BERBEC /ASCENDENTUL IN BERBEC-ASTROLOGIE ANUL 2024

Anul 2024 aduce noutati prin Jupiter in Gemeni ce va ajuta sa comunicati mai usor in orice domeniu, sa refaceti legaturile de rudenie,  sa calatoriti mai mult. Pana in mai, Jupiter in Taur va ajuta sa faceti mai multi bani. Saturn in Pesti vrea ca voi sa sortati lucrurile si sa pastrati doar acele lucruri de care aveti cu adevarat nevoie pentru dezvoltarea viitoare. Uranus in Taur, predicatorul lucrurilor viitoare, vine cu surprize in tot ce tine de finante, bunuri, venituri si cheltuieli. Neptun in Pesti aduce potentialul de a obtine o intelepciune spirituala profunda. Cu Pluto in Varsator, transformarea profunda a modului vostu de a vedea prietenii, proiectele de grup, comunitatea in care traiti, idealurile voastre, are un parcurs lung de 20 de ani, pana in 2044.

Anul 2024  incepe cu un pas inainte, doi pasi inapoi iar acest mers incetinit cu probleme, neintelegeri, ciudatenii, este datorat lui Mercur retrograd in semnul Capricorn/Sagetator si care a inceput in decembrie 2023. Tot ce tine de cariera, ambitii profesionale,  straini, studii, comunicare, frati, rude, calatorii scurte, comert, pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari. Perioadele de retrogradare nu sunt  menite sa fie infricosatoare sau intimidante, ci mai degraba, sunt aici pentru a va redirectiona catre o cale mai buna. Noroc! Vestea buna este ca lucrurile incep sa se aseze in bine incepand cu 2 ianuarie 2024 cand Mercur iese din aceasta adormire cosmica si va fi si mai bine dupa ce Mercur iese din perioada umbrei sale post retrograde in jurul datei de 20 ianuarie 2024.

CARIERA SI MUNCA BERBEC 2024

In diagrama voastra, cariera este condusa de  Saturn-Cronometrul cerului. Planeta inelara este mare in ceea ce priveste disciplina, plata corecta pentru o munca echitabila si asumarea responsabilitatilor. Realizarile vor veni pentru cei care le merita. Tot anul 2024, Saturn ramane in semnul Pesti si va spune pe un ton mai bland dar autoritar ca nu este cel mai bun an pentru a face schimbari in cariera, pentru a sari peste anumiti pasi in cariera voastra. Cel mai bun mod de a-l atrage pe Saturn de partea voastra este sa va faceti treaba cat mai bine, sa respectati termenele, sa nu va asumati responsabilitatile altora, sa va odihniti mai mult, sa va rugati mai mult. Nimic nu vine prea usor la voi in urmatoarea perioada, totul este despre munca grea, despre un mare test al rezistentei voastre. Aceasta schimbare cosmica va cere sa renuntati la bagajele si lucrurile care va tin intr-un blocaj greu de definit. Sunt atat de multe lucruri, experiente, pe care le purtati cu voi si de care nu mai aveti nevoie iar Saturn va ofera secera lui pentru a scapa de ele. Spiritualitatea este importanta pentru voi. Daca vreti sa progresati, daca vreti sa reusiti, trebuie sa fiti foarte disciplinati si ordonati. Aveti nevoie de un regim de zi cu zi, disciplinat. Practica spirituala trebuie sa devina o parte din stilul vostru de viata.

Marte, care traverseaza mijlocul cerului pe 4 ianuarie 2024,  indica succesul carierei personale. Sunteti mai presus de toata lumea din lumea voastra pana pe 13 februarie. Sunteti recunoscuti pentru ce sunteti cu adevarat si pentru ambitiile si realizarile voastre profesionale. Cum Marte este ghidul vostru astral, acuma, va poate da avantul necesar unor decizii cruciale in obiectivele profesionale, viata de familie.

Luna Noua in Capricorn din 11 ianuarie 2024 poate activa noi oportunitati in cariera si care sunt aliniate cu cele mai mari aspiratii ale voastre. Acesta este un moment bun pentru a lucra la imaginea voastra  publica. Manifestarile carierei voastre vor fi foarte puternice în acest moment, mai ales daca cautati recunoastere sau promovare. Este vorba despre noi inceputuri pentru a va indeplini ambitiile profesionale.

Cele doua Luni Pline in Capricorn (prima este pe 22 iunie 2024,  a doua este pe 21 iulie 2024) pot fi importante in cariera voastra.  Va puteti astepta sa culegeti roade frumoase si care au legatura cu un proiect semnificativ.

Mercur este si planeta muncii voastre, are o miscare rapida si destul de neregulata si descrie foarte bine oportunitatile in munca, proiecte de munca, relatia cu cei de la locul de munca. Uneori se misca rapid si faceti progrese mari. Uneori, se misca incet si parca va duceti inapoi. In anul 2024, Mercur va mai fi in miscare aparent retrograda de trei ori, deci va incetini, se va misca incet, ca si cum ar adormi. Aceste momente pot fi  pentru voi destul de nefavorabile la locul de munca daca fortati lucrurile, daca nu sunteti atenti in comunicare, daca nu incetiniti ritmul. Evitati deciziile legate de munca in perioadele: 1-25 aprilie, Mercur retrograd in Berbec; 5–28 august,  Mercur retrograd in Fecioara si Leu ; 25 noiembrie–15 decembrie, Mercur retrograd in Sagetator.
Nu luati hotarari decisive, nu va schimbati munca, fiti mai atenti la intuitie-vocea divina din voi si veti avea numai beneficii. Inutil sa spun ca nu este recomandat sa semnati contracte, sa va angajati in luarea unor decizii importante sau sa lansati  o noua afacere.

FINANTE 2024

Pana pe 26 mai 2024, Jupiter in Taur va sustine sa gasiti modalitati practice de a aduce stabilitate financiara in viata voastra, sa gasiti un job mai bine platit, sa achizitionati o casa, un teren, un bun de valoare. Asta poate insemna o perioada de abundenta debordanta. Va puteti astepta sa fiti la locul potrivit si la momentul potrivit si sa aveti oportunitati de profit aproape fara efort. Dar trebuie sa stiti ca Jupiter este, de asemenea, predispus sa va faca sa cheltuiti la fel de mult pe cat de mult castigati. Si poate marea lectie a acestui an pentru voi este despre cheltuirea cu intelepciune a banilor. Deoarece acest val de noroc nu apare in fiecare an (apare doar la fiecare 12 ani, de fapt), veti dori sa gasiti modalitati de a multiplica banii fie prin investitii, fie printr-un proiect care ar putea aduce mai mult profit in viitor.
Conjunctia lui Jupiter in Taur cu Uranus in Taur din 20 aprilie 2024 este remarcabila pentru toata lumea.
La fiecare paisprezece ani, Jupiter il ajunge din urma pe Uranus si formeaza o conjunctie. Taurul este asociat cu posesiunile materiale si stabilitatea financiara. Ca rezultat, conjunctia Jupiter-Uranus în Taur va aduce evolutii in finante, investitii, bogatie materiala.

Din 26 mai,  credinta populara “ schimbi locul, schimbi norocul” se materializeaza prin trecerea lui Jupiter in semnul Gemeni. Jupiter in Gemeni comunica cu voi prin toate caile posibile, Aceasta energie va sustine sa gasiti cuvintele potrivite, sa comunicati mai bine. Anturajul din imediata apropiere va ofera sprijin si reusita. Este o energie benefica studiilor, afacerilor in comunitatea in care traiti, calatoriilor. Castigurile mari pot veni prin comunicare,  prin abilitatile voastre intelectuale.  Oamenii din jurul vostru pot fi mesagerii vestilor bune si aduc o oportunitate unica. Este, de asemenea, momentul perfect pentru a dobandi noi abilitati pe care le puteti  aplica in viata de zi cu zi. Mintea voastra va fi foarte stralucitoare, asa ca daca aveti nevoie sa studiati ceva, Jupiter va sustine. De asemenea, puteti decide sa cumparati o masina noua.
Pe masura ce planeta norocului Jupiter se aliniaza cu profundul Pluto pe 3 iunie 2024, exista posibilitatea sa schimbati ceva fundamental in proiectele de grup, in sperantele voastre, in relatia cu rudele voastre, afaceri.
Problemele pot fi rezolvate si imbunatatite, chiar si cele care par sa nu mai aiba nici o solutie. Atunci cand Jupiter intra in conflict cu Saturn in Pesti pe 20 august si 24 decembrie, ar trebui sa fiti mai atenti cum comunicati la locul de munca, cu rudele, daca vreti sa nu aveti probleme.
Date cheie: 26 mai, 3 iunie, 20 august, 24 decembrie

Uranus continua si in anul 2024 sa tranziteze si revolutioneze semnul de pamant al Taurului iar voi ar trebui sa va asteptati la neasteptat in  tot ce tine de bani, valori, securitate financiara. Vor fi surprize in tot ce tine de finante, bunuri, venituri si cheluieli. Dar acest domeniu de viata nu este numai despre bogatii ci si despre bogatia voastra interioara si Uranus va poate trezi acea calitate unica, adevaratul vostru potential, care sa va faca bogati. Cand Uranus este implicat in finante, orice se poate intampla si in orice moment. Oportunitatile pot veni in momentele cele mai intunecate, cand va asteptati cel mai putin. Valorile financiare pot depasi visele voastre cele mai salbatice, dar si cele mai scazute pot fi foarte scazute. Va fi o idee buna sa alocati bani din vremurile bune pentru a va descurca in timpuri mai grele.

In perioada 29 aprilie – 23 mai, Venus in Taur calatoreste prin zona banilor si poate aduce anumite beneficii, avansari, promovari. Venus isi va uni fortele cu Jupiter in Taur pe 23 mai, sporind abundenta. Acesta este de departe unul dintre cele mai norocoase tranzite pe care le veti experimenta in 2024.

RELATII, FAMILIE, PRIETENI 2024

Venus, o planeta in miscare rapida, este si  planeta relatiilor voastre. In fiecare an, Venus trece prin toate semnele si casele din horoscopul vostru. Astfel, oportunitatile de iubire se pot intampla in  multe feluri si prin multi oameni – depinde totul de locul unde este Venus si de aspectele pe care le primeste.

In perioada 11 iulie- 5 august 2024, Venus in Leu devine petitoarea voastra.
Cand Venus tranziteaza casa partenerului intre 29 august si 22 septembrie, ofera oportunitati pentru iubire, impacari in relatii. Ea este o forta  mult mai activa in viata voastra impingandu-va in toate directiile spre iubire si relatii necesare dezvoltarii voastre. Venus in Balanta va poate sustine sa gasiti partenerul mult visat.

Pe masura ce transformatorul cosmic Pluto se instaleaza in a 11-a casa a voastra din  21 ianuarie pana la 2 septembrie, prieteniile voastre, munca in echipa, veniturile carierei,  aspiratiile colective, vor fi supuse transformarii. Pot fi eliminati oamenii negativi din viata voastra, din anturajul vostru. Sunteti ajutati sa dati o definitie profunda sperantelor si idealurilor voastre. Deoarece Pluto este, fara indoiala cea mai lenta si transformatoare dintre planete, va puteti astepta la schimbari semnificative in comunitatea voastra sau in aspiratiile colective.
Poate ca orice tipare nesanatoate ar trebui ajustate in ultimele momente ale lui Pluto in sectorulul carierei voatre de la 2 septembrie pana la 19 noiembrie. Dupa aceea, Pluto, care face schimbari, se intoarce in a 11-a casa a voatra pentru o perioada de 20 de ani, pana in 2044.
Date cheie: 21 ianuarie, 2 septembrie, 19 noiembrie

Planeta familiei voastre este Luna –cu  cea mai rapida miscare. In timp ce celelalte planete in miscare (Soarele, Mercur si Venus) au nevoie de un an pentru a se deplasa prin toate semnele si casele voatre astrologice,  Luna o va face in fiecare luna. Astfel, exista multe tendinte in familie pe termen scurt, in functie de locul unde este Luna si de aspectele pe care le primeste. Acesta nu este un an deosebit de puternic pentru familie, camin. Casa a 4-a este practic goala in 2024 cu planete pe termen scurt care se deplaseaza acolo. In general, acest lucru indica ca sunteti  mai mult sau mai putin multumiti de situatia din casa si de familie si nu aveti nevoie urgenta de a face schimbari importante. Este, practic, un semn bun.

6 iulie 2024 ( ora 1:57) vine cu o Luna Noua in Rac cu un accent deosebit pe familie, camin, parinti, locuinta, cu influenta deosebita asupra celor nascuti in jurul datei de 6 aprilie. Este o luna noua sustinuta de Saturn ceea ce arata oportunitati de lunga durata in familie, afaceri imobiliare.

In perioada 17 iunie -11 iulie, Venus in Rac aduce armonie in familia voastra si o dorinta de a investi in locuinta voastra. Fiti atenti la cheltuielile excesive si la supraalimentare.

Planeta actiunii Marte in Rac va viziteaza domeniul familiei din 4 septembrie si pana pe 3 noiembrie 2024. Aceasta perioada este favorabila proiectelor de imbunatatire a locuintelor. Familia voastra poate necesita mai multa atentie decat de obicei si pot exista, de asemenea, unele dezacorduri. Exista posibilitatea de a va muta, vinde sau cumpara o casa.

In perioada 7 decembrie 2024- 23 februarie 2025, Marte, ghidul vostru planetar va fi in miscare aparent retrograda in semnele Leu / Rac. Pot aparea destule probleme, obstacole in relatiile romantice, in relatia cu copii vostri,  in familie, in planurile voastre personale. Este o perioada de revizuire a legaturilor romantice, a relatiei cu copii, a proiectelor creative, a modului de folosire a energiei mentale. Problemele legate de familie nerezolvate in trecut pot reveni in aceasta perioada fiind cel mai bun timp de a gasi o solutie , de a gasi o cale de impacare. Casa, familia, parintii pot fi o prioritate, orice problema aici poate cunoaste o transformare neasteptata. Rolul acestei energii este de a va revizui  modul in care va investiti energia personala in tot ce tine de iubire, copii, placeri, familie.

Perioada voastra de putere si auto-imbunatatire

Tot anul 2024, Nodul Nord al Lunii in Berbec-destinul va tine de mana ajutandu-va sa va reinventati de la zero.
Nodul Nord nu este o planeta, dar este un punct puternic al cerului, un punct de soarta care este conectat cu eclipsele. Nodul Nord vine in semnul vostru doar la fiecare 18,5 ani, asa ca, acest tranzit este urias. Sunteti sustinuti sa va urmati destinul, calea de crestere, sa recunoasteti mai usor urmatorul pas pe calea destinului vostru.

8 aprilie 2024(ora 21:21)  vine cu o Eclipsa totala de Soare pe gradul 19:24 Berbec cu o influenta deosebita asupra Berbecilor nascuti in intervalul 5-11 aprilie. Eclipsa poate fi privita ca o mana a destinului ce corecteaza de cele mai multe ori o traiectorie, va face sa intelegeti mai bine anumite lucruri, maturizeaza prin evenimente bune sau rele ,prin sfarsituri sau inceputuri. Energia acestei eclipse pune un accent deosebit pe dezvoltarea personala, increderea in propria persoana, dezvoltarea orizonturilor personale. Acesta poate fi un moment de autoevaluare si introspectie, aducand un element mai spiritual in viata voastra. Deoarece aceasta este o eclipsa totala de soare, cosmosul vine cu surprize pentru voi. Este noul vostru an astrologic, este timpul vostru de putere care stabileste oportunitati de dezvoltare. Cu Mercur  retrograd in Berbec in preajma acestei eclipse, fiti foarte atenti cum comunicati deoarece va puteti impiedica singuri.

In perioada 5 -29 aprilie, Venus tranziteaza semnul vostru si toata atentia se indreapta catre voi. Aveti de partea voastra o energie ce va induce magnetism, puteti straluci, puteti obtine mai usor anumite beneficii personale. Energia venusiana(micul benefic al cerului) intretine scanteile financiare si oportunitatile  fericite.

In perioada 30 aprilie-9 iunie, Marte tranziteaza semnul vostru si sunteti ajutati sa dati viata dorintelor voastre. Deveniti mai energici si inovatori cu modul de a va pune planurile in practica. Viata romantica se poate intensifica.

Neptun, cea mai spirituala dintre toate planetele si planeta voastra spirituala personala, este in Pesti de cativa ani buni si va ramane acolo pana in 2026. Astfel, indemnurile voastre  spirituale – idealismul vostru,  sunt mult mai puternice. Jupiter, planeta voastra de religie si filozofie, va face aspecte foarte frumoase cu  Neptun pentru prima jumatate a anului 2024.  Deci, se intampla o multime de crestere spirituala. Perceptia voastra  extrasenzoriala este mai puternicaa. Intampinati tot felul de “sincronicitati”, coincidente semnificative. Cu Saturn, planeta carierei, in tranzit tot prin semnul Pesti, intr-un fel trebuie sa fiti practici si idealisti in acelasi timp, sa faceti o legatura fina dar puternica intre aceste doua indemnuri. O atitudine corecta fata de spiritualitate aduce un mare ajutor. Cand este inteleasa corect, spiritualitatea este cel mai practic lucru pe care il poate face o persoana. Ea conduce (de obicei indirect) la rezultate practice si masurabile. Deci cosmosul va cheama sa invatati sa va folositi puterea spirituala in afacerile voastre lumesti. Este un moment bun sa va concentrati asupra studiilor spirituale si activitatilor caritabile. Aceia dintre voi care sunt deja pe calea spirituala, vor obtine perspective minunate.

Si in anul 2024, Chiron continua sa tranziteze semnul vostru (a inceput in 17 aprilie 2018 si dureaza pana pe 14 aprilie 2027). Vindecatorul ranit detine cheia pentru a va transforma durerea in daruri binefacatoare. Lucrurile se pot complica, dar acest tranzit care promoveaza vindecarea este un balsam major pentru durerile voastre sufletesti.

Sa aveti un an 2024 binecuvantat!

Adriana Tudosa

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.