SATURN IN FECIOARA IN OPOZITIE CU URANUS IN PESTI- “ O SIMFONIE A SCHIMBARII” -4 noiembrie 2008

 

In astrologie, aspectul de opozitie este un aspect major dinamic, la nivel inferior ne vorbeste in termeni destul de duri despre dualitate, echilibru instabil, dezechilibru, la nivel superior , opozitia  indica complementaritate, armonie, echilibru. Este un aspect al obstacolelor de depasit in raport cu o intalnire,cu   relatiile personale, cu societatea in care traim. Opozitia, ca aspect major, cere intelegere, obiectivitate si cunoastere.

In aspectul de opozitie, cele doua planete sunt in semne complementare( Fecioara , Pesti), ceea ce indica o suprastimulare a campului energetic al nostru care se manifesta prin provocari in domeniul relatiilor personale , este un timp in care poate aparea o lipsa de obiectivitate, vom tinde sa proiectam diferite aspecte din natura noastra asupra celor din jur, putem avea dificultati in a distinge ce anume ne apartine noua si ce apartine cu adevarat celorlalti. De fapt , aspectul de opozitie ne pune o pereche de “ ochelari” cu care sa sesizam provocarile vietii dar ne pune la indemana si energia necesara pentru a face fata acestor provocari. Tensiunea rezultata din acest aspect de opozitie ne forteaza sa actionam pentru a schimba conditiile care nu ne mai satisfac atat launtric cat si in exterior, daca nu vom face nimic pentru a raspunde acestor provocari , atunci , vom continua sa traim intr-o stare de frustrare si de mare agitatie interioara. Acest aspect este insotit de energii foarte mari, provocarile sunt pe masura acestor energii dar si eforturile pe care trebuie sa le facem au aceeasi amplitudine,

 

Urmeaza o perioada de aproximativ doi ani cand aceste doua planete , Saturn in Fecioara si Uranus in Pesti vor forma aspecte de opozitie la grad perfect dupa cum urmeaza:

 

– 4 noiembrie  2008  : Saturn in Fec, gradul 18:54 in opozitie cu Uranus retrograde in

                                   Pesti gradul 18:56

– 5 februarie 2009    : Saturn retrograd in Fecioara , gradul 20:41 in opozitie cu Uranus

                                  in  Pesti gradul 20:36

-15 septembrie 2009 : Saturn in Fecioara gradul 24:37 in opozitie cu Uranus

                                  retrograd in Pesti gradul 24:41

-27 aprilie 2010         : Saturn retrograd in Fecioara gradul 28:46 in opozitie cu Uranus

                                 Pesti gradul 28:45

-26 iulie 2010            : Saturn in Balanta  gradul 0:21in opozitie cu Uranus in Berbec

                                gradul 0:26

 

 

Opozitia dintre Saturn in Fecioara si Uranus retrograd in Pesti , deci o opozitie in semne mutabile , arata ca energia eliberata de acest aspect provocator pare sa curga mai degraba prin canalele mentale,  manifestandu-se sub forma  unei nevoi intense de cunoastere , a unor mari varietati de experiente care sa satisfaca dorinta de a cunoaste , a invata lucruri noi..

 

Este un aspect de opozitie intre doua planete aflate in semne mutabile, Fecioara si Pesti , permitand transformari mutabile, trecerile spre o noua forma de organizare atat la nivel de societate cat si personal, treceri ce sunt mai putin expresive sau concrete decat daca am vorbi de o opozitie in semne cardinale sau fixe, influenta acestei opozitii este mai subtila, mai putin exteriorizata, mai abstracta. Corespunde unui sfarsit , este o perioada de “mutatie”.

Fecioara este un semn mutabil ce face trecerea de la vara la toamna, semnul Pestilor marcheaza trecerea de la iarna la primavara, aceasta opozitie dintre Saturn in Fecioara si Uranus in Pesti accentueaza inceputul unui lung process de trecere de aproximativ 2 ani spre o etapa noua, spre un nou “ ANOTIMP AL OMENIRII” , spre o noua viata pentru fiecare dintre noi.

Acest aspect de opozitie da tonul unui sir lung de dificultati pe termen lung, dificultati nascute ca urmare a unui conflict puternic intre traditie si revolutie, este un aspect comparat cu un traznet care loveste o stanca , dar norocul nostru in aceasta furtuna plina de asemenea traznete este dat de un curcubeu  pe cer  aparut nu dupa sfarsitul furtunii, ci,  chiar  la inceputul furtunii, il vedem medind acest aspect pe Jupiter afla in Capricorn , gradul 17:17.

Este o “ Simfonie a schimbarii’ acest aspect de opozitie, pot aparea rupturi pe plan social, personal, in plan politic, accidente financiare, pierderea fiintelor iubite, scandaluri, .Siguranta personala , raporturile sociale dificile, sentimentul de insecuritate, idei ce se clatina, perioada de oboseala , de mare tensiune , relatii haotice, dezordonate, sunt alte simptome ale acestei lupte astrale intre doua planete puternice, planete ce ne vorbesc in limbi diferite dar cu ajutorul lui Jupiter inclin sa cred ca ne vom da seama  de ceea ce trebuie sa facem pentru a obtine un echilibru intre aceste doua energii si pentru a ne integra in pasii acestui dans cu ritmuri adesea pline de inhibitii.

 

In aceasta opozitie dintre Saturn in Fecioara si Uranus in Pesti, conflictul se naste din meticulozitatea si precizia fecioarei care se opune intuitiei si simtului global al pestilor, nu este o opozitie absoluta deoarece apa si pamantul au in comun recele, apa este “ umeda si rece” , pamantul este “uscat si rece “.

 

Opozitia dintre Saturn si Uranus este o lupta puternica dintre nevoia de stabilitate si dorinta de a deschide drumuri noi, este un aspect al unor schimbari semnificative in intrega lume,viata  politica, tehnologie, viata personala..

Mitologia ii prezinta pe Saturn si Uranus ca dusmani de moarte , deci , ori de cate ori aceste planete formeaza aspecte , energiile lor cu greu se amesteca , este ca si cum ai incerca sa amesteci apa cu ulei , uleiul tot timpul va sta deasupra apei. Acest aspect aduce tensiuni, probleme de tehnologie, tot ce a fost tinut ascuns o lunga perioada de timp va aparea la suprafata, vin vremuri noi cu reguli noi.

Saturn este “STAPANUL KARMEI” , contabilizeaza progresele, regresele, impune circumstante si limite in care ne gasim pana rezolvam ceea ce trebuie rezolvat..

In aspect dinamic cu Uranus,  suntem impulsionati sa abordam lucrurile intr-un mod realist, mai ales acele lucruri pe care tot le-am evitat, sau le-am ascuns facandu-ne ca am uitat de ele. Saturn este profesorul ce aduce teste, incercari, obstacole , introduce limitarea in viata noastra, ne tine pe loc pana invatam ceea ce trebuie sa invatam.

Uranus se manifesta sub forma unor schimbari bruste ale tiparelor de viata, este intuitia, ideea noua, originalitate, nu ofera stabilitate, actioneaza asemenea curentului electric prin impulsuri bruste( nu-l vezi dar il simti), dezradacineaza, revolutioneaza, este schimbarea care matura totul in cale.

Saturn simbolizeaza normele si standardele colective si culturale, este rigid, contractat,  Uranus forteaza aceasta structura veche cu impulsurile sale revolutionare incercand sa rupa rigiditatea granitei saturniene. , vrea o revigorare a ritmului de viata activand acele aspecte din viata noastra , din societatea in care traim , incearca trezirea catre adevarata stare de libertate, ne elibereaza de lucrurile de care suntem legati din datorie , frica sau necesitate, ne trezeste catre o stare independenta de a fi si catre scopul nostru unic in viata.

Aceasta opozitie arata trezirea catre un simt al libertatii fata de vechile indatoriri, obiceiuri, obligatii  motivate de frica( Saturn) , abandonarea vechiului pentru a realiza o munca mai creatoare. Tot ce in viata noastra ne plictiseste, ne frustreaza, fie loc de munca, fie relatie, ne va da in aceasta perioada o stare tensionata foarte mare , nervi intinsi la maxim ce ne vor determina sa actionam in directia schimbarii . Intalnirea dintre Saturn si Uranus in acest aspect de opozitie evoca o contradictie , unul reprezinta trecutul, altul reprezinta viitorul, unul fixeaza , pune granite, instaleaza, celalalt misca, inoveaza, energizeaza, inoveaza.

Saturn in Fecioara afecteaza curajul, sistemul digestiv, Uranus in Pesti afecteaza sistemul endocrin si somnul. Sub influenta acestei opozitii sunt posibile afectari ale sanatatii, locului de munca, intreruperi in rutinele noastre, experiente noi;  Uranus intotdeauna aduce schimbarea prin instabilitate, evenimente neasteptate, bruste pot afecta viata noastra intr-un mod nou. Este inceputul unui proces care cere” pasi noi” integrati in “ pasi vechi” , este destul de greu , dar sper sa reusim . Frica este dusmanul  numarul UNU al acestui aspect de opozitie, o frica ce poate afecta gandirea, se pot lua decizii cu consecinte rele, de aceea este foarte important sa avem grija de sanatatea noastra , de mintea noastra, de odihna noastra.

 

 

Nu putem schimba energiile acestui aspect dar putem deveni constienti de ele si sa tinem ritmul cu aceste energii imense cel mai adesea pline de inhibitii, daca reusim acest lucru vom lumina viata noastra dar

si pe  a celor din jurul nostru..Fiti deschisi schimbarilor si cu siguranta va fi bine.

Mult succes.

 

Adriana Tudosa.

You may also like

3 Comments

  1. Pentru oamenii simpli,care simt si vietuiesc intr-un fel aparte vremurile de astazi si care au asteptari de la ei insisi si de la timpurile ce vor sa vina ,articolul este ca o lumina, o calauza pentru ziua de maine , minunate cuvinte pline de adevar, magie si forta…
    …si nu este singurul…ai o mare putere de a surprinde esenta lucrurilor si de a o exprima in cuvinte .Eu simt ca asa e…
    Multumesc Adria.
    Exista o adresa de mail unde poti fi contactata in mod privat?Daca da ,o astept si iti multumesc inca o data .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.