HOROSCOPUL LUI MERCUR IN BERBEC: 4 – 19 APRILIE 2021-COMUNICARI INDRAZNETE

“…. tot asa si cuvantul Meu, care iese din gura Mea, nu se intoarce la Mine fara rod, ci va face voia Mea si va implini planurile Mele.”Isaia 55-11

Pe 4 aprilie 2021, ora 6:42, ora Romaniei, Mercur, mesagerul divin incepe sa tranziteze semnul Berbec, o locuinta care “il incalzeste” si il motiveaza sa promoveze idei si actiuni noi, sa lupte pentru crezurile lui. Mercur este educatorul mental al oamenilor iar semnul si locul tranzitat arata de ce se leaga mintea noastra mai mult, ce idei ne influenteaza un anumit domeniu de viata, ce ne trezeste, ce ne hraneste mintea. Mercur este legat de minte si gandire, de cuvantul scris si vorbit, de toate formele de comunicare, de asemenea, de calatorie si, intr-un context national, mass-media si infrastructura: utilitati, drumuri si sisteme de transport, etc. Pentru a intelege importanta lui Mercur intr-un context spiritual, trebuie doar sa ne amintim de zicala :” suntem ceea ce gandim” sau asa cum spune Isaia:”. tot asa si cuvantul Meu, care iese din gura Mea, nu se intoarce la Mine fara rod, ci va face voia Mea si va implini planurile Mele.” Putem sa ne schimbam pe noi insine prin ce si cum gandim; in acest fel, putem fi transformati.

Dupa atata letargie, dupa atatea blocaje, Mercur in Berbec vine cu solutii inovatoare. Mercur in Berbec spune cu tarie adevarul si nu are rabdare pentru secrete, inselaciuni sau prea multa politete. Mercur in Berbec este clar, concis si luptator pentru drepturile lui. Orice fel de restrictie, orice fel de blocaje, pot infuria peste masura. Prea multe detalii sunt frustrante pentru Mercur in Berbec, deoarece detaliile incetinesc lupta pentru a fi castigator. Acest tranzit mercurian ne ofera o stare mentala plina de curaj si dornica sa exploreze cai si idei noi. Comunicarile devin mai motivante si mai increzatoare. Pe masura ce Mercur calatoreste prin semnul pionier al Berbecului, ne poate face suficient de indrazneti sa spunem ceea ce trebuie sa spunem fara sa ne oprim dar  ar fi bine sa facem asta …cu bunatate si cu respect. Poate fi un tranzit motivant iar pentru a evita conflictele cu ceilalti, trebuie sa nu facem sabii din cuvinte. Ne permite sa ne exprimam in mod spontan, sa fim impulsivi si, in general, sa spunem si sa promovam adevarul intr-un mod copilaresc. Partea umbroasa a acestui tranzit este ca, pe masura ce Berbecul este si stapanul razboiului, oamenii pot fi lipsiti de rabdare, agitati si agresivi. Este important sa utilizam puterea transformatoare a lui Mercur in Berbec pentru a ne exprima liber si sincer dar si pentru a numara pana la zece, daca simtim nevoia sa tipam. Daca am intampinat probleme in a ne exprima ideile, adevarul nostru, atunci, Mercur in Berbec ne poate ajuta cu asta. Uneori, un pic de tact este mai util decat forta bruta.

Casa astrologica din harta natala tranzitata de Mercur va arata pe ce domenii de viata va fi axata gandirea noastra.

Berbec/Ascendentul in Berbec

Cu Mercur in Berbec, urmeaza o perioada de trei saptamani pentru a fi directi si pentru a va  comunica nevoile si interesele. Puteti vorbi mai mult despre voi, despre ceea ce vreti sa faceti in continuare. Este important sa va calmati mintea, sa nu exagerati. Atitudinea voastra poate fi mai optimista. Folosirea puterii cuvintelor pentru a atrage ceea ce vreti sau pentru a va promova interesele functioneaza cel mai bine acuma. Puteti fi tentati sa va concentrati atentia asupra altor persoane, partener de viata( pentru satisfacerea nevoilor lor in defavoarea nevoilor voaste)dar sunteti sprijiniti sa va dezvoltati individualitatea si sa-i lasati pe ceilalti sa lucreze la karma lor. Modificarile in personalitatea voastra deschid un nou drum. Inainte de a-i atentiona, certa, pe ceilalti ca nu va inteleg, faceti un un pas inapoi si ganditi-va la ceea ce vreti sa transmiteti, la ceea ce vreti sa exprimati. Atentia in comunicare este importanta pentru voi acuma. Mercur guverneaza si casa gandirii practice, a fratilor dar si casa muncii, colegilor, sanatatii, in consecinta pot aparea unele noutati, idei deosebite si in aceste domenii din viata voastra.

Taur/Ascendentul in Taur

Cu Mercur in Berbec, mintea voastra poate fi concentrata pe chestiuni private, pe descifrarea trecutului pentru raspunsuri. Este un moment bun pentru cercetare, contemplare linistita si meditatie. Eforturile creative ar putea prospera acum, in special cele care atrag emotiile sau care necesita multa imaginatie. Puteti deveni mai retrasi, secretosi, puteti descoperi anumite secrete sau dusmanii care va fac rau. Spiritualitatea poate fi un ghid important acuma. Lasati intuitia sa va ghideze pentru eliminarea unor situatii grele si pentru luarea unor decizii. Divinul vorbeste (Mercur) prin intuitia voastra,  prin credinta, rugaciune, singuratate. Spiritualitatea poate fi un ghid important acuma. Lasati intuitia sa va ghideze pentru eliminarea unor situatii grele si pentru luarea unor decizii. Cum Mercur este si planeta voastra financiara, ar trebui sa nu va gabiti in tot ce tine de bani, interese financiare.

Gemeni /Ascendentul in Gemeni

Cu Mercur in Berbec, mintea voastra poate fi concentrata mai mult pe prieteni, un proiect de grup important,  un ideal de-al vostru. Sperantele si visele voastre sunt, de asemenea, activate acuma, astfel incat s-ar putea sa va ganditi mai mult la ceea ce doriti sa faceti si la modul in care intentionati sa le realizati. Acest tranzit va aduce o crestere a abilitatilor voastre, idei intuitive bruste. Veti dori sa socializati si sa discutati cu oameni cu care impartasiti interese si idealuri comune.Anumite dezbateri pot aduce profit. Puteti intelege mai bine subiectele neobisnuite, astrologia si celelalte stiinte oculte. Mercur, conducatorului semnului vostru, este, de asemenea si planeta familiei voastre. Pot aparea unele noutati sau schimbari in familie, afaceri imobiliare. Fiti atenti in comunicarea cu cei dragi.

Rac/ Ascendentul in Rac

Cu Mercur in Berbec, o mare parte din gandurile voastre sunt orientate spre cariera, ambitii profesionale, bunastare si securitate sociala. O mare parte din energia mentala a voastra va fi turnata in cautari intelectuale, comunicare, educatie si dezvoltarea cunoasterii. Strategiile de planificare a carierei sau gandirea unor modalitati  concrete de a va transforma visele in realitati, ar trebui sa fie foarte fructuoase acum. Este un moment bun pentru a comunica cu cineva care sa va ajute sa va atingeti aspiratiile.  Poate fi inceputul unui drum nou, o schimbare importanta, un drum care va pune sa munciti, sa invatati ceva nou in acord cu vocatia sufletului vostru. Si proiectele legate de cariera pot deveni mai clare, cuvintele si ideile voastre pot influenta autoritatile. Mercur este si planeta gandirii practice, frati, rude, drumuri scurte dar guverneaza si casa secretelor, plati karmice, si in aceste domenii, pot aparea noutati.

Leu/Ascendentul in Leu

Cu Mercur in Berbec, sunteti interesati sa va largiti orizontul cumva, sa  ganditi mai degraba la „imaginea de ansamblu” decat la circumstantele si detaliile lumesti ale vietii voastre. S-ar putea sa fiti interesati sa aflati mai multe despre alte culturi, filozofie, religie sau subiecte ezoterice, cum ar fi astrologia. Invatamantul superior, legile, calatoriile pe distan?e lungi, sunt chestiuni la care s-ar putea sa va ganditi  mai mult sau sa comunicati despre ele cu ceilalti. Puteti fi in imposibilitatea de a scapa de intalnirea cu mentori, profesori, simbolism astrologic, sincronicitate sau alte figuri oculte care actioneaza ca ghizi in cautarea voastra acuma. Divinul vorbeste (Mercur) prin conversatiile pe care le aveti cu ceilalti, prin credinta, rugaciune, cultivarea adevarului, moralitatii, respectarea legilor. Cum Mercur este si planeta voastra financiara, trebuie sa nu luati decizii pripite in tot ce tine de finante, bunuri materiale. Unele chestiuni financiare pot fi deblocate.

Fecioara / Ascendentul in Fecioara

Cu Mercur in Berbec, este probabil sa va ganditi mai mult la finantele si bunurile comune, banii unei afaceri, impozite, imprumuturi, asigurari sau mosteniri. Exista o mentalitate profunda, serioasa si poate chiar o curiozitate deranjanta cu privire la problemele vietii si mortii. Aici, veti iubi sa investigati necunoscutul si veti fi extrem de curiosi de ceea ce se intampla sub suprafata vietii, sa intelegeti  cele mai profunde motivatii ale celorlalti, sa intelegeti o relatie tabu, o relatie care “ a murit” si care nu va da pace. Este un moment bun pentru a pune in ordine finantele comune, investitiile partajate, proprietatile sau orice alt lucru pe care il detineti in comun cu o alta persoana. Este posibil sa apara si discutii asupra legalitatii unor mosteniri, testamente cat si asupra aspectelor mai emotionale si personale ale acestora. In aceasta perioada, aveti mintea detectivului, ocultistului sau investigatorului cu o dorinta profunda de a sti cat mai mult posibil.
Cum Mercur este si planeta carierei voastre, urmeaza o perioada de dezvoltare a planurilor si strategiilor profesionale. Nu incepti lupte inutile cu sefii vostri.

Balanta/Ascendentul in Balanta

Cu Mercur in Berbec, este probabil sa va ganditi mai mult la relatiile voastre, la partenerul de viata, asociat, concurent, rival. Contactele si negocierile merg de obicei bine. De asemenea, este o perioada buna pentru a comunica mai mult cu cei din jurul vostru. Gandurile voastre pot deveni mai clare prin dialog, prin cultivarea pacii interioare si relationale. Discutia cu partenerul de afaceri sau cu alti apropiati este probabil sa va fie de ajutor acum si este posibil sa puteti negocia un acord sau sa rezolvati o problema pe care o tot duceti cu voi. Trebuie sa va detasati de ideile egocentrice dupa care v-ati condus pana acuma, sa cultivati compasiunea si dialogul. Cum Mercur este si planeta strainatatii, a relatiei cu strainii, cunoastere inalta, puteti fi mai clari si mai buni comunicatori cu cei aflati la distanta, cu strainii, cu intelegerea legilor divine, a credintei. Puteti intelege ca Dumnezeu traieste in voi si puteti sa ii cereti ajutorul.

Scorpion/Ascendentul in Scorpion

Cu Mercur in Berbec este probabil sa va ganditi mai mult la detaliile ce tin de locul vostru de munca, un proiect profesional, o schimbare in munca voastra, relatia cu colegii vostri. Discutiile cu colegii de munca, angajatorii si angajatii ,sunt susceptibile de a fi fructuoase si probabil ca vor rezulta modificari minore, dar benefice. Casa VI este si casa sanatatii astfel incat sanatatea voastra generala, dieta, exercitiile fizice si problemele de sanatate pot fi mai mult in mintea voastra in timp ce Mercur tranziteaza aceasta casa. Animalele de companie sunt un alt subiect al casei a sasea si va pot determina sa va ganditi la ele, puteti sa comunicati cu altii despre ele.
Cum Mercur stapaneste casa VIII(afaceri, mosteniri, bani multi, viata intima) dar si casa XI( prieteni, proiecte de grup, sperante, caritate), si in aceste domenii de viata puteti simti o schimbare, pot aparea noutati dar si multe lupte.

Sagetator/Ascendentul in Sagetator

Cu Mercur in Berbec, este probabil sa va ganditi si sa comunicati mai mult cu copiii vostri, cu persoana iubita. Subiecte precum romantismul, socializarea, creativitatea voastra, hobby-urile si sportul sunt incluse in casa 5 si ar putea fi mai mult in mintea voastra in aceasta perioada. Sunteti mai dispusi sa va asumati anumite riscuri dar va recomand atentie. Va puteti bucura de unele idei inspirate pentru viitoare proiecte creative. Cum Mercur este si planeta relatiilor voastre, cooperarea si comunicarea cu ceilalti pot cere mai multa atentie si diplomatie.Urmeaza o perioada excelenta pentru noi strategii profesionale.

Capricorn/Ascendentul in Capricorn

Cu Mercur in Berbec, s-ar putea sa va treziti comunicand cu familia voastra  mai mult decat de obicei, va puteti gandi mai mult la radacinile voastre.  Exista, de asemenea, posibilitatea de a avea nevoie sa comunicati cu altii cu privire la casa, familia voastra, mama voastra,  o mostenire de familie, un contract de inchiriere. S-ar putea sa fiti mai reticenti in a va impartasi  opiniile cu cei care nu sunt membri ai familiei voastre imediate, deoarece casa IV tranzitata de Mercur, este o casa extrem de personala. Acesta este un moment bun si pentru a rezolva o problema de lunga durata cu cei familia voastra. Poate sa va fie mai usor sa vorbiti despre problemele foarte personale, private. Cum Mercur este si planeta muncii voastre, este posibil sa existe mai multa activitate, miscare, comunicare cu colegii vostri si care sunt legate de strategii de munca, putere impartita.

Varsator/Ascendentul in Varsator

Cu Mercur in Berbec, s-ar putea sa va treziti comunicand cu rudele voastre, cu vecinii vostri, cu cei din comunitatea in care locuiti, mai mult decat de obicei. Educatia timpurie, cursurile scurte si calatoriile scurte, sunt, de asemenea, acoperite de cea de-a treia casa, astfel incat s-ar putea sa va treziti gandindu-va mai mult la aceste subiecte sau sa aveti nevoie sa comunicati cu ceilalti cu privire la aceste subiecte. Curiozitatea intelectuala si nelinistea mentala sunt mari acum si puteti zbura de la o activitate la alta sau puteti petrece mult timp vorbind si socializand on-line. Sunteti dornici de excursii scurte pentru a va satisface nevoia de a va deplasa si de a comunica. Interesele voastre sunt variate acuma si probabil si imprastiate.  Este un moment ideal pentru a gasi informatiile de care aveti nevoie chiar in mediul si oamenii din jurul vostru. Cum Mercur este si planeta iubirii, creativitatii personale, se poate sa veniti cu idei noi care sa imbunatateasca comunicarea cu persoana iubita, cu copiii vostri, cu ceea ce va place cu adevarat

Pesti/Ascendentul in Pesti

Cu Mercur in Berbec, s-ar putea sa va ganditi si sa aveti discutii legate de finantele si bunurile voastre mai mult decat ati face in mod normal. Casa II tranzitata de Mercur in Berbec, este si casa valorilor, inclusiv a valorii de sine, deci poate fi un timp in care sa va analizati atitudinea fata de  finante, fata de bunurile materiale si ceea ce este important pentru voi. Va puteti gandi si la modul in care cheltuiti banii, cum puteti aduce ordine in afacerile voastre financiare. Cum Mercur este si planeta relatiilor voastre, puteti veni cu noutati in modul de a comunica cu ceilalti. Si proiectele legate de familie, casa, pot deveni mai ingenioase. Atentie totusi la luptele voastre mentale.

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.