CAPRICORN / ASCENDENTUL IN CAPRICORN – ANUL 2014

CAPRICORN  / ASCENDENTUL IN CAPRICORN – ANUL  2014   
TRANZITE MAJORE

capricorn 2014

‘Omul este ca un arc in mainile puterii divine… Ce fericit ?i excelent arc este acela care stie in mainile cui se afla!”Rumi

In anul 2014, Capricornii continua sa fie judecati si transformati de Pluto care tranziteaza semnul lor,  Jupiter  va ajuta in domeniul relatiilor, casniciei , bani prin partener, afaceri, Uranus aduce schimbari imprevizibile in familie, camin, relatia cu parintii, Neptun va  poate crea destule iluzii in legatura cu un frate, o ruda, Saturn aduce destule piedici, limite in relatiile de prietenie.

In anul 2014, Jupiter in Rac continua sa va tranziteze domeniul casniciei, partener de viata, asociat. Optimismul excesiv, exagerat in diverse asocieri poate conduce la o multime de colaborari inutile sau dispersie in afaceri, creste gustul relatiilor extraconjugale, puteti face cheltuieli nebunesti pentru impresionarea si atragerea unui partener
Aspectul de opozitie dintre Jupiter in Rac si Soarele Capricornilor nascuti intre 5-20 ianuarie poate amplifica problemele cu partenerul de viata, dificultatile materiale, sociale se  pot “strecura  “ in viata voastra,  puteti fi tradati, inselati sau puteti trada,  erorile, neglijentele sunt destul de repede taxate in aceasta perioada, poate sa fie rupta o alianta, o casnicie . Cei  blocati in casatorii proaste pot avea sansa ruperii acestei legaturi.Cei care si-au gasit persoana cu care sa petreaca restul vietii, acest an este ideal pentru a face un plan pentru casatorie.
Anul 2014 incepe totusi cu Jupiter retrograd in Rac, asta inseamna ca pana pe 6 martie, aceasta energie va pune un accent deosebit pe “re-evaluarea “ unor probleme parteneriale, puteti reface o casnicie, un partener se poate intoarce la voi.
Din 17 iulie 2014, Jupiter intra in semnul Leului, un semn asociat in harta voastra solara cu bani, credite, puteti obtine anumite credite fianciare, partenerul de viata poate castiga mai mult bani.

Pluto in Capricorn continua sa va transforme viata intr-un mod profund , va indeamna sa renuntati la sistemele si relatiile de care va agatati din obisnuinta chiar daca simtiti ca nu va fac prea mult bine. Este o perioada de mari transformari pentru Capricorni ,  transformari necesare consolidarii puterii personale care sa va permita sa va traiti destinul cat mai complet. Pentru Capricornii nascuti intre 2 si 5 ianuarie,  Pluto face un aspect de conjunctie cu Soarele lor natal, asta inseamna ca acest an este bogat in evenimente cu influente asupra pozitiei sociale, sanatate, avere, chestiunile financiare si de viata capata o importanta exagerata. Cu Pluto in Capricorn si Uranus in Berbec, viata voastra continua sa fie transformata profund si imprevizibil. Pluto aduce transformari irevocabile, finaluri si inceputuri cu  un sentiment ca lucrurile nu mai pot fi niciodata asa cum au fost inainte .

FAMILIE, RELATII  SI IUBIRE

Uranus in Berbec continua si in anul 2014 sa revolutionieze domeniul ce tine de familie, camin, parinti. Aceasta energie aduce schimbari, socuri  legate de caminul vostru . Uranus va invata ca “ acasa “ este locul unde este inima voastra .Poate fi un timp de ratacire in care va veti  cauta locul care sa va multumeasca  sufletul, puteti sa va mutati  dintr-o locuinta in alta si asta datorita unor circumstante neprevazute. Tot ce cauzeaza stres emotional se poate destrama , puteti  in mod brusc sa va schimbati  cariera, sa achizitionati  o casa, este bine sa va resemnati cu dictonul “ acasa este locul in care atarna palaria mea  “.Influenta lui Uranus combinata cu energia lui Pluto are implicatii pe termen lung   iar modificarile indicate nu se pot produce peste noapte , ele pot dura pana la doi ani  pentru a finaliza intreg procesul . Aceasta influenta combinata are o influenta deosebita asupra capricornilor nascuti la sfarsitul lui decembrie si inceputul lui ianuarie .

Anul 2014 incepe cu Venus retrograd in semnul vostru cu puternice influente asupra voastra si asupra relatiilor voastre.Venus guverneaza  iubirea, frumusetea,valoarea proprie, valorile materiale, relatiile,  aceste domenii din viata noastra vor  cunoaste un ritm incetinit. Urmeaza un timp in care o relatie din trecut se poate reinnoda , afacerile sentimentale neterminate din trecut se pot reaprinde, o relatie noua poate fi simtita ca ceva predestinat. Relatiile existente pot cunoaste inhibitii de tot felul, sentimentele, emotiile se pot manifesta ciudat, ascuns, misterios,secretos. Venus retrograd va poate ajuta sa reparati anumiti pasi gresiti din trecutul vostru. O relatie inceputa in urma cu 8 ani  in perioada lui Venus retrograd in Capricorn –o relatie predestinata, poate cunoaste incercari, acuma este momentul in care relatia este “chemata “ sa-si  defineasca adevarata valoare. Cu Venus retrograd in Capricorn, inconstanta in sentimente si superficialitatea de care veti da dovada poate aduce necazuri in viata de zi cu zi, desconsiderarea partenerului poate conduce la experiente nefericite in aceasta perioada.

In perioada 7-17 iunie 2014, Mercur este retrograde in Rac iar pentru voi activeaza sectorul  casniciei, relatii de durata . Puteti avea probleme in comunicarea cu partenerul de viata, puteti rupe o relatie, deci atentie.

CARIERA  SI BANI

In perioada 1 martie -19 mai, Marte va fi in miscare aparent retrograda in semnul Balantei activand pentru voi sectorul carierei, viata sociala. Aceasta  energie poate amplifica neintelegerile, furia in cariera voastra, pot aparea conflicte cu sefii, deci atentie. Problemele nerezolvate din trecut legate de cariera pot reveni in aceasta perioada fiind cel mai bun timp de a gasi o solutie , de a gasi o cale de intelegere. Nu este bine sa luati decizii majore legate de cariera.

Incepand cu martie 2014, Nodul Nord in Balanta va tranzita casa  carierei , poate aduce stari de nesiguranta, crize, emotii profunde pentru a invata sa va  asumati  responsabilitatea pentru faptele voastre , sa invatati sa traiti  pe picioarele voastre,  sa creati  o cariera puternica bazata pe meritele voastre  personale. Nodul Nord este un indicator puternic al lucrurilor sortite, destinate in viata voastra si sugereaza ca schimbarile in cariera, viata profesionala si oportunitatile care vin in calea voastra in anul 2014 nu sunt catusi de putin intamplatoare. Cariera voastra este un domeniu caruia trebuie sa-i  acordati o mare prioritate  daca vreti sa obtineti succes in acest an.

Saturn isi continua tranzitul prin Scorpion si in acest an 2014 iar pentru voi, aceasta energie va poate  pune fata in fata cu ceea ce ati facut sau nu ati facut dar mai ales cu ceea ce trebuie sa faceti pentru viitorul vostru  in relatia cu alti oameni dar si cu locul in care traiti.  Cum Saturn in Scorpion se afla deja la jumatatea drumului prin acest semn, majoritatea Capricornilor au inteles ca blocajele in relatiile de prietenie, in dorintele lor nu sunt catusi de putin intamplatoare.Este o perioada in care va veti  gandi mai mult la obiectivele voastre personale, ce anume va doriti, ce rol vreti sa jucati in comunitate , va  puteti  defini intr-un mod destul de realist sperantele  si dorintele cele mai intime , va puteti  asuma responsabilitati mai mari fata de cei din jurul vostru iar acest lucru va  va ajuta sa deveniti mai lucizi fata de prietenile voastre si relatiile individuale , puteti  renunta la anumite prietenii , la anumite grupuri sociale, puteti  cladi noi prietenii care sa va fie  de folos pentru viitorul vostru. Saturn prin acest domeniu de viata face un aspect benefic cu Soarele natal al celor nascuti in ultima decada a semnului Capricornului, asta inseamna un fel de protectie care va ajuta sa nu depasiti limitele rezonabile , luciditatea voastra va ajuta sa aveti realizari durabile, angajamente intelepte , va puteti debarasa de orice situatie care poate dauna lucrurilor pe care le puteti construi cu multa rabdare . Progresul poate fi lent dar cu rabdare puteti sa va vedeti visele implinite, in special acele vise practice, echitabile si realizabile.Din 2 martie  si pana in 20 iulie , Saturn intra in mers aparent retrograd in semnul Scorpionului  iar pentru voi, aceasta energie dezvolta si amplifica sentimentul de insecuritate sau frustrare in acest domeniu, schimba relatii, rupe asocieri, va va pune sa dati o forma realista  sperantelor voastre.

In perioada 16 -28 februarie, Mercur este retrograd in Varsator iar pentru voi este activat sectorul financiar. Poate fi o perioada cu obstacole neasteptate in chestiunile financiare , pot aparea cheltuieli neprevazute, puteti pierde bani.
In perioada 17 iunie-1iulie, Mercur va fi retrograde in Gemeni iar pentru voi este activat domeniul muncii. Pot aparea probleme in comunicarea la locul de munca, cu sefii, colegii, deci mare atentie.
In perioada 10 -25 octombrie, Mercur este retrograd in Balanta  iar pentru voi este activat sectorul carierei. Poate fi o perioada cu obstacole neasteptate in cariera voastra , pot fi pasi inapoi in cariera voastra, intarzieri in finalizarea unor proiecte, neintelegeri cu sefii.Unii dintre voi puteti simti acest an 2014 ca un an repetitiv in domeniul carierei, totul se poate misca foarte incet aici si chiar nu este bine sa va fortati norocul.

Eclipsele sunt procese dinamice care de multe ori coincid cu  schimbari importante  in viata voastra . Eclipsele maturizeaza prin bine sau rau, prin inceputuri sau sfarsituri,   stiu  atat de bine sa corecteze traiectoria destinului vostru , pot face sa intelegeti anumite lucruri, va  pot rasplati dar si pedepsi.

Eclipsa de Soare in Taur din 29 aprilie 2014 este asociata cu Nodul Sud in Taur  iar pentru voi este activat sectorul iubirii, copii, creativitate personala cu puternice influente asupra celor nascuti in jurul datei de 29 decembrie. Pentru urmatoarele luni, puteti deveni mai dragastosi, vreti sa iubiti si sa fiti iubiti, se poate sa va doriti si un copil iar astrele va ajuta in aceasta directie.Daca sunteti singuri, puteti intalni o noua iubire care are cu siguranta un ton sortit.
Eclipsa de Soare in Scorpion din 24 octombrie poate aduce oportunitati  pentru viitor in special pentru cei nascuti in jurul datei de 24 decembrie. Energia acestei eclipse pune un accent deosebit pe prieteni, protector, puteti intra intr-un grup care va ajuta sa vedeti viitorul altfel.  Aceasta Eclipsa de Soare este sustinuta de Mercur si de Marte, puteti primi  un sprijin important prin fel de fel de discutii, o veste importanta va poate deschide o cale noua.

Eclipsa de Luna in Berbec din 8 octombrie 2014 va aduce schimbari si beneficii personale in tot ce tine de familie, camin, parinti, afaceri imobiliare  in special pentru Capricornii  nascuti  in jurul  datei de 8 ianuarie. Cum Uranus in Berbec sustine aceasta Eclipsa, pot aparea destule schimbari imprevizibile legate de familia voastra, puteti sa va schimbati casa, sa va cumparati o casa.
Eclipsa de Luna in Balanta din 15 aprilie 2014 actualizeaza pentru voi faptele trecutului in bine sau in rau.Este o eclipsa  ce va face sa culegeti roadele semintelor plantate in cariera , viata sociala. Eclipsa are o infuenta puternica asupra  Capricornilor nascuti  intre 12-18 ianuarie. Statutul vostru social poate fi afectat, un parinte poate avea nevoie de voi .
Intre 31 ianuarie si 23 aprilie, Jupiter, Uranus si Pluto se intalnesc iarasi in aspecte dure , provocatoare cu o influenta asupra tuturor zodiilor. Cum voi il aveti pe Pluto chiar in semnul vostru, transformarile profunde  fac parte din viata voastra , din cariera voastra, din familia voastra in special pentru cei nascuti intre 1si 5 ianuarie. Este o perioada de timp ce va poate pune fata in fata cu alegeri dificile dar si cu situatii imprevizible legate de familie,  parinti, personalitate, identitate, sanatate.  Schimbarea este o parte din ciclul natural al vietii, desi unele pot fi dramatice, totusi ele au un rol  de eliberare a vietii voastre .

1 ianuarie 2014 vine cu o Luna Noua in Capricorn, este o influenta astrala ce deschide noi oportunitati in special pentru cei nascuti in jurul acestei date.
12 iulie  2014 vine cu o Luna Plina in Capricorn, este o perioada buna in care puteti culege roadele muncii voastre . Prezenta Lunii Pline in  semnul vostru  poate lucra ca o nota de plata a eforturilor depuse de la Luna Noua in Capricorn din 1 ianuarie 2014, o  nota de plata  ce poate aduce castiguri sau pierderi , depinde de eforturile depuse  in aceasta perioada, este timpul culesului , este o manifestare in forta a ceea ce ati inceput in urma cu sase luni.

Cele mai bune perioade pentru iubire apar atunci cand Venus este casa iubirii intre 28 mai-23 iunie, cand venus tranziteaza casa partenerului intre 18 iulie-12 august.  In perioada 29 septembrie-23 octombrie, Venus  tranziteaza casa carierei , asta inseamna ca aveti de partea voastra o energie benefica ce se poate materializa prin fel de fel de bonusuri, prime, recompense, puteti gasi iubirea la locul de munca. Anul 2014  aduce in viata voastra oameni care pot fi surse de sprijin si ajutor in viitor. In relatii , exista sanse mari sa intalniti acea persoana cu care sa aveti multe in comun. Prin urmare, acest an promite planuri pentru viitor si eliminarea tuturor lucrurilor care va tin pe loc.

Adriana Tudosa

You may also like

4 Comments

 1. Ingeras drag, sunt o capricoarna care iti multumeste din suflet pentru tot ceea ce faci pentru noi, pentru toate sperantele bune si mai putin bune, care ne sunt rezervate de acolo de sus, pentru daruirea si abnegatia cu care inobilezi fiecare zodie in parte si aduci un strop de speranta in sufletele noastre.Un an bun si blind va doresc, cu liniste sufleteasca si putere sa treceti prin tot ceea ce Dumnezeu a predestinat pentru d-voastra.

  La multi ani pentru 2014,

  Sultana,

 2. L-am citit la cafea.Pare sa fie un an bun,un an in care plantez pentru viitor dar culeg si roade din recoltele trecute.
  Multumesc, (asteptam acest horoscop) multumesc ca pe langa reperele pe care le avem, ne mai oferiti inca unul (de mare ajutor).
  Sa aveti un an prosper, sa va fie casa si familia binecuvantata!!!

  Mistral

 3. In primul rand La multi multi ani draga Adriana, chiar daca iti raspund asa tarziu la acest minunat articol, te rog sa ma scuzi…
  Vreau sa.ti multumesc din suflet pentru grija si pasiunea ta de a scrie aici, pe acest site! Ma bucur nespus de toata munca ta si sper ca si in acest an sa te avem ghid spiritual pentru sufletul nostru!Veronica Mocanu

 4. Foarte interesant.Multumesc.Dar…nu stiu pe ce drum sa merg,ce sa aleg,pentru ca sunt sagetator cu ascendent in capricorn(01.12.1956,ora 10:00,Roman)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.