CONJUNCTIA JUPITER–SATURN IN VARSATOR -21 DECEMBRIE 2020, ORA 20:20, ORA ROMANIEI-ALEGE AZI CE VREI SA FII, UN CARBUNE SAU UN DIAMANT?

“Adevarat, adevarat va spun ca robul nu este mai mare decat domnul sau, nici apostolul mai mare decat cel ce l-a trimis.
Daca stiti aceste lucruri, ferice de voi daca le faceti.” Ioan 13:16-17

Solstitiul de iarna din 21 decembrie 2020(noaptea cea mai  lunga a anului -intrarea Soarelui in Capricorn) aduce un eveniment astrologic major, Marea Conjunctie a lui Jupiter cu Saturn pe gradul 0:29 Varsator. Acest eveniment se intampla la fiecare 20 de ani si da tonul unui traseu colectiv pentru urmatoarele doua decenii.

Acuma, Jupiter si Saturn, ca marcatori ai timpului pamantesc se intalnesc la aceeasi masa cosmica, isi unesc fortele si pun la cale schimbarile sociale epocale. Dar aceste schimbari epocale nu vin pe un teren plin de flori ci pe un teren plin de provocari deoarece Saturn si Jupiter nu sunt cei mai buni prieteni cosmici. Chiar si mitologia vorbeste despre detronarea lui Saturn de catre Jupiter dar pana la a se intampla acest lucru, mama Rheea a trebuit sa-l ascunda pe Jupiter de tata Saturn .

In astrologie, Saturn vorbeste despre reguli, restrictii, disciplina, limite, “ fa ceea ce este necesar, nimic mai mult sau mai putin”. Sub influenta lui Saturn, unii pot urca destul de sus in lumea puterii, autoritatii si a banilor. In ambele cazuri, fie prin lipsuri materiale, fie prin castiguri materiale, Saturn promoveaza un fel de disperare existentiala. El ne invata despre efemeritatea tuturor lucrurilor materiale, orientand inima obosita a lumii spre transformare si transcendenta.
Jupiter este uriasul cosmic, este uriasul sistemului nostru solar si  se ocupa de legile naturale, adevar, credinte, autenticitate. Jupiter este planeta intelegerii si recompenselor, ne inspira sa fim mai mult, sa facem mai mult si sa impartasim mai mult.

Ultima data cand Saturn si Jupiter si-au unit fortele a fost in Taur in anul 2000, un semn ce guverneaza banii, bancile, proprietile, valorile materiale si spirituale, pamantul(a atras atentia asupra problemelor practice si financiare).
In functie de locul in care se intalnesc aceste planete masive, Saturn poate distruge generozitatea lui Jupiter sau poate functiona pentru a o canaliza constructiv. De asemenea, Jupiter poate amplifica restrictiile lui Saturn sau poate inmuia ordinea lui Saturn pentru a micsora teama, frica si creste siguranta.
La ce ne putem astepta cand Saturn si Jupiter isi unesc fortele in Varsator?

Cine preia conducerea in aceasta conjunctie?

Atunci cand planetele se reunesc intr-o constelatie, uneori este complicat si dificil de inteles care dintre ele o copleseste pe cealalta. Dar nu este cazul aici! Saturn domina in  mod clar in aceasta conjunctie in Varsator cu implicatii de anvergura pentru fiecare individ si pentru lumea intreaga(Varsator).
Din moment ce Saturn are doua locuinte( varsatorul si capricornul),  puterea lui creste si mai mult, deoarece planetele castiga putere atunci cand locuiesc in propria lor constelatie. Punctul conjunctiei exacte se intampla la Solstitiul de iarna, cand energia intunecata a lui Saturn este in mod natural cea mai puternica. Desi oamenii vor fi afectati in mod diferit, conform hartii lor unice de nastere, toata lumea va experimenta o intensificare a energiei saturnine si o diminuare a luminii lui Jupiter. Saturn castiga acest razboi!
Asta inseamna ca Jupiter va juca asa cum vrea Saturn.

Dar pentru a intelege  Marea Conjunctie in Varsator , trebuie sa ne amintim ca omenirea a fost ingenunchiata odata cu primul pas al lui Saturn in Varsator(un semn de aer) pe 22 martie 2020,  o data ce a dat amploare isteriei Covid  si restrictiilor saturniene in jurul problemelor legate de aer, respiratie, propagarea virusului, respiratia noastra restrictionata cu masti. Restrictiile saturniene in varsator (un semn de aer)  vin prin comunicare, aer, transport, calatorii, boli propagate prin aer, intelect, ceea ce adunam in mintea noastra, internet, virusul covid, distantarea sociala, invatamanul on-line, masca, munca de la domiciliu, anularea calatoriilor, hartiile necesare iesirii din casa. Toate acestea au inceput sa ne pregateasca pentru o cale lunga necesara evolutiei omenirii.

In Varsator, conjunctia Jupiter-Saturn poate pune un accent deosebit pe  fraternitate, intelegerea adevarului ca toti suntem la fel, avem aceeasi sursa( masca ne face pe toti la fel, si pe bogati si pe saraci, si pe invatati si pe cei fara scoala; dincolo de asa zisa functie de protejare a mastii, trebuie sa mergem mai in profunzime si sa intelegem ca din punct de vedere spiritual, masca are un rol de uniformizare, de intelegere ca toti suntem la fel).
Conjunctia Jupiter / Saturn da startul unei perioade de 20 de ani in care sistemele, metodele si abordarile traditionale sunt obligate sa se reformeze. Dincolo de aceasta, ofera noi solutii  care pot duce la abordari noi de gestionare a provocarilor economice, sociale si politice. In acest sens, conjunctia Jupiter / Saturn ofera  un pic de speranta intr-un moment de intuneric.

Varsatorul este al unsprezecelea semn, un semn al fraternitatii, universalitatii, a unsprezecea porunca este porunca iubirii fraterne. Conjunctia Saturn –Jupiter in Varsator are o mare sarcina acuma, de a incepe implementarea aceastei porunci, de a o scrie in sufletul fiecaruia, in sufletul omenirii. Implementarea acestei porunci va fi o sarcina grea iar criza la nivel mondial arata ca toti suntem egali in fata pericolului( dar ceea ce ne deosebeste unul de altul este puterea credintei in dumnezeu din noi) aducandu-ne aminte de vorbele lui Isus:

“Adevarat, adevarat va spun ca robul nu este mai mare decat domnul sau, nici apostolul mai mare decat cel ce l-a trimis.
Daca stiti aceste lucruri, ferice de voi daca le faceti.” Ioan 13:16-17

Este timpul sa ne reunim ca societate si sa ne ajutam reciproc(Varsator). Este timpul sa traim invataturile pe care Isus Hristos le-a predat. Dupa cum a spus, „Ia-ti crucea si urmeaza-ma”. Hristos nu a vrut ca noi doar sa ne argumentam credintele, ci a vrut sa “umblam pe calea noastra” si sa fim ca El,
Isus a vrut ca noi sa traim viata pe care a predat-o, care era iertarea, iubirea semenilor nostri, acceptarea celorlalti indiferent de situatia lor materiala si spirituala si sa convietuim in pace si iubire.

In acest semn, lumea intreaga trebuie sa aplice Legea iubirii asa cum este enuntata in viata lui Hristos si sa descopere adevarul din evanghelii ca „nici un om nu traieste pentru sine” .
“ In adevar, niciunul din noi nu traieste pentru sine si niciunul din noi nu moare pentru sine.
Caci daca traim, pentru Domnul traim; si daca murim, pentru Domnul murim. Deci fie ca traim, fie ca murim, noi suntem ai Domnului.
Caci Hristos pentru aceasta a murit si a inviat, ca sa aiba stapanire si peste cei morti, si peste cei vii.”Romani 14:7-9.

Marele test al Varsatorului activat de Jupiter si Saturn, tine de promovarea egalitatii, a drepturilor individuale si libertatea tuturor de a-si urma propria cale, precum si de a spori constiinta umana prin dobandirea de cunostinte, intelegere si intelepciune, pentru a face lumea un loc mai bun. In Varsator, aceasta conjunctie incearca sa construiasca structuri sociale inovatoare. Se va concentra pe nevoile grupului, aducand reguli, regulamente si schimbari de sisteme pentru intreaga lume.

Saturn guverneaza printre altele si diamantul, o bijuterie stralucitoare creata dintr-o bucata de carbune pusa sub o presiune extraordinara. Aceasta este o metafora perfecta pentru modul in care functioneaza Saturn in vietile noastre. Si daca vom ajunge un carbune sau un diamant, depinde de noi si cat de bine putem gestiona testele pe care Saturn le pune in calea noastra. Este timpul sa alegem azi ce vrem sa fim, un carbune sau un diamant?

Conjunctia Jupiter-Saturn din 21 decembrie 2020 aduce oportunitati dar si obligatii pentru crearea unui viitor mai bun  pentru noi insine dar si pentru societatea, lumea in care traim. Este o viziune noua care se va implementa treptat in lunile si anii urmatori. Este timpul sa privim mai des spre cer, sa fim mai toleranti.

 Simbolul sabian pentru gradul 1 Varsator, gradul  conjuctiei Jupiter-Saturn in Varsator :”O chilie veche din chirpici se adaposteste pe brunele dealuri californiene”. Acest grad vorbeste despre o viziune noua asupra trecutului, despre o viziune mare care conduce la realizari durabile. Misiunile spaniole in California au avut un rol decisiv in convertirea, educatia si civilizarea populatiei indigene si transformarea localnicilor in cetateni spanioli. Mai mult decat atat, spaniolii insufletiti de o viziune mare au reusit sa dea un caracter inedit acestor schimbari care dainuie si astazi. Acest grad ne spune ca trebuie sa credem in idealurile noastre, suntem ajutati sa dam vietii noastre o noua directie, sa stabilim noi radacini. Ceva vechi se prabuseste acuma ( chilie veche), “ acest ceva vechi “ poate fi abandonat, reconstruit, modernizat.

Marea conjunctie a lui Jupiter si Saturn in Varsator pentru fiecare semn( calea diamantului sau calea carbunelui?):

Berbec: prieteni si grupuri, societate, politica, cauze umanitare si de mediu, astrologie, o noua perspectiva asupra lumii,

Taur -cariera si vocatie, statut si reputatie, calea ta viitoare, parinti si autoritati

Gemeni-calatorie, studiu, filozofie, spiritualitate, unde cautati sensul in viata, imaginea de ansamblu, extinderea viziunii asupra lumii

Rac:  finante comune, resurse comune, afaceri, autocontrol, transformare personala, toate lucrurile ascunse si tabu

Leu:  relatii – atat personale cat si profesionale, contracte, oponenti, parteneriate

Fecioara – munca si rutina, colegi, sefi, stil de viata si sanatate, servicii altora

Balanta : dragoste, copii si sarcina, proiecte creative, divertisment, noroc, mandrie

Scorpion :  casa si familie, trecutul tau, stramosii tai, de unde vii, mosteniri de familie, mama

Sagetator :  comunicare – cuvantul vorbit si scris, vocea ta, comunitatea ta locala, educatie, frati si vecini

Capricorn:  bani, bunuri, active, valori, talente, abilitati, relatia cu banii si ceea ce apreciati.

Varsator :  obiective personale, imagine si profil, puterea ta personala.

Pesti :  munca interioara, retragere, spiritualitate, grija de ceilalti, iertare.

Adriana Tudosa

You may also like

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.