TAUR / ASCENDENTUL IN TAUR – ANUL 2014

TAUR  / ASCENDENTUL IN  TAUR – ANUL  2014   
TRANZITE MAJORE

taur 2014

“Cand dragostea va cheama, urmati-o,
 Desi caile ei sunt abrupte si sinuoase.
 Si cand aripile ei va invaluie, supuneti-va,
 Chiar daca sabia-i ascunsa intre pene v-ar putea rani.”
Kahlil Gibran

In anul 2014, Taurii  au suportul planetei Jupiter in tot ce tine de minte practica, rude, studii, proprietati, parinti,  pe Pluto in studii inalte, intelepciune, strainatate, pe Neptun in domeniul prietenilor, relatii sociale, protectori  dar sunt in continuare provocati de Saturn in casa partenerului, de Nodul Sud in Taur –pedeapsa in viata sau bonusuri legate de dezvoltarea unui talent nativ.Uranus continua sa va invete despre unicitatea voastra.

Anul 2014 incepe pentru Tauri cu Venus retrograd in Capricorn iar pana pe 31 ianuarie veti dansa in ritmul acestei energii.  Cum Venus este ghidul vostru astral, veti incepe anul 2014 sub influenta puternica a acestei energii in special in domeniul studiilor mari, credinta, strainatate, cunoastere, imaginea voastra  dar  si sectorul muncii va fi reanalizat.  Este un timp in care pot fi regandite anumite contracte, asocieri, parteneriate, pot aparea iubiti sau prieteni din trecut, pot fi reconsiderate anumite relatii, achizitii, valori, dorinte. Puteti deveni in aceasta perioada  extrem de pasionali, aroganti, chiar fanatici in necesitatea de a-i instrui pe altii si de a le impartasi punctele voastre de vedere, veti simti o nevoie acuta de a converti si pe altii la filosofiile voastre de viata, religie.Venus retrograd va induce destule provocari legate de modul cum va folositi diplomatia,  cum va exprimati punctele de vedere.
Puteti sa va treziti din “ iluziile unei dulci iubiri”  simtind nevoia unui partener cu care sa studiati, sa va spiritualizati fiinta prin intermediul iubirii  sau aspiratiilor spirituale . Mare atentie la calatorii care pot sa se dovedeasca a nu fi in acord cu ceea ce v-ati dorit de fapt, Venus in mers aparent retrograd  anuleaza frontierele favorizand explorarea, legatura cu alte culturi, studiile superioare. Un proiect vechi poate prinde viata. Cum Venus reprezinta valoarea, banii , exista in aceasta perioada tendinta de a face greseli legate de bani, creditele pot fi intarziate sau refuzate. Este un an in care trebuie sa credeti mai mult in voi insiva , in abilitatile voastre , in talentele voastre , in capacitatea de a progresa si supravietui intr-un mod complet nou . Trebuie sa faceti alegeri clare care sa fie importante pentru voi, familia si viitorul vostru.

FAMILIE, RELATII  SI IUBIRE

Anul 2014 continua sa fie  un an mare pentru relatii, dar pentru acele relatii care ofera stabilitate, profunzime, transformare. Saturn ramane in semnul Scorpionului pana pe 23 decembrie 2014 iar pentru voi, aceasta energie continua sa se ocupe de relatiile voastre. Cu Saturn in Scorpion aveti de partea voastra un prieten  cand veti intelege ca cerinta acestei energii este corectitudinea in relatii, aceasta energie devine dusmanul vostru cand veti continua sa tratati viata relationala ca pe o vesnica aventura. Cum Saturn in Scorpion se afla deja la jumatatea drumului prin acest semn, multi Tauri au invatat ca realitatea  este cerinta acestei energii. Daca sunteti deja intr-o relatie, veti continua sa o examinati realist, sa vedeti partenerul asa cum este el in realitate si sa incercati sa rezolvati problemele ce apar intr-un mod responsabil. Aceasta energie poate aduce separarea de un partener de viata, poate fi o perioada dificila dar  va trebui sa invatati ca este o parte din evolutia voastra. Taurii care sunt singuri pot aborda o atitudine serioasa, rabdatoare in drumul construirii unei relatii de lunga durata, piedicile au rolul de a invata ca o constructie solida chiar si a unei relatii se face in timp, da-i timp timpului spune Saturn iar pentru Tauri, acest “ slogan astral”  se aplica in relatii. Tonul acestei energii Saturniene poate fi destul de grav, nimic nu se grabeste in aceasta perioada in relatiile voastre, ceea ce trebuie pierdut se pierde ceea ce trebuie castigat se castiga in timp si destul de greu.
Casatoria si relatiile vor trece prin stres, insecuritate , comportament rigid. Flexibilitatea in aborarea unei relatii, a unui partener de viata este cheia oricarui conflict. Saturn poate crea destule dusmanii in acest an  ( a inceput la sfarsitul anului 2012) deci mare atentie, nu va vindeti pielea dusmanului .
Pe 23 decembrie 2014, Saturn intra in semnul Sagetatorului iar pentru voi va activa sectorul intimitatii, pasiunii, bani prin partener , in consecinta, veti fi in continuare gravi, realisti, rabdatori in relatiile voastre, Saturn va ajuta sa construiti relatii puternice, solide dar pentru asta  aveti nevoie de rabdare.

Jupiter ramane in Rac pana in luna iulie 2014 iar pentru voi, aceasta energie favorizeaza si faciliteaza intelegerea cu fratii, surorile, relatiile cu anturajul din imediata apropiere care va ofera sprijin si reusita . Este o energie benefica studiilor, suceselor la scoala, la examene, obtinerea unor diplome, puteti fi  remarcati de marile societati, veti fi protejati in calatorii, protectie pe sosele  dar si ocazii de a va face remarcati in calatorii. Puteti decide sa va schimbati masina.
Anul 2014 incepe totusi cu Jupiter retrograd in Rac, asta inseamna ca pana pe 6 martie, aceasta energie va pune un accent deosebit pe “re-evaluarea “ unor probleme legate de rudele voastre, pot aparea probleme in comunicarea voastra, in calatorii, cu masina .Conduceti cu atentie in aceasta perioada.
Din 17 iulie 2014, Jupiter intra in semnul Leului iar pentru voi, tot ce tine de radacini, familie, camin, cariera , afaceri imobiliare sunt in vizorul acestei energii. Puteti decide sa va extindeti casa intr-un fel prin redecorare, renovare, va puteti muta, puteti decide sa va schimbati locul in care traiti chiar si tara. Puteti deasemenea sa consolidati legaturile cu familia voastra , parintii pot fi adevarate surse de noroc pentru voi, afacerile imobiliare va pot creste veniturile financiare. Totusi, Jupiter face un aspect provocator cu Soarele Taurilor nascuti intre 21 aprilie si 14 mai, asta arata ca dorintele voastre nu prea se incadreaza in viata voastra reala , puteti da crezare unor propuneri sau promisiuni neintemeiate. Dificultatile materiale , sociale se  pot “strecura  “ in viata voastra,  erorile, neglijentele sunt destul de repede taxate in aceasta perioada . Folosita conctructiv, aceasta energie poate sa va ajute  sa va implicati in construirea unei case, sa va schimbati domiciliul, sa cumparati o proprietate, sa renovati casa in care locuiti.

Venus va tranzita semnul Taurului in perioada  28 mai-23 iunie , asta inseamna ca deveniti “ magnetici” in atragerea celorlalti  dar de cele mai multe ori in realizarea propriilor scopuri. Toata atentia se indreapta catre voi, este amplificata bucuria de a trai, veselia, farmecul, spontaneitatea, viata amoroasa, gasirea unor solute avantajoase pe cale amiabila, este posibila o noua iubire, o amplificare a unei iubiri mai vechi.Romantismul vostru scrie poezii de dragoste in aceasta perioada. Aveti de partea voastra o energie ce va induce magnetism , puteti straluci, puteti obtine mai usor anumite beneficii personale .

Mercur retrograd in Scorpion in perioada 4-10  octombrie 2014 activeaza sectorul relational, pot aparea in lumina multe probleme secrete legate de o relatie, un partener de viata.

Eclipsa de Soare din 23 octombrie 2013  are loc in Scorpion in sectorul relatiilor, aceasta energie elimina tot ceea ce nu va mai este util in viitor in domeniul relatiilor, ofera sansa de a intra intr-o relatie noua benefica evolutiei voastre.

CARIERA SI BANI

Cariera voastra poate trece prin perioade neclare, incercari grele. Spun asta din cauza faptului ca Uranus,  guvernatorul casei carierei este in tranzit in casa XII ,o casa ca are legatura cu secretele, lucruri ascunse, dusmani. Succesul in cariera se poate datora unor eforturi mari si capacitatii voastre de a trece peste anumite praguri si dificultati cu sefii. Uranus in Berbec in viata voastra poate fi mai subtil (casa XII –o casa a lucrurilor secrete ) ,poate sa aduca in atentie anumite lucruri tinute secrete, ascunse , poate sa nu va placa ceea ce vedeti ,  dar ele sunt evidentiate si trebuiesc rezolvate intr-un mod nou. Este cel mai bun moment pentru a clarifica lucrurile vechi sau mai bine zis afacerile neterminate ale trecutului, sunt posibile suparari si surprize intr-un mod neasteptat, puteti descoperi pe cineva care lucreaza impotriva voastra , uneori evenimentele ascunse sunt descoperite in momentele cele mai inoportune.

In perioada 1 martie -19 mai, Marte este retrograd in semnul Balantei, un semn asociat cu locul de munca, colegi, sanatate.Influenta acestei energii o puteti simti inca de la inceputul anului 2014 si pana pe 25 iulie.
Marte retrograd poate arata probleme, obstacole, rivalitati,  lupte la locul de munca, probleme cu colegii. Poate aparea in aceasta perioada o scadere a vitalitatii datorita eforturilor imense de la locul de munca dar poate aparea si a scadere a interesului fata de munca, fata de proiectele in care nu mai aveti incredere. Este o accentuare a activitatilor practice si a problemelor de munca care cer revizuire, reorientare. Rolul acestei enegii este de a va revizui  modul  in care va investiti energia personala in tot ce tine de munca, rutina, colegi, sanatate, relatii.

In perioada 12 -28 februarie, Mercur este retrograd in Varsator iar pentru voi este activat sectorul carierei. Poate fi o perioada cu obstacole neasteptate in cariera voastra, puteti gasi ca trebuie sa refaceti din nou anumite lucruri , sa revizuiti anumite proiecte vechi  sau sa reanalizati neintelegerile cu oamenii din cariera voastra.

Intre 5 martie si 5 aprilie 2014, Venus, ghidul vostru planetar calatoreste prin zona carierei si poate aduce anumite beneficii, avansari, promovari. In jurul datei de 15 martie, Venus face un aspect armonios cu Uranus, asta inseamna ca pot aparea beneficii intr-un mod neasteptat in domeniul carierei voastre.

Pe tot parcursul anului 2014, Neptun in Pesti continua sa va sprijine in sectorul relatiilor sociale, prieteni, protectori, asociatii profesionale. Aceasta energie mareste idealismul vostru fata de ceea ce inseamna o prietenie cautand acei oameni care vad lumea din acelasi punct de vedere, care impartasesc idealuri comune cu voi. Puteti sa va alaturati unor organizatii cu scopuri idealiste, mistice, secrete, spirituale sau vizionare deoarece deveniti extrem de sensibili la nevoile oamenilor . In acest an puteti fi  mai usor pacaliti de asa zisii prieteni sau puteti incerca sa-i ajutati pe acestia fara ca ei sa doreasca acest lucru, deci , ar fi bine sa va asigurati ca intentiile voastre sunt realiste iar prietenii sunt prieteni si nu profitori.

Pluto in Capricorn continua sa va sprijine in sectorul studiilor inalte, calatorii indepartate, religie, mass-media , alte culturi, iubirea de departe. Daca doriti sa va mutati in alta tara, sa urmati studii universitare, sa va publicati ideile voastre, sa intelegeti alte culturi,atunci Pluto va este un aliat de nadejde, puteti beneficia din plin de aceasta energie ce va poate ajuta sa va transformati visele in realitate.
Aceasta energie va poate ajuta sa revizuiti anumite  atitudini personale legate de invatamant, cunostinte superioare, scoala, acest lucru se poate intampla prin intalnirea unor oameni care va pot  prezenta realitatea intr-un alt mod. Aceste informatii noi primite va  pot schimba drastic credintele , va puteti simti dezorientati dar in final veti ajunge la concluzia ca realitatea este celmai bun profesor. Rolul lui Pluto in tranzit prin acest domeniu din viata voastra are un scop bine determinat , intelegerea si intelepciunea pot fi  dobandite de catre cei care accepta revizuirea convingerilor lor, dar, cele mai mari progrese sunt facute de cei care se opresc sa asculte mai intai.
Calatoriile, educatia, spiritualitatea va transforma profund viata, veti ajunge la concluzia ca o gandire extinsa va ajuta sa treceti peste atasamente de orice fel, spiritualitatea va poate ajuta sa va intelegi viata , invatamantul superior va ascute abilitatile.

Eclipsa de Soare in Taur din 29 aprilie este asociata cu Nodul Sud Lunar in Berbec cu puternice influente asupra celor nascuti in jurul acestei date. O Eclipsa de Soare asociata cu Nodul Sud lunar poate aduce un fel de criza in domeniul de viata energizat in  scopul de a elimina lucrurile, oamenii care nu mai sunt de folos pentru viitor. Aceasta Eclipsa este sustinuta de Pluto din casa studiilor mari, calatorii, credinta, de Jupiter care aduce noroc  prin rude si minte practica dar si de Neptun din casa prietenilor, protectorilor. Puteti avea oportunitati pentru studii in strainatate, un prieten va poate ajuta sa va reinventati, puteti sa va cumparati o masina, sa editati o carte, sa castigati bani prin diverse publicatii pe internet.

Eclipsa de Soare in Scorpion din 24 octombrie activeaza casa partenerului, asociatului. Aceasta Eclipsa de Soare este sustinuta de Mercur si de Marte, puteti primi o veste legata de un nou angajament, o casnicie.

Eclipsa de Luna in Berbec din 8 octombrie 2014 va aduce schimbari importante  legate de trecut, sanatate psihologica  in special pentru Taurii  nascuti in jurul datei de 8 mai. Cum Uranus in Berbec sustine aceasta Eclipsa, poate fi o schimbare imprevizibila a modului de gandire, gasiti acele idei care va conduc catre viitor. Aeasta eclipsa poate aduce in lumina anumite secrete dar care sunt in avantajul vostru. Schimbarile indraznete va revitalizeaza, va vindeca viata.

Eclipsa de Luna in Balanta din 15 aprilie 2014 vorbestete  pentru voi in sectorul  sanatatii, muncii, este o eclipsa dura si poate arata anumite probleme de sanatate si la locul de munca, deci atentie.

Pana pe 23 martie 2014, Nodul Sud continua sa va tranziteze semnul vostru. Cum Nodul Sud are o natura karmica, sortita, puteti simti aceasta influenta ca o pedeapsa in viata, culegeti ce ati semanat dar intr-un mod in care nu aveti nici un control.

Cele mai bune perioade pentru iubire apar atunci cand Venus este in semnul vostru, intre 28 mai-23iunie, cand va tranziteaza casa iubirii intre 5-29 septembrie, cand venus tranziteaza casa partenerului intre 23 octombrie si 16 noiembrie. Incepand cu 5 martie si pana pe 5 aprilie 2014, Venus  va tranzita casa carierei, puteti primi diverse recompense, puteti gasi iubirea la locul de munca.

Adriana Tudosa

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.