ECLIPSA DE SOARE IN CAPRICORN SI ZODIILE- 4 IANUARIE 2011

Eclipsele aduc in general schimbari importante in vietile noastre, nimic din ce se intampla in timpul unei eclipse , in zilele premergatoare si, mai ales  dupa eclipsa nu poate fi prea usor.

Pe 4 ianuarie 2011 are loc o Eclipsa partiala de Soare in Capricorn pe gradul 13:38 asociata cu Nodul Nord lunar in Capricorn -destinul,evolutia.  Daca tinem seama de faptul ca Nordul Nord este “ mesagerul sufletului nostru” iar eclipsa de Soare este o Luna Noua speciala (noi inceputuri) ,atunci putem spune ca acest moment astral ofera oportunitati imense pentru reasezarea noastra pe autostrada sufletului ,destinului,singura cale care ofera evolutie,fericire ,realizare .

Una dintre lectiile oferite de aceasta Eclipsa in Capricorn este de acceptare a realitatii si a limitelor dar si de stabilire a obiectivelor realiste si concentrarea pe ceea ce este important pentru fiecare, avem sansa de a face schimbari importante in viata noastra. Sa ne folosim cu intelepciune energia, emotiile , relatiile , convingerile , sa fim rabdatori  si sa dam dovada de responsabilitate , maturitate , organizare.

Pentru unii influenta eclipsei poate fi subtila in timp ce pentru altii poate fi destul de intensa indicand noi inceputuri, schimbari radicale , stiri neasteptate, surprize de tot felul.  Aceasta Eclipsa de Soare in Capricorn are o influenta deosebita asupra semnelor cardinale (cei nascuti  in jurul datei de 4, plus , minus trei zile  ); daca aveti planete personale  intre gradele 11-17 Capricorn,Rac,Balanta , Berbec, atunci aceasta eclipsa are numele vostru inscris in ea , urmeaza o perioada cu destule  provocari in viata voastra dar trebuie sa fiti foarte atenti si la sanatatea voastra.

Aceasta energie imensa  a Eclipsei de  Soare in Capricorn poate   aduce evenimente majore daca face un aspect destul de strans cu una din planetele personale diin harta natala.
Daca eclipsa face conjunctie cu ascendentul natal mare atentie la sanatate, in conjunctie cu descendentul natal pot aparea teste legate de parteneriate , sot, afaceri, in conjunctie cu MC natal pot aparea teste legate de orice fel de pozitie sociala, functie, in conjunctie cu FC eclipsa poate arata unele schimbari legate de casa, familie, afaceri, parinti.

Daca eclipsa este in conjunctie cu Soarele natal , adesea pot prevesti anumite  schimbari radicale  pentru barbat, sot, tata.
Daca eclipsa este in conjunctie cu Luna natala , de cele mai multe ori sunt afectate femeile, mama , chiar persoana in cauza .

Acest horoscop facut in functie de energizarea caselor astrologice (domeniile din viata noastra ) de catre Eclipsa de Soare , este mai pentru précis   pentru cei care isi cunosc semnul ascendentului, deci, daca va cunoasteti semnul ascendentului cititi intai horoscopul pentru ascendent si apoi pentru semnul soarelui.

BERBEC /ASCENDENTUL IN BERBEC

Eclipsa  de Soare in casa X energizeaza si pune in miscare domeniul carierei, vietii sociale, se pot schimba cariere, pot aparea modificari legate de munca, reputatie, activitati sociale, profesionale. Este incercata sau dezvoltata puterea sociala care implica bani, cariera, statut social si colectiv. Poate fi un timp al unor experiente cruciale in cariera, schimbarea locului de munca, este o energie imensa ce poate promite un anumit grad de publicitate dar si fluctuatii cu privire la reputatie, statut social. Folosita pozitiv, aceasta eclipsa poate ajuta in dezvoltarea carierei, gasirea unui alt loc de munca ce promite multumire dar si dezvoltarea unei vocatii. Pentru cei nascuti intre 1-7 aprilie  , aspectul de careu dintre Eclipsa de Soare si Soarele natal accentueaza situatiile instabile si incordate, castiguri si pierderi alternative, tulburari ale sistemului nervos, nevroze, febrilitate.

TAUR / ASCENDENTUL IN TAUR
Eclipsa de Soare in casa IX promite si favorizeaza cautarea semnificatiei lucrurilor, atragerea de religie, filosofie, cunostinte “inalte, superioare”,Sunt favorizate . calatoriile lungi. “visele mari” , contactele stranse cu alte culturi, alte tari, experiente legate de profetii, casatoriile in strainatate,  “iubirea de departe “poate sa va gaseasca .  Activitatile cu caracter juridic pot necesita o atentie deosebita, puteti hotara sa incepeti anumite cursuri, toate activitatile legate de invatamant, cunoastere va vor atrage foarte mult. Aceasta eclipsa activeaza tot ce inseamna invatamant superior, expansiune culturala , calatorii necesare descoperirii si dezvoltarii intelepciunii. Pentru cei nascuti intre 1-7 mai, aspectul de trigon dintre Eclipsa de soare si Soarele natal anunta posibilitati imense, popularitate in anturaj, consideratie din partea superiorilor, favoruri si avansari, sansa la jocurile de noroc, speculatii fructuoase.

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI
Eclipsa  de Soare in casa VIII poate accentua grijile financiare, nevoia de impunere a puterii personale. Toate activitatile legate de resursele impartite cu altii, elaborarea bugetelor, imprumuturi, impozite, asigurari, investitii , testamente sunt puternic energizate in bine sau in rau. Casa VIII are o legatura directa cu afacerile ce au la baza un contract sau un accord implicat , asadar , casatoriile, ratele, contractele de credit, toate formele de parteneriat indiferent daca implica bani , relatii interpersonale sau sociale , incredere, sunt destul de energizate .  Este un timp in care se pot rupe contracte datorita pierderii increderii, responsabilitatii, se pot reformula anumite acorduri, vorbim de schimbari profunde si vitale ce va pot afecta nu numai pe voi dar si pe cei din jur.

RAC / ASCENDENTUL IN RAC
Eclipsa de Soare in casa VII poate energiza experientele legate de modul in care relationati cu ceilalti, simtul fundamental al cooperarii cu ceilalti , cooperare ce serveste unui anumit scop. Este de fapt un test major al scopurilor unui parteneriat fie ca vorbim de casnicie, de afacere. , sunt posibile destule tensiuni dar si confuzii in acest domeniu din viata voastra. Urmeaza un timp in care energia imensa a acestei eclipse poate lucra in implinirea unei relatii prin casatorie, in unele relatii cu probleme pot aparea rupturi sau o redefinire a ceea ce inseamna un parteneriat, a scopului unui parteneriat. Atentie la problemele legate de lege.. Pentru cei nascuti intre 1 -7 iulie , opozitia dintre Eclipsa de Soare si Soarele natal  pe axa I –VII , axa eu-tu , poate aduce schimbari in  parteneriate, afaceri,avere, bunuri, activarea dusmanilor,  exista un risc de a pierde controlul, tendinte spre revolta, discutii contradictorii, furie, certuri, gesturi hazardate, calatorii periculoase.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU
Eclipsa de Soare in casa VI energizeaza fluctuatiile la locul de munca, schimbari ale locului de munca, modificari ale programului de munca, schimbari de sefi , un mai mare interes fata de sanatate si intretinerea sanatatii. Schimbarile promise de aceasta energie imensa pot insemna pasi inainte sau pasi inapoi, putem vorbi de crestere personala, o crestere ce inseamna de fapt transformarea sau schimbarea conditiilor de la locul de munca. Pot aparea si anumite crize in stransa legatura cu modificarile de la locul de munca ce pot afecta si sanatatea. Mesajul eclipsei in casa VI are o legatura directa cu “transformarea voastra” , transformare ce se face adesea prin schimbare, suferinta, rabdare si rezistenta.

FECIOARA/ ASCENDENT IN FECIOARA
Eclipsa  de Soare in casa V energizeaza activitatile legate de felul cum sunt folosite talentele creative, putem vorbi de un test al exprimarii de sine, al exprimarii emotionale si al exprimarii creative. Poate fi un timp care va poate aduce o iubire, un copil, putem vorbi de experiente ce activeaza emotiile , actiunile riscante, dorinta de aventura , dorinta de a risca in promovarea initiativelor creative sau financiare. Este un timp in care flerul si imaginatia va pot conduce la rezultate foarte bune. Pentru cei nascuti intre 1-7 septembrie  aspectul de trigon dintre Eclipsa de Soare si Soarele natal anunta posibilitati imense, popularitate in anturaj, consideratie din partea superiorilor, favoruri si avansari, sansa la jocurile de noroc, speculatii fructuoase.

BALANTA/ ASCENDENT IN BALANTA
Eclipsa  de Soare in casa IV energizeaza tot ceea ce inseamna familie, radacinile familiei, resedinta, afaceri imobiliare. Putem vorbi de o atentie mai mare fata de familie, cariera, o implicare mai profunda in viata parintilor, afaceri imobiliare ce pot cunoaste salturi sau anumite pierderi. Sunt posibile imbunatatiri a locului in care locuiti, putem vorbi si de schimbari de resedinta sau un punct final pentru lucrurile care treneaza in viata voastra. Experientele aduse de energia eclipsei in aceasta casa au o legatura directa cu tot ce inseamna integrare si stabilizare in cadrul unui camin, familie, radacinile unei familii, pot aparea schimbari in ceea ce inseamna stil de viata, casa, tara. Pentru cei nascuti intre 1-7 octombrie , aspectul de careu dintre Eclipsa de Soare si Soarele natal accentueaza situatiile instabile si incordate, castiguri si pierderi alternative, tulburari ale sistemului nervos, nevroze, febrilitate.

SCORPION/ ASCENDENTUL IN SCORPION
Eclipsa  de Soare in casa III energizeaza toate formele de comunicare, poate perturba sau repara schimbul de informatii intre voi si rude, cu  tinerii din preajma voastra, activitatile legate de transport, cumparaturi. Sunt posibile mutarile, chestiunile legate de frati si surori necesita din partea voastra o atentie desosebita , apar oportunitati pentru continuarea unor cursuri, puteti beneficia de pe urma unui talent de scriitor, sunteti ajutati sa dati valoare cuvantului si sa beneficiati de pe urma folosirii in mod pozitiv a acestui talent. Atentie la masini si la cum conduceti masina . Pentru cei nascuti intre 1-7 noiembrie , aspectul de sextil dintre Eclipsa de Soare si Soarele natal prevesteste o perioada fericita propice demararii unor activitati noi, aprecieri si favoruri din partea superiorilor, initiative de succes.

SAGETATOR/ASCENDENTUL IN SAGETATOR
Eclipsa de Soare in casa II energizeaza tot ce inseamna probleme financiare, valoare personala . Urmeaza un timp in care trebuie sa fiti foarte atenti la tot ce inseamna bani, castiguri financiare, cum obtineti banii, cum ii cheltuiti. Puteti decide sa aveti un al doilea loc de munca care sa va mai aduca un castig financiar, puteti sa faceti achizitii importante. Experintele aduse de aceasta eclipsa pot provoca schimbari in modul in care vedeti banii, castigurile personale , valorile materiale dar si cele personale.

CAPRICORN/ASCENDENTUL IN CAPRICORN
Eclipsa de Soare in casa I aduce destule experiente in viata voastra ce va vor ajuta la descoperirea a ceea ce sunteti dar si la afirmarea personalitatii. Sunt posibile schimbari in aspectul personal, schimbari temporare sau permanente de personalitate, Energia acestei eclipse pune un accent deosenbit pe dezvoltarea personala , increderea in sine, dezvoltarea orizonturilor personale. Folosita negativ, energia eclipsei poate accentua aroganta, multumirea de sine. Pot aparea unele crize de identitate care pot da nastere la unele meditatii ce pot scoate la suprafata unele zone de slabiciuni ce pot fi dezvoltate si folosite mai efficient. Pentru cei nascuti intre 1-7 ianuarie , conjunctia dintre Eclipsa de Soare si  Soarele natal  poate amplifica neintelegerile, nefericirea conjugala, despartirile, probleme cu sanatatea, pericole in calatorii , stare generala febrila.

VARSATOR/ ASCENDENTUL IN VARSATOR
Eclipsa  de Soare in casa XII poate energiza restrictii de tot felul, urmeaza un timp in care puteti decide sa traiti mai izolat, atentia voastra se poate concentra pe desfasurarea unui proiect deosebit , pentru finalizarea acestuia avand nevoie de singuratate. Aceasta eclipsa poate reprezenta o oportunitate de a descoperi in voi toate raspunsurile de care aveti nevoie , veti simti o nevoie imensa de a-i ajuta pe altii, sa deveniti parte dintr-o cauza sau un scop mai inalt. Aceasta eclipsa pune un accent deosebit pe dezvoltarea spirituala.

PESTI/ ASCENDENTUL IN PESTI
Eclipsa de Soare in casa XI poate energiza si activa tot ceea ce inseamna aliantele sociale , atasamentul fata de un grup social, un grup de prieteni, este un timp in care puteti fi fortati sa rupeti anumite legaturi de prietenie care nu va mai sunt de folos, deasemenea va puteti da seama de valoarea unei prietenii, aceasta eclipsa poate ilumina si aduce la suprafata anumite lucruri ascunse intr-o relatie de prietenie. Sunt posibile cunostinte noi, posibile beneficii suplimentare, stabilirea unor relatii utile, a unor prietenii ce pot juca un rol deosebit in viata voastra..Experientele aduse de aceasta eclipsa in casa XI au o legatura directa cu  atitudinea voastra fata de realizari, succes social sau de pierderea acestora. Pentru persoanele nascute intre 1-7 martie  ,  aspectul de sextil dintre Eclipsa de Soare si  Soarele natal favorizeaza demararea unor activitati noi, aprecieri si favoruri din partea superiorilor, succese sociale, ameliorarea conditiilor de orice fel.

Adriana Tudosa

You may also like

11 Comments

 1. multumesc ptr acest articol. chiar il asteptam si eram curioasa ce ne aduce nou aceasta eclipsa de soare. cum as putea sa interpretez cuadraturile pe care le face eclipsa cu chiron natal din berbec (gradul 13,06) – casa I si cu uranus (gradul 11,36) si luna neagra (gradul 10,01) din balanta – casa VII?
  MULTUMESC INCA O DATA PTR ARTICOL.
  LA MULTI ANI! UN AN NOU CU MULTA SANATATE SI MULTA INSPIRATIE!

 2. Adriana,am ascendent scorpion,sunt nascuta pe 5 septembrie, soarele in casa10, am luna natala in capricorn la grad 11 in casa a 2-a, sa inteleg ca ma va influenta puternic aceasta eclipsa, in ce teme ?!Soarele si luna in tranzit fac sextile cu ascendentul,cu marte(casa12) ,saturn(c 4),neptun(c 1), si trigoane cu soarele(c 10) ,uranus(c 10) si pluto(c 10).
  Multa sanatate si multa iubire sa-ti aduca noul an!!!
  Imbratisari cu drag!

 3. salcie
  casa II are o legatura directa cu banii ,valorile tale ( valorile ,banii care vin din alta parte se gasesc in casa VIII),cu luna in casa II ,banii tai,facuti de tine au un mers fluctuant ,te gandesti la cat de repede isi schimba semnul luna si cam asa sunt si banii tai,acest lucru iti poate crea destule emotii. Eclipsa de soare in conjunctie cu luna natala in casa II aduce o nevoie emotionala de securitate financiara ,iti doresti confort financiar dar pentru asta trebuie sa reanalizezi situatia ta financiara si sa-ti faci planuri care odata puse in practica iti pot reda stabilitatea economica . Mesajul acestei eclipse in casa II este destul de sugestiv ,cat de stabile sunt veniturile tale si ce poti face pentru a castiga mai mult in asa fel incat stabilitatea ta financiara in legatura directa cu stabilitatea ta emotionala ( luna ) , sa se instaleze in viata ta . Poate fi un timp al unor venituri fluctuante ,pot aparea chiar si pauze in veniturile tale , acest lucru iti poate crea emotii intense ,totusi ,eclipsa nu-ti vrea raul, te poate ajuta sa-ti redescoperi valoarea ta ,sa-ti gasesti un job in care esti mai bine platita .Eclipsa in casa II in conjunctie cu luna natala arata ca atitudinile materialiste sunt foarte puternice ,dorinta de a face mai multi bani este in primulrand asociata cu nevoia emotionala de securitate financiara decat cu lacomia sau avaritia .Eclipsa in aspect cu luna natala poate produce schimbari importante in viata ta ,femeile ,mama pot juca un rol activ in viata ta , in timp vei vedea ca aceste modificari sunt benefice pentru tine .
  In trigon cu soarele,uranus,pluto din casa carierei poate arata o realizare majora in acest domeniu ,poate fi ceva neasteptat , atragi atentia asupra ta ,poti fi sustinuta de un barbat ,de o persoana importanta. In aspect benefic cu ascendentul,se poate spune ca urmeaza o perioada in care poti sa-ti imbunatatesti aspectul fizic,sanatatea.
  Toate cele bune .
  La Multi Ani !
  Adriana

 4. Vreau sa confirm cele spuse de tine, intr-adevar am nevoie de stabilitatea financiara ca sa pot fi linistita emotional si mai ales in aceasta perioada si cineva de sus a indrumat pasii cuiva spre mine spre a ma sustine …profesional cred ca deja am atras atentia,sa vedem ce va urma!
  Mult bine!

 5. LA MULTI ANI! sa va dea Dumnezeu multa liniste in suflet, pace si armonie in casa, multa sanatate si implinirea tuturor dorintelor.

 6. Multumesc tare mult pentru articol! Pentru mine este edificator intrucit pe harta natala am soarele la gradul 13 capricorn casa III, Saturn 14 rac casa IX, iar in revolutia solara 2011 soarele, luna si marte sunt conjuncte in casa VI.
  Este clar faptul ca ma gasesc la un inceput de drum… cel putin profesional.
  Sa ne pregatim pentru evolutie!

 7. Eu sunt n?scut pe data de 4 Ianuarie ,
  Si as vrea sa ?tiu ce îmi va aduce aceasta eclipsa!

  Multumesc!

 8. Catalin
  Eclipsa fiind chiar de ziua ta de nastere ,destinul ti-a pregatit o schimbare intr-un anumit domeniu din viata ta ,este o schimbare care iti va marca urmatorii ani .
  Pentru a sti care este acest domeniu din viata ta ,am nevoie de datele tale ,ora de nastere,locul de nastere.
  Adriana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.