ECLIPSA PARTIALA DE LUNA IN CAPRICORN–17 IULIE 2019, ORA 0:38, ORA ROMANIEI: ARUNCA–TI POVARA ASUPRA LUI DUMNEZEU!

“Dar eu strig catre Dumnezeu, si Domnul ma va scapa. “Psalmul 55

Eclipsele sunt despre soarta. Ele varsa niste adevaruri asupra noastra, ne corecteaza traiectoria destinului nostru, ne arata calea adevarata, ne rasplatesc dar si pedepsesc.
O Eclipsa de Luna este de fapt o Luna Plina ce binecuvanteaza prin daruri sau constrange prin fel de fel de intorsaturi sortite.  Emotiile sunt sporite, ceva vine in lumina in acest moment si daca vom fi atenti la aceste emotii ale noastre cu siguranta ne putem da seama  ce trebuie sa modificam, sa eliminam sau sa adaugam vietii noastre pentru a fi in acord cu legile divine.

In ziua de 17 iulie 2019, ora 0:38, ora Romaniei, se formeaza o Eclipsa partiala de Luna in Capricorn, adica Luna in Capricorn gradul 24:04 este in opozitie cu Soarele in Rac gradul 24:04 in apropierea Nodurilor Lunare –Nodul Sud in Capricorn gradul 17:08 in opozitie cu Nodul Nord in Rac gradul 17:08. Este o eclipsa de Luna asociata cu Nodul Sud al Lunii iar evenimentele sortite, karmice, nu pot fi evitate. Nodul Sud Lunar care sustine aceasta eclipsa accentueaza locurile in care trebuie sa facem anumite compromisuri daca dorim ascensiunea catre spiritualitate, indica intalnirile karmice care trebuiesc rezolvate pentru a ajunge la un mod de viata lipsit de razbunari personale, de furii reprimate, de resentimente care blocheaza capacitatea de a privi alte orizonturi si de a trai in seninatate. Nodul Sud este locul in care indiferent de ce facem, are un ton ciudat al unei repetitii iar Eclipsa asociata cu Nodul Sud are o influenta saturniana si ne cere sa renuntam la energia veche, sa impartasim ceea ce avem cu ceilalti, sa dam ceea ce datoram societatii, familiei noastre, relatiilor noastre, sa luptam impotriva limitarilor si regulilor vechi.

Capricornul este despre supravietuirea in aceasta lume fizica: cum dezvoltam o cariera, o afacere, o casatorie din interes, duritate, lupte extreme pentru varful pirmidei, bani, cat mai multi bani, sa construim palate si nu case. Cand analizam valoarea acestei energii capricorniene in dezvoltarea sufletului, trebuie sa ne amintim in permanenta ca entuziamul si forta de a urca cat mai sus trebuiesc temperate de compasiune, sa nu pierdem din imagine dragostea fata de oameni. Racul guverneaza viata privata, nevoile familiei, ingrijirea copiilor, mama, motivatia principala este securitata caminului, familiei lui. Energia lui se afla inca la un nivel imatur al mintii si trebuie sa invete sa aiba grija de ceilalti dar fara a lasa nesiguranta sa-l lege prea strans de oameni.  Antidotul pentru aceasta nesiguranta profunda este sa sa intoarca spre interior si sa dezvolte credinta in suflet, in ceva dincolo de om. Capacitatea de a “ingriji” a Racului devine in Capricorn o capacitate de a “ingriji “ obiectivele, cariera, ambitiile profesionale  si lucrurile care credem ca ne da securitate si notorietate. La nivel inferior, ambele semne ne transforma in robi ai familiei si carierei.
Fuziunea cu mintea superioara este imposibila daca ne simtim separati de divin iar separatia este cauza tuturor fricilor(Capricorn) si nesigurantei(Rac).

La nivel superior, ne aducem aminte de originea noastra divina, de Hristos din noi. Asa, subconstientul este purificat de interpretarile false, de devotamentul fals, de zidurile false ale securitatii, de temeri, de stradaniile pur animalice si interpretarile ei superficiale. Doar printr-o perspectiva spirituala, printr-o  viata dedicata conceptelor spirituale,  alungam frica, nesiguranta, conceptele materialiste. Numai prin credinta putem lupta cu temerile noastre, putem depasi nesiguranta, putem sa fim liberi si in acelasi timp legati de toate si de toti dar intr-un mod altruist.

Iar aceasta Eclipsa de Luna in semnul de pamant al Capricornului formata cu axa nodala in Capricorn –Rac, aduce in atentia noastra dezechilibrele, temerile noastre legate de cariera, functii inalte, familie, parinti, camin, traditii, fundatii solide, planificari pe termen lung, stabilitate, autoritati. Trebuie sa avem o cariera, ambitii lumesti, dar trebuie sa echilibram lucrurile, sa ne ocupam si de sufletul nostru( Rac). Este necesar sa avem o cariera, bani, pentru a supravietui in aceasta jungla dar a venit timpul sa ne pese si de suflet(Rac).

Semnul Lunii aminteste si de obiceiurile negative formate in trecut si care acuma ne tin pe loc si care trebuiesc depasite daca vrem sa evoluam. Iar aceste obiceiurile negative tin de luptele pentru putere pline de egoism, frica, frustrari, manipularea celorlalti in eforturile de a castiga recunoastere, cautarea unor pozitii de putere din motive personale, modele karmice ce tin de influenta puternica a parintilor, ignorarea ideilor celorlalti, detasare de sentimente. Nu trebuie uitat ca Luna este in exil in semnul capricornului, deci intr-o situatie cosmica rea, sub presiunea lui Saturn ce o face timida, ezitanta.

Aceasta Eclipsa de Luna in Capricorn ne cere sa reflectam asupra trecutului pentru a vedea greselile comise si pentru a imbunatati obiectivele viitoare. Literele viitorului trebuiesc folosite (verbul capricornului) cu credinta.
Evolutia incepe odata cu aprecierea si acceptarea auto-disciplinei ceruta de conducatorul semnului Capricorn-Saturn-supraveghetorul cerului, cel ce sta in prag si nu te lasa sa treci mai departe cu lectia neinvatata. Prin dezvoltarea auto-disciplinei, devenim capabili sa trecem cu succes testele de initiere ale capricornului si sa fim in slujba oamenilor.

Eclipsa de Luna in Capricorn activeaza axa IV-X, o axa ce-i dubleza mesajul( axa X-IV este axa Capricorn-Rac).
O Eclipsa in casa X, o casa unghiulara, capata si mai multa putere fiind asociata cu cerintele saturniene, deci cu cariera, faima, onoruri, reputatie, premii, limite, reguli, disciplina, autoritate, unul din parinti, maestri spirituali, profesorii nostri, scopul spiritual al vietii noastre. Exista o dorinta puternic emotionala pentru recunoastere si realizare. In acelasi timp, putem fi foarte sensibili in tot ce tine de cariera, putere.  Deoarece Luna este “asistenta” sau “ingrijitorul” planetelor, exista o mare posibilitate ca mama, o femeie, sa fie implicate in toate problemele aduse in calea noastra. Suntem indrumati catre ceea ce ar trebui sa facem in continuare in cariera noastra astfel incat sufletul nostru sa fie multumit.  Saturn ca domn al casei X, recompenseaza persoanele care isi controleaza mandria. Dar poate aduce si un mare inconvenient daca alegem sa ne utilizam puterea pentru a rani pe cei care au legatura cu cariera noastra, cu ambitiile noastre lumesti. Foamea pentru putere va avea ca rezultat conditii dificile si dezamagiri. Muntele( casa X) poate fi urcat cu greu, obstacolele trebuiesc trecute cu rabdare dar acestea nu pot fi depasite daca ne urcam pe  spatele celor care vor suferi in numele ambitiei noastre.

Conexiunile sortite, platile karmice, nu pot fi ignorate cu aceasta Eclipsa de Luna de trei ori accentuate prin Nodul Sud in Capricorn( trecut, fapte din trecut), prin Saturn –stapanul karmei ( culegem ce am semanat, istoria se repeta, anumiti pasi din trecut sunt refacuti, incalcarea regulilor jocului vietii, ignorarea unor angajamente), prin Pluto -planeta transformarii, regenerarii dincolo de orice control al nostru. Ceva adanc si infricosator este adus la suprafata, poate dupa multi ani de suprimare.
In general, actiunea lui Pluto este foarte abrupta si dificila si de aceea, ea cere atentie marita. A venit timpul sa folosim aceasta energie pentru cresterea personala si nu pentru a lupta cu ceilalti, sa iertam daca vrem sa fim iertati.  Sa ne folosim cu intelepciune energia, emotiile, relatiile, convingerile, sa fim rabdatori  si sa dam dovada de responsabilitate, maturitate, compasiune.

Cu Saturn retrograd in Capricorn la masa negocierilor astrale, vom afla ce putem face si ce nu putem face, obtinem exact ceea ce meritam pentru eforturile noastre din trecut. Cu Saturn, intelegem ca liberul arbitru este praf in ochi si cronometrul cosmic face legea aici pe pamant. Mesajul “ culegem ce am semanat “ al Eclipsei de Luna in Capricorn este dublat de Saturn retrograd in Capricorn datorita aspectului de conjunctie. Rolul lui Saturn in acest moment este un rol de supravegere a tuturor lucrurilor incepute in trecut( Saturn retrograd)  care sunt luminate si trebuiesc rezolvate in acord deplin cu definitiile date de Saturn- responsabilitate, disciplina, tenacitate, cu rabdare. Platile acestui moment tin de greselile facute in relatiile sociale si politice, functii inalte, neintelegerea faptului ca putere unei functii trebuie pusa in slujba oamenilor in mod altruist, lipsa modestiei, betia puterii, orgolii nemasurate. Daca aceasta perioada aduce obstacole si limitari in viata, trebuie sa intelegem de fapt ca obiectivele sufletului nostru sunt incorecte, ca am ignorant scopurile noastre reale.

Eclipsele de Luna fac lumina in problemele emotionale din viata noastra, emotiile intense asociate cu acest moment de eclipsa pot actiona ca un ceas desteptator  in special pentru cei nascuti in jurul datei de 17 iulie, ianuarie, aprilie, octombrie( Rac, Capricorn, Berbec, Balanta , Berbec).

Sa fim cumpatati si sa nu luam decizii majore  in preajma acestei eclipse, cel mai adesea acest moment poate fi unul inselator, de aceea, cel mai bine este lasam sa treaca aceasta eclipsa si abia dupa aceea sa luam anumite hotarari. Cum  semnul Capricornului guverneaza genunchii, aceasta Eclipsa  ne poate ingenunchea aratandu-ne ca viata trebuie traita cu umilinta, recunostinta, iertare, smerenie, flexibilitate.

O atitudine calma este esentiala in preajma acestei eclipse. Sa practicam rabdarea cu ceilalti dar si cu noi insine, sa ne folosim ( Capricorn) de indemnurile lui Hristos :”Veniti la Mine toti cei osteniti si impovarati si Eu va voi odihni pe voi.Lua?i jugul Meu asupra voastra si invatati-va de la Mine, ca sunt bland si smerit cu inima si veti gasi odihna sufletelor voastre.Caci jugul Meu e bun si povara Mea este usoara.’ Matei 28-30

Scopul cel mai inalt al Capricornului este de a crea “Cerul pe Pamant” si nu intampltor, acest semn este semnul nasterii lui Isus Cristos. Se pare ca acest semn enigmatic este cel mai pamantesc dar si cel mai spiritual in acelasi timp. Capricornul este asociat intr-un sens material cu ambitiile lumesti si in sens spiritual cu ucenicul, ascensiunea catre divinitatea din noi.  Fie ca vorbim despre planul material, fie ca vorbim despre planul spiritual, aceasta Eclipsa de Luna  deschide o cale noua pentru a urca pe munte, pentru evolutie.

”Oricine se va inalta va fi smerit; si oricine se va smeri va fi inaltat.Matei 23:12

Iisus Hristos ne invata ca exista o lege mai puternica decat Karma, este legea Harului Ceresc, a Gratiei Divine, a Iertarii. Doar aceasta lege ne elibereaza de legea karmei, legea cauza –efect, legea consecintelor. Iar cu ajutorul pietrelor albe ( credinta) putem indeparta toate obstacolele, fricile noastre.

Spuneti continuu :”Arunc povara pe umerii lui Hristos din mine si avansez libera.”

Adriana Tudosa

You may also like

10 Comments

 1. Dupa parerea mea trebuia sa vorbesti mai mult de Pluto pentru ca el este mai aproape de gradul eclipsei 24; Saturn Rx este departe la gradul 16, da, este patronal semnului dar trebuie tinut cont de grade. Pluto Rx da acestei eclipse rolul de a curate in sensul de distrugere a tot ce nu mai corespunde. Aici trebuia insistat. Pluto nu se calmeaza niciodata, in Capricorn are un cuvint MARE de spus…..In rest scrii foarte frumos

 2. dar citeste cu atentie:”Conexiunile sortite, platile karmice, nu pot fi ignorate cu aceasta Eclipsa de Luna de trei ori accentuate prin Nodul Sud in Capricorn( trecut, fapte din trecut), prin Saturn –stapanul karmei ( culegem ce am semanat, istoria se repeta, anumiti pasi din trecut sunt refacuti, incalcarea regulilor jocului vietii, ignorarea unor angajamente), prin Pluto –planeta transformarii, regenerarii dincolo de orice control al nostru. Ceva adanc si infricosator este adus la suprafata, poate dupa multi ani de suprimare.
  In general, actiunea lui Pluto este foarte abrupta si dificila si de aceea, ea cere atentie marita. A venit timpul sa folosim aceasta energie pentru cresterea personala si nu pentru a lupta cu ceilalti, sa iertam daca vrem sa fim iertati. Sa ne folosim cu intelepciune energia, emotiile, relatiile, convingerile, sa fim rabdatori si sa dam dovada de responsabilitate, maturitate, compasiune.
  Iar Saturn retro face conjunctie stransa(1 grad) cu Nodul Sud in Capricorn care formeaza de fapt aceasta eclipsa, influenta este imensa.
  Adriana astro

 3. Iar simbolul sabian al gradului 22 Capricorn, gradul lui PLuto este:
  “General invins isi preda sabia cu o demnitate nobila “
  Pluto ne cere sa acceptam faptul ca esecul, abordarea gresita a unui munte ( Capricornul ), luptele noastre existentiale, trebuie facuta cu noblete, cu incredere in viata care ne ofera o noua cale, un “nou munte pe care sa urcam”. Prin acceptarea infrangerii, inchidem un drum dar dam voie unor oportunitati catre obiectivele noastre destinate. Cuvantul “nobil” arata o calitate superioara a acestei energii care ne ajuta sa acceptam cu fruntea sus atat infrangerea cat si succesul. Adesea “ succesul nu se masoara prin ceea ce infaptuim ci prin piedicile pe care le biruim in calea noastra “. De fapt, cresterea spirituala a sufletului nostru are loc prin capacitatea de a trece peste greutati, daca lucrurile usoare de multe ori indeamna la lene, lucrurile grele ne intaresc forta interioara.
  Adriana astro

 4. Multumesc, multumesc, multumesc..
  Treime Sfanta, cer iertare de la Lumina,
  Treime Sfanta, cer iertare de la Vointa,
  Treime Sfanta, cer iertare de la Intuitie,
  Treime Sfanta, cer iertare de la Memorie,
  Treime Sfanta, cer iertare de la Credinta,
  Treime Sfanta, cer iertare de la Bunastare,
  Treime Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.
  Adriana astro

 5. Si eu iti multumesc. Acum ai scris foarte bine despre ce inseamna Pluto in aceasta eclipsa. Te asigur ca iti citesc postarile tot timpul pentru ca apreciez cum scrii si cunostintele pe care le ai.
  In alta ordine de idei, eclipsa asta este foarte importanta pentru mine. Rezoneaza cu planete natale cardinale la grad exact, rezoneaza cu Black Moon Lilith la grad exact si mai rezoneaza cu Vertex la grad exact. WOW. Nici nu stiu la ce sa ma astept, cert este faptul ca ceva MAJOR se va intimpla in viata mea. Eu am facut legatura si cu New Moon eclipse din Capricorn la inceputul anului la gradul 15 care este gradul Ascendentului meu natal.
  Sint excited despre viitorul meu.
  Inca o data continua sa scrii frumos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.