PLUTO IN CAPRICORN -2008-2023 –UN NOU MOD DE ABORDARE A PUTERII

Mitologia il prezinta pe Pluto-Hades ca fiul cel mic al lui Saturn –Cronos si fratele lui Jupiter si Neptun. In urma victoriei lui Jupiter in lupta cu tatal lui Saturn, cei trei vor imparti puterea , lui Pluto revenindu-i domnia asupra Infernului,un infern impartit in trei zone: Erebus – noaptea, somnul. Cosmarurile, Campia Lacrimilor locuita de copii morti in leagane, tinerii virgini , victimile din dragoste; Tartarul unde criminalii sunt supusi chinurilor; Campiile Elisee locuite de intelepti , artisti. Pluto are grija pe timp de iarna si de plantele sub forma de seminte , de toata avutia de minerale si metale., guverneaza moartea si renasterea dar este si judecatorul nevazut care nu poate fi inselat. Etimologic, Pluto vine de la cuvantul ploutos ce semnifica bogatie iar Hades provine din grecescul Aitho ce semnifica “ a arde” , “ a transmuta prin foc”.

Din punct de vedere astronomic, Pluto este o planeta foarte mica, descoperita in 1930 , iar datorita revolutiei efectuate in peste 248 de ani si a traiectoriei destul de excentrice , tranziteaza semnele zodiacale in perioade cuprinse intre 13 -32 ani. Dupa descoperirea acestei planete, oamenii de stiinta au aflat cum sa divida atomul si au invatat despre puterea atomica ce a decurs din asta. .Pluto are intotdeauna ceva de ascuns, ceva dificil de concretizat, iese din tipare , este excentric , opereaza pe un nivel atat de profund si cu o subtilitate atat de mare incat este destul de greu sa putem da o definitie destul de exacta a modului in care opereaza .Tot ce pot sa spun este ca Pluto actioneaza extrem de concentrat, ganditi-va la bomba nucleara care in mod traditional este considerata o sursa plutoniana de putere, cantitatea de energie eliberata de aceasta bomba este imensa in comparatie cu dimensiunea bombei, iar actiunea planetei Pluto este destul de asemanatoare cu actiunea unei bombe. Pluto este asociat in mitologie cu puterea divina ce salasluieste in interiorul pamantului, detine cheile unor mari bogatii , daruieste si retrage fortele datatoare de viata ale tuturor formelor naturale, conduce lupta intre vechi si nou, intre lumina si intuneric, intre viata si moarte, cruzimea si duritatea lui Pluto poate fi asemanata cu legea junglei .

Pluto in semnele zodiacale indica schimbarile permanente ale lumiii, atat regenerative cat si distructive, descrie schimbarile majore globale si colective ce se produc , ilustreaza resorturile ascunse , constiinta obscura a binelui si raului, forta de a infrunta necunoscutul, fatalitati ori blestemul ce se ataseaza de ceea ce el dezaproba , cunoasterea stiintelor oculte.

Pluto in Capricorn , intr-un semn cardinal, de pamant, feminin, diurn, este asociat cu probleme acute, crize de tot felul, este un debut cu brutalitate , evolutie intensa, este un pamant generator ce opereaza in termeni spirituali, este innoirea prin diverse crize, este initiativa ce deriva din aceste crize, este creativitatea ce insoteste noile inceputuri. Capricornul este un semn cardinal de pamant ce guverneaza frigul si lipsurile de tot felul, este concentrarea , repaosul necesar unui nou impuls, este o condensare ce pastreaza doar

strictul necesar continuarii vietii, o concentrare ce implica si puritatea si simetria cristalului( gheata) , materie intr-o forma perfecta. Capricornul guverneaza marile afaceri, pietele financiare, stabilitatea sociala, politica si economia tuturor structurilor, atitudinea individuala si colectiva fata de resurse si bani. Acest semn are credinta in realizari marete, realiste , este o sursa enorma de creatie, aduce incredere intr-o noua evolutie pentru a obtine succesul. Este un semn ce nu cunoaste frica de munca,  se reinventeaza , face posibila transformarea unui vis maret in realitate. Capricornul este si un semn al lacomiei, al puterii, guverneaza structurile , autoritatea, birocratia, ofera recompense pentru eforturile facute si stabileste pedeapsa pentru incalcarea drepturilor, pentru lene, rebeliune, neparticipare.Acest semn al capricornului induce ambitie, nevoie de succes, de putere, de castig dar poate induce si depresie, materialism, cinism, avaritie.

Pluto guverneaza “ subteranul”, secretele, procesele de transformare, bogatia interioara, aduce trezirea , noi metode de trezire , noi structuri, idei dar si capricii , obsesii, teama. In semnul Capricornului, Pluto promite schimbari radicale in structurile sociale, politice, management financiar, faima, celebritate, gestionarea resurselor personale cat si gestionarea resurselor subterane, este o noua abordare a puterii personale dar si a puterii la nivelul intregii lumi. Pluto ofera bogatie dar stie sa si ia, de la numele de Pluton au derivat cuvintele “ plutocrat “ –cel puternic prin bogatia lui, dar si cuvantul “plutocratie “ –domnia unor bogatasi asupra celor multi si obiditi…

Pluto in Capricorn poate oferi ajutor in descoperirea unor lucruri ce va face viata pe pamant mai plina de abundenta , poate aduce consolidarea puterii in numele securitatii, o crestere a stabilitatii si o abordare mai practica a economiei, afacerilor, obiective reale, cresterea performantelor, folosirea talentelor creative , aflarea secretelor guvernelor si a ceea ce se afla de fapt in spatele acestei crize mondiale, Cu Pluto in Capricorn vom participa la transformarile legate de ceea ce guverneaza acest semn: institutii religioase, guverne, structuri politice, constructii si cladiri, proprietatile , dreptul la proprietate, modul de abordare a afacerilor, felul in care avem grija de batranii nostri. Pluto in Capricorn vrea fundatii solide atat la nivel personal cat si la nivel global, va sustine cu putere eforturile indreptate in directa realizarii lucrurilor de durata, ce nu indeplineste aceste conditii , va fi distrus fara nici un pic de mila. Pluto in Capricorn va sti atat de bine sa traga voalul ce acopera secretele legate de guverne, corporatii, banci.

Cu Pluto in Capricorn, vrem nu vrem, vom participa la un test destul de dur al durabilitatii si regenerarii resurselor, liderilor, afacerilor, este un timp al noilor lideri, administratori capabili pentru o noua organizare a lumii.Cuvintele cheie pentru perioada in care Pluto strabate semnul Capricornului au o legatura directa cu ambitia, politica, conducere., responsabilitate, seriozitate, auto-disciplina, corectitudine, rabdare, munca grea, realizari in cariera dar si pesimism , lacomie .Foarte important este sa invatam sa avem incredere si sa ne deschidem in fata oricaror evenimente , chiar daca acestea se dovedesc initial dureroase, acest proces de invatare a unui nou mod de viata , de rafinare si de folosire a puterii personale a fost numit deseori “regenerare” Inceputul tranzitului lui Pluto prin Capricorn poate fi insotit de un sentiment acut de nesiguranta , panica, anxietate, o zguduire a vechilor structuri ale vietii, ceea ce poate ajuta in aceasta perioada este pastrarea unui oarecare echilibru interior si credinta ferma , de nezdruncinat in intelepciunea si ordinea vietii.

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.