CAPRICORN /ASCENDENTUL IN CAPRICORN- PREVIZIUNI ASTROLOGICE ANUL 2024

La Multi Ani!

Anul 2024 aduce noutati prin Jupiter in Gemeni ce va sprijina in domeniul muncii si sanatatii. Pana in mai, Jupiter in Taur este generos cu voi prin copii, iubire, creativitate personala. Saturn in Pesti vine cu regulile lui rigide in comunicare, minte practica, realitati in mediul apropiat. Uranus aduce schimbari imprevizibile in iubirile voastre, in relatia cu copiii iar Neptun vine cu lectii de viata si magii prin rude, calatorii, comunicare.
Cu Pluto in Varsator, transformarea modului de a privi banii, bunurile materiale, valorile voastre adevarate, are un parcurs de 20 de ani, pana in anul 2044

Anul 2024  incepe cu un pas inainte, doi pasi inapoi iar acest mers incetinit cu probleme, neintelegeri, ciudatenii, este datorat lui Mercur retrograd in semnul Capricorn/Sagetator si care a inceput in decembrie 2023. Perioadele de retrogradare nu sunt  menite sa fie infricosatoare sau intimidante, ci mai degraba, sunt aici pentru a va redirectiona catre o cale mai buna. Tot ce tine de planuri personale, munca, calatorii, straini si strainatate,  pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari. Puteti primi informatii pretioase de la ghizii spirituali. Vestea buna este ca lucrurile incep sa se aseze in bine incepand cu 2 ianuarie 2024 cand Mercur iese din aceasta adormire cosmica si va fi si mai bine dupa ce Mercur iese din perioada umbrei sale post retrograde in jurul datei de 20 ianuarie 2024.

CARIERA SI MUNCA 2024

Munca voastra ia avant odata cu intrarea lui Jupiter in Gemeni pe 26 mai 2024( si dureaza pana in mai 2025). Este posibil sa aveti oportunitati bune la locul de munca, s-ar putea sa obtineti un nou loc de munca sau conditiile postului existent se vor imbunatati. Colegii sau partenerii de afaceri va pot oferi oportunitati bune. Jupiter va poate ajuta, de asemenea, sa gasiti acea slujba de care are nevoie sufletul vostru. Este un moment ideal pentru a rambursa toate datoriile. Acest tranzit va poate ajuta sa va ganditi la un stil de viata sanatos si la obiceiuri alimentare bune.
Pe masura ce planeta norocului Jupiter se aliniaza cu profundul Pluto pe 3 iunie 2024, exista posibilitatea sa schimbati ceva fundamental in munca  voastra, in finantele voastre. Problemele pot fi rezolvate si imbunatatite, chiar si cele care par sa nu mai aiba nici o solutie. Jupiter este extrem de util aici deoarece lumineaza bogatiile asunse (pluto). Uneori, Jupiter pur si simplu face lucrurile mai mari, iar asta se poate aplica si volumului vostru de munca dar si finantelor voastre.
Atunci cand Jupiter intra in conflict cu Saturn in Pesti pe 20 august si 24 decembrie, pot fi unele blocaje in munca voastra, in planurile personale, in relatia cu rudele voastre. Totusi, acesta este si un moment in care puteti invata  lectii valoroase despre responsabilitate, perseverenta si credinta.
Date cheie: 26 mai, 3 iunie, 20 august, 24 decembrie

Mercur este planeta muncii voastre, are o miscare rapida si destul de neregulata si descrie foarte bine oportunitatile in munca, proiecte de munca, relatia cu cei de la locul de munca. Mercur va mai merge retrograd de trei ori in anul 2024, deci va incetini, se va misca incet, ca si cum ar adormi. Aceste momente pot fi  pentru voi destul de nefavorabile la locul de munca daca fortati lucrurile, daca nu sunteti atenti in comunicare, documente. Evitati deciziile legate de munca in perioadele : 1-25 aprilie, Mercur retrograd in Berbec; 5–28 august, Mercur retrograd in Leu si Rac; 25 noiembrie–15 decembrie, Mercur retrograd in Sagetator.
Nu luati hotarari decisive, nu va schimbati munca, fiti mai atenti la intuitie-vocea divina din voi si veti avea numai beneficii.

25 martie 2024(ora 9:00) vine cu o Eclipsa de Luna in Balanta in casa carierei voastre si care este sustinuta de Pluto in Varsator. Ceva din trecut legat de actiunile voastre in cariera, familie, imagine personala, poate gasi o rezolvare pe termen lung sau se poate sfarsi. Eclipsele marcheaza momente memorabile in viata voastra si aduc de obicei adevarul in situatiile de viata in care refuzati sa luati hotarari iar pentru voi, aceste situatii sunt legate de cariera, viata sociala, familie, parinti. Poate fi un timp al unor experiente cruciale in cariera, schimbarea locului de munca. Sunteti ghidati sa reformati modul in care priviti cariera, viata sociala, familia voastra, asumarea responsabilitatilor de lunga durata. Aceste mutari sortite au un rol special, sa echilibrati nevoile voastre personale cu cele profesionale.

Eclipsa de Soare in Balanta din 2 octombrie 2024 poate provoca schimbari in ambitiile voastre profesionale, in viata voastra sociala. Universul se angajeaza sa amestece lucrurile in timpul acestei eclipse si care sa functioneze in favoarea voastra.

In perioada 20 iulie-4 septembrie,  Marte va tranziteaza domeniul muncii. Este o perioada destul de energica, aveti mai multa forta de a va gasi un loc de munca sau de a duce la indeplinire proiectele la locul de munca.  Este un moment bun pentru a incepe ceva nou, pentru fel de fel de proiecte care sa va consume energia abundenta.

In perioada 29 august-22 septembrie, Venus, planeta carierei voastre,  tranziteaza casa carierei, asta inseamna ca aveti de partea voastra o energie benefica ce se poate materializa prin fel de fel de bonusuri, prime, recompense, puteti gasi iubirea la locul de munca. Se poate sa intalniti oameni importanti care sustin o noua directie in cariera voastra.

FINANTE 2024

Pe masura ce Pluto se instaleaza in a 2-a casa a finantelor si valorilor voastre din 21 ianuarie pana la 2 septembrie, transformarea si regenerarea finantelor si valorilor voastre, devine o cerinta de care nu mai puteti fugi. Modul in care va valorificati talentele, valorile voastre, definitia bogatiei, se vor schimba subtil in urmatorii 20 de ani. Ofera o oportunitate unica de autodescoperire, crestere si dezvoltare a unor noi perspective asupra posesiunilor materiale si a valorilor personale. Va puteti astepta la unele schimbari radicale in modul in care gestionati finantele si bunurile materiale.
In ciuda provocarilor, Pluto, numit si zeul bogatiilor ascunse, poate prezenta si oportunitati unice de crestere financiara. Puteti adopta obiceiuri financiare mai sanatoase, ceea ce duce la cresterea increderii in capacitatea voastra de a gestiona banii si de a obtine securitate financiara pe termen lung. Drumul catre schimbare poate sa nu fie prea usor. Si asta se se datoreaza lui Pluto– un vizitator pe termen lung in casa finantelor voastre.
Poate ca orice tipare nesanatoase ar trebui ajustate in ultimele momente ale lui Pluto in sectorulul identitatii voastre de la 2 septembrie pana la 19 noiembrie. Trebuie doar sa treceti de cateva obstacole finale inainte de a putea lasa in urma acest tranzit suparator care a inceput in anul 2008. Dupa aceea, Pluto, care face schimbari, se intoarce in a 2-a casa a voastra a finantelor si valorilor voastre pentru o perioada de 20 de ani, pana in 2044.
Date cheie: 21 ianuarie, 2 septembrie, 19 noiembrie

Cea mai buna perioada in finantele voastre este sfarsitul lunii ianuarie  si aproape toata luna februarie, aveti de partea voastra energia solara in Varsator ce va lumineaza si mai bine valoarea voastra. Acesta este momentul in care finantele si posesiunile personale primesc atentia maxima. Fiti atenti totusi la cheltuielile si achizitiile inutile.

Luna Noua in Varsator din 10 februarie 2024 va indreapta atentia catre finante. Este un moment bun pentru noi oportunitati si practici financiare. Cu Luna Noua provocata de Uranus, este momentul sa faceti ceva diferit. Cu Uranus la masa, vi se ofera o marja de libertate aici pentru a incalca regulile.

In perioada 16 februarie-11 martie, Venus in Varsator va tranziteaza domeniul financiar. Cum Venus este denumita si micul benefic financiar, lucrurile bune va pot veni in cale sub forma de promotii, bonusuri si alte binecuvantari. S-ar putea sa descoperiti ca oamenii sunt mai generosi, mai caritabili si mai dispusi sa faca sacrificii in numele vostru sau sa va faca  favoruri.

RELATII, FAMILIE, PRIETENI 2024

Tot anul 2025, Uranus in Taur aduce un ton inedit domeniului iubirii, speculatii, creativitate, hobby-uri. Aceasta energie poate trezi “gusturile bizare, neobisnuite “ din voi, viata devine mai interesanta, puteti experimenta lucruri noi in iubire, puteti  atrage parteneri neobisnuiti ( diferenta de varsta, de cultura, de pozitie sociala ). Relatiile pot capata un aer nonconformist, neobisnuit, care sa va ofere un alt fel de libertate. Cum Uranus este si planeta voastra financiara, puteti dezvolta o pasiune pentru un anumit hobby si puteti sa-l transformati in timp intr-o afacere profitabila.

Pana pe 26 mai 2024, Jupiter- marele jucator galactic continua sa tranziteze semnul Taur si casa a cincea a voastra, o casa ce tine de  iubire, copii, creativitate, placer, hobby-uri. Puteti fi destul de originali in exprimarea voastra, este foarte posibil ca proiectele creative sa functioneze mai bine si pot aduce aprecieri sau recompense intr-o forma sau alta. Aceasta perioada poate fi buna si pentru consolidarea invataturii, puteti sta mai mult cu copiii vostri, ii puteti sustine, puteti sa va bucurati de realizarile copiilor vostri. Aceasta energie aduce oportunitati pentru romantism: daca sunteti singuri, probabil ca veti intalni pe cineva special in timpul acestui tranzit. S-ar putea sa nu fie “un inel”, dar relatia va fi foarte distractiva! Cum Jupiter face aspect benefic cu Soarele vostru, aveti capacitatea de a atrage beneficii in viata voastra, Veti avea mai mult noroc decat de obicei si veti fi la locul potrivit la momentul potrivit. Este o perioada buna pentru calatorii, pentru a explora locuri noi si este posibil sa intalniti oameni interesanti.

Conjunctia lui Jupiter in Taur cu Uranus in Taur din 20 aprilie 2024 este remarcabila pentru toata lumea. La fiecare paisprezece ani, Jupiter il ajunge din urma pe Uranus si formeaza o conjunctie. Taurul este asociat cu posesiunile materiale si stabilitatea financiara. Ca rezultat, conjunctia Jupiter-Uranus in Taur va aduce intalniri romantice electrizante. Asteptati-va la surprize.
In perioada 29 aprilie-23  mai Venus in Taur va tranziteaza casa iubirii. Este una dintre cele mai creative si romantice perioade pentru voi. Ati putea intalni pe cineva care va aprinde inima, poate fi dragoste la prima vedere.
Venus isi va uni fortele cu Jupiter în Taur pe 23 mai, sporind abundenta. Marcati aceasta data in calendarele voastre, deoarece acesta va fi unul dintre cele mai bune momente ale anului 2024.

In perioada 17 iunie-11 iulie, Venus tranziteaza casa partenerului si ofera oportunitati pentru iubire, bat clopotele pentru o casnicie, o nunta, o intalnire importanta pentru cresterea voastra.

8 aprilie 2024(ora 21:21) vine cu o Eclipsa totala de Soare pe gradul 19:24 Berbec cu o influenta deosebita asupra Capricornilor nascuti in intervalul 5-11 ianuarie. Eclipsa poate fi privita ca o mana a destinului ce corecteaza de cele mai multe ori o traiectorie, va face sa intelegeti mai bine anumite lucruri, maturizeaza prin evenimente bune sau rele, prin sfarsituri sau inceputuri. Energia acestei eclipse deschide calea pentru noi inceputuri, in special legate de viata personala sau de conditiile si angajamentele voastre familiale.
Poate exista acum nevoia sau dorinta de a pune viata de familie pe primul loc si pot exista schimbari. Sunteti  mai capabili sa eliberati vechi amintiri care va tin pe loc. Deoarece aceasta este o eclipsa totala de soare, cosmosul vine cu surprize pentru voi.

Cu Mercur retrograd in Berbec in preajma acestei eclipse, problemele legate de familie, casa, parinti, afaceri in familie, nerezolvate in trecut, pot reveni in aceasta perioada fiind cel mai bun timp pentru a gasi o solutie, pentru a gasi o cale de impacare. Este o perioada buna pentru a face pace cu trecutul vostru.

Tot anul 2024, Saturn in Pesti va tine de mana in casa rudelor, gandirii si comunicarii voastre. Modul vostru de a comunica cu ceilalti se va schimba – va deveni mai serios. Veti dori in continuare sa acumulati noi cunostinte, dar veti percepe discutiile mici ca pe o pierdere de timp si va veti concentra in principal pe o comunicare eficienta. Pot exista si probleme cu vecinii, fratii sau tehnologia. Relatia cu fratii si surorile si mediul in care locuiti pot fi, de asemenea, supuse revizuirii in acest an. moment. Relatiile cu fratii si surorile pot fi incordate.

Perioada voastra de putere si auto-imbunatatire

Pana pe 20 ianuarie 2024 si perioada 21-31 decembrie, Soarele in Capricorn va tine de mana, lumina este pe voi si pe ceea ce faceti voi. Este perioada din an care deschide un nou ciclu personal, sunteti in pozitia de a-i impresiona pe ceilalti si de a va afirma influenta personala dincolo de limitele normale, punand in prim plan problemele legate de identitatea personala, aspectul vostru, auto-exprimare, modul de a va comppora in relatii. Aceasta energie va da un sentiment reinnoit de incredere in voi, este  un moment pentru a incepe ceva nou, mai ales pentru a merge pe o cale noua.

Din 4 ianuarie si pana pe 13 februarie, Marte tranziteaza semnul vostru si sunteti ajutati sa dati viata dorintelor voastre. Deveniti mai energici si intuitive cu modul de a va puneti planurile in practica. Viata romantica se poate intensifica.

31 decembrie 2024(ora 0:27) vine cu o Luna Noua in Capricorn. Este  timpul vostru de putere care stabileste oportunitati de dezvoltare. Aceasta lunatie este favorabila unor noi inceputuri, in special pentru cei nascuti in jurul acestei date.  Aceasta lunatie are suportul benefic al lui Saturn si poate aduce oportunitati de lunga durata.

In perioadele 23 ianuarie -16 februarie si 11 noiembrie-7 decembrie Venus va tranzita semnul vostru si toata atentia se indreapta catre voi. Aveti de partea voastra o energie ce va induce magnetism, puteti straluci, puteti obtine mai usor anumite beneficii personale.

Sa aveti un an 2024 binecuvantat!

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.