CAPRICORNUL SI ANUL 2018

CAPRICORN  / ASCENDENTUL IN CAPRICORN – ANUL 2018
TRANZITE MAJORE

Anul 2018 anunta schimbari astrale majore. Saturn se alatura lui Pluto in Capricorn si lucreaza impreuna la transformarea voastra, la constientizarea puterii voastre interioare, binecuvanteaza noile inceputuri. Jupiter aduce oportunitati prin prieteni, un vis poate deveni realitate. Uranus aduce schimbari imprevizibile in familia si iubirile voastre iar Neptun vine cu lectii de viata prin rude, calatorii, comunicare.

Capricornul este un semn de pamant condus de Saturn si are reputatia de a fi ambitios, responsabil, discilinat, integru. Are nevoie de o  chemare, o misiune care sa exprime in lumea exterioara o parte din personalitatea lui. Planetele in anul 2018 continua sa lucreze la modelarea personalitatii voastre publice dar si a vietii profesionale.

CARIERA  SI BANI

Pluto in Capricorn continua sa sa va transforme viata profund si irevocabil. Va indeamna sa renuntati la sistemele si relatiile de care va agatati din obisnuinta chiar daca simtiti ca nu va fac prea mult bine. Este o perioada de mari transformari pentru Capricorni, transformari necesare consolidarii puterii personale care sa va permita sa va traiti destinul cat mai complet. Saturn, ghidul vostru astral face echipa cu Pluto inca din 20 decembrie 2017 iar urmatorii aproximativ trei ani pot fi deosebiti din toate punctele de vedere. Viata voastra poate capata “ o nota mai complexa “ cu mai multe responsabilitati. Lucrurile se pot misca foarte greu, puteti simti ca mergeti cu frana de mana trasa si ar trebui sa nu grabiti voi ritmul ca va puteti rasturna.
Saturn va rasplati eforturile indelungi intr-un proiect practic, util, semnificativ, este cel mai bun timp in care puteti  invata despre limitele voastre personale precum si interioare. Este o perioada in care sunteti chemati sa vedeti realitatea asa cum este ea, puteti crea ordine in viata voastra, puteti tanji dupa mai multa confidentialitate si singuratate, ati putea respinge cu usurinta interferenta altora, devenind de-a dreptul irascibili. Puteti revizui anumite obiceiuri, puteti decide sa va debarasati de unele obiceiuri negative si sa includeti noi obiceiuri care sa va imbunatateasca viata. Va puteti organiza altfel viata, timpul, veti avea o atitudine serioasa si responsabila fata de evenimentele acestui an, puteti primi un sprijin important de la un prieten, de la o persoana cu autoritate. Actiunile incepute in acest an vor aduce beneficii mari in urmatorii ani, in special actiunile legate de valorificarea talentelor voastre, de chestiuni financiare, de creativitatea voastra. Este o energie ce va pune un accent deosebit pe asumarea unor responsabilitati, maturizare, gestionarea rezonabila a realitatii. Nu este o perioada usoara pentru voi, pot aparea si unele piedici, intarzieri, amanari, constructii lente dar toate acestea nu vor decat sa structureze mai bine situatia, sa va faca mai lucizi.
Saturn in semnul vostru va spune ca este timpul ca atentia voastra sa fie indreptata spre voi, sa va dezvoltati o personalitate puternica pe care sa o folositi pentru ambitii si scopuri noi. Atentie la sanatate, pot aparea probleme cu oasele( saturn guverneaza printre altele si scheletul osos), cu dantura, surmenaj si o permanenta intarziere in activitatile voastre.

In perioada 26 iunie -27 august 2018, Marte va fi in miscare aparent retrograda in semnele Varsator/Capricorn cu influente deosebite asupra finantelor voastre, asupra modului de a relationa, de a actiona in lume. Banii si problemele de securitate financiara sunt foarte importante pentru voi dar acestea nu se pot rezolva atat de simplu in aceasta perioada, este un timp de revizuire, reconsiderare, reorganizare a eforturilor voastre de a face bani, a modului in care va folositi talentele naturale in a face bani, a propriei valori. Nerabdarea, activitatile ce necesita multa forta in aceasta perioada pot sa va destabilizeze sanatatea, sunt posibile fel de fel de accidente, de aceea,  prudenta dar si “ mersul incet “ sunt armele voastre in aceasta perioada. Aspectul fizic poate deveni destul de important in aceasta perioada, va puteti imbunatati imaginea personala. Puteti experimenta schimbari bruste in finantele voastre si ar trebuie atentie deosebita in zilele in care Marte retrograd in Varsator se lupta cu Uranus proaspat intrat in semnul Taurului, deci in jurul zilelor 16 mai si 1 august.

15 februarie 2018 (ora 23:06)  vine cu o Eclipsa de Soare in Varsator ce vorbeste despre oportunitati sortite in chestiunile financiare. Roadele acestor schimbari le puteti vedea in preajma Eclipsei de Luna in Varsator din 27 iulie 2018.

Eclipsa de Soare in Leu din 11 august 2018 aduce oportunitati legate de o afacere.

FAMILIE, RELATII  SI IUBIRE

Pana pe 15 mai, Uranus in Berbec isi varsa ultimele puteri in familia voastra aducand schimbari neasteptate in camin, casa, tara de origine. Poate fi un timp de ratacire in care va veti cauta locul care sa va multumeasca  sufletul, puteti sa va mutati  dintr-o locuinta in alta si asta datorita unor circumstante neprevazute. Tot ce cauzeaza stres emotional se poate destrama, puteti  in mod brusc sa va schimbati cariera, sa achizitionati  o casa, este bine sa va resemnati cu dictonul “ acasa este locul in care atarna palaria mea”.
Intrarea lui Uranus in Taur vine la pachet cu Luna Noua in Taur din 15 mai 2018 si anunta destule surprize, schimbari imeprevazute in iubirile voastre, in relatia cu copiii vostri, un copil poate veni in viata voastra cand nici nu va asteptati, creativitatea voastra va trece prin fel de fel de experiente. Perioada 15 mai -6 noiembrie 2018 aduce primele adieri revolutionare in domeniul iubirii, copii, distractii, speculatii, creatii personale, va spune cu ce instrumente trebuie sa lucrati pana pe 26 aprilie 2026 . Ati putea dezvolta o pasiune pentru un anumit hobby si puteti sa-l transformati in timp intr-o afacere profitabila. In data de 6 noiembrie 2018, Uranus in miscare retrograda va reintra in semnul Berbec si va sta pana pe 6 martie 2019, deci Capricornii nascuti in ultimele trei zile ale semnului sunt in atentia acestei energii ce pot rezolva orice problema legata de casa, familia, tara de origine, parinti.

Cand Venus tranziteaza casa iubirii in perioada 31 martie -24 aprilie, va puteti astepta la o noua iubire,.

Inca din octombrie 2017, Jupiter in Scorpion a inceput sa va sustina in tot ce tine de prieteni, grupuri, beneficii prin asocierea cu altii. Va puteti descurca mult mai bine acuma in organizatiile mari, puteti avea succes in proiecte foarte mari care implica asocierea cu eforturi umanitare, religioase, politice, educationale sau de caritate. Succesul vine prin cooperare, un vis mult asteptat poate deveni realitate. O relatie de prietenie se poate transforma intr-o iubire neasteptata. Aceasta energie generoasa promite participarea la evenimente care reunesc persoane cu interese sau pasiuni comune, mai multa socializare, multe distractii.

In perioada 5 octombrie -16 noiembrie 2018, Venus va avea o miscare aparent retrograda in semnele Scorpion /Balanta, afectandu-va relatiile de prietenie, veniturile financiare, relatiile de tot felulVenus retrograd va poate ajuta sa reparati anumiti pasi gresiti din trecutul vostru, pasi gresiti intr-o relatie de prietenie, in relatia cu un grup de oameni. O relatie inceputa in urma cu 8 ani, relatie predestinata, poate cunoaste incercari, se poate rupe sau poate merge mai departe. Pot apare conflicte si situatii nelinistitoare in cariera voastra, deci va recomand atentie aici.

28 iunie 2018 vine cu o Luna Plina in Capricorn, este o perioada buna in care puteti culege roadele muncii voastre. O Luna Plina in semnul vostru  poate lucra ca o nota de plata a eforturilor depuse de la Luna Noua in Capricorn din 17 ianuarie 2018, o nota de plata ce poate aduce castiguri sau pierderi, depinde de eforturile depuse in aceasta perioada, este timpul culesului, este o manifestare in forta a ceea ce ati inceput in urma cu sase luni.

Cele mai bune momente pentru iubire apar atunci cand Venus este casa iubirii in perioada 31 martie -24 aprilie, va puteti astepta la o noua iubire. Venus tranziteaza casa parteneriatelor in perioada 19 mai-13 iunie si poate aduce mici beneficii prin partener, asociat, avocat. Venus  tranziteaza casa carierei in perioada 6 august -9 septembrie, asta inseamna ca aveti de partea voastra o energie benefica ce se poate materializa prin fel de fel de bonusuri, prime, recompense, puteti gasi iubirea la locul de munca, puteti obtine o functie importanta.

Luna Noua in Gemeni  din 13 iunie 2018 activeaza domeniul sanatatii si este cel mai bun moment pentru a incepe un program de revitalizare, vindecare, fel de fel de tratamente care sa va echilibreze.

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.