ECLIPSA DE LUNA IN CAPRICORN – 26 IUNIE 2010

astro_2gw_308_eclipsa_de_luna_in_iunie_2010.70648.4519

O eclipsa de luna se formeaza de cel putin doua ori pe an atunci cand Pamantul se interpune intre Luna si Soare iar Pamantul joaca rolul unei bariere pentru lumina Soarelui care nu mai poate ajunge pe Luna ; in momentul eclipsei,  Luna se afla in faza ei de Luna Plina ( luna in opozitie cu soarele )  sustinuta de axa nodurilor lunare , Nodul nord si Nodul Sud al lunii . Esential pentru producerea unei eclipse este aportul de energie al nodurilor lunare, nodul  nord al lunii   este un nod ascendent  cu caracter pozitiv  asigurand un influx pozitiv de energie si putere,nodul sud al lunii este descendent  cu calitatea de a desparti, este o energie inrudita cu Saturn indicand stagnare, autodistrugere.

Energia degajata de  faza de Luna Plina este imensa , o Eclipsa de Luna este de fapt o luna plina speciala ,karmica deoarece are aportul energiilor acumulate in nodurile lunare . Eclipsa de Luna  adica opozitia dintre Luna si Soare( faza de luna plina ) in apropierea axei nodurilor lunare arata ca nodurile marcheaza un punct de atractie pentru vibratiile emise de luna si soare , asigurand in acelasi timp o supapa de degajare a energiilor acumulate , evenimentele legate de eclipse par adesea sortite  sau karmice , neputand fi evitate . O eclipsa de luna tinde sa aiba mai mult efecte personale . Luna creste , descreste, este misterioasa, fazele ei sunt fundamentate de sentimentul periodicitatii si al timpului, un timp inregistrat tocmai prin fazele ei, este puterea magicului, arata de unde venim si incotro mergem, ne da sentimentul ca viata fiecaruia dintre noi are directie, sens, scop emotional. In timpul unei eclipse , Luna poate juca rolul unui ac de ceas care ticaie   ritmul evenimentelor karmice si al situatiilor cu care trebuie sa ne confruntam , putem vorbi aici de intalniri providentiale, decizii importante, calatorii , noi puncte de interes, noi activitati, tristeti, bucurii, succese,  infrangeri.

Ascendentul acestei Eclipse de Luna este un ascendent in Balanta gradul 17:38, este o energie cardinala de aer ce ne va induce initiativa, dinamism, dorinta de armonie, echilibru si dreptate , vom incerca sa devenim mai  intelegatori fata de cei din jur ,in acelasi timp vom fi destul de nehotarati in alegerea unei decizii , vom cantari tot timpul  ambele fete  ale unei probleme, vom cantari exact ca o “balanta” plusurile si minusurile unei probleme, a  unei decizii, a unui om . Este o energie ce poate sa ne ajute sa ne  seama la ce trebuie sa renuntam si ce trebuie sa pastram. Energia ascendentului in Balanta ne arata de fapt calitatile cele mai necesare aducerii la o manifestare deplina a potentialului acestei Eclipse de Luna in Capriccorn gradul 4:46 . “ Compromisul” este primul pas catre echilibru si armonie, se va pune un accent deosebit pe relatii si parteneriate  ,se pot incepe noi  relatii de afaceri sau profesionale care in timp duc la o profunda relatie romantica .Indoiala accentueaza foarte mult dificutatea de a alege intre doua sau mai multe optiuni , va fi destul de greu in urmatoarea perioada sa alegem decizia cea mai buna, energia balantei nu prea stie sa dea “ raspunsul corect “ la o problema si asta din cauza dualismului acestei energii, din cauza nevoii imense de a despica firul in cat mai multe parti ,acest lucru facand dificila cea mai buna alegere . Pot aparea probleme legate de acte juridice , litigii ,totusi,in aceasta perioada orice problema de acest fel gaseste destul de repede o rezolvare .Sunt posibile unele  probleme cu rinichii , ar fi foarte bine sa consumam cat mai multe lichide pentru eliminarea toxinelor din organism.
Guvernatorul ascendentului este Venus in Leu gradul 14:04. Venus (micul benefic asa cum este numita in astrologie _)devine pentru noi steaua noastra norocoasa ,de fapt putem spune ca este energia cosmia ce ne va urmari si influenta viata in urmatoarele sase luni. Venus in Leu face un aspect pozitiv ( sextil) cu ascendentul in balanta, asta inseamna ca vom tinde instinctiv sa folosim intr-un mod cat mai usor si natural energiile ascendentului,este un aspect ce permite valorificarea din plin a trasaturilor venusiene, de la dezvoltarea legaturilor afective la dezvoltarea unui cadru armonios de viata . Venus in Leu induce gustul frumosului, al vesmintelor elegante, al bijuteriilor de cea mai buna calitate , aspiratiile amoroase devin elevate , sincere ce vibreaza catre nobletea sufletului. Emotiile, pasiunile sunt mai mult de tip estetic  alunecand mai mult pe partea unei pasiuni cu ideal clasic  decat spre pasiuni puternice si arzatoare Loialitatea, sinceritatea  sunt apreciate foarte mult de energia lui venus in leu.In acelasi timp tendinta de a dramatiza unele situatii poate conduce la fel de fel de ‘scene “ in relatii .Venus pe gradul 14 Leu ofera fideliate , uniune tandra plina de sinceritate si caldura ,  este o energie ce stie sa alinte, sa dezmierde eliminand disputele. Venus in Leu intensifica mandria in relatii, nu admite relatii care sa jeneze , este o energie ce da o mare importanta comportamentului partenerului , stie sa ofere loialitate , romantism, stie sa faca din iubire o “ adevarata piesa de teatru “ , uneori aceasta putand fi presarata cu destul de mult dramatism. Sentimentele puternice de mandrie pot incalci destul de mult in aceasta perioada orice fel de relatie , dragostea guvernata de venus in Leu este dramatica , pasionala , animalica , cere atentie pentru aspectul personal cat si pentru aspectul persoanei iubite , cere loialitate , admiratie , tratamente speciale pentru manifestarea iubirii, iarta dar nu uita inselaciunile  care pot lasa rani destul de adanci , daune profunde, umilire. Venus in leu  accentueaza demnitatea , curajul, poate actiona melodramatic  si extrem de copilaresc , este o dragoste jucausa , creativa, emana caldura , generozitate , apreciaza frumusetea  cu tendinta de a cheltui mai mult decat permite bugetul. Venus in casa X ofera multa diplomatie si sanse  de reusita in cariera , este o energie ce stie sa te tina de mana ca sa urci scarile elevarii sociale , este o energie ce ofera elevare sociala prin iubire ,prin favoruri ,prin farmec , seductie, prin modul de a te face placut si iubit . Este un timp  in care iubirea se poate intalni in mediul profesional , se pot obtine succese in cariera, bani ,placeri.
Descendentul –casa parteneriatelor in Berbec   amplifica precipitarile in relatii , indiferenta la problemele partenerului , pasiuni inflacarate care se nasc instantaneu, , mariaje neasteptate sau despartiri neasteptate . Casa VII este guvernata de  Marte in Fecioara ,  vorbim de o  energie ce ne intensifica dorinta de organizare a vietii,devenim sistematici, logici si exacti. Defectul imens al acestei energii consta in neputinta distingerii paduriii din cauza copacilor ,pierderea timpului pe fel de fel de actiuni in care detaliile abunda evitand de fapt esentialul intr-o actiune . Pasiunea si dragostea nu sunt prioritatile acestei energii martiene , totusi la momentul potrivit stie sa fie destul de senzual. Marte in fecioara induce logica si disciplina ,putere si rezistenta  pentru munca grea ,in acelasi timp aceasta energie poate ascuti simtul critic destul de mult . Marte in casa XI  este o energie ce amplifica beneficiile prin asocieri,prietenii sau diferite grupuri, induce voiosie ,energie ,spontaneitate in relatiile amicale.

MC –casa X in Rac amplifica capriciile in relatiile sociale, in viata sociala , intretine contradictia intre dorinta de comanda si incapacitatea de accepta ordine ,ajuta oamenii talentati  , creativi   capabili de o munca executata cu minutiozitate .
Guvernatorul MC este Luna in Capricorn gradul 4:46 in opozitie cu Soarele in Rac gradul 4:46  ,aceasta opozitie  impreuna cu axa Nodurilor lunare  formeaza momentul maxim al Eclipsei de Luna in Capricorn gradul 4:46 .
O Luna in Capricorn , deci intr-un semn cardinal de pamant aduce preocupari legate de trecut, camin, traditie, aduce initiativa , creativitate dar si dificultati in a ne simti bine cu noi insine , autoacceptarea se bazeaza pe cantitatea si calitatea muncii realizate ,este o energie lunara ce “canta” doar despre  munca.Luna in Capricorn aduce metoda si seriozitate, abilitate de a profita de imprejurari , rezistenta si concentrare , neincredere in ceilalti si in sfatul lor. Ceea ce este destul de important prin aceasta energie a Lunii in Capricorn este nevoia de a organiza lucrurile astfel incat sa evitam nesiguranta , este o energie ce creste frica de nereusita , de pierderea onorurilor si a pozitiilor sociale, teama de saracie , creste nesiguranta in raport cu cei din jur.  Luna in Capricorn nu iubeste riscurile,prefera securitatea,planurile de securitate care trebuiesc respectate pas cu pas,obiectivele au nevoie de realism si de limite clare . Aceasta energie lunara ne poate face sa avem schimbari bruste de dispozitie,putem sa ne ascundem senzitivitatea in spatele unei atitudini sarcastice , devem dureros de constienti de greselile noastre , de punctele noastre slabe incercand cu multa sarguinta sa compensam aceste puncte slabe . Devenim reci si calculati dar nu din cauza va nu am vibra la emotii,ci din cauza faptului ca nu ne putem simti confortabil cu sentimentele afisate in exterior.  In semnul Racului, energia solara este nuantata de paradoxul aparent dintre cardinalitatea –modul de exprimare a energiei si energia specifica a racului –apa, vorbim de o energie dinamica ce pune in functie visele , imaginatia , sensibilitatea , instinctul matern , apartenenta la o familie , un clan. Aceasta energie solara hraneste spiritul intors spre interior, ne intoarce spre trecut , ne face adeseori tematori, ne da capacitate de a reactiona cu forta la stimulii exteriori mai ales daca acestia sunt perceputi ca amenintatori.
Eclipsa de Luna in Capricorn energizeaza axa III-IX, vorbim de o axa a  gandirii dar si a calatoriilor . Luna eclipsata  in casa III este o energie ce activeaza  legatura  cu oamenii apropiati, cu rudele dar si modul de comunicare ,poate aduce teste  legate de toate formele de comunicare cu rudele sau persoanele mai tinere din viata voastra.  Este un timp in care toate activitatile legate de transport , de cumparaturi, de comunicarea de orice fel sa fie mai pronuntate si testate .
Aceasta opozitie intre Luna in Capricorn si Soarele in Rac cu Luna in apropierea Nodului Nord Lunar in Capricorn  ne vorbeste despre experiente noi iar pentru a face acest lucru , energia acestei eclipse lunare este puternic sustinuta de Pluto –transformatorul, regeneratorul.
Este o Eclipsa de Luna in Capricorn in conjunctie destul de stransa cu Pluto retrograd ( fiind o planeta  a transformarii , energiile lui Pluto inseamna schimbare , deci Pluto retrograd inseamna reexaminarea schimbarilor pe care noi si societatea le-am facut ) , in astrologie aspectul de conjunctie reprezinta cel mai puternic aspect, Luna simbolizeaza imaginea a ceea ce suntem si ce simtim noi in legatura cu noi insine, Pluto are intotdeauna ceva de ascuns, ceva dificil de concretizat, iese din tipare , este excentric , opereaza pe un nivel atat de profund si cu o subtilitate atat de mare incat este destul de greu sa putem da o definitie destul de exacta a modului in care opereaza . In orice aspect , PLUTO  are reputatia de “ energie periculoasa, transformatoare “.Odata cu energia plutoniana , VINE GELOZIA ,OBSESIA ,CONSTRANGEREA , INFRICOSAREA ,TEROAREA ,FURIA ,LUPTA PENTRU DOMINARE SI PUTERE . Pluto este o planeta mica care induce o “energie mare “ce ne pune fata in fata cu cele mai profunde , intunecate,transformatoare experiente ,scoate la lumina cele mai intunecate dorinte ale naturii umane , distruge ca sa te puna sa reconstruiesti,sparge barierele,imbratiseaza tabuurile  si tot ce este interzis . Nu putem sa spunem ca aceasta energie plutoniana  ar vrea sa ne faca rau,  nu,putem vedea si simti aceasta energie ca un ajutor in curatarea si vindecarea vietii noastre. Pluto nu “ te suna “ sa-ti fixeze o intalnire cu “ destinul tau”, nu te intreaba daca vrei experienta respectiva sau nu, daca esti pregatit sau nu, nu-ti cere permisiunea ,nu. Il putem vedea pe Pluto ca o energie ce va obtine ceea ce doreste prin orice mijloace .  Pot spuna ca Pluto in conjunctie cu Luna si in opozitie cu Soarele si  Mercur  ne va sensibiliza la maxim, ne va da o senzatie acuta de nesiguranta, stres care genereaza panica, teama, vom simti ca ni se trage presul de sub picioare , dar ce vom pune in  loc? Pluto  este asociat  in mitologie  cu puterea divina ce salasluieste in interiorul pamantului, detine cheile unor mari bogatii , daruieste si retrage fortele datatoare de viata ale tuturor formelor naturale, conduce  lupta intre vechi si nou, intre lumina si intuneric, intre viata si moarte, cruzimea si duritatea lui Pluto poate fi asemanata cu legea junglei .
Marte in Fecioara in casa sperantelor ,prietenilor  este  planeta mediatoare ( un ajutor) a acestei eclipse lunare , prin aspectele favorabile pe care Marte le face atat cu Luna ( trigon ) dar si cu Soarele( sextil) , aceasta energie martiana  devine aliatul nostru , ne permite sa ne punem energia in slujba unei creatii,unei pasiuni,ne dezvolta instinctul de lupta,de cucerire,de afirmare pozitiva ,ne creste capacitatea de a lua decizii prompte si positive .Natura indrazneata ,curajulsi vitalitatea reprezinta atuurile acestei energii ,aspiratiile devin imperioase.
O eclipsa ne arata unde trebuie sa schimbam ceva in viata noastra,subliniaza problemele legate de casa natala  tranzitata  sau planeta natala pe care o atinge printr-un aspect . Evenimentele legate de o eclipsa par a fi predestinate , karmice , ele arata o schimbare care este necesara intr-un anumit domeniu din viata noastra ,descriu atat de bine  “ la rascruce de drumuri … “.  Este o eclipsa asociata cu nodul nord lunar care aduce forta si putere si care ne ajuta sa trecem peste obstacole.
Adriana Tudosa

You may also like

5 Comments

  1. Buna ziua Adriana, imi poti spune si mie cum ma influenteaza acesata eclipsa de luna.Am vazut ca spui ca venus este in leu in casa 10, asa il am si eu numai ca este in fecioara si la gr 29(exil), daca am gasit eu bine.Pe mine ma intereseaza fff mult pt loc de munca, stiu ca, casa 10 reprezinta cariera, eu din feb 2009 am ramas ff job, si9 de atunci parca nu-mi mai gasesc locul.
    Ma poti ajuta? Daca da, datele mele sunt 18.08.1981, Pit, Arges.
    Iti multumesc anticipat!

  2. Buna Adrina,
    Am si eu o rugaminte la tine.Imi poti spune si mie cum ma influenteaza eclipsa de luna din 26.06.2010.Am vazut ca spui ca venus intra in leu in casa 10, eu am natal venus in 10 dar in feciaora.Casa zecea se refera la cariera nu ….si chiar as vrea sa stiu cum ma influenteaza pt ca din feb anul trecut am ramas fara job si nu prea imi mai gasesc locul.Daca ma poti ajuta datele mele sunt 18.08.1981 ora 13:10 , Pitesti, Arges.
    Iti multumesc anticipat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.