ECLIPSA DE LUNA IN CAPRICORN – 5 IULIE 2020, ORA 7:44–ORA ROMANIEI–CE ESTE SACRU PENTRU TINE?

Eclesiastul 5:
“Mai bine sa nu faci nicio juruinta decat sa faci o juruinta, si sa n-o implinesti. Nu lasa gura sa te bage in pacat si nu zice inaintea trimisului lui Dumnezeu: “M-am pripit.” Pentru ce sa Se manie Dumnezeu din pricina cuvintelor tale si sa nimiceasca lucrarea mainilor tale?”

Eclipsele sunt despre soarta. Ele varsa niste adevaruri asupra noastra, ne corecteaza traiectoria destinului nostru, ne arata calea adevarata, ne rasplatesc dar si pedepsesc.

O Eclipsa de Luna este de fapt o Luna Plina ce binecuvanteaza prin daruri sau constrange prin fel de fel de intorsaturi sortite.  Emotiile sunt sporite, ceva vine in lumina in acest moment si daca vom fi atenti la aceste emotii ale noastre cu siguranta ne putem da seama ce trebuie sa modificam, sa eliminam sau sa adaugam vietii noastre pentru a fi in acord cu legile divine.

In ziua de 5 iulie 2020, ora 7:44, ora Romaniei, se formeaza o Eclipsa partiala de Luna in Capricorn, adica Luna in Capricorn gradul 13:38 este in opozitie cu Soarele in Rac gradul 13:38 in apropierea Nodurilor Lunare –Nodul Sud in Sagetator gradul 29:08 in opozitie cu Nodul Nord in Gemeni  gradul 29:08. Este o eclipsa de Luna asociata cu Nodul Sud al Lunii iar evenimentele sortite, karmice, nu pot fi evitate. Nodul Sud reprezinta in primul rand ranile nerezolvate, tragediile, limitarile si esecurile din trecut, care ar putea interfera cu capacitatea noastra de a indeplini contractul sufletului nostru in aceasta viata. Chiar si  “lucrurile bune” continute de Nodul Sud , pot fi obositoare si prea familiare.  Eclipsa asociata cu Nodul Sud are o influenta saturniana si accentueaza locurile in care trebuie sa facem anumite compromisuri daca dorim ascensiunea catre spiritualitate, indica intalnirile karmice care trebuiesc rezolvate pentru a ajunge la un mod de viata lipsit de razbunari personale, de furii reprimate, de resentimente care blocheaza capacitatea de a privi alte orizonturi si de a trai in seninatate.

Luna in Capricorn in opozitie cu Soarele in Rac ( faza de Luna Plina in Capricorn) ne cere sa gasim un echilibru intre cariera, viata sociala, responsabilitati de lunga durata, autoritati si familie, parinti, neam, radacini, trecut. Daca Racul vrea sa construiasca o casa pentru familia lui, Capricornul vrea sa construiasca un un imperiu, numeroase asezaminte prin care sa-si demostreze forta, puterea. Ambele semne au in comun dorinta de a construi dar in timp ce Racul este plin de emotii, sensibilitate, Capricornul stie sa ignore aceste sensibilitati. Racul guverneaza viata privata, nevoile familiei, ingrijirea copiilor, mama, motivatia principala este securitata caminului , familiei lui. Capricornul, pe cealalta parte, guverneaza viata profesionala, institutiile politice si manageriale pe scara larga, pozitia si puterea sociala, autoritatile. Capricornul este despre supravietuirea in aceasta lume fizica: cum dezvoltam o cariera, o afacere, o casatorie din interes, duritate, lupte extreme pentru varful pirmidei, bani, cat mai multi bani, sa construim palate si nu case. Cand analizam valoarea acestei energii capricorniene in dezvoltarea sufletului, trebuie sa ne amintim in permanenta ca entuziamul si forta de a urca cat mai sus trebuiesc temperate de compasiune, sa nu pierdem din imagine dragostea fata de oameni. Capacitatea de a “ingriji” a Racului devine in Capricorn o capacitate de a “ingriji “obiectivele, cariera, ambitiile profesionale  si lucrurile care credem ca ne da securitate si notorietate. La nivel inferior, ambele semne ne transforma in robi ai familiei si carierei.

La nivel superior, ne aducem aminte de originea noastra divina, de Hristos din noi. Asa, subconstientul este purificat de interpretarile false, de devotamentul fals, de zidurile false ale securitatii, de temeri, de stradaniile pur animalice si interpretarile ei superficiale. Doar printr-o perspectiva spirituala, printr-o viata dedicata conceptelor spirituale,  alungam frica, conceptele materialiste. Numai prin credinta putem lupta cu temerile noastre, putem depasi nesiguranta, putem sa fim liberi si in acelasi timp legati de toate si de toti dar intr-un mod altruist.

Iar aceasta Eclipsa de Luna in semnul de pamant al Capricornului formata cu axa nodala in Sagetator-Gemeni, aduce in atentia noastra dezechilibrele, temerile noastre legate de cariera, functii inalte, familie, parinti, camin, traditii, fundatii solide, planificari pe termen lung, stabilitate, autoritati, rude, strainatate, credinta, cooperare, dialog, tact, sociabilitate, simplitate, comunicare din suflet. Fie ca vorbim despre planul material, fie ca vorbim despre planul spiritual, aceasta slujba astrala deschide o cale noua pentru recunoasterea limitelor noastre, pentru concentrarea pe ceea ce conteaza cu adevarat, pentru intelegerea “ unde suntem, cine suntem, si unde vrem sa mergem”,  pentru a urca pe munte, pentru evolutie. Se poate sa fim chemati sa renuntam la ceva, la cineva, iar asta aduce un nou capitol in viata noastra. Una dintre lectiile oferite de aceasta Eclipsa lunara in Capricorn este despre acceptarea realitatii si a limitelor dar si de stabilire a obiectivelor realiste si concentrarea pe ceea ce este important pentru fiecare, avem sansa de a face schimbari importante in viata noastra.

Asa cum Capra urca sus pe munte pentru a gasi hrana de care are nevoie si aceasta Eclipsa de Luna in Capricorn ne arata( intr-un mod nu prea placut) daca muntele pe care am urcat este cel in acord cu destinul nostru dar tot acuma, putem vedea varful cautat.

Eclipsa de Luna in Capricorn activeaza axa VI-XII, o axa a sanatatii dar si a limitarilor. Aici dialogul astral intre cele doua luminarii si nodurile lunare ne obliga sa ne confruntam cu suferintele create de anumite renuntari dar si greseli in dragoste, munca, familie, cariera, autoritate, planuri facute in spatele usilor inchise, secrete, vinovatii, tradari, manipulari din umbra, actiuni sub acoperire, credulitate extrema, iluzii.
Soarele in Rac in casa XII ne vorbeste despre conditionarile faptelor nostre din trecut si ne cere sa intelegem ca viata are un scop divin, sa invatam ca scopul unei vieti este iubirea neconditionata, compasiunea, iertarea, sprijinul celorlalti.  Care este calea catre mantuirea noastra?
Raspunsul il da Soarele in Rac si in casa XII ce ne transmite ca trebuie sa invatam sa dezvoltam o atitudine neegoista fata de ceilalti. Emotiile, sensibiltatea noastra trebuie transformare in iubire neegoista, folosite in slujirea altruista, in compasiune si ajutor neconditionat, in acceptarea celorlalti, in iertarea celorlalti. Sanatatea noastra fizica depinde de bunastarea noastra mentala care ne cere sa renuntam la nevoia de a controla detaliile lumiii din jurul nostru. Cand incepem sa devenim constienti de “ omul divin” din noi, chiar nu mai putem face nici un rau, chiar nu mai putem judeca aproapele nostru. Vom face exact ce ne cere rugaciunea “ Tatal Nostru”, practicand secunda de secunda “ … si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri..”

Iar  Marele Invatator Isus ne transmite:” “Dar Eu va spun: iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va blestema, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ce va asupresc si va prigonesc.” Matei 5:44

De ce? Pentru ca El stia ca o reactie de ura sau razbunarea creeaza o legatura puternica intre oameni, intre destinatar si autorul unei fapte rele, si numai atunci cand aceasta reactie este neutralizata de bine, iubire, compasiune, karma (plata, datorie) va fi dizolvata.

Dar pana la a deveni constienti de “ divinitatea din noi”, Soarele in Rac si in casa XII face referire la afacerile neterminate ale trecutului, la crize fiziologice, sociale sau psihologice. Toate aceste crize au rolul de trezire sau de afundare in nisipurile miscatoare ale greselilor noastre. Suntem chemati sa raspundem pentru tot ceea ce ne-a indepartat de menirea noastra divina.

Iar Luna in Capricorn si in casa VI ne atinge sufletul prin crize existentiale, aici, experienta de zi cu zi devine cartea noastra de capatai. Cand intram in casa VI, activitatile zilnice, munca noastra, obiceiurile noastre, un proiect de la locul de munca, un coleg, un sef, corpul nostru, ne trezesc si ne invioreaza sau ne aduc fel de fel de crize. Cartile, profesorii ne pot invata multe din punct de vedere tehnic cum sa rezolvam o problema dar in casa VI, experienta de zi cu zi este invatatorul nostru.
Aceasta casa implica grija pentru oameni, animale, aici, noi suntem in slujba cuiva, ne facem datoria fie ca este vorba de munca, familie, partener, copii, cei mai putin norocosi, iar aceasta Luna Plina ne poate ajuta sa raspundem la intrebarea “In slujba cui vrem sa fim astfel incat sufletul nostru sa nu fie ranit”.
Tot casa VI activata acuma de Eclipsa de Luna va pune un accent deosebit si pe sanatatea publica, salubritate, produse alimentare, servicii nationale, armata, marina, politie, servicii guvernamentale, administratie publica, politicieni, angajati, angajatori, sindicate, organizatii de munca, conditii salariale, ocuparea fortei de munca si somajul, serviciul public, investitiile necesare in domeniul fortelor armate, politie.

Mesajul “ culegem ce am semanat “ al Eclipsei de Luna in Capricorn este dublat de Saturn retrograd in Capricorn-guvernatorul acestui moment cosmic. Cu Saturn, intelegem ca liberul arbitru este praf in ochi si cronometrul cosmic face legea aici pe pamant.
Rolul lui Saturn in acest moment este un rol de supravegere a tuturor lucrurilor incepute in trecut( Saturn retrograd)  care sunt luminate si trebuiesc rezolvate in acord deplin cu definitiile date de Saturn – cu responsabilitate, disciplina, tenacitate, cu rabdare. Fara Saturn, viata ar fi “ fara limite, fara standarde, control, structura “, deci viata ar fi plina de haos. Unde isi face aparitia Saturn in viata noastra, totul este incetinit, inghetat( uneori bine congelat ) obligandu-ne sa vedem realitatea, sa tinem cont de ea si de limitele noastre. Acuma, Saturn retrograd in Capricorn aduce in prim plan lucrurile ascunse, ignorarea unor reguli si angajamente. Platile accentuate de Saturn retrograd in Capricorn tin de greselile facute in relatiile sociale si politice, functii inalte, neintelegerea faptului ca putere unei functii trebuie pusa in slujba oamenilor in mod altruist, lipsa modestiei, betia puterii, orgolii nemasurate, incalcarea juramintelor, promisiunilor,
Trecutul devine un film in reluare dar incetinit, aratandu-ne unde ne-am abatut de la reguli, lege, moralitate, responsabilitati, unde am devenit extrem de critici si judecatori ai muncii celuilalt, unde ne-am facut rau singuri prin gandirea negativa, prin jignirea celuilalt, prin lupte fara un plan bine stabilit, prin haosul propagat.

Se stie ca Luna nu are lumina ei proprie (ea este asemeni pamantul, intr-un fel, este mama pamantului si este locuita de entitati aflate cu o treapta mai sus decat noi oamenii) iar Soarele este cel care trimite din diferite unghiuri lumina asupra Lunii. Dar mesajul Soarelui in Rac catre Luna in Capricorn are si notitele lui Vesta in Rac(ceea ce este sacru pentru noi, ce ne incarca bateriile), Mercur retrograd in Rac( descoperirea unor falsuri legate de familie, parinti, o casa, mosteniri de familie).

In mitologie, Vesta a fost primul copil-nascut inghitit de Saturn ( de frica previziunii lui Uranus cum ca si el va fi detronat de unul dintre copii, Saturn si-a devorat copiii, iar Vesta-Hestia a fost primul lui copil cu Rheea) si ultimul copil scos din burta lui de catre Jupiter –Zeus. Ea reprezinta inceputul si sfarsitul, ciclul etern al sufletului. Ea este apreciata ca protector al casei, familiei, oraselor, statelor, locurilor sfinte. Tot timpul s-a manifestat printr-un sentiment de pace, este singura care nu apare in luptele si disputele zeilor fiind un un punct central, un loc de intalnire pentru cei care fugeau de agresivitatea celorlalti.  In astrologie, Vesta, pastratorul flacarii spirituale, induce o energie ce ne ajuta sa ne concentram pe chemarea noastra adevarata, pe ceea ce este cu adevarat sacru pentru noi, pentru sufletul nostru. Vesta este despre daruire, concentrare si angajament. Ea reprezinta modul in care ne  ne dedicam unui proiect cu inima si sufletul, si pentru care suntem gata (sau obligati) sa facem un sacrificiu. Vesta este cea care detine cheia “chemarii noastre sacre”. Devotamentul lui Vesta in Rac atinge familia, rudele, neamul, prietenii. Ea are un puternic sentiment de responsabilitate fata de familie, stramosi, casa, vatra, si este dispusa sa faca orice sacrificiu. Este intuitiva, vindecatoare si plina de compasiune. Isi incarca bateriile prin sustinerea si ingrijirea celor dragi, prin ingrijirea casei, gradinii, prin tot ceea ce face bine unei familii.

Iar Vesta in Rac in ecuatia acestui moment astral vorbeste despre evaluarea unor sacrificii facute pentru familie, incalcarea unor angajamente in familie si cariera, abuz domestic, violenta in casa, rebeliune la domiciliu, sacrificiile facute pentru apropiati, resentimente legate de sacrificiile facute, probleme legate de mosteniri de familie, probleme de  angajament. Aceasta Eclipsa de Luna in Capricorn in opozitie cu Vesta in Rac cantareste cu atentie fiecare promisiune, angajament al sufletului fata de familie, parinti, rude. Binecuvantarile vin odata cu implinirea lor iar durerea vine odata cu neindeplinirea lor. Este timpul sa invatam ca un angajament este sacru (Vesta) iar incalcarea lui atrage mania lui Dumnezeu asa cum apare scris in Eclesiastul 5:

“Mai bine sa nu faci nicio juruinta decat sa faci o juruinta, si sa n-o implinesti. Nu lasa gura sa te bage in pacat si nu zice inaintea trimisului lui Dumnezeu: “M-am pripit.” Pentru ce sa Se manie Dumnezeu din pricina cuvintelor tale si sa nimiceasca lucrarea mainilor tale?”

Ce este sacru pentru tine? este marea intrebarea a acestui moment astral si la care putem primi un raspuns, o indicatie, o ghidare. In acest moment, Vesta este lumina care ne calauzeste catre reinnoirea noastra, catre vindecarea noastra prin propria noastra putere.

Darul unei Eclipse este imens, toate lucrurile care au fost ascunse sau neglijate in viata noastra ies la lumina, sunt dezvaluite. Eclipsele de Luna fac lumina in problemele emotionale din viata noastra, emotiile intense asociate cu acest moment de eclipsa pot actiona ca un ceas desteptator  in special pentru cei nascuti in jurul datei de 5 iulie, ianuarie, aprilie, octombrie( Rac, Capricorn, Berbec, Balanta , Berbec).

Cum  semnul Capricornului guverneaza genunchii, aceasta Eclipsa  ne poate ingenunchea aratandu-ne ca viata trebuie tratata cu umilinta, recunostinta, iertare, smerenie, flexibilitate.
O atitudine calma este esentiala in preajma acestei eclipse. Sa practicam rabdarea cu ceilalti dar si cu noi insine.

Sa fiti binecuvantati!

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.