ECLIPSA DE LUNA IN CAPRICORN – 26 IUNIE 2010 ORA 14:30 , ORA ROMANIEI –UN CANTEC AL “PASARII PHOENIX”…

capricorn

O  Eclipsa de Luna este o Luna plina mai speciala, mai intensa, arata ca urmeaza o perioada de cateva luni in care trebuie sa limpezim  lucrurile din viata noastra, in special accentueaza necesitatea clarificarii, eliminarii efectelor actiunilor din trecut( LUNA) intr-un mod care sa ne faca viata mai usoara . Eclipsa de Luna poate produce transformari majore, este o energie imensa ce ne orienteaza mai mult spre relatii , poate declansa fel de fel de crize in scopul constientizarii necesitatii unei relatii in viata noastra,  fie ca vorbim de o relatie de la locul de munca, de relatia cu noi insine, de relatia cu partenerul, cu cei apropiati noua.  Este bina sa stim ca o eclipsa de Luna este o Luna Plina mai puternica cu  efecte de durata ,  emotiile sunt sporite , ceva vine la lumina in acest moment si daca vom fi atenti la aceste emotii ale noastre cu siguranta ne putem da seama  ce trebuie sa modificam, sa eliminam sau sa adaugam vietii noastre pentru a ne simti bine .

Eclipsele genereaza multe emotii in viata noastra de toate zilele, dar in aceeasi masura  , pot aduce in lumina adevarul in relatii , un adevar brusc si caruia trebuie sa incercam  sa-i facem fata , de multe ori eclipsele pot fi asociate cu surprize de tot felul, surprize care de fapt vor incerca sa ne reaseze pe drumul cel bun., sa ne aduca fata in fata cu partenerul sortit, cu locul de munca benefic pentru noi, cu un prieten ce poate fi un sprijin important pentru viitorul nostru. Partea pozitiva a unei eclipse o putem vedea daca vom avea curajul sa deschidem usa spre schimbarile spre care suntem impinsi sa le facem , instinctiv vom simti ce  trebuie sa facem, cu cat ne vom lega mai mult de trecut cu atat vom simti mai dur influenta unei eclipse..

Eclipsa de Luna in Capricorn  din 26 iunie 2010 este asociata cu Nodul Nord Lunar in Capricorn  ceea ce semnififica destul de clar oportunitati pentru viitor, Nodul Nord al Lunii are o legatura directa cu noile experiente, cunostinte, acumulari necesare in existenta actuala.,  sunt lectiile pe care trebuie sa le invatam, putem vorbi de un drum greu dar care  ofera oportunitati pentru dezvoltare, ne vorbeste despre  “ideea noua” rasplatita , recompensata care conduce la implinire si evolutie.  Eclipsele de Luna fac lumina in problemele emotionale din viata noastra , emotiile intense asociate cu acest moment de eclipsa pot actiona ca un ceas desteptator  in special pentru cei care au gradele  4-6  Capricorn,Rac,Berbec,Balanta ( semnele cardinale ,cei nascuti in jurul datei de 26 iunie, decembrie, aprilie, septembrie    ) activate in harta natala , putem vorbi de modificari provocatoare .
Eclipsa de Luna din  26 iunie 2010  are loc  cu Luna in Capricorn  pe gradul 4: 46 in opozitie cu Soarele in Rac  gradul 4:46  iar Luna se afla in apropierea Nodului Nord Lunar in  Capricorn gradul 11:55.
Eclipsele de Luna producandu-se cu Luna si Soarele in opozitie –LUNA PLINA in apropierea Nodurilor Lunare -destinul , soarta , sunt asociate cel mai adesea in astrologie cu “ sfarsituri”,  cu un curent emotional de soc, reprezinta de cele mai multe ori un maxim de stress, o culminare a evenimentelor in bine  sau  in rau.

.Eclipsele de Luna sunt cel mai adesea asociate cu sfarsituri emotionale , pierderi, acestea nu trebuiesc interpretate ca fiind neaparat triste sau negative , am putea asemana aceste eclipse de luna cu un fel de cutremur emotional, un scurtcircuit emotional ; pentru unii aceste socuri pot fi mai mici sau mai mari asta in functie de ce planeta natala este activata , de casa astrologica energizata  actionand  prin aducerea de evenimente dramatice sau ca o mana de ajutor , o oportunitate , asta in functie de ceea ce aveti nevoie la acest moment. Cu Luna in apropierea Nodului Nord Lunar putem vorbi de un aflux de lucruri noi in viata fiecaruia dintre noi, lucruri noi care le putem primi usor , ne adaptam mai usor sau ne putem opune acestora creind asfel suferinte, drame.
Eclipsele de Luna sunt puternic orientate spre relatii , crize in relatii dar nu neaparat  in rau, de multe ori suntem ajutati sa intelegem ca drumul pe mai departe alaturi de o persoana nu poate duce nicaieri si atunci plecam fara prea multe suferinte sau putem realiza brusc ca ne dorim pe mai departe sa fim alaturi de o persoana  pe care o redescoperim , o recucerim intelegand atat de bine ca ea este totul pentru viata noastra si ca avem mare nevoie de ea.
Aceasta eclipsa de Luna in Capriorn se produce in apropierea lui Pluto in Capricorn gradul 4:06.   Energia plutoniana reprezinta o energie puternica , capabila sa ne ajute sa depasim temerile interioare ,situatiile fara nici o iesire  care au devenit cu totul imposibil de rezolvat ,  este o energie indispensabila si utila  pentru ca distruge aspectele problematice o data pentru totdeauna permitand in acelasi timp reconstructia ,regenerarea acelui domeniu din viata in care am pierdut ceva ( te ajuta sa “pierzi “ ceva , aici am folosit un cuvant bland pentru energia plutoniana , dar, in acelasi timp stie sa si umple “golul” ramas).

VOI REVENI

Adriana

You may also like

7 Comments

 1. buna adriana! ce semnificatie are faptul ca luna in timpul eclipsei face trigon cu mercur natal, juno, soare si venus natal? de asemenea soarele face sextil cu soarele natal si trigon cu ascendentul. si daca mai pun la socoteala ca mercur face sextil tot atunci cu mercur natal si cu juno, iar venus este in opozitie cu marte natal si nodul nord si marte este in conjunctie cu soarele si venus natal chiar nu stiu ce va iesi!
  este de bine, este de rau? cum voi iesi din toata aglomeratia asta?

 2. Nu prea inteleg si nu stiu la ce sa ma astept pentru ca am inca multe intrebari fara raspuns(nu m-am “gasit” inca, dupa operatia de cancer). Inteleg ca se precipita lucrurile in destinul meu cu aceasta eclipsa de luna conjucta cu pluton si NN in opozitie cu soarele in RAC. In natala mea sunt Sagetator cu ascendent RAC si NN in Capricorn, c7 grad 15:09 si c8 grad 3:19. Sunt pensionata si partener ar fi sotul cu care sunt ok ,dar pe c8… ce bani …ce mosteniri ..sa iau sau sa dau.. ! S-au asa indraznesc sa cred ca s-a ars Karma …. Adriana HELP !

 3. Buna ziua! imi puteti spune cum ma va influenta eclipsa. Sunt nascuta in Focsani la ora 08.20 dimineata pe 17.aug.1967. Va multumesc!

 4. Vai de mine si de sufletul meu… Am Soarele la un gr in Balanta, Pluto la gr 4, tot in Balanta, Saturn + NS in Rac, la gr 4, si NN+Lilit de asemenea gr 4 in Capricorn. Careu in T…
  Partea senina din astrograma mea e ca am AS Varsator, acesta si guvernatorul sau fiind foarte bine aspectate, atat Uranus si cel traditional, Jupiter!

  Vai de mine si de mine, daca scap cu bine o sa va povestesc cand vor trece efectele eclipsei cum a fost!
  Pana atunci, multumesc mult Adriana, urmarec constant si cu drag comentariile tale de bun simt legate de aspectele astrologice importante.

  Ca o chestie draguta, sincrona perfect cu titlul articolului, am o puternica accentuare a Scorpionului si casei VIII, de unde mi s-a si spus uneori ca sunt ca o Pasare Phoenix… sa nu mai vorbesc ca numele meu din familie este Pasarea!;)

  Lali,

 5. Buna ziua!
  Puteti spune cum ma va influenta Eclipsa in perioada urmatoare – in special in relatia de cuplu
  Sunt nascuta in Slanic Prahova la ora 19 : 00 pe 31.dec.1968.
  Va multumesc!

 6. adriana , foarte bun si interesant articolul.eram curioasa ce spune si prezenta lui mercur in conjunctie cu soarele? dar soarele in tranzit la eclipsa peste un lilith natal , care lilith in cuadratura cu uranus natal si kiron natal ? e generatia 1969. multumesc

 7. mie mi-a fost rau toata ziua, (26/6) o stare de ameteala, confuzie, greata…oboseala…. sunt din inceput de nov, scorpion…
  e de la eclipsa?? sau….pur si simplu am nevoie de un concediu? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.