MERCUR IN SAGETATOR: 1-20 DECEMBRIE 2020- Dar este mult mai bine sa traim in LUMINA…..

“Odinioara erati intuneric; dar acum sunteti lumina in Domnul. Umblati deci ca niste copii ai luminii. Caci roada luminii sta in orice bunatate, in neprihanire si in adevar. Cercetati ce este placut inaintea Domnului. si nu luati deloc parte la lucrarile neroditoare ale intunericului, ba inca mai degraba osanditi-le. Caci e rusine numai sa spunem ce fac ei in ascuns. Dar toate aceste lucruri, cand sunt osandite de lumina, sunt date la iveala; pentru ca ceea ce scoate totul la iveala este lumina.” Efeseni 8-13

Pe 1 decembrie 2020, Mercur, mesagerul lui Dumnezeu, intra in semnul Sagetator, o locuinta nu prea confortabila pentru acest zeu dar macar in vatra arde focul, este lumina, si putem vedea mai bine lucrurile, oamenii. Dupa o perioada foarte lunga in care Mercur a tranzitat semnul Scorpion(datorita retrogradarii), putem scoate capul din tinutul lui Pluto si sa stam in lumina.

Cum Sagetatorul este un semn de foc mutabil asociat cu ideea de a ne extinde orizonturile, cu Mercur in acest semn de foc, devenim mai optimisti, parca avem mai multe optiuni interesante, putem vizualiza mai usor ce ne dorim, unde vrem sa ajungem. Este timpul sa cautam adevarul. Chiar daca cu Mercur in Sagetator putem crede ca le stim pe toate, este bine sa intelegem ca Adevarul este o tinta in miscare, intotdeauna vor fi multe  de invatat si de inteles. Este important sa gandim inainte de a vorbi, sa nu lasam cuvintele noastre sa produca accidental “ durere” in ceilalti.

Mercur in Sagetator este guvernat de Jupiter inca in Capricorn si care face un aspect de inconjunctie incomod cu Luna in Gemeni in harta momentului. Trebuie sa fim mai vigilenti cu toate informatiile care vin la noi acuma. Multe pot fi o forma de propaganda ce promoveaza interesele si agendele unor oameni cu functii inalte(Jupiter in Capricorn), proiecte de munca, sanatate, (Jupiter in casa VI). Mesajele care vin trebuie puse la indoiala si testate inainte de a fi crezute. Promisiunile pot fi marete dar imposibil de realizat, in principal pentru ca ele nu sunt realiste. Pe 13 decembrie, Mercur in Sagetator face un aspect de careu cu Neptun in Pesti ceea ce va face comunicarea extrem de confuza si absurda. Iar Mercur in Sagetator in fuziune cu Nodul Sud in Sagetator poate aduce sfarsitul unor plati karmice fata de rude, frati si surori. Este timpul sa invatam ca Lumina ne elibereaza din restrictiile “ intunericului”, este mult mai bine sa traim in LUMINA.

Tranzitul lui Mercur in Sagetator  are o influenta majora asupra semnelor mutabile: Gemeni, Sagetatori, Fecioara, Pesti.

Berbec/Ascendentul in Berbec : calatorii, strainatate, studii superioare, credinta, lege, rude, munca. Sunteti sprijiniti sa va dezvoltati credinta, intuitia, sa deschideti ochii catre orizontul mai larg din fata voastra. Este cel mai bun timp in care sa invatati ca adevarul inseamna mai mult decat problemele cotidiene si decat cunostintele inmagazinate in capul vostru. Mintea voastra poate fi concentrata pe un ideal mai inalt, o calatorie, credinta, rude, comunitatea in care traiti.

Taur/Ascendentul in Taur :  finante comune, mosteniri, taxe, credite, pensii alimentare, premii, ocultism. Sunteti ajutati sa investigati lucrurile ascunse si sa cautati adevarul. Sunteti mai intutivi decat de obicei si puteti sesiza mai usor problemele ascunse de oamenii din jurul vostru. Aveti capacitatea de a percepe toate lucrurile intr-un mod destul de profund, vedeti problemele zilnice prin ochii unui investigator destul de inutitiv.Puteti citi printre randuri, puteti face planificari si strategii financiare. Cercetarea este, de asemenea, foarte favorizata. Timpul este de partea voastra in cazul in care vreti sa va dezvoltati spiritual.

Gemeni/Ascendentul in Gemeni : partener de viata, parteneriate, casnicie, divort, avocat, cum actionati in viata de zi cu zi. Puteti oferi o multime de sfaturi altora, dintre care unele pot fi utile, altele nu. Dar nu trebuie sa fiti peste tot, nu  trebuie sa va amestecati in viata altor persoane cu opinia voastra. Este timpul sa va intelegeti limitele si sa respectati limitele celorlalti. Este o perioada de remodelare a personalitatii voastre iar compasiunea si intelegerea celorlalti este o lectie majora.

Rac /Ascendentul in Rac: sanatate, colegi, loc de munca, bonusuri, program de lucru, rutine zilnice. Este o perioada excelenta pentru a va ordona activitatile zilnice, sa rezolvati aglomeratia si sa faceti fata tuturor problemelor de la locul de munca. Este posibil sa existe mai multa activitate, miscare, contact si comunicari cu colegii de munca acuma. Gandirea pozitiva face minuni in timp ce o gandire pesimista va poate afecta si sanatatea.

Leu/Ascendentul in Leu : creativitate, iubire, copii, maretie, speculatii, loc de munca, colegi, sanatate. Gandirea voastra este mai creativa decat de obicei. Gandurile voastre se pot indrepta spre copii, placeri sau romantism, proiecte speculative. Sunteti mai dispusi sa va asumati anumite riscuri acuma dar nu exagerati.

Fecioara/Ascendentul in Fecioara : casa, angajamente de familie, parinti, imagine personala, cariera, statut social, ambitii profesionale. Familia poate fi o prioritate in gandirea voastra. Pot aparea unele noutati sau schimbari in familie, devine mai clar cum trebuie sa rezolvati o problema de familie sau o problema ce tine de o casa, un parinte.

Balanta/Ascendentul in Balanta : comunicare, auto-exprimare, studiu, scris, comert, calatorii scurte, rude, frati, secrete, karma, credinta, strainatate. A venit timpul sa aduceti in lumina ceea ce va deranjeaza in relatia voastra cu rudele, cu vecinii. Poate exista o tendinta de a va agita in privinta chestiunilor nesemnificative. Aceasta perioada poate fi aglomerata cu vecinii, rudele, problemele comunitatii in care locuiti. Interesele voastre sunt deosebit de variate acum si pot fi imprastiate. Este cel mai bun moment pentru a incepe sa invatati ceva nou, sa intelegeti forta gandirii.

Scorpion/Ascendentul in Scorpion : bani, planuri de economii, proprietati, valori  native, crestere personala, prieteni. Acuma sunteti mai practici si mai rationali in abordarea finantelor, valorilor personale, a “ ceea ce pot face prin mine insami”. Poate fi o perioada in care aveti tendinta de a va ingrijora in privinta finantelor. Cu mintea concentrata pe bani si bunuri, precum si pe valorile personale, aceasta poate fi o perioada buna pentru a vedea ce schimbari trebuie sa faceti astfel incat sa va valorificati mai bine. Acceptarea valorilor spirituale ca parte inerenta a vietii voastre va poate ghida in valorificarea talentelor voastre native iar acest lucru va poate ajuta in construirea unei securitati emotionale si financiare.

Sagetator/Ascendentul in Sagetator: imagine personala, relatii, partener de viata, asociat, cariera, ambitii profesionale. Aceasta este perioada pentru a fi directi si pentru a va  comunica nevoile si interesele. Puteti vorbi mai mult despre voi, despre ceea ce vreti sa faceti in continuare. Este important sa va calmati mintea, sa nu exagerati. Atitudinea voastra poate fi mai optimista. Inainte de a-i atentiona, certa, pe ceilalti ca nu va inteleg, faceti un un pas inapoi si ganditi-va la ceea ce vreti sa transmiteti, la ceea ce vreti sa exprimati. Folosirea puterii cuvintelor pentru a atrage ceea ce vreti sau pentru a va promova interesele functioneaza cel mai bine acuma.

Capricorn/Ascendentul in Capricorn: trecut, secrete, karma,  jocuri ascunse, munca, straini, strainatate, credinta. Mintea voastra poate fi concentrata pe chestiuni private, pe descifrarea trecutului pentru raspunsuri. Este un moment bun pentru cercetare, contemplare linistita si meditatie. Eforturile creative ar putea prospera acum, in special cele care atrag emotiile sau care necesita multa imaginatie. Puteti deveni mai retrasi, secretosi, puteti descoperi anumite secrete sau dusmanii care va fac rau. Spiritualitatea poate fi un ghid important acuma. Lasati intuitia sa va ghideze pentru eliminarea unor situatii grele si pentru luarea unor decizii.

Varsator/Ascendentul in Varsator: prieteni, neasteptat, grupuri, umanitarism, stiinte esoterice, iubire, copii, bani multi, afaceri, viata intima. Puteti fi destul de originali in rezolvarea problemelor, gasiti solutii inovatoare la probleme. Puteti fi atrasi de ideile si conceptele originale si de cele care par a fi ciudate, avangardiste, revolutionare, eliberatoare. A venit timpul sa va axati pe acele relatii care va impartasesc interesele, care va pot  ajuta sa dati viata sperantelor voastre.

Pesti/Ascendentul in Pesti: cariera, ambitii profesionale, statut social, fmilie, partener de viata, dusmani. Mintea voastra poate fi concentrata pe un proiect profesional, pe ambitii profesionale, imagine publica. Puteti vedea mai bine ce oportunitati aveti, pe cine va puteti baza pe mai departe in dezvoltarea carierei voastre. Urmeaza o perioada excelenta pentru noi strategii profesionale.

Sarbatori Fericite si pline de Lumina!

Sa vina Mos Nicolae….cu daruri ……

Adriana Tudosa

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.