MERCUR IN TAUR

MERCUR IN TAUR -18 APRILIE 2008 – Idei practice , rafinate …..

astro_2gw_29_mercur_in_taur669319762.gif

Intrarea lui Mercur in Taur are un ascendant in Sagetator, un ascendant de foc, mutabil ce ne pune pe “ foc”, ne da o dorinta vie de a deschide “ usa” experientelor vietii intr-un mod cat mai direct , fara ocolisuri , cu scopul de a cunoaste, de a incerca orice, de a risca.. Ne dorim sa calatorim , sa ne miscam rapid, vom fi energici astfel incat orice detaliu il vom da deoparte, fiind de parere ca pentru a invata mai mult, a cunoaste mai multe avem nevoie de orientari in mai multe directii astfel incat detaliile pentru noi ar fi o pierdere de timp. Dar, aceasta risipire a noastra va crea la un moment dat o senzatie de haos, incepem prea multe, vrem sa facem prea multe fara a avea rabdarea necesara sa concretizam ceva. . Aventura si dezvoltarea spirituala merg mana in mana, avem curaj si credinta ca intotdeauna exista ceva bun chiar si atunci cand lucrurile merg rau. Ascendentul este bine aspectat de Venus in Berbec ( trigon ), dandu-ne astfel o capacitate deosebita de a gasi solutia rezolvarii unor probleme in avantajul tuturor, viata sociala, legaturile amoroase parca iau foc.

Descendentul in Gemeni accentueaza aceasta risipire a noastra, de data asta prin relatiile noastre, risipire ce se naste dintr-o dorinta de libertate, de a nu fi legat de nimeni. Este perioada in care viata de familie este plina de capricii, sentimentele pot fi uneori ca o masca sub care de fapt se ascund alte dorinte, alte relatii. Urmeaza o perioada in care cuvintele vor fi folosite cu destula usurinta , fiind mai mult favorizate acele relatii bazate pe ratiune decat pe sentimente.

Guvernatorul descendentului este Mercur tocmai intrat in semnul taurilor. Mercur in Taur ne va aduce destul de repede cu picioarele pe pamant, devenim realisti, practici, putand sa ne folosim mintea , inclinatiile spre tehnica , rationamentul concret.

Mercur in Taur accentueaza tot ceea ce vedem iar din acest motiv vom dori sa fim amabili, sa ne infrumusetam locuinta , chiar si biroul, sa ne punem in valoare gusturile rafinate. O infuenta deosebita si in acelasi timp benefica o vor simti semnele de pamant, Pestii si Racii..Este momentul in care ne vom putea spune cu usurinta ideile .

Mercur in Taur in casa IV, casa caminului, radacinilor familiei dar si a traditiilor ne va da o atitudine rationala in orice problema de familie, o tendinta de a schimba domiciliul , de a infrumuseta locul in care traim , simtim o dorinta imensa de a da un aer tineresc , vesel locuintei noastre.

Mercur face aspecte de trigon , aspecte favorabile cu Saturn retrograd din Fecioara dar si cu Pluto retrograd din Capricorn, aspecte ce arata ca Mercur isi dedica toata energia pentru a intelege lectiile celor doua planete retrograde . Aceste aspecte pozitive ne vor ajuta sa putem sa ne folosim de talentele , calitatile dezvoltate in trecut , calitati ce ne vor permite o evolutie spirituala mai rapida. Mercur in trigon cu Saturn ne da seriozitate , ambitie, prudenta, angajamente profunde ; relatiile sunt marcate de imbinarea simtului practic cu moralitatea ceea ce va aduce o atmosfera grava in familie in care cuvintele au valoare , forta , mesaj.

Trigonul dintre Mercur si Pluto ne face curiosi, nelinistiti putand usor sa exploram mentalul celorlalti , este o perioada in care mintea noastra va functiona ca un “ laser” vrand sa infruntam necunoscutul ,sa limpezim enigmele , vom fi critici chiar justitiari. .Este o perioada buna pentru Tauri, Fecioare, Capricorni.

Guvernatorul ascendentului este Jupiter, un Jupiter slab prin semn dar si prin aspectele primite de la Marte ( opozitie), de la Venus careu).

Jupiter , plasat in casa I dar slab aspectat ne face pretentiosi, comozi cu o dorinta de risipire in distractii, calatorii , fara a putea folosi prea usor “ masura” .Aceste distractii ne vor uza si cei cu probleme hepatice ar trebui sa fie cam atenti.

Jupiter in Capricorn nu ne aduce prea multi bani dar nici prea multa fericire iar prin aspectul negativ cu Venus ne va accentua insatisfactia afectiva , parca mereu lipseste acel “ ceva “ care sa faca fericirea deplina. Este perioada in care in unele relatii poate aparea o criza nascuta din neintelegeri, insatisfactii, rupturile in aceasta perioada fiind mai mult jignitoare decat dureroase. Implicarea intr-o noua relatie are sanse minime de reusita din cauza defazajului dintre ceea ce ne dorim , aspiram si realitatea cea de toate zilele, ajungand asfel la concluzia ca este mai bine singur decat intr-o companie proasta..De aceea este bine sa fim foarte atenti la ce alegem .

Opozitia lui Jupiter cu Marte arata o energie prost gestionata , apar nemultumiri legate de ceea ce obtinem, Asta ne va face sa actionam in mod dezordonat putand gresi destul de grav in intocmirea diverselor acte dar si necazuri cu oamenii legii, deci atentie, in mod special Berbecii, , Balantele, Racii, Capricornii.

Mercur in Taur ne va da ratiune , capacitate de adaptare , o folosire fireasca a mintii, mult simt pactic dar si veselie si o dorinta de lucruri frumoase in viata noastra , lucruri frumoase , rafinate ce pot fi calea intelegerii cu cei din jur.

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.