SAGETATOR /ASCENDENTUL IN SAGETATOR-ASTROLOGIE ANUL 2024

 

La Multi Ani!

Anul 2024 aduce noutati prin Jupiter in Gemeni ce vine cu binecuvantari prin relatiile voastre. Pana in mai, Jupiter in Taur este generos cu voi in domeniul muncii si sanatatii. Saturn in Pesti vine cu regulile lui rigide in familia si caminul vostru. Uranus aduce schimbari imprevizibile in munca, activitati zilnice, sanatate. Neptun vine cu lectii de viata si magii prin familie, parinti, camin, mosteniri de familie. Cu Pluto in Varsator, transformarea modului vostru de a comunica, de a intelege puterea cuvantului si gandului vostru, are un parcurs de 20 de ani, pana in anul 2044.

Anul 2024 incepe cu ramasitele unui Mercur retrograd care a inceput in decembrie 2023 in casa finantelor voastre. Mercur retrograd termina acest somn cosmic in prima voastra casa si trebuie sa acordati o atentie deosebita acestuia, deoarece Mercur retrograd in semnul vostru se va repeta la sfarsitul anului 2024 dubland temele de aici. Ar trebui sa  fiti atenti la toate deciziile referitoare la bani si cum va cheltuiti banii. Pot exista ingrijorari si comunicari confuze. Neintelegerile cu cei apropiati voua se pot intensifica, deci atentie. Vestea buna este ca lucrurile incep sa se aseze in bine incepand cu 2 ianuarie 2024 si va fi si mai bine dupa ce Mercur iese din perioada umbrei sale post retrograde in jurul datei de 20 ianuarie 2024. Este timpul sa vedeti in orice intarziere o binecuvantare.

CARIERA SI MUNCA 2024

Mercur este planeta carierei voastre dar si planeta relatiilor voastre si are o miscare rapida si destul de neregulata si descrie foarte bine oportunitatile in cariera dar si in relatiile voastre. Uneori se misca rapid si faceti progrese mari. Uneori, se misca incet si parca va duceti inapoi.Mercur va mai merge retrograd de trei ori in anul 2024, deci va incetini, se va misca incet, ca si cum ar adormi. Aceste momente pot fi pentru voi destul de  nefavorabile in cariera voastra, in relatiile voastre si ar trebui sa fiti mai atenti, sa evitati schimbarile. Marcati aceste date in calendarul vostru ca fiind potentiale puncte fierbinti pentru fel de fel de intarzieri in cariera, pentru fel de fel de comunicari gresite in relatiile voastre: 1-25 aprilie, Mercur retrograd in Berbec; 5–28 august, Mercur retrograd in Fecioara si Leu ; 25 noiembrie–15 decembrie, Mercur retrograd in Sagetator.

Mercur retrograd din perioada 1-25 aprilie poate aduce complicatii in relatiile romantice, in relatia cu copii vostri, in cariera, in casnicie, afaceri. Incercati sa fiti atenti si sa intelegeti ca o data o lupta inceputa cu cei apropiati voua nu stiti cum se termina.

Urmatorul Mercur retrograd din 5-28  august va afecteaza casa carierei si casa strainatatii, studii inalte, calatorii mari. Unele proiecte  incepute, unele idei privind schimbarea locului de munca dar si a statului social, pot cunoaste modificari, poate fi o adevarata inversare a ceea ce ati gandit, a ceea ce ati visat sa schimbati in cariera voastre.  Fiti pregatiti pentru intarzieri in planurile voastre de calatorii, obstacole sau calatorii anulate.

In cele din urma, Mercur este retrograd in prima casa a voastra din 25 noiembrie pana pe 15 decembrie, si va poate incurca dar si descurca anumite actiuni si planuri personale. Neintelegerile cu cei apropiati voua se pot intensifica, deci atentie. Greselile in relatiile voastre, in planurile personale, sunt evidentiate acuma cu rolul de a le rezolva.

Tot anul 2024, Uranus in Taur, planeta surprizelor, rasturnarilor de situatie, continua sa revolutioneze domeniul muncii si sanatatii voastre.Rolul acestei planete este de a va elibera de tot ce este invechit in munca, stil de munca, abordarea sanatatii voastre, si trebuie sa va asteptati la schimbari aici. Aveti posibilitatea sa va schimbati locul de munca, sa obtineti o promovare, sa lucrati independent, sa faceti ceva radical diferit in munca voastra. Cum aceasta zona are legatura si cu sanatatea, puteti deveni pasionati de vindecari netraditionale, puteti decide sa mergeti la fel de fel de cursuri care sa va asigure un loc de munca ce se ocupa de vindecare, psihologie, acupunctura, nutritie. Este o energie ce permite mai multa independenta in munca pe care o faceti, puteti gasi un loc de munca original si in afara normelor, puteti pierde peste noapte un loc de munca. Este posibil sa descoperiti legatura dintre corp, sanatate si minte si sa creati un echilibru aici.

Pana pe 26 mai 2024, Jupiter- marele jucator galactic dar si ghidul vostru astral- continua sa tranziteze semnul Taur si casa a sasea a voastra, o casa ce tine de munca, rutine si activitati zilnice, colegi, sanatate, animale de companie. Este posibil sa aveti oportunitati bune la locul de munca, s-ar putea sa gasiti un nou loc de munca mai bine platit sau conditiile postului existent se vor imbunatati. Colegii sau partenerii de afaceri va pot oferi oportunitati bune. Jupiter va poate ajuta, de asemenea, sa gasiti acea slujba de care are nevoie sufletul vostru. Este un moment ideal pentru a rambursa toate datoriile. Acest tranzit va poate ajuta sa va ganditi la un stil de viata sanatos si la obiceiuri alimentare bune.

Conjunctia lui Jupiter in Taur cu Uranus in Taur din 20 aprilie 2024 este remarcabila pentru toata lumea. La fiecare paisprezece ani, Jupiter il ajunge din urma pe Uranus si formeaza o conjunctie. Taurul este asociat cu posesiunile materiale si stabilitatea financiara. Ca rezultat, conjunctia Jupiter-Uranus in Taur va aduce evolutii in munca, activitati zilnice, finante, planuri personale, familie. Asteptati-va la surprize.

In perioada 29 aprilie-23 mai Venus in Taur va tranziteaza casa muncii , asta inseamna ca aveti de partea voastra o energie benefica ce se poate materializa prin fel de fel de bonusuri, puteti gasi iubirea la locul de munca. Venus isi va uni fortele cu Jupiter în Taur pe 23 mai, sporind abundenta. Marcati aceasta data in calendarele voastre, deoarece acesta va fi unul dintre cele mai bune momente ale anului 2024.

FINANTE 2024

Saturn este planeta finantelor voastre si tot anul 2024, continua sa tranziteze semnul Pesti si casa voastra a patra. Saturn este cea mai lenta planeta vizibila pe care o avem in sistemul nostru solar. Deci, starea financiara a voastra este relativ stabila in cea mai mare parte. Finantele voastre pot depinde de familie, o munca la domiciliu, o afacere de familie. Acest tranzit poate fi putin dur pentru buzunarul vostru, este, de asemenea, aici pentru a va arata eventualele gauri in strategia voastra financiara. Mai ales in planurile de economisire si cheltuielile legate de casa. Pentru a obtine castigurile financiare pe care le cautati, va trebui sa munciti foarte mult pentru asta. Unii dintre voi pot experimenta un sentiment de descurajare sau singuratate. A invata sa va fie bine cu voi insiva poate fi o caracteristica a acestui tranzit. Intr-un fel, s-ar putea spune ca Saturn indeparteaza distragerile lumii exterioare pentru a va oferi timp sa va concentrati asupra lumii interioare si asupra muncii care trebuie facute. A fi responsabili fata de voi insiva este o tema cheie. Daca vreti sa va schimbati cariera sau sa incepeti propria afacere, Saturn va ofera momentul perfect pentru a pune piciorul pe prima treapta a scarii.

Cea mai buna perioada pentru finantele voastre este luna ianuarie 2024 cand Soarele lumineaza posibilitatile financiare. Fiti atenti totusi la cheltuielile si achizitiile inutile.

In perioada 4 ianuarie -13 februarie, Marte va tranziteaza casa finantelor si  ambitiile voastre vor fi conduse in principal si de bani. In timpul acestui tranzit veti fi dispusi sa faceti mai mult pentru stabilitatea voastra materiala. Daca aveti  nevoie de mai multi bani, veti gasi un al doilea loc de munca sau veti gasi o alta modalitate de a castiga bani in plus.

In perioada 23 ianuarie -16 februarie, Venus in Capricorn va tranziteaza domeniul financiar. Cum Venus este denumita si micul benefic financiar, lucrurile bune va pot veni in cale sub forma de promotii, bonusuri si alte binecuvantari. S-ar putea sa descoperiti ca oamenii sunt mai generosi, mai caritabili si mai dispusi sa faca sacrificii in numele vostru sau sa va faca  favoruri.

Cele doua Luni Pline in Capricorn (prima este pe 22 iunie 2024,  a doua este pe 21 iulie 2024) pot fi importante in finantele voastre. Sunt momente bune pentru a intelege ce trebuie facut pentru o mai mare securitate materiala.

RELATII, FAMILIE, PRIETENI 2024

Din 26 mai, credinta populara “ schimbi locul, schimbi norocul” se materializeaza pentru voi prin trecerea lui Jupiter in semnul Gemeni in casa a saptea a voastra-casa relatiilor. Pana la sfarsitul anului (de fapt pana in mai 2025), Jupiter in Gemeni ramane un oaspete maret in casa relatiilor voastre si va poate binecuvanta cu beneficii prin casatorie,  parteneriate de afaceri, negocieri si acorduri contractuale. Un partener dintr-un mediu cultural diferit va poate extinde viziunea asupra vietii acum. Relatiile incheiate acum sunt in general de succes si fericite. Daca aveti de-a face cu probleme sau dispute legale, acestea vor fi rezolvate. In acest timp, Jupiter promoveaza expansiunea, profunzimea si progresul. Valorile spirituale si morale sunt importante atunci cand se formeaza noi relatii.

Pe masura ce planeta norocului Jupiter (si ghidul vostru cosmic se aliniaza cu planeta transformarii Pluto pe 3 iunie 2024, exista posibilitatea sa schimbati ceva fundamental in relatiile voastre, in planurile voastre personale, in relatia cu rudele voastre. Daca puteti ramane umili si va folositi puterea personala semnificativa pentru imbunatatirea vietii voastre si  a celorlalti, va veti bucura de o mare satisfactie precum si atragerea sprijinului oamenilor influenti si a posibilitatii de succes financiar. Jupiter este extrem de util aici deoarece lumineaza bogatiile asunse (pluto).

Atunci cand Jupiter intra in conflict cu Saturn in Pesti pe 20 august si 24 decembrie, pot fi unele blocaje in relatii, familie, finante.Totusi, acesta este si un moment in care puteti invata  lectii valoroase despre responsabilitate, perseverenta si credinta.
Date cheie: 26 mai, 3 iunie, 20 august, 24 decembrie

8 aprilie 2024(ora 21:21) vine cu o Eclipsa totala de Soare pe gradul 19:24 Berbec cu o influenta deosebita asupra Sagetatorilor nascuti in intervalul 5-11 decembrie. Eclipsa poate fi privita ca o mana a destinului ce corecteaza de cele mai multe ori o traiectorie, va face sa intelegeti mai bine anumite lucruri, maturizeaza prin evenimente bune sau rele, prin sfarsituri sau inceputuri. Energia acestei eclipse deschide calea pentru noi inceputuri, in special legate de iubire, copii, creativitate personala.

Tot anul 2024 , Saturn in Pesti contina sa va tina de mana in casa familiei voastre. Aveti sansa de a va vedea casa si viata de familie dintr-o perspectiva mai realista si mai practica. Uneori, acest tranzit poate indica faptul ca puteti simti casa voastra ca o povara; poate ca asteptati sa va mutati. De cele mai multe ori, blocajele saturniene pot sa va faca sa va simtiti oarecum indepartati de familia voastra. Ar trebui totusi sa lucrati pentru a va consolida relatiile de familie.Daca aveti un conflict cu cineva din familia voastra si credeti ca nu poate fi rezolvat, puteti decide sa rupeti relatia cu acea persoana.

Familia, caminul vostru, relatia cu parintii, continua sa fie si in anul 2024 sub influenta lui Neptun in Pesti. Este posibil sa apara o dizolvare a familiei, posibil sa trebuiasca sa sacrificati timpul si energia voastra pentru sustinerea, ingrijirea unui membru al familiei, se poate ca familia voastra sa se mareasca. Cu toate acestea, Neptun va invata si in acest an lectia non-atasamentului in legatura cu casa, familia voastra.

Pe masura ce Pluto se instaleaza in a 3-a casa a rudelor voastre si a modului vostru de comunicare din 21 ianuarie pana la 2 septembrie,  transformarea si regenerarea voastra vine prin rude, frati si surori, vecini, calatorii scurte, educatie, valorificarea inteligentei( cum ganditi, cum procesati cunoasterea, cum impartasiti ceea ce stiti). Deoarece Pluto este, fara indoiala cea mai lenta si transformatoare dintre planete, va  puteti astepta la schimbari semnificative in modul in care ganditi, invatati si vorbiti. Drumul catre schimbare poate sa nu fie prea usor. Si asta se se datoreaza lui Pluto– un vizitator pe termen lung in casa rudelor si gandirii voastre. Nu va fie teama sa schimbati tiparele de gandire superficiale care nu va mai sunt de folos. Poate ca orice modele financiare nesanatoase ar trebui ajustate in ultimele momente ale lui Pluto in sectorulul valorilor si finantelor voastre de la 2 septembrie pana la 19 noiembrie. Ganditi-va cu atentie ce inseamna bogatia pentru voi si ce este potrivit sa cereti si la cum ati dori sa fiti tratati. Dupa aceea, Pluto, care face schimbari, se intoarce in a 3-a casa a voastra (comunicare, obiceiuri zilnice, rugaciuni, frati si prieteni apropiat)i pentru o perioada de 20 de ani, pana in 2044.
Date cheie: 21 ianuarie, 2 septembrie, 19 noiembrie

Perioada voastra de putere si auto-imbunatatire

Cand Soarele se afla in Sagetator (21 noiembrie, ora 21:57 -21 decembrie), este perioada din an care deschide un nou ciclu personal, sunteti in pozitia de a-i impresiona pe ceilalti si de a va afirma influenta personala dincolo de limitele normale, punand in prim plan problemele legate de identitatea personala, aspectul vostru, auto-exprimarea voastra.

1 decembrie 2024(ora 14:47) vine cu o Luna Noua in Sagetator. Este noul vostru an astrologic, este timpul vostru de putere care stabileste oportunitati de dezvoltare. Aceasta lunatie este favorabila unor noi inceputuri, in special pentru cei nascuti in jurul acestei date. Cu suportul benefic al lui Marte in Leu, aceasta lunatie poate aduce oportunitati legate de iubire, copii, strainatate, cunoastere, calatorii.
Odata pe an sunteti binecuvantati de o Luna Noua in semnul vostru iar roadele semintelor noi plantate acuma se vor vedea in iunie 2025 cand va fi Luna Plina in Sagetator.

In perioada 17 octombrie-11 noiembrie, Venus va tranzita semnul vostru si toata atentia se indreapta catre voi. Este posibila o noua iubire, o amplificare a unei iubiri mai vechi. Aveti de partea voastra o energie ce va induce magnetism, puteti straluci, puteti obtine mai usor anumite beneficii personale. Abordarea relatiilor cu o viziune prea idealista este un risc anul acesta cand planeta iubirii Venus se incurca cu optimistul Jupiter pe 3 noiembrie si cu Neptun inselator pe 9 noiembrie. Cu toate acestea, un moment de vindecare este posibil atunci cand Venus se aliniaza cu blandul Chiron pe 3 noiembrie. Iubirea este vindecatoare.

Sa aveti un an 2024 binecuvantat!

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.