MERCUR IN MERS DIRECT- 1 FEBRUARIE 2009 ORA 09:11 –MICI DEBLOCARI

astro_2gw_108_mercur_direct_in_20096699518788

Pe 1 februarie 2009, Mercur , planeta comunicarii, a mintii si comertului revine la un mers direct pe gradul 21:45 Capricorn , asadar , putem vorbi de anumite deblocari in comunicare, in felul cum ne folosim ideile si cum le transmitem dar si in comert. Incepem sa ne simtim intelesi dar si noi ii intelegem mai bine pe ceilalti, incepe sa se ridice ceata de pe mintea noastra. In Capricorn , energia lui Mercur in mers direct favorizeaza ratiunea , prudenta, rabdarea , ne da un spirit rece si calculat ce stie sa-si urmeze cu perseverenta ambitiile , ne da capacitatea de a organiza situatile vietii in mod eficient, vedem lucrurile asa cum sunt ele in realitate, lipsind acele mici iluzii, inainte de a vorbi ne vom examina cu atentie cuvintele pentru a fi siguri ca ceea ce spunem este rational, concis si clar, vom avea o minte practica axata pe “aici si acuma”, nu pe viitor. Putem excela la organizare si planificare, devenim perseverenti in a ne concentra pe un singur proiect , pe o idee, vom da dovada de mult conservatorism si traditionalism inclinati sa ne uitam mai tot timpul spre trecut decat sa incercam ceva nou si diferit, precauti si sceptici vom fi cam tot timpul un “ Toma necredincosul”, nu vom crede nimic pana nu vedem “ dovada”. Atitudinea grava si pesimista va predispune mai mult spre ganduri negative cu o tendinta de a critica pe toata lumea dar si pe noi insine. Mercur in Capricorn , deci, intr-un semn de pamant favorizeaza ideile care sunt practice, realiste .

Deja incepe sa se simta influenta opozitiei Saturn in Fecioara in mers aparent retrograde cu Uranus in Pesti , opozitie care pe 5 februarie 2009 este la grad perfect. Daca ne uitam pe harta momentului intrarii lui Mercur in mers direct , aceasta opozitie intre Saturn si Uranus activeaza axa VI- XII, o axa a sanatatii , reponsabilitatilor prin excelenta dar si a limitarilor si incercarilor de orice fel. Activarea acestei axe nu poate decat sa ofere un si mai mare sentiment de dezamagire , inutilitate, incapacitate de a actiona sau de a face ceva fata de ce nu ne convine , fata de ceea ce se intampla la locul de munca, cu locul de munca, cu tot ce inseamna viata cotidiana. Pot aparea fel de fel de blocaje legate de locul de munca ,poate aparea o lipsa de incredere si o tema puternica fata de tot ce inseamna loc de munca, mod de lucru, proceduri, rutine, colegi, sanatate. Activarea acestei axe nu face dacat sa ne aminteasca de unele alegeri gresite ale noastre, alegeri ce ne-au facut sa renuntam la lucruri importante in viata noastra doar de dragul unei vieti mai usoare si fara prea mari responsabilitati. Aceasta opozitie ascunde destule lupte , atitudini rigide , frustrari profunde si cere de la noi intelegerea lucrurilor importante , consecventa in anumite optiuni, afirmarea de sine. Este un timp al proiectelor destul de impiedicate, greutatea trecutului si a traditiilor atarna ca o ghiulea ,vorbim de eforturi grele si de lupte dificile pentru obtinerea unor avantaje, este destul de mult accentuata acea crediinta ca in viata conteaza doar stralucirea exterioara , luxul , ignorand inima si sufletul. Vrem nu vrem suntem inscrisi la un curs in care ni se preda ca lectie de viata depre evolutie , ni se cere sa invatam ca evolutia nu inseamna impodobirea excesiva a materialului ci itrebuie sa-i dam o forma simpla , un continut bogat si o aplicatie practica in folosul tuturor.

Nu intamplator planeta Mercur a avut un mers aparent retrograd pana pe gradul 21:45 Capricorn, pe acest grad , aceasta planeta in mers direct devine un aliat al nostru, devine planeta mediatoare a acestei opozitii intre Saturn –trecutul si Uranus –viitorul. O planeta mediatoare devine o solutie a acestui aspect de opozitie , putem vorbi de Mercur in Capricorn cu rol de planeta mediatoare in aceasta lupta intre doua energii astrale puternice ca de o energie ce ne ajuta sa facem fata dezechilibrelor , sa gasim “ usa” pe care trebuie sa o deschidem , sa gasim ideile de care avem nevoie in momentele de criza, sa gasim oamenii care ne pot ajuta, iar daca in mitologie , Mercur apare ca “ cel ce insoteste sufletele in Infern, pot spune ca in timpul acesta greu, Mercur va fi cel care ne poate ajuta sa iesim din “ Infern”.

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.