LUNA NOUA IN RAC – 16 IULIE 2015, ORA 04:25, ORA ROMANIEI –“ REINVENTEAZA-TE! ”

astro_2gw_431_luna_noua_in_rac_2015.69073.17233

Pablo Neruda -Poem
“Moare cate putin cine se transforma in sclavul
obisnuintei, urmand in fiecare zi aceleasi traiectorii;
cine nu-si schimba existenta;
cine nu risca sa construiasca ceva nou;
cine nu vorbeste cu oamenii pe care nu-i cunoaste.
………………………………………………….
Daca va fi sa te infierbanti, infierbanta-te la soare.
Daca va fi sa inseli, inseala-ti stomacul.
Daca va fi sa plangi, plangi de bucurie.
Daca va fi sa minti, minte in privinta varstei tale.
Daca va fi sa furi, fura o sarutare.
Daca va fi sa pierzi, pierde-ti frica.
Daca va fi sa simti foame, simte foame de iubire.
Daca va fi sa doresti sa fii fericit, doreste-ti in
fiecare zi…”

Fiecare faza de Luna Noua are loc intr-un semn zodiacal iar mesajul ei este in deplin acord cu semnul respectiv, tot faza de luna noua este asociata cu noi inceputuri sau cu o noua abordare a unei probleme, a unui domeniu specific vietii noastre.
Aceasta Luna Noua in Rac are loc cu Soarele si Luna in fuziune pe gradul 23:14 Rac si energizeaza casa I in harta acestui moment astral. Intalnirea Soarelui cu Luna in Rac poate fi privita ca o conferinta astrala in care cele doua energii( ingerii solari si ingerii lunari) pun bazele unui nou inceput in acord cu destinul fiecaruia. Fiecare Luna Noua aduce pentru noi un timp de initiere, Universul trimite asupra noastra o energie cu o carte de vizita “ de noi motivatii, noi provocari, noi activitati, idei noi, intelegeri noi, afaceri noi, practici noi, oameni noi, locuri noi, lucruri noi”. Este o carte de vizita astrala cu care putem accesa acel domeniu de viata in care apare semnul Racului in harta natala a fiecaruia. Luna Noua este un moment in care obiectivele personale trebuie sa fie in accord deplin cu acest semn al Racului, un semn feminin, apos, cardinal, fecund si instabil ce impinge totul spre casa, familie, gandurind “ intoarce-te acasa “.  Racul ne transforma in visatori, contemplativi si conservatori prin excelenta, ne agata de trecut si de tot ceea ce este bine ascuns aici. Cea mai mare calitate indusa de acest semn este  tenacitatea in  urmarirea planurilor propuse. Asa cum Racul se agata cu indarjire de stanca, asa si noi putem fi destul de incapatanati in apararea convingerilor personale.
Acuma, verbul “a simti “ este conjugat in casa I, o casa naturala a lui Marte ce indica impulsuri brutale, curaj, spirit de actiune, vointa ferma, precipitare. In casa I, noile inceputuri sunt centrate pe fiecare dintre noi, pe ceea ce vrem astfel incat sa ne punem in lumina sinele nostru destinat. Prima casa este asemenea unui vas care contine potentialul nostru, ceea ce putem deveni, ceea ce putem da din noi, comportamentul nostru si abordarea vietii. Misiunea acestei lunatii in rac in casa I este cautarea eroica a identitatii prin actiune, sensibilitate, familie, protectie, acuma, cele doua verbe “a simti” si ‘a fi “ combina ecourile trecutului si ale viitorului.
Nesiguranta ne poate face duri si critici, “ in cautarea timpului pierdut “ ne tine agatati de trecut, reamintirea pare sa fie un mod de viata acuma . Dar  aceasta luna noua ( noi inceputuri ) ne spune clar ca trebuie sa invatam sa dam drumul tuturor lucrurilor care nu ne hranesc(racul) corespunzator sinele nostru.
Racul este un semn indragostit de un refugiu sigur dar aceasta Luna Noua in Rac in casa I ne spune ca siguranta are nevoie de noi stimulente, de actiune, de viata. “Reinveteaza-te “ne spune aceasta lunatie, eu iti construiesc aripi noi pentru emotiile, sensibilitatile tale.
“A simti  “ este verbul magic al acestei lunatii, conjugati-l atat pentru voi cat si pentru ceilalti dar cu multa actiune. Racul vrea sa construiasca o casa, o familie, are nevoie de constructii adevarate pentru familia lui iar aceasta lunatie da tonul unui nou inceput in aceste directii.
Asteroidul Eros pe gradul 23 :36 Rac da un ton special acestui moment astral, este un membru important al acestei simfonii benefice unui “nou maine”.
Voi repeta povestea mitologica a acestui zeu care ofera informatii pretioase despre modul lui de exprimare in viata noatra( repetitia este mama invataturii).
Mitologia il prezinta pe Eros drept zeul iubirii. Vechii greci il prezinta pe Eros ca o forta universala ce uneste fiintele perechi, perechi, facandu-le sa se inmulteasca, el a unit-o pe Gheea cea dintai Zeita cu Uranus, cel dintai zeu. Eros apare ca fiu al frumoasei Afrodita –zeita dragostei si al lui  Ares –zeul luptelor, mosteneste in chip poetic frumusetea mamei –Afrodita dar si dorinta de cucerire a lui Ares, sugerand astfel ca dragostea trebuie cucerita, trebuie sa lupti pentru ea, sa faci sacrificii. Eros –Cupidon, un tanar cu aripi pe umar are un arc din care tocmai este gata sa traga o sageata ce poate fi inmuiata in miere sau in otrava si venin. Este un zeu caruia nu-i pasa de ce urmeaza, nu da siguranta in relatii, el naste pasiuni adanci ce aduc transformari, dragostea nu poate dainui daca nu este insotita de legaturi sufletesti, in limba greaca Psyche inseamna “ suflet “ iar sufletul se inalta prin dragoste, prin Eros se ajunge la fericirea desavarsita.
Zeita Afrodita a fost geloasa pe pamanteanca Psyche a carui frumusete era venerata pretutindeni. Afrodita il trimite pe Eros sa traga in Psyche cu una din sagetile lui magice astfel incat de ea sa se indragosteasca o creatura josnica. Dar Eros, din greseala, se inteapa in sageata destinata lui Psyche si se indragosteste iremediabil de pamanteanca. El va veni la ea doar pe intuneric iar Psyche a fost extrem de incantata de sotul ei, acceptand initial conditiile impuse de acesta. Totul a fost bine pentru un timp, dar apoi surorile lui Psyche, geloase pe noua ei viata, i-au sugerat ca sotul ei trebuie sa fie un demon de nu poate sa-l vada in lumina. Ele au insistat ca ea sa foloseasca o lumanarea pentru a-i vedea fata sotului ei atunci cand el doarme. In cele din urma, Psyche a cedat si a aprins lumina si a vazut cine era cu adevarat sotul ei. Suparat ca Psyche a incalcat regulile impuse de el, Eros pleaca iar Psyche ramane cu sufletul pustiit. In cele din urma, dupa multe probe stabilite de Afrodita, Eros si Psyche prin binecuvantarea lui Zeus, au fost reuniti si au avut un copil numit Placere.
Aceasta Luna Noua in Rac in fuziune cu Eros in Rac este povestea noua creata de o “ sageata divina” ce poate fi inmuiata in miere sau in otrava si venin, o poveste plina de obstacole, intrigi, gelozie, pasiune, transformare, dezvoltarea constiintei, uniunea divina, este o poveste noua nu prin alegere ci prin ceea ce este scris in cartea destinului fiecarui om. Eros ca sustinator al acestei lunatii poate aduce o iubire nebuneasca, o pasiune pentru ceva, o obsesie pentru ceva, nu are nici o logica, totul incepe din senin, aici, soarta pare a uni oamenii. Dar relatiile aduse de aceasta lunatie de mana cu Eros nu sunt prea “sigure” in schimb, dizolva orice limita( Eros era Zeu iar Psyche pamanteanca), coduri morale, sociale. Extazul dragostei merge mana in mana cu agonia, vinovatia, moralitatea, durerea, iubirea neimpartasita, separare, iubirea triunghiulara, dorinte disperate, dezamagire.
In mitologie, el este uneori descris ca rautacios si viclean, de multe ori, el trage cu sagetile lui fara discernamant, si nu trebuie uitat ca el are in tolba sageti de toate felurile, pline de venin sau de miere, corupe casatoriile, o casatorie sau un angajament subred sunt aproape intotdeauna tinta acestui zeu. Eros in Rac  aprinde povestea de iubire prin sentimente, emotii, durere, temeri, necazuri domestice. Intimitatea si caldura lui sufleteasca sunt puternic influentate de partener, isi poate reinnoi psihicul si emotiile prin sex,poate fi extrem de intuitiv in legatura cu partenerul, gelozia si posesivitatea lui eros in rac pot fi adesea problematice. Isi doreste un partener cuminte  dar fara a cere de la el acelasi lucru. Natura lui emotionala ii induce destul de usor dorinta de ingrijire a partenerului, poate fi usor dominat prin sex.
Aceasta lunatie de mana cu Eros in Rac este un indemn erotic atat de puternic incat copleseste mintea ceea ce poate duce de multe ori la rezultate neasteptate, obsesii erotice, pasiuni de moment ce spala creierul, greseli in dragoste, experiente care aprind pasiunea in noi, orbire romantica.
In casa I, acest aspect astral indica intalniri magice bruste, pasiuni ce pot fi atinse doar prin lupta, nevoie de concurenta ,confruntare, cu cat relatia este mai imposibila cu atat devenim  mai patimasi, luptatori cu dorinta de a castiga. Legatura noastra cu divinitatea, cu dorinta  de a trai complet si pe deplin fara teama sau constrangere, anima aceasta perioada. Este un timp in care lumea astrala ne ofera o aprecire cu totul noua a notiunii de intimitate, uniune care se bazeaza pe risc si profunzime.

Uranus in Berbec este intr-un aspect de careu  cu Luna Noua in Rac, acest dezacord astral poate provoca emotii fara nici o logica, instabilitate, un comportament rebel dar si o tendinta de a actiona nechibzuit supraestimand orice problema, ignorand orice sfat.
Aspectul de careu dintre Uranus in Berbec si Luna Noua in Rac poate da destul de mult neastampar, nerabdare,  schimbari in familie, mutari, indepartari sau independenta in raport cu familia, plecari, intorsaturi si o nevoie acuta de a ne pune in prim plan creativitatea si originalitatea, este o nevoie de transformare pentru a scapa de dependentele care genereaza constrangeri. Schimbarile neasteptate de existenta, personalitate, de destin sunt destul de accentuate, este un timp al rupturilor de orice fel si cu cat ne vom crampona mai mult de trecut, de obiceiurile noastre, cu atat perturbarile vor fi mai puternice. Conflictele in relatii, in parteneriate sunt susceptibile de a deveni adevarate “campuri de lupta “, lipsa de disciplina poate agrava aceasta lupta , exista in acelasi timp posibilitatea eliberarii de restrictiile din trecut astfel incat sa deschidem usa unor noi moduri de abordare a problemelor emotionale, familie, copii, prieteni, ghizi spirituali, astrologie.

Saturn retrograd in Scorpion  face un aspect de trigon(benefic) cu aceasta Luna Noua in Rac dar face si un aspect de careu(provocator) cu Venus in Leu ce se pregateste de retrogradare (din 24 iulie 2015).
Un Saturn retrograd incetineste ritmul normal al vietii pana la punctul in care experienta devine concentrata, este perioada in care avem de inteles ce am facut si ce nu am facut in relatia cu munca, cu “ a fi in slujba cuiva”, in casnicii, uniuni, aliante, bani care vin prin fel de fel de acorduri semnate. “Pana aici poti merge” , astea sunt limitele tale ne spune Saturn  acuma dar intr-un limbaj binevoitor. O planeta retrograda ne ajuta sa revenim la ziua de ieri, luna trecuta, anul trecut, vieti trecute in scopul de  a rezolva situatiile de viata neterminate sau care au acumulat greseli, taxe karmice.
Cu Saturn retrograd in Scorpion in careu cu Venus in Leu, putem forta limitele poftelor noastre de maretie iar acest lucru se poate intoarce impotriva noastra. Dezamagirile romantice, iubirea neimpartasita, angajamentele rupte par a fi lucruri noi acuma dar ele au un dedesupt karmic, un ieri, o viata trecuta.

Concertul astral este intr-un fel bruiat de opozitia dintre Marte( modul de a actiona) , Mercur in Rac ( comunicare, minte) pe gradul 14 si  Pluto retrograd pe gradul 14:02 Capricorn.
Marte in Rac este intr-o pozitie destul de dezavantajoasa, este in cadere, iar prea multa emotivitate indusa de aceasta energie ne face pasivi, cu influente majore in modul nostru de afirmare. Un Marte aflat in cadere care  binecuvanteaza mai ales calitatile lui negative de soldat neascultator si care este aspectat negativ de Pluto nu poate aduce decat necazuri, caderi spectaculoase din functii, necazuri cu legea, accidente.

Schimbarile aduse de acest aspect de opozitie dintre Marte, Mercur si Pluto sunt intense, simti ca cineva iti trage presul de sub picioare, te simti dezorientat si-ti dai seama ca nu te mai poti baza pe vechile valori, idei si nu mai ai nici o valoare de care sa te agati; acest lucru il vor simti cel mai puternic nativii din Capricorn si din Rac.
Singurul lucru care ne ajuta in aceasta perioada  este incercarea noastra de a pastra echilibrul interior, credinta ferma de nezdruncinat in intelepciunea si ordinea vietii. Multi dintre noi vom fi nerabdatori, brutali, dar si curajosi; important este sa disciplinam aceasta imensa energie ( cine poate), daca reusim acest lucru , cu siguranta mintea noastra, puterea noastra pot fi orientate catre o transformare a structurii noastre personale  dar si a structurii lumesti.
Daca vom fi orbiti de propria putere, folosind-o in scopuri egoiste, cu o dorinta de a castiga cu orice pret atunci pot spune ca viata noastra va fi zguduita din radacini , va deveni  destul de grea.
Putem depasi cu bine acest aspect dinamic dintre doi malefici cultivand iertarea, atat catre cei din jur dar si fata de noi.
Un Marte in Rac aspectat negativ de Pluto are drept lectie o rafinare a  emotiilor si a modului de exprimare emotional; daca ne vom canaliza forta emotionala intr-un mod constructiv, disciplinat dar nu reprimat atunci cu siguranta, viata va fi mult mai usoara.
Folositi-va intuitia si nu mai traiti in trecut, aceasta Luna Noua ofera oportunitatea de a va elibera de restrictiile trecutului si sa construiti “ un nou maine”.

Succes!

Adriana Tudosa

You may also like

13 Comments

 1. Asteptam cu nerabdare postarile tale. Sunt “faclii” pentru cine vrea sa inteleaga mai mult din viata asta. Multumesc Adriana!

 2. Multumesc frumos, Adriana. Este profund redat si de fiecare data astept cu nerabdare orice postare dejghiocata pe intelese.
  Sa aveti sanatate si va urez succese in tot ceea ce faceti.
  Toate bune.
  Elena

 3. O transformare autentica nu poate incepe cu mintea niciodata.
  Daca pui zalog pe gandurile ce te impresoara poti auzi, pentru prima data, soaptele propriei tale inimi…

  Cultivati iubirea, nu iertarea… Iubirea nu sufera si nu se supara niciodata, ce ar mai putea ierta atunci…?

 4. Multumesc mult ptr.toate articolele tale si ptr.tot ceea ce ne oferi iti MULTUMESC!!!Week-end minunat:*:*:)

 5. Multumesc mult pentru tot ceea ce ne impartasiti atat de frumos. Sa va dea Dumnezeu sanatate si multe impliniri !

 6. Multumim frumos, ar fi super daca ne-ati explica si ce efecte sunt pt fiecare zodie in parte…

 7. Multumesc frumos!
  Multumesc ca ma pot bucura de ceea ce destainuiti, cu adevarat.
  Doresc, din tot sufletul, sufletul sa reusesc sa ma reinventez folosind oportunitatea ce mi se ofera acum. Sunt intr-un moment deosebit de deosebit al vietii mele.
  Sunt nascuta in zodia racului cu ascendent in balanta.
  Ceea ce am citit in articol, ma ajuta mult in lucrarea mea.
  Va citesc articolele cu mult entuziasm si chiar le trimit prietenilor spre3 a se bucura si folosi cat pot mai bine.
  Cu sinceritate si respect,
  Steluta – Cornelia

 8. Daca nu reusesc ?zodia asta mult asteptata si plina de sentimente ,are un mare defect .O cheama cancer .Intre sublim si infern ,cum gasim calea ?
  Multumesc Adriana ,eu mai astept .

 9. Bun?! Sunt Rac cu ascendent in Fecioar?. In data de 16.07, când a fost Luna Noua in Rac , eu mi-am pierdut locul de munc?. Sunt contrariata deoarece ?tiam c? Luna Plin? aduce finalului hot?râte de soart?. As fi vrut sa aflu o explica?ie astrologic? a situa?iei, dac? se poate. Mul?umesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.