MERCUR RETROGRAD IN BALANTA – 27 SEPTEMBRIE -18 OCTOMBRIE 2021- “O NOUA PERSPECTIVA “

“Singura putere se afla in gandul meu. Cand gandurile mele sunt divine, puterea lui Dumnezeu le insoteste.”

Pe 27 octombrie 2021, ora 20: 11, ora Romaniei, Mercur isi incepe miscarea aparent retrograda de pe gradul 25:28 Balanta si termina aceasta aparenta intoarcere in timp in data de 18 octombrie 2021 pe gradul 10:08 Balanta. Perioada de umbra a lui Mercur a inceput pe 6 septembrie 2021,  atunci a trecut pentru prima data peste gradul final al miscarii lui retrograde, peste gradul 10:08 Balanta. In aceasta perioada, energia lui Mercur poate pune in evidenta anumite probleme ce se cer a fi reevaluate si rezolvate  atunci cand intra in miscare aparent retrograda ( unii oameni pot intampina probleme mult mai mari in aceasta perioada).

Mercur este un arhetip al cunoasterii magice, el este un zeu complex, un erou civilizator, un patron al stiintelor, al cunoasterii oculte, este alchimistul cerului ce  “ cunoaste totul si poate face totul”. In astrologie,  Mercur guverneaza toate activitatile care se refera la comunicare, deplasare, invatamant, semnarea unor acorduri, corespondenta de toate felurile, echipamentele de comunicare, calculatoarele, telefoanele, aparatele de radio, calatoriile, masinile, bicicletele, trenurile, avioanele, schimburi comerciale, diferite hotii. Sa nu uitam ca Mercur are renume de mare trisor ce stie atat de usor sa pacaleasca, sa vanda si sa cumpere intr-un fel avantajos pentru el.

Mercur retrograd  este o energie ce stie sa ofere “ solutii” la toate problemele nerezolvate sau la cele rezolvate intr-un mod gresit, este o noua sansa cosmica oferita de Univers sa indreptam anumite erori in problemele considerate solutionate dar intr-un  mod gresit. Asa cum Mercur isi incetineste rirmul (de fapt, miscarea aparent retrograda  inseamna o miscare incetinita a planetei respective) si noi trebuie sa incetinim ritmul. Doar asa, putem fi atenti la mesajele acestei energii, altfel, putem rata elemente esentiale reevaluarii, rezolvarii unei probleme, a unei situatii de viata ( asta in functie de domeniul de viata energizat de Mercur retrograd).

In semnul Balantei, Mercur retrograd devine “profesorul “ care  corecteaza o  relatie, o lege, o casnicie, o alegere gresita, o uniune gresita, o decizie gresita, un cantar gresit. Cum Balanta guverneaza angajamentele, Mercur retrograd in acest semn va analiza, bruia sau binecuvanta, orice angajament. Comunicarea in doi poate fi destul de grea, un cuvant poate rupe o relatie, un cuvant poate da viata unei relatii vechi, dar trebuie sa stiti ca reuniunea nu va fi permanta, nu cumparati nici un inel. Mercur retrograd este renumit pentru refacerea unei relatii vechi dar este o magie in ton cu “n-a dansat decat o toamna “. Tot Balanta vorbeste despre dreptate, egalitate, justitie, compromisuri, diplomatie iar Mercur retrograd va aduce in atentia noastra toate aceste lucruri. Cat este Mercur retrograd, cuvintele pot fi adevarate magii albe sau negre, si ar trebui sa fim magicienii pacii si nu ai razboiului. Orice conexiune sanatoasa poate deveni mai sanatoasa, orice conexiune toxica  devine parca mai toxica, grea, de nevindecat. Este momentul adevarului in relatiile de orice fel dar atentie, este un adevar divin si nu un adevar al nostru. Rolul acestei perioade de retrogradare a lui Mercur este unul care permite sa rezolvam conflictele, relatiile dezechilibrate, totul merge catre armonie, fara ea, viata relationala este grea. Mercur retrograd ne va inspira sa depunem eforturi pentru o mai buna constientizare a realitatilor, nevoilor si dorintelor noastre si ale celorlalti oameni. Cum Balanta este semnul echilibrului, pana pe 18 octombrie, putem lucra pentru a restabili echilibrul acolo unde totul este dezechilibrat. Este foarte important sa lucram la mentinerea echilibrului in noi insine, sa cultivam pacea si armonia, sa evitam oamenii haotici.

Nu uitati, in timpul lui Mercur retrograd, lucrurile simple, mici, devin complexe, mari.  Calculatorul se blocheaza, masina se strica, conexiunea de internet merge in hopuri, nu gasesti hartia de care ai nevoie, traficul este dat peste cap, bagajele se pierd, …. Exista literalmente un milion de mici detalii care pot exploda si ne pot determina sa incetinim, sa fim mai atenti, sa privim lucrurile cu mai multa rabdare.
Este timpul sa incetinim, sa fim flexibili…sa fim precauti, sa citim toate cuvintele unui contract inainte de a-l semna, sa amanam evenimentele, deciziile majore. Mercur retrograd chiar poate fi adesea enervant, tehnologiile gresesc, neintelegerile se amplifica,  avem motive sa fim suparati dar si mai atenti la toate aceste obstacole strigatoare. Nu este momentul sa scriem noi capitole. Este timpul sa consultam trecutul pentru raspunsuri.

Prin toate mijloacele lui, adeseori neplacute pentru noi, Mecur retrograd vrea sa fim mai atenti, sa privim lucrurile cu mai multa rabdare si nu ca niste roboti; nu suntem roboti iar mercur vrea sa ne readuca aminte asta…. Mersul inapoi este mai greu decat mersul inainte, deoarece modelul este contrar modului obisnuit de a merge. Nu poti sa dai inapoi cu masina cu o viteza foarte mare, asa si acuma, trebuie sa incetinim viteza si sa fim mai atenti la ceea ce facem si unde mergem.

Care este avantajul mersului inapoi?

Castigam o noua perspectiva, gasim ceva pierdut pe drum din graba, neatentie.

“Nu schimba nimic acuma, nu tine, nu este de durata” si pot crea multe situatii incomode. Nu initiati noi proiecte, parteneriate sau investitii. Acestea ar duce cu siguranta la pierderi si, de asemenea, la intarzieri nedorite si frustrari. Nu cumparati ceva nou, deoarece poate fi defect, rupt sau nu poate fi utilizat. Nu imprumuta bani atunci cand Mercur este retrograd. Nu va casatoriti cand Mercur este retrograd, deoarece acesta este un moment in care promisiunile se incalca usor si lucrurile se incurca. Desi lucrurile par sa fie in regula intre parteneri, orice se poate intampla care ar putea duce la separare, deci fiti precauti!
Semnarea oricarui document important, ar trebui sa fie pus fie in asteptare sau daca se semneaza, probabil va fi schimbat in vreun fel.

Urmeaza o perioada in care activitatile trebuie sa inceapa  cu “re-revizuire, reevaluare, reflectare, reeditare, refinantare, recede, reflectare….

Cum Mercur guverneaza calatoriile de orice fel, mare atentie.
Trebuie sa acordam o atentie deosebita unde si cum mergem, ce facem, cum comunicam, ce cuvinte aruncam. Cu Mercur retrograd este mai usor sa vedem unde am fost, asta ne ofera o noua perspectiva. Sa nu ne grabilm cu nici o decizie.

Influenta majora a acestui tranzit va fi asupra semnelor cardinale Berbec, Balanta, Rac, Capricorn dar si asupra Gemenilor si Fecioarelor.

Nu uitati ca “ mersul inapoi este mai difici decat mersul inainte”.

Practicati Regula de aur a lui Joseph Murphy:

”De acum inainte practic regula de aur, care inseamna ca gandesc,vorbesc si actionez asupra celorlalti asa cum as dori ca ei sa gandeasca, sa vorbeasca si sa actioneze asupra mea. Merg linistit pe calea mea si sunt liber, deoarece acord libertate tuturor. Doresc cu sinceritate pace, prosperitate si succes tuturor. Sunt mereu calm si echilibrat. Pacea lui Dumnezeu imi cuprinde mintea si intreaga fiinta. Sugestiile si declaratiile altora nu au putere.Singura putere se afla in gandul meu.Cand gandurile mele sunt divine, puterea lui Dumnezeu le insoteste.”

Binecuvantari divine!

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.