SCORPION / ASCENDENTUL IN SCORPION–ASTROLOGIE ANUL 2024

La Multi Ani!

Anul 2024 aduce prosperitate in domeniul finantelor si afacerilor prin Jupiter in Gemeni. Pana in mai, Jupiter in Taur este generos cu voi in domeniul relatiilor voastre, finante. Saturn in Pesti vine cu regulile lui rigide in domeniul iubirii si copii, proiecte creative, hobby-uri. Uranus aduce schimbari imprevizibile in relatiile voastre. Neptun vine cu lectii de viata si magii prin iubire, copii, speculatii diverse, spiritualitate. Pluto in Varsator  aduce o energie de transformare incredibila. Acest tranzit va sustine sa renuntati la lucrurile care nu mai functioneaza in viata voastra, in familia voastra. Este timpul sa va dati seama ce zone din viata voastra au nevoie de o reimprospatare si apoi sa apasati butonul de resetare! Acest proces de transformare a voastra are un parcurs pe termen lung de 20 de ani, pana in anul 2044.

Anul 2024  incepe cu un pas inainte, doi pasi inapoi iar acest mers incetinit cu probleme, neintelegeri, ciudatenii, este datorat lui Mercur retrograd in semnul Capricorn/Sagetator si care a inceput in decembrie 2023. Tot ce tine de frati, rude, calatorii scurte, comert, comunicare, acorduri, bani, valori in general, pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari. Perioadele de retrogradare nu sunt  menite sa fie infricosatoare sau intimidante, ci mai degraba, sunt aici pentru a va redirectiona catre o cale mai buna. Noroc! Chiar daca Mercur iese din aceasta adormire cosmica pe 2 ianuarie, bugetul vostru financiar ar putea fi satisfacator pe masura de  Mercur va iesi din perioada de post umbra retrograda in jurul datei de 20 ianuarie.

CARIERA SI MUNCA 2024

Soarele este planeta carierei voastre si este o planeta care se misca rapid. In fiecare an, Soarele se va deplasa prin toate semnele si casele din horoscopul vostru. Astfel, exista multe tendinte de cariera pe termen scurt in functie de locul in care se afla Soarele si de aspectele pe care le primeste.

25 ianuarie 2024(ora 19:54) vine cu o Luna Plina in Leu in casa carierei. Testele, sfarsiturile si beneficiile momentului astral vin prin cariera, un proiect la care lucrati de mult timp poate cunoaste oportunitati deosebite. Aceasta lunatie provocata de Jupiter in Taur  va aduce la suprafata orice nemultumire ascunsa profund in sufletul vostru, va forteaza mana si ar fi bine sa nu va luptati cu schimbarea. Este un efort astral ce va lumineaza calea cea buna, va arata misiunea adevarata.

 8 aprilie 2024(ora 21:21)  vine cu o Eclipsa totala de Soare pe gradul 19:24 Berbec.  Eclipsele aduc schimbari importante,  maturizeaza, invata, finalizeaza in bine sau rau situatiile care treneaza. Energia acestei eclipse pune un accent deosebit pe munca si cariera voastra, activitati zilnice, sanatate. Deoarece aceasta este o eclipsa totala de soare, cosmosul vine cu surprize pentru voi.

Cu Mercur  retrograd in Berbec in preajma acestei eclipse, fiti foarte atenti cum comunicati, deoarece un cuvant poate destabiliza un imperiu acuma. Problemele legate de munca si bani pot necesita o atentie suplimentara in timpul lui Mercur retrograd din perioada 1-25 aprilie 2024.

In perioada 11 iulie-4 august, Venus tranziteaza casa carierei, asta inseamna ca aveti de partea voastra o energie benefica ce se poate materializa prin fel de fel de bonusuri, prime, recompense, puteti gasi iubirea la locul de munca.

Cele mai bune oportunitati le aveti odata cu tranzitul Soarelui in Leu din 22 iulie si pana in data de 22 august. Este cea mai buna perioada din an in care puteti lucra la obiectivele care pot fi finalizate si vazute si de ceilalti dar nu fara efort, atentie si rabdare. Mai mult decat in orice alt moment al anului, accentul se pune pe reputatia voastra, pe obiectivele voastre importante, pe competentele voastre. Puteti cere o marire de salariu la locul de munca, puteti cauta oportunitati de cariera mai bune sau va puteti gandi sa incepeti propria afacere. Jupiter, marele jucator galactic, face un aspect benefic cu Soarele in Leu in jurul datei de 7 august 2024 si acesta este unul dintre cele mai bune indicatii pentru avansarea profesionala. Indica succes in chestiuni financiare. Investitiile tind sa functioneze favorabil.

Din 3 noiembrie, Marte in Leu va tine de mana in domeniul carierei. Acuma, aveti suficienta energie pentru indeplinirea ambitiilor profesionale, pentru fel de fel de intalniri sociale, va vede lumea mult mai bine acuma. Incercati sa nu-i provocati pe ceilalti, incercati sa va aveti “bine” cu autoritatile. In perioada 7 decembrie 2024- 23 februarie 2025, Marte(ghidul vostru astral dar si planeta muncii voastre) va fi in miscare aparent retrograda in semnele Leu / Rac.  Pot aparea destule probleme, obstacole in cariera, munca, activitati zilnice. Marte retrograd este un timp de testare a voastra, puteti avea mai multa rabdare? Rolul acestei energii este de a va revizui  modul in care va investiti energia personala in tot ce tine de cariera si munca. Deoarece Marte promoveaza si nelinistea, nu ar fi o idee rea sa exersati activitati care va canalizeaza energia intr-un mod mai calm sau mai domol.

FINANTE 2024

Jupiter este planeta voastra financiara si pozitia sa in casa a saptea in prima jumatate a anului arata ca finantele voastre depind de un contract, partener de viata, asociat, o munca in echipa. Este posibil sa va simtiti deosebit de norocosi in acest moment, ceea ce poate determina sa va asumati riscuri nebunesti. Trebuie sa fiti atenti la imprudenta in finante si investitii. In acest moment se pot intampla fie castiguri mari, fie pierderi mari. Este adesea o perioada de risc financiar. Aveti grija sa nu supraevaluati proprietatile voastre. Incercati sa fiti obiectivi in evaluarea activitatilor financiare. Cultivati rabdarea si o abordare disciplinata a afacerilor voastre.

Din 26 mai, credinta populara “ schimbi locul, schimbi norocul” se materializeaza pentru voi prin trecerea lui Jupiter in semnul Gemeni in casa a opta a voastra. Pana la sfarsitul anului (de fapt pana in mai 2025), Jupiter in Gemeni poate aduce prosperitate in domeniul finantelor partajate, in special in cele cu partenerul vostru. Pot creste veniturile daca va gestionati bine banii pe care ii aveti in prezent disponibili. Va puteti astepta la evenimente favorabile in domeniul afacerilor. De asemenea, puteti pleca intr-o calatorie de afaceri in strainatate. Puteti experimenta trezirea spirituala si un nou mod de a gandi despre viata voastra prezenta si trecuta.

Pe masura ce planeta norocului Jupiter se aliniaza cu ghidul vostru astral Pluto pe 3 iunie 2024, exista posibilitatea sa schimbati ceva fundamental in afacerile si finantele voastre. Veti gasi sprijin pentru proiectele voastre financiare si o multime de resurse ascunse si veti atrage oportunitati norocoase de a va extinde proiectele si de a castiga mai multi bani, mai multa putere si influenta. Jupiter este extrem de util aici deoarece lumineaza bogatiile asunse (pluto).

Atunci cand Jupiter intra in conflict cu Saturn in Pesti pe 20 august si 24 decembrie, pot fi unele blocaje in afaceri, resurse comune, finante, familie, iubire, rude. Totusi, acesta este si un moment in care puteti invata  lectii valoroase despre responsabilitate, perseverenta si credinta.
Date cheie: 26 mai, 3 iunie, 20 august, 24 decembrie

In perioada 17 octombrie-11 noiembrie, Venus in Sagetator va tranziteaza domeniul financiar. Cum Venus este denumita si micul benefic financiar, lucrurile bune va pot veni in cale sub forma de bonusuri si alte binecuvantari. S-ar putea sa descoperiti ca oamenii sunt mai generosi, mai caritabili si mai dispusi sa faca sacrificii in numele vostru sau sa va faca  favoruri.

Cea mai buna perioada in finantele voastre este sfarsitul lunii noiembrie si aproape toata luna decembrie, aveti de partea voastra energia solara in Sagetator ce va lumineaza si mai bine valoarea voastra. Acesta este momentul in care finantele si posesiunile personale primesc atentia maxima. Fiti atenti totusi la cheltuielile si achizitiile inutile. Ascultati-va intuitia, este cea mai buna valoare acuma care aduce valori de durata

Atentie marita in perioada 25 noiembrie-15 decembrie cand Mercur retrograd va tranziteaza casa banilor. Este posibil sa va reganditi sau sa va reevaluati atitudinea fata de finante, valori, stabilitate financiara. Exista, de asemenea, potentialul de confuzii, intarzieri si confuzii in jurul finantelor voastre. Incercati sa cheltuiti cat mai putin, fiti atenti la cumparaturi.

RELATII, FAMILIE, PRIETENI 2024

Tot anul 2024, Uranus in Taur continua sa tranziteze casa relatiilor voastre. Uranus este planeta surprizelor si rasturnarilor de situatie si poate aduce schimbari imprevizibile in relatiile voastre. Daca sunteti intr-o relatie care nu functioneaza, inelul se poate rupe sau la polul opus, puteti sa va casatoriti brusc. Orice se poate intampla in acest an in relatiile voastre. Uranus tinde sa destabilizeze dragostea si viata sociala. Exista atitudini si poate oameni care trebuiesc schimbati. Cu cat va legati mai mult de un model vechi de relationare, cu atat nu va simtiti suficient de puternici pentru a rupe niste legaturi toxice, iar cosmosul prin Uranus, marele eliberator, vine sa faca acest lucru pentru voi. Vestea buna este ca dragostea si oportunitatile de dragoste se pot intampla cand va asteptati mai putin, de multe ori cand lucrurile par mai intunecate. Dragostea apare ca un fulger dar poate disparea la fel de repede, asa ca, nu va obositi sa cumparati deja un inel.

Pana pe 26 mai 2024, Jupiter in Taur ramane un oaspete maret in casa relatiilor voastre si va poate binecuvanta cu beneficii prin casatorie,  parteneriate de afaceri, negocieri si acorduri contractuale. Un partener dintr-un mediu cultural diferit va poate extinde viziunea asupra vietii acum. Relatiile incheiate acum sunt in general de succes si fericite. Daca aveti de-a face cu probleme sau dispute legale, acestea vor fi rezolvate. In acest timp, Jupiter promoveaza expansiunea, profunzimea si progresul. Valorile spirituale si morale sunt importante atunci cand se formeaza noi relatii.
Conjunctia lui Jupiter in Taur cu Uranus in Taur din 20 aprilie 2024 este remarcabila pentru toata lumea. La fiecare paisprezece ani, Jupiter il ajunge din urma pe Uranus si formeaza o conjunctie. Taurul este asociat cu posesiunile materiale si stabilitatea financiara. Ca rezultat, conjunctia Jupiter-Uranus in Taur va aduce evolutii pozitive in relatii, finante, investitii, bogatie  materiala. Asteptati-va la surprize. Este o perioada in care ideile si stilurile de viata neconventionale vor castiga avant, si veti cauta mai multa libertate si independenta.Venus isi va uni fortele cu Jupiter in Taur pe 23 mai, sporind abundenta. Marcati aceasta data in calendarele voastre, deoarece acesta va fi unul dintre cele mai bune momente ale anului 2024.

Pe masura ce ghidul vostru astral  Pluto se instaleaza in a 4-a casa a familiei si radacinilor voastre din 21 ianuarie pana la 2 septembrie,  transformarea si regenerarea problemelor familiale adanc inradacinate, devine o cerinta de care nu mai puteti fugi. Va puteti astepta ca viata voastra sa isi schimbe fundatiile. In cazuri extreme, este posibil sa fiti nevoiti sa va mutati, sa reveniti la radacinile voastre. Drumul catre schimbare poate sa nu fie prea usor. Si asta se se datoreaza lui Pluto– un vizitator pe termen lung in casa familiei voastre. Poate ca orice tipare nesanatoase ar trebui ajustate in ultimele momente ale lui Pluto in sectorulul comunicarii, rudelor, comunitatea in care traiti,  de la 2 septembrie pana la 19 noiembrie. Ultima dorinta a lui Pluto este sa-i transmiteti ca ati inteles puterea cuvantului, ca ati intelesc ca gandurile si cuvintele voastre au o putere vibratorie uriasa care, fara incetare, modeleaza corpul si faptele si beneficiile voastre. Dupa aceea, Pluto, care face schimbari, se intoarce in a 4-a casa a voastra a familiei pentru o perioada de 20 de ani, pana in 2044.
Date cheie: 21 ianuarie, 2 septembrie, 19 noiembrie

Cum Pluto in Varsator va face un aspect provocator cu Soarele vostru natal, va aduce in lumina problemele si secretele vietii de familie, copilarie, siguranta domestica. Pot exista dificultati in relatii, familie si lupte pentru putere. Aveti grija sa nu va impuneti vointa altora si evitati sa va amestecati in treburile lor. O abordare agresiva acum nu este cea mai buna cale. Tratati-i pe ceilalti asa cum ati vrea voi sa fiti tratati, cu manusi de catifea. Starea de spirit trebuie pastrata pozitiva si constructiva.

Iubirea continua si in anul 2024 sa aiba pentru voi un iz neptunian, spun asta, deoarece semnul pestilor este asociat in harta voastra solara cu casa iubirii, romantism, creativitate personala, copii. Cu Neptun in Pesti ,viata romantica, iubirile pot implica multa fantezie iar din cauza nevoii voastre de ” teatru “ puteti adesea sa vedeti lucrurile, iubirea, iubitul,  doar asa cum vreti voi sa le vedeti ( cam in ceata de multe ori, intr-un mod destul de ireal ). Perceptiile voastre romantice nu pot fi prea clare, puteti atrage  persoane neobisnuite, secretoase, misterioase in viata voastra de iubire. Relatiile intime pe care le puteti forma in urmatoarea perioada pot fi in mod frecvent idealiste. Atentie la speculatii, puteti sa va pacaliti intr-un mod destul de amar.

Tot anul 2024, Saturn in Pesti va tine de mana in casa iubirii. Calitatea relatiilor voastre se poate schimba, si s-ar putea sa va simtiti atrasi de persoane mai previzibile, mai in varsta. Saturn va poate ajuta sa va exprimati afectiunea si loialitatea in moduri care sunt realiste si de lunga durata. Dragostea adevarata nu va veni fara responsabilitati si efort din partea voastra. Poate fi cel mai bun timp in care un hobby poate fi transformat intr-o afacere productiva. Cu Saturn intr-un semn de apa prieten cu semnul vostru, veti absorbi mai usor invatatura lui Saturn, deci bucurati-va de acest sprijin cosmic pana in februarie 2026.  Cu Saturn in Pesti in aspect de trigon benefic cu Soarele vostru in Scorpion, poate fi o perioada de recunoastere a eforturilor voastre.

Perioada voastra de putere si auto-imbunatatire

Cand Soarele se afla in Scorpion (23 octombrie, ora 1:15-21 noiembrie, ora 21:57 ), este perioada din an care deschide un nou ciclu personal, sunteti in pozitia de a-i impresiona pe ceilalti si de a va afirma influenta personala dincolo de limitele normale, punand in prim plan problemele legate de identitatea personala, aspectul vostru, auto-exprimarea voastra.

1 noiembrie 2024(ora 14:47) vine cu o Luna Noua in Scorpion. Este noul vostru an astrologic, este timpul vostru de putere care stabileste oportunitati de dezvoltare. Aceasta lunatie este favorabila unor noi inceputuri, in special pentru cei nascuti in jurul acestei date. Aceasta lunatie are suportul benefic al lui Saturn in Pesti si poate aduce oportunitati de lunga durata, un hobby poate deveni o afacere fructuoasa. Odata pe an sunteti binecuvantati de o Luna Noua in semnul vostru iar roadele semintelor noi plantate acuma se vor vedea in mai 2025 cand va fi Luna Plina in Scorpion.

In perioada 22 septembrie-17 octombrie, Venus va tranzita semnul vostru si toata atentia se indreapta catre voi. Este posibila o noua iubire, o amplificare a unei iubiri mai vechi. Aveti de partea voastra o energie ce va induce magnetism, puteti straluci, puteti obtine mai usor anumite beneficii personale. Venus se opune rebelului Uranus in jurul datei de 14 octombrie. Evenimentele neasteptate, emotiile neregulate si o atitudine destul de nesabuita vor fi obisnuite acum si trebuie sa fiti flexibili si sa incercati sa va adaptati la schimbarile care apar.

In perioada 13 octombrie-2 noiembrie, Mercur in Scorpion devine prietenul vostru si veti fi mai increzatori in abilitatile  voastre mentale. Capacitatea de a va  comunica ideile se va imbunatati. De asemenea, veti fi mai curiosi decat de obicei.

Sa aveti un an 2024 binecuvantat!

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.