VENUS IN BERBEC IN MERS APARENT RETROGRAD -4 MARTIE -15 APRILIE 2017- 40 DE ZILE SI 40 DE NOPTI ….IN PUSTIE…..

venus retrograda

“Si astfel, oamenii nu pot face pe Pamant nimic drept in taina inimii lor, fara ca aceasta sa nu se reflecte, de pe Venus, catre cei pe care acest lucru ii priveste. Ea priveste pana in adancul sufletului tuturor oamenilor, caci aceste lucruri o intereseaza, pe acestea le lasa sa vina spre sine. Asa ca tot ceea ce traieste in ascunzisul inimilor de pe Pamant se regaseste inca o data pe Venus, intr-o reflectare cu adevarat minunata. Ea transforma, de fapt, prin reflectarea aceasta totul, asa cum visele omenesti transforma evenimentele exterioare. Preia intamplarile de pe Pamant si le preface in imagini de vis. Astfel ca intregul mers al planetei Venus in jurul Pamantului, intreaga sfera a ei este de fapt visare. Si in imaginile variate ale visului traiesc secretele pamantesti ale oamenilor, transformate feeric. Venus are multe legaturi cu poetii. Desigur, poetii nu stiu aceasta, dar ea este in legatura cu ei.” Rudolf Steiner

Mitologia ne-o prezinta pe Venus ca nascandu-se din spuma marii, o mare in care a curs picaturi din sucul vietii lui Uranus, cel lovit in pantec de Cronos –Saturn, ce fusese condamnat pe nedrept. Din spuma marii s-a ivit cea mai minunata si mai frumoasa dintre zeite, divina Afrodita care va fascina intreg Olimpul, ridicandu-se cu totii, nauci de atata frumusete, gratie si gingasie. Astfel, Venus va primi de la Zeus, cinstea de a fi zeita dragostei, cea jinduita de muritori dar si de zei. In mod ironic, zeita frumusetii se naste in urma unor violente, comploturi la nivel inalt.

Venus are o miscare aparent retrograda in acelasi semn la fiecare 8 ani ; in anul 2009, planeta Venus isi incepea miscarea aparent retrograda pe gradul 15:27 Berbec( 6 martie), in anul 2017, planeta Venus isi incepe miscarea aparent retrograda pe 4 martie, pe gradul 13:09 Berbec. Daca in anul 2009, miscarea retrograda a lui Venus a luat sfarsit pe gradul 29:12 pe 17 aprilie, acuma, Venus, fata noastra cu probleme de rezolvat, termina miscarea retrograda pe 15 aprilie, pe gradul 26:55 Pesti. Urmeaza “ 40 de zile si 40 de nopti” in care ne intoarcem spre trecut, mergem pe un drum cunoscut  pe care l-am strabatut odata iar acuma trebuie sa lamurim unele lucruri ramase fara un sfarsit clar, sa constientizam ce inseamna o relatie benefica pentru noi din toate punctele de vedere.

numarul 40

“ 40 “ este un numar cu multe sensuri in special religioase, multe evenimente din istoria religiei si istoria omenirii sunt legate de acest numar.
Numarul 40  aduce tot timpul o perioada de testare, verificare. O credinta care nu este testata nu poate fi de incredere iar numarul 40 este folosit de Dumnezeu pentru a arata o perioada de testare sau de a arata o perioada pregatitoare necesara luarii unei hotarari decisive. Cele 40 de zile si 40 de nopti de ploaie ale Potopului au fost judecatile lui Dumnezeu. Perioada de  40 de zile de post, testare si comunicare cu Dumnezeu cu care s-au confruntat Moise si Isus, au fost o forma de judecata a lui Dumnezeu. Cei 40 de ani pe care copiii lui Israel i-au petrecut in pustie au fost de asemenea, judecatile lui Dumnezeu. Diversi lideri din Israel au domnit perioade de 40 ani si au fost pusi acolo dupa vointa si judecata lui Dumnezeu. Cred ca aceste exemple sunt suficiente pentru a spune ca perioada de 40 de zile a lui Venus retrograd este o perioada de teste, probe, sacrificii, schimbare, reconciliere, transformare, ghidare divina, si asta pentru a intelege mai bine adevaratele valori personale, relationale, financiare si spirituale.

Este  o intoarcere a lui Venus in acelasi semn si in aceeasi casa natala dar cu 2 grade mai putin decat la retrogradarea precedenta, se restabileste o legatura cu ceea ce a fost interupt in urma cu 8 ani, este o reinviere a proceselor incepute in acea perioada, sunt verificate rezultatele incomplete sau adormite din acea perioada. Experientele aduse de Venus in mers aparent retrograd in acelasi semn si in aceeasi casa natala au o legatura directa cu ce s-a intamplat in urma cu 8 ani, cu ce a fost inceput, cu ce a ramas nefinalizat, mesaje nespuse.

Venus guverneaza legea atractiei, cea care te face sa atragi sau sa te simti atras de cineva, de ceva, daca te simti valoros ca persoana atunci vei atrage un partener sau o relatie valoroasa, daca nu crezi ca ai o prea mare valoare din punct de vedere emotional sau fizic, atunci, cel mai probabil vei atrage pe cineva care te va subestima sau subaprecia.

In semnul Berbec, Venus este o pofticioasa, se plictiseste repede si isi ascunde sensibilitatea in fel de fel de relatii impusive. Valorile, relatiile, legatura stabilita de aceasta energie venusiana, sunt distorsionate de focul semnului berbec, in expresia ei cea mai inalta, Venus in Berbec iubeste modelele ideale, arhetipale. Aici, Venus promoveaza narcisismul, iubirea de sine este pronuntata. Venus in Berbec, deci in casa amantului ei Marte, va pune un accent deosebit pe dorintele care nu pot fi stapanite, ci urmarite imediat si fara rezerve, fie in bine, fie in rau. Se pare ca Venus in Berbec a fost prima care a scris despre dragostea la prima vedere. Din cauza grabei indusa de acest semn, Venus devine o energie care apreciaza superficial dorintele, placerile, valorile, relatiile personale, lumea afacerilor si investitiilor. De cele mai multe ori, rezultatele sunt dezamagitoare, colorate cu lupte, cearta, violenta. Venus in Berbec este asociata cu impulsurile sufletesti ( Venus este planeta sufletului iar Berbecul da primul impuls, primul semnal). In Berbec, Venus se afla in “ cadere” accentuand astfel defectele acestui mic benefic, devine o energie ce ofera gustul aventurii, impulsivitate in sentimente, reactii bruste, atitudine impulsiva, dorinta noului “ etern” in iubire. Fiecare semn reprezinta un model de distributie a energiei planetei respective iar in Berbec, Venus se concentreaza asupra  sinelui, asupra potentialului personal, nu este prea cooperanta. Este un teritoriu dificil pentru doamna Venus, cum Marte este adesea un simbol al razboiului, conflictului, se pare ca doamna noastra este pregatita de lupte, conflicte, isi pune in lumina sinele, reaprinde indrazneala, obraznicia este pe val.

Atunci cand o planeta este retrograda(ea nu se misca in sens invers, este o iluzie optica de pe pamant, ea doar se misca mai incet), ea se afla mai aproape de pamant decat de obicei, in consecinta, influenta ei este puternica iar dificultatile sunt pe masura.

planeta-venus

Venus in mers aparent retrograd devine o oglinda (simbolul lui Venus seamana mult cu o oglinda) in viata voastra, tot ce vedem in aceasta oglinda trebuie re-examinat, re-definit ca valoare.

Venus retrograda in Berbec analizeaza trecutul, chestiunile financiare, relatiile triunghiulare, intensifica problemele in relatii, luptele pentru putere, si asta, pentru a ne da seama ce trebuie ajustat sau chiar eliminat. Scopul acestor patruzeci de zile si patruzeci de nopti este de a reconsidera ceea ce este cu adevarat valoros pentru noi, in relatii, achizitii personale, valori, dorinte, necesitati, in acord cu timpul prezent si cu ceea ce vrem sa aduca viitorul. Venus retrograd stie atat de vine sa ofere lectii legate de adevarata valoare a unui partener, a unei relatii,  este ca un joc” cu masca, fara masca”, dar fiti convinsi ca fata noastra astrala stie sa dea jos “ masca” fiecaruia dintre noi. Cu Venus retrograd este amplificata sansa de a fi inselat, oamenii ne pot dezamagi in aceasta perioada, este un timp al problemelor de depasit in relatii, al problemelor emotionale, probleme  cu banii, auto-valoarea devine o problema pentru fiecare dintre noi.

Venus in Berbec, in general, nu este  o pozitie luminoasa, ea este in cadere dar  de multe ori “ o cadere” este ca o trezire, iar acest lucru poate fi de multe ori un avantaj, un ajutor pentru amestecarea luminii sufletului cu luminii spiritului. Venus ne spune ca nu poti merge sa atingi valorile divine doar cu sufletul, cu placerile pur pamantesti ci avem nevoie si de spirit.

Memoria inimii este eterna iar Venus retrograda in Berbec activeaza casa XI, o casa in care probele, testele, tin de prieteni, aliatii nostri, protectorii nostri, puterea noastra in cadrul unui grup, puterea unui grup, sperantele noastre. Tot aici, ne intalnim cu codurile sociale ce leaga un grup, o societate, aici obiectivele colective, guvernul, parlamentul, idealurile politice, bunurile presedintelui, darurile castigate prin intermediul carierei, sunt in plina inspectie venusiana. Tot casa XI ne aduce fata in fata cu astrologia, calculatoarele, electricitatea, avioanele, cauzele umanitare, castigurile neasteptate.

Daca Venus vorbeste despre relatii, placere, gustul placerii, valori, romantism, Berbecul –gazda lui Venus este totul despre individualitatea noastra, egoismul nostru, situatii noi de viata, lupta, iar “ in pustie” este casa XI- socuri, imprevizibil, prieteni, idealuri politice, protectori, societatea in care traim. Casa XI mai este numita adesea si o casa “ de confort si usurare” si poate ca perioada lui Venus retrograd va conduce la obtinerea unei stari de securitate relationala, finaniara, in politica, in relatia cu un copil, in iubire, ambitii si idealuri pe termen lung .

Deoarece  Venus guverneaza valorile, cumpararea unor bunuri de lux nu este indicata in urmatoarea perioada, acestea se pot dovedi a fi falsuri, se pot dovedi dezamagitoare.

Nu este cel mai bun timp pentru a fixa o data pentru casatorie, nu este cel mai bun timp pentru a face inverstitii importante, se poate renegocia un contract financiar, un credit bancar, se pot reevalua chestiunile financiare personale. Venus retrograd ne ajuta sa reparam anumiti pasi gresiti din trecutul nostru, “pasi” facuti alaturi de un iubit intr-o relatie,”pasi” nefacuti intr-o relatie trecuta, pot aparea fosti parteneri mai ales daca au ramas sentimente nespuse, daca exista regrete fata de persoana respectiva. O relatie inceputa in urma cu 8 ani  in perioada lui Venus retrograd in Berbec –o relatie predestinata( martie 2009), poate cunoaste incercari, acuma este momentul in care relatia este “chemata “ sa-si  defineasca adevarata valoare iar cei doi sunt pusi sa-si redescopere valoarea personala dar si adevarata valoare a partenerului de care au nevoie. In perioada lui Venus retrograd poti intra intr-o relatie cu “ochii  inchisi”, DECI MARE ATENTIE, nu este cel mai bun moment pentru o noua iubire, in acelasi timp, in relatiile existente se poate instala o stare de tensiune care parca vine de nicaieri dar este prezenta.

Venus guverneaza Taurul si Balanta, deci vorbeste despre valorile proprii si relatiile pe care le atragem prin aceste valori. Acuma, este un timp de testare si re-definire a relatiilor noastre, a valorilor noastre, cum vrei sa iti imbunatatesti valoarea astfel incat sa atragi partenerul dorit.

Semnele cardinale Berbec, Balanta, Capricorn, Rac, sunt cele mai influentate in perioada acestui tranzit, este o energie cu efecte puternice asupra acestor semne zodiacale, deci va recomand sa nu luati hotarari in aceasta perioada legate de parteneri, de afaceri,  asteptati sa treaca perioada aceasta.

Pentru Lei, Sagetatori, Varsatori, Gemeni, energia lui Venus in mers aparent retrograd poate fi destul de benefica.

Pentru Tauri si Balante, sa nu uitam ca Venus este planeta lor guvernatoare, asadar vorbim de o influenta puternica a lui Venus in mers aparent retrograd cu efecte destul de distructive daca veti actiona sub influenta acestui joc de lumini si umbre induse de aceasta energie, de aceea va recomand multa prudenta.

Fecioarele si Pestii vor simti mai putin influenta acestei energii a lui Venus in mers aparent retrograd( cu exceptia celor nascuti spre sfarsitul acestor semne).

Voi reveni cu detalii pentru fiecare zodie in parte.

Adriana Tudosa

 

You may also like

7 Comments

  1. Ca intotdeauna, articolele dvs capteaza atentia, fiind foarte bine documentate si de o profunzime remarcabila.
    Multumesc frumos. Astept cu interes si continuarea detaliata, pe fiecare zodie in parte.
    O primavara frumoasa !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.