MERCUR RETROGRAD IN BERBEC SI ZODIILE – 30 MARTIE -23 APRILIE 2011

O planeta retrograda poate pune in evidenta evenimente predestinate , probleme nerezolvate in trecut, actiuni gresite , modificari neprevazute, blocaje de tot felul, frustrari  , agravari in unele domenii din viata .Cu Mercur retrograd exista o atractie pentru trecut  dar aceasta atractie nu este o pura intamplare , ea are un motiv , o problema de rezolvat destul de semnificativa , nu este neaparat un punct slab , este o energie mai greu de inteles, o energie care indeamna spre interiorizare ( pentru cei nascuti  cu Mercur retrograd in harta natala, aceasta perioada poate fi una benefica, este un limbaj al unei energii pe care ei il cunosc foarte bine si pot folosi aceasta energie in beneficiul lor, “este dirijorul in acord perfect cu orchestra”), dar odata inteles mesajul unei planete retrograde se pot “ rasturna si munti “cu aceasta energie , asadar,  sa nu ne speriem prea tare de o planeta retrograda, ci , sa incercam sa intelegem ca o putem privi ca o energie a unui prieten pe care te poti baza la greu, care poate sa-ti ofere raspunsul potrivit la o problema care te macina, care iti poate arata  locul in care ai gresit , problemele apar cand ne vom pune “ ochelarii de cal “ si vom refuza sa privim greselile, erorile facute care cer sa fie rezolvate. Mercur retrograd poate fi asemanat cu culoarea “ rosie “ la semafor ,cine trece pe culoarea rosie va fi pedepsit ,culoarea verde este pe directia “ mergi inapoi si vezi ce ai uitat pe-acolo”.

Capricornii,Racii,Balantele,Berbecii vor simti din plin influenta lui Mercur retrograd in Berbec .

Gemenii si Fecioarele vor simti si ei din plin influenta lui Mercur retrograd ,doar vorbim de guvernatorul acestor semne zodiacale .

Mercur ne reaminteste ca oricarui lucru ii vorbim , ne va raspunde ,orice lucru la care ne gandim vine spre noi,in miscare aparent retrograda,Mercur ne spune ca trebuie “sa ne intoarcem in trecut “ unde am pierdut ceva esential.

Acest horoscop facut in functie de energizarea caselor astrologice ( domenii de viata ) ,este mai précis daca va cunoasteti semnul ascendentului ; in acest caz , cititi mai intai la semnul ascendentului si apoi la semnul soarelui natal.

BERBEC /ASCENDENTUL IN BERBEC

Cu Mercur retrograd in Berbec  se poate vorbi de punerea in prim plan a unor greseli privind relatiile voastre, modul in care va folositi propria individualitate.Nu este cel mai bun timp de a face investitii, de a cumpara lucruri “ valoroase”, in schimb sunteti ajutati in descoperirea unor investitii proaste, in descoperirea unor greseli in unele hotarari luate in legatura cu banii  unei afaceri.  Atentie la modul de comunicare cu partenerul , cu asociatul , aici pot aparea destule neclaritati , se pot intelege gresit anumite vorbe ,atentie la ce semnati intr-un parteneriat, atentie la ce semnale primiti de la corpul vostru. , atentie la sanatate. Poate fi un timp in care neintelegerile cu partenerul de viata se pot ivi dintr-o dorinta de a fi singuri, de a va pune in evidenta propria individualitate si de a se tine seama de ea. Abordati cu intelepciune comunicarea cu partenerul de viata, cu cei din jur. Mercur retrograd guverneaza casa gandirii practice ,a fratilor dar si casa muncii ,colegilor, sanatatii ,in consecinta pot aparea unele probleme si in aceste domenii din viata voastra care trebuiesc rediscutate,rearanjate ,redirectionate .

TAUR / ASCENDENTUL IN TAUR

Cu Mercur retrograd in Berbec  se poate vorbi de o perioada mai tulbure  in care puteti  simti nevoia de singuratate, de izolare , subtilitatea, intuitia, imaginatia sunt armele voastre in aceasta perioada, arme pe care le puteti folosi in favoarea voastra, in rezolvarea unor probleme in afaceri , in rezolvarea unor probleme din trecutul vostru , probleme legate de minciuna, fals, inselaciuni. Probabilitatea de a fi inteles gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda  a lui mercur intr-o casa denumita simbolic “ casa a izolarii “,am putea vorbi de o energie destul de confuza care va poate complica existenta,va puteti insela sau puteti fi inselati ,problemele trecutului va pot sacai intr-un mod continuu, mesajele primite le puteti interpreta eronat, deci atentie .Mercur guverneaza  casa II –casa banilor , valorilor personale dar si casa V-casa iubirii,copiilor ,in consecinta poate sa apara un iubit din trecut ,puteti restabili o legatura mai buna cu copii vostri,puteti sa va ganditi cum trebuie sa va folositi valorile personale pentru a face mai multi bani, pentru a obtine securitate si stabilitate financiara si emotionala .

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI

Cu Mercur retrograd in Berbec  se poate vorbi de neintelegeri  cu un prieten, cu un grup de prieteni, puteti vedea destul de clar in aceasta perioada cine va este prieten si cine nu , pe cine puteti conta. Pot fi rupte anumite prietenii, pot fi amanate anumite intalniri , pot aparea in viata voastra prieteni din trecut,puteti fi inselati de prieteni,  puteti cunoaste un om important ce poate sa va ajute in rezolvarea unor probleme.Atentie la modul de comunicare cu prietenii. Probabilitatea de a fi inteles gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda  a guvernatorului vostru, de aceea, va recomand multa atentie in ceea ce spuneti, in ceea ce semnati.
Mercur guverneaza casa I –casa corpului fizic,a personalitatii dar si casa familiei ,in consecinta pot aparea provocari si  in aceste domenii din viata voastra ,puteti fi mai nelinistiti ,pot aparea in lumina unele secrete legate de familia voastra .

RAC / ASCENDENTUL IN RAC

Mercur retrograd in  Berbec  poate aduce destula confuzie in casa carierei, in viata sociala, puteti constata ca in aceasta perioada  comunicarea cu sefii, cu colegii  este destul de confuza, aici pot aparea destule necazuri. Nu este cel mai bun timp pentru luarea unei decizii referitoare la schimbarea carierei. Incercati sa fiti cat mai clari in comunicarea cu sefii, cu partenerii, cu familia.Unele proiecte  incepute ,unele idei privind schimbarea locului de munca dar si a statului social pot cunoaste modificari, poate fi o adevarata inversare a ceea ce ati gandit , a ceea ce ati visat sa schimbati in cariera voastra .Nu uitati ca Mercur retrograd in Berbec scoate la iveala tot ce este ascuns intr-o noua directie a carierei pe care ati gandit-o sau chiar ati inceput-o . Mercur guverneaza casa III –domeniul gandirii practice,frati,rude , drumuri scurte dar si casa XII –casa secretelor , a platii karmice .si in aceste domenii din viata voastra Mercur retrograd se vrea un judecator drept ce poate sa va invete ca totul cere un echilibru dar si o plata . Se pot ivi neintelegeri cu fratii, surorile, vecinii, se pot pierde documente , se pot pierde informatii pretioase, puteti sa va inselati la cumparaturi, deci , atentie marita . Se poate vorbi de o perioada mai tulbure  in care puteti  simti nevoia de singuratate, de izolare , subtilitatea, intuitia, imaginatia sunt armele voastre in aceasta perioada, arme pe care le puteti folosi in favoarea voastra, in rezolvarea unor probleme in afaceri , in rezolvarea unor probleme din trecutul vostru , probleme legate de minciuna, fals, inselaciuni.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU

Mercur retrograd in Berbec  poate incurca drumurile voastre, poate strica anumite relatii cu strainatatea, poate sa va faca sa renuntati la anumite cursuri, pot aparea in prim plan provocari legate de anumite aspecte juridice .  Nu este cel mai bun timp sa luati decizii  , la intreruperea unui curs, la ruperea unui parteneriat cu strainatatea. Atentie mare la drumuri, la cum conduceti masina. Mercur retrograd in Berbec  guverneaza casa valorilor personale , a banilor castigati prin forte proprii dar si casa prietenilor ,sperantelor ,in consecinta pot aparea provocari si in aceste domenii din viata voastra ,orice problema aparuta trebuie redefinita ,reajustata pentru a fi pe placul acestei energii retrograde . Mercur retrograd poate aduce in prim plan probleme legate de banii personali, de folosirea inadecvata a valorii personale , a anumitor talente in castigarea sigurantei materiale dar  pot aparea anumiti prieteni din trecut, puteti constata ca un prieten nu este nici pe departe asa cum credeati, puteti fi inselati de prieteni.

FECIOARA/ ASCENDENT IN FECIOARA

Mercur retrograd in Berbec poate sa va dea de lucru in orice initiativa financiara legata de un plan de afaceri, se poate vorbi de intarzieri legate de calatorii, transport, sprijin financiar, imprumuturi. Este un timp in care va puteti da seama ca nu va puteti baza pe banii unui partener, puteti fi inselat de un partener, puteti rupe o relatie de afacere , puteti descoperi ca partenerul de afaceri nu este chiar asa de “ sfant”. Simtul afacerilor este destul de confuz, putem vorbi de necazuri in afaceri, probleme cu banii, cu plata anumitor credite, cu plata unor impozite. Nu este cel mai bun timp de a lua hotarari legate de un partener de afaceri, de a face diverse imprumuturi, atentie mare in comunicarea cu partenerii de afaceri, cu persoana iubita. Probabilitatea de a fi inteles gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda  a guvernatorului vostru, de aceea, va recomand multa atentie in ceea ce spuneti, in ceea ce semnati. Mercur guverneaza casa I –casa corpului fizic,a personalitatii dar si casa carierei , vietii sociale ,in consecinta pot aparea provocari si  in aceste domenii din viata voastra ,puteti fi mai nelinistiti ,pot aparea in lumina unele secrete legate de cariera voastra , de viata voastra sociala .Poate fi un timp al provocarilor in domeniul carierei,  imagine publica,  vietii sociale, confuzia poate aparea in comunicarea cu sefii, cu partenerii, cu oamenii ce detin o anumita putere sociala.

BALANTA/ ASCENDENT IN BALANTA

Cu Mercur retrograd in Berbec se poate vorbi de un timp al confuziilor in parteneriate , neintelegerile cu partenerul de viata se pot intensifica, frustrarile in casatorie , diverse parteneriate pot fi energizate de vorbe ce  pot capata alte sensuri, de anumite  mesaje prost intelese. Este o perioada buna pentru regandirea unui angajament partenerial dar nu si pentru hotarari legate de ruperea unui parteneriat sau intrarea intr-o noua relatie parteneriala  , cel mai bine ar fi sa fiti mai atenti in comunicarea cu partenerul  , sa reexaminati problemele cuplului vostru. Mercur guverneaza casa IX  –casa studiiilor mari, calatoriilor ,  strainatatii  dar si casa secretelor ,in consecinta pot aparea provocari si  in aceste domenii din viata voastra ,atentie in calatorii, pot aparea in lumina unele secrete legate de trecutul vostru care pot cauza greutati destul de mari. Poate fi un timp al provocarilor legate de aspectele juridice, invatamant, legi, drumuri, calatorii lungi, relatiile cu strainatatea, cu strainii dar  se poate vorbi si de  confuzie , nevoie de singuratate, de izolare,de  rezolvarea unor probleme in afaceri , de  rezolvarea unor probleme din trecutul vostru , probleme legate de minciuna, fals, inselaciuni.

SCORPION/ ASCENDENTUL IN SCORPION

Cu Mercur retrograd in Berbec pot aparea neintelegeri la locul de munca, cu colegii, cu sefii, sunteti nemultumiti de programul de lucru, orice rutina, orice amanunt va poate creste nervozitatea manifestand astfel dispersie , instabilitate in munca . Sistemul nervos este cam afectat in aceasta perioada iar din aceasta cauza va puteti certa cu colegii, cu sefii, comunicarea cu cei de la locul de munca este cam confuza in aceasta perioada Regandirea modului de abordare a unui  loc de munca, a modului de colaborarea cu sefii, cu colegii sunt posibile in aceasta perioada, nu este un timp bun de a lua hotarari decisive in aceste directii. Abordati cu multa intelepciune comunicarea cu   colegii, cu sefii ,pot aparea  “ probleme din trecut “ in acest domeniu,probleme pe care trebuie sa le reexaminati , catalogati,etichetati . Atentie la sanatate. Mercur retrograd in  Berbec guverneaza casa VIII   –casa transformarii ,banilor  veniti din alta parte , creditelor ,mostenirilor dar si casa prietenilor,sperantelor ,in consecinta pot aparea provocari si  in aceste domenii din viata voastra , atentie la sanatate ,la banii veniti din alta parte , este un timp in care va puteti da seama ca nu va puteti baza pe banii unui partener, puteti fi inselat de un partener, puteti rupe o relatie de afacere , pot aparea anumiti prieteni din trecut, puteti constata ca un prieten nu este nici pe departe asa cum credeati, puteti fi inselati de prieteni.

SAGETATOR/ASCENDENTUL IN SAGETATOR

Cu Mercur retrograd  in Berbec se poate vorbi de un timp al confuziilor legate de un iubit, pot aparea unele probleme de comunicare cu un iubit, cu copii. Este o perioada de revizuire a legaturilor romantice, a relatiilor cu copii, a proiectelor creative , a modului de folosire a energiei mentale si creative. Regandirea modului de comunicare cu  iubitul , cu copii sunt posibile in aceasta perioada  dar trebuie evitate hotararile in aceste domenii din viata voastra. Abordati cu intelepciune orice comunicare cu  iubitii, copii , reexaminati problemele de comunicare cu acestia deoarece este un timp in care puteti vedea destul de clar unde sunt problemele si ce trebuie sa faceti.Evitati sfeculatiile financiare in aceasta perioada. Mercur retrograd in  Berbec guverneaza casa VII   –casa partenerului  dar si casa carierei, vietii sociale , in consecinta pot aparea provocari si  in aceste domenii din viata voastra , confuzia poate aparea in comunicarea cu sefii, cu partenerii, cu copii, cu oamenii ce detin o anumita putere sociala, neintelegerile cu partenerul de viata se pot intensifica, deci atentie .

CAPRICORN/ASCENDENTUL IN CAPRICORN

Cu Mercur retrograd in Berbec se poate vorbi de un timp in care se pot ivi neintelegeri cu membrii familiei, pot interveni neintelegeri legate de o casa, de o afacere imobiliara . Problemele legate de familie nerezolvate in trecut pot reveni in aceasta perioada fiind cel mai bun timp de a gasi o solutie , de a gasi o cale de impacare . Este un timp bun pentru a face un plan pentru redecorarea casei, pentru schimbarea casei pe care sa le puneti in aplicatie dupa perioada lui Mercur retrograd, abordati cu intelepciune comunicarea cu membri familiei , cu iubitul , cu copii. Mercur retrograd in  Berbec guverneaza casa VI   –casa muncii ,colegilor , sanatatii  dar si casa studiilor mari,calatoriilor ,straintatatii, in consecinta pot aparea provocari si  in aceste domenii din viata voastra , pot aparea neintelegeri la locul de munca, cu colegii, cu sefii, sunteti nemultumiti de programul de lucru, orice rutina, orice amanunt va poate creste nervozitatea manifestand astfel  instabilitate in munca . Sistemul nervos este cam afectat in aceasta perioada iar din aceasta cauza va puteti certa cu colegii, cu sefii, comunicarea cu cei de la locul de munca este cam confuza in aceasta perioada ,deci atentie .

VARSATOR/ ASCENDENTUL IN VARSATOR

Cu Mecur retrograde in Berbec se pot reanaliza vechile dispute cu un frate, cu o sora, cu un vecin , este posibil sa pierdeti anumite scrisori, documente , puteti fi destul de neclari in modul de folosire a unor cuvinte, puteti da unele mesaje confuze celor apropiati, puteti primi mesaje neclare, puteti sa intelegi gresit anumite cuvinte, deci atentie.  Este un timp in care atentia la documente, cuvinte, drumuri, la ce cumparati  trebuie sa fie destul de mare deoarece puteti pierde lucruri, documente, puteti sa va pacaliti la cumparaturi, puteti sa aveti unele greutati cu masina, cu condusul masinii. Atentie la calatoriile scurte, la relatia cu cei apropiati voua, la modul cum comunicati cu ei.  Modul de gandire , sistemul nervos sunt sub influenta acestei energii puternice ,”cuvintele “ va pot deveni prieteni sau dusmani,deci mare atentie. Mercur retrograd in  Berbec guverneaza casa V   –casa iubirii , copiilor ,creativitatii personale dar si casa VIII –casa transformarii ,banilor primiti prin diverse parteneriate ,creditelor , in consecinta pot aparea provocari si  in aceste domenii din viata voastra. Se poate vorbi de un timp al confuziilor legate de un iubit, pot aparea unele probleme de comunicare cu un iubit, cu copii, poate aparea un iubit/ iubita din trecut .Este o perioada de revizuire a legaturilor romantice, a relatiilor cu copii, a proiectelor creative , a modului de folosire a energiei mentale dar sunteti ajutati in regandirea unui plan de afaceri, in analizarea si reorganizarea unui parteneriat in care banii sunt in prim plan.

PESTI/ ASCENDENTUL IN PESTI

Cu Mecur retrograd in Berbec sunteti ajutati in repararea unor probleme legate de bani, valoare personala, bunuri personale. Este cel mai bun timp da a reflecta la anumite investitii fiind ajutati in revizuirea unui plan de afaceri, in revizuirea valorilor personale , in intelegerea modului corect in care trebuie sa va folositi anumite talente pentru a face bani.  Ar trebui sa  fiti atenti la toate deciziile referitoare la bani si cum va cheltuiri banii.
Mercur retrograd in  Berbec guverneaza casa IV   –casa familiei ,parintilor dar si casa VII –casa partenerului , in consecinta pot aparea provocari si  in aceste domenii din viata voastra. Putem  vorbi de un timp al confuziilor in parteneriate , neintelegerile cu partenerul de viata se pot intensifica, frustrarile in casatorie , in relatia cu familia sunt energizate de vorbe ce  pot capata alte sensuri, de anumite  mesaje prost intelese. Este o perioada buna pentru regandirea unui aranjament partenerial dar nu si pentru hotarari legate de ruperea unui parteneriat sau intrarea intr-o noua relatie parteneriala . Problemele legate de familie nerezolvate in trecut pot reveni in aceasta perioada fiind cel mai bun timp de a gasi o solutie , de a gasi o cale de impacare .

Adriana Tudosa

You may also like

11 Comments

 1. buna adriana! intr-adevar la mine mercur retrogradeaza exact la inceputul casei a II a si sper sa imi aduca un mesaj bun in ceea ce priveste rezolvarea problemelor financiare, avand in vedere ce ai scris ptr cei cu mercur retrograd in harta natala (gradul 0 fecioara si in casa a VI a). sper sa imi aduca un mesajbun legat de serviciu (banuiesc ca banii din casa a II a au legatura cu serviciul din casa a VI a, asa este?) caci nu stiu ce sa fac: sa ma lupt sa pastrez actualul loc de munca prin diferite cai, inclusiv juridice sau este timpul sa incep altceva in alta parte sau in alt domeniu? te rog sa imi aduci putina lumina in problema aceasta. multumesc mult.

 2. nineta
  mercur retrograd in berbec iti activeaza atat casa II cat si casa I asta inseamna ca trebuie sa redefinesti dorinta de a castiga bani prin orice mijloace, daca in mers direct Mercur in berbec te duce la razboi cu “mainile goale ” , acuma esti pusa sa vezi ce pasi ,detalii ai sarit . Mercur iti guverneaza casa familiei dar si casa partenerului , tot in casa VII ne uitam si la procese iar cu mercur retrograd in berbec energizand aceasta casa este posibil sa ai castig de cauza in acest proces,spun asta deoarece in harta natala mercur este retrograd ceea ce face ca tu sa intelegi aceasta energie cel mai bine ,important este sa nu te grabesti,sa fii atenta la toate detaliile,la ce semnezi ,in acest felpoti face din mercur retrograd un ajutor de nadejde .
  In casa X -casa carierei ai in tranzit Nodul Nord in Sagetator -destiunul,soarta , asta inseamna ca pot aparea blocaje in cariera ta daca aceasta nu este in acord cu ceea ce trebuie sa dezvolti tu in aceasta viata ,in general un tranzit al nodului nord in casa X coincide cu oportunitati pentru o noua directie in cariera ta ,arena profesionala este in centrul atentiei,pot aparea si probleme legate de familie,ingrijorari legate de unul din parinti,pot aparea cheltuieli suplimentare in acest domeniu din viata ta . Este un tranzit ce te pune sa reevaluezi securitatea ta emotionala data de familie si de cariera .
  Adriana

 3. Buna seara! Ca mine sunt multi….asteptam un nou articol, o noua deslusire, un drum spre care sa mergem. Chiar daca nu scriem, citim cu drag si iti multumim. O seara frumoasa !

 4. MULTUMIM DIN INIMA! aseara tarziu am devorat penultimul articol, azi :mare bucurie ,un altul ce-l continua pe precedentul. interesant cu”poznasul mercur”… am citit cu placere si interes,cu atat mai mult cu cat sunt un”gemanus”. inca o data multumim pt timpul pe care ni-l dedici. pur si simplu:te iubim!

 5. Dragul meu Mercur… Adriana, are oare vreo legatura cu ultima retrogradare a lui, din luna septembrie?

  Intr-adevar, si eu ma bucur de fiecare articol aparut, si, ca de fiecare data, cel care va urma va si si mai bun…:)))

  Multumim, draga Adriana, multumim pentru pasiunea ta si pentru ca ne-o impartasesti si noua…

  Mercur

 6. Si eu, cand deschis calculatorul, prima data ma uit sa vad daca ai mai publicat ceva. Am trimis articolele tale la cativa prieteni si au devenit foarte interesati de ce scrii. Nu are cum sa nu fie apreciata munca ta si daruirea ta. Am un prieten tare drag care si-a planificat sa iasa la pensie anul viitor dar pana atunci trebuie sa termine un proiect extrem de important pentru fabrica in care lucreaza si oamenii de acolo. Crezi ca va reusi sa duca la bun sfarsit acel proiect sa sa iasa linistit la pensie? e nascut pe 20.04.1958
  Multumesc
  Multumesc pentru tot ce mi-ai spus mie. Sa sti ca multe lucruri se adeveresc si incep sa percep altfel fiindca mi-ai oferit un alt unghi din care ar trebui sa vad lucrurile. M-ai ajutat sa trec peste o mare suferinta fiindca am inteles ca trebuie sa caut in alta directie pentru a intelege ce se intampla. Multumirile sunt de prisos.
  Te binecuvantez.
  Te pup
  Corina

 7. corina
  ma bucur pentru tine ,astrologia poate face mult bine in viata noastra daca ne deschidem spre ea , cuvantul dezastru vine de la ” impotriva astrelor “,atunci cand ascultam mesajul acestor zei astrali viata noastra se poate schimba .
  toate cele bune,
  cu drag ,
  Adriana

 8. mercur
  in septembrie ,mercur a fost retrograd in semnul fecioarei cu o influenta deosebita asupra semnelor mutabile ,in acest an ,mercur va retrograda in semne de foc ,asta inseamna ca vom fi pusi in situatia de a redefini aspiratiile noastre ,nu este o energie rea ,putem vedea in energia incetinita a lui mercur un ajutor in repararea unor directii gresite.
  Adriana

 9. Buna ziua … Multumesc pentru explicatiile date pe care le citesc cu deosebita placere sio relaxare si sint sigura ca si alte prsoane citesc cu deosebita placere …. sa ai o zi frumoasa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.