea cu tot ce are adunat in ea va influenteaza starea de sanatate. Repetati cat de des puteti:”pacea lui Dumnezeu imi cuprinde mintea si intreaga fiinta” , veti vedea schimbarile ce apar. Aceasta perioada ar putea aduce o perspectiva noua intr-o problema de sanatate veche. Este cel mai bun moment pentru a gasi o noua abordare a tuturor problemelor de sanatate, probleme de munca. Mercur guverneaza casa iubirii, copiilor, creativitatii personale dar si casa transformarii, banilor primiti prin diverse parteneriate, credite, in consecinta pot aparea provocari si  in aceste domenii din viata voastra. Nu uitati ca Mercur retrograd  scoate la iveala tot ce este ascuns.

PESTI / ASCENDENTUL IN PESTI

Timp de trei saptamani, Mercur retrograd se va concentra pe viata voastra romantica, pe placerile voatre, pe creatiile si copiii vostri. Abordati cu intelepciune orice comunicare cu persoana iubita, cu copii, reexaminati problemele de comunicare cu acestia deoarece este un timp in care puteti vedea destul de clar unde sunt problemele si ce trebuie sa faceti. Evitati sfeculatiile financiare in aceasta perioada. Acesta poate fi un moment minunat pentru a va reconecta cu copiii vostri, ii puteti intelege mai bine daca deveniti mai rabdatori si deschisi in comunicarea cu ei. Un iubit din trecut poate sa reapara acuma. Mercur guverneaza casa familiei, parintilor dar si casa partenerului, in consecinta pot aparea provocari si in aceste domenii din viata voastra. Problemele nerezolvate in trecut legate de familie, de partener pot reveni in aceasta perioada fiind cel mai bun timp pentru a gasi o solutie, pentru a gasi o cale de impacare. Nu uitati ca Mercur retrograd  scoate la iveala tot ce este ascuns.

 

Adriana Tudosa

 

 

 

 

You may also like

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.