LUNA PLINA IN 28 APRILIE 2010 ORA 15:15 – UN MOMENT AL “RE-NASTERII”…………

astro_2gw_292_luna_plina_aprilie_2010.27454.3353

In acesta faza ,  Luna in Scorpion pe gradul 8: 05  se  afla in opozitie cu Soarele in Taur pa gradul 8:05 , este o Luna stralucitoare , puternica , magica, toate activitatile ajung la momentul culesului. Daca lucrurile nu au mers conform planului, tot ce este gresit va deveni dintr-odata clar, iar daca au mers conform planului , este momentul sa culegem roadele. Este o Luna Plina in Scorpion in care culegeam roadele muncii noastre, o munca inceputa odata cu Luna Noua in Scorpion din 16  octombrie 2009 . In timpul fazei de Luna Plina  se intampla tot felul de lucruri nebunesti, deseori din cauza energiilor imense acumulate pe durata fazelor anterioare. Luna Plina poate fi momentul unor mari realizari sau a unor mari deziluzii , este un fruct ce il putem  culege sau este un fruct deja intrat in stare de putrefactie,  important este ca in acest moment,  lumina bnefacatoare a Lunii pune in evidenta  atat realizarile cat si esecurile, atat lucruile bune cat si lucrurile rele , acest lucru se intampla nu din cauza ca ar fi Luna rea ci din cauza noastra ,ca nu putem gasi solutii armonioase  pentru energiile noastre ajunse la maxim.

Ascendentul momentului de Luna Plina in Scorpion este un ascendent in Fecioara gradul 11:50 , ni se pune la dispozitie o energie ce accentueaza activitatea mentala, intelectuala ,capacitatea de a analiza dar si atentia la detalii, suntem ajutatii astfel sa ne  imbunatatim modul in care ne facem munca, sa abordam mai atenti orice proiect, sa ne imbunatatim sanatatea . In acelasi timp , aceasta energie ne poate face prea critici la adresa celor din jur ,  ne poate conduce la izolare ( muncim prea mult) , ne poate afecta sistemul nervos, sanatatea.

Guvernatorul ascendentului este Mercur retrograd  in Taur gradul 8:25, aceasta energie mercuriana intensa devine extrem de importanta pentru aceasta luna plina , vorbim asadar de o energie ce ne va interioriza , vom fi cuprinsi de ganduri contradictorii  , vom fi asemeni unei  pasari nelinistite si nerabdatoare ce nu stie incotro sa zboare. Mercur in mers aparent retrograd ne indeamna sa privim spre trecut dandu-ne o  sansa sa reparam , sa reevaluam anumite decizii din viata noastra, este cel mai bun moment  pus la dispozitia noastra sa invatam din greselile trecutului dar sa si le corectam. O planeta retrograda ne ajuta sa ne conectam la trecut, actiuni,oameni si fapte din trecut ,   Luna Plina   in semnul  Scoprionului  reprezinta apogeul lunii noi in Scoprion din 16 noiembrie 2009 , asta inseamna ca  energia mercuriana ne indeamna sa privim si sa corectam  erorile comise din octombrie incoace.

Mercur retrograd in semnul Taurului ne pune  sa reanalizam fiecare “pas” din trecut ,sa  regandim ideile puse in practica , suntem ajutati sa reparam anumite greseli din afaceri ,  erori comise in gestionarea banilor, valorilor, bunurilor , in descoperirea unor tranzactii gresite ,erori comise in folosirea propriei valori. Mercur retrograd in casa IX ne poate aduce mari probleme legate de delimitarea propriei imaginatii de realitate, poate incurca drumurile,  in acelasi timp poate fi un ajutor imens in descoperirea si repararea unor decizii legale,  in replanificarea unor calatorii indepartate , in reinceperea unor cursuri de care avem nevoie .  Mercur retrograd face un aspect de conjunctie cu Soarele in Taur , asta inseamna ca suntem la jumatatea perioadei de retrogradare ,  este un accent puternic al  acestei energii ce amplifica incapatanarea ,prejudecatile,  vom simti mult mai acut testele lui mercur retrograd.

Luna Plina  in Scorpion  adica opozitia dintre Soarele in Taur gradul 8: 06 si Luna in Scorpion gradul 8:06 activeaza axa III-IX, o axa legata de  comunicare si studii, o axa a evolutiei personale si spirituale, Acest moment de Luna Plina cu Soarele in conjunctie cu Mercur retrograd poate face lumina in tot ceea ce nu am dezvoltat corespunzator, in tot ceea ce ne-a condus la o  anumita confuzie in planul gandirii , al ideilor , al idealurilor ,in domeniul religios, filosofic,politic, esoteric . Acuma ,putem sa ne dam seama daca ideile noastre , cunostintele noastre pot fi puse in practica pentru binele evolutiei noastre,acest lucru il putem face prin utilizarea intr-un mod egal a mentalului si intuitiei. , logicii si intelepciunii.

Aspectul de Luna Plina , adica opozitia dintre Luna in Scorpion  si Soarele in Taur  formeaza cu Marte in Leu gradul 11 :30  un Careu in T fix  , este o configuratie puternic motivanta ce ofera o mare putere de concentrare pentru atingerea scopurilor  si satisfacerea dorintelor dar in acelasi timp  ofera si dezechilibru emotional, incapatanare ,  posesivitate  si pasiuni nestapanite . Secretul folosirii in sens pozitiv a acestei imense energii consta in exprimarea pozitiva a energiei martiene in Leu ,vorbim de o energie ce pune in miscare casa XI,  o casa ce ne vorbeste despre prieteni,sperante , dorinte . Exprimata negativ, energia lui marte in casa XI poate conduce destul de usor la certuri in anturaj,prietenii, este ca un joc al extremelor , de la admiratie exagerata ajungi destul de usor la rupturi violente si frustrare .

Luna in Scorpion este slabita prin semn, este o luna in cadere ce pierde din putere amplificand calitatile  negative ale acestei energii lunare provocand astfel destule retineri si rupturi,  femeile pot avea un efect distrugator asupra barbatilor iar barbatii vor simti o teama inexplicabila fata de femei. Dorinta de afirmare devine chiar agresiva, pasiunile devin violente , viata devine pentru toti plina de emotii, uneori chiar violente . Luna reprezinta sentimentele , imaginatia , sensibilitatea , compasiunea, ne spune de unde venim si incotro ne indreptam.In Scorpion , energia lunara poate arata ca trebuie sa trecem prin anumite drame , teama si agitatie, poate aduce violenta , nedreptate , inselatorii , un comportament mai presus de orice lege. Pe alt nivel,  energia Lunii in Scorpion ne induce puterea de a patrunde in misterele naturii,, devenim mistici , atrasi de spiritualitate si de o dorinta puternica de a controla viata materiala si sentimentala. Pune in miscare extremele urii si iubirii, lupta fortelor opuse de degenerare si regenerare , este o energie lunara ce aduce forta si reinnoirea vietii din tot ce-i ascuns  si reprimat.

Soarele in Taur este o energie ce stie sa ne dea stabilitate , un ritm vital lent dar viguros si constant , este o mare energie ce induce calm, seriozitate , conservatorism si prudenta , simturi ascutite

Luna Plina generata de opozitia dintre Luna in Scorpion  si  Soarele in Taur  are drept planeta mediatoare pe Pluto retrograd in Capricorn in mers aparent retrograde plasat in casa IV  , este un mesaj al unei energii ce ne spune destul de sugestiv ca nu ne-am taiat de tot craca de sub picioare, este o mana intinsa , este un ajutor imens in descoperirea erorilor trecutului  .In astrologie, opozitia este un aspect major dinamic ce arata o  problema interpersonala ce cere un compromis intre fiecare dintre noi si partenerul nostru sau un grup de persoane. Este un aspect ce aduce instabilitate, tensiuni interioare care daca sunt controlate si directionate in mod creativ, atunci putem canaliza impulsul coplesitor de a invata ceva nou, de a dezvolta o serie de talente .Pluto retrograd ca si planeta mediatoare a acestei opozitii este o energie ce ne intoarce mai mult spre trecut pentru a analiza “ noile inceputuri “  care in timp s-au dovedit a nu fi cele benefice noua , putem sa-l vedem pe  Pluto retrograd  ca un reparator karmic al unor inceputuri din trecut. Cu Pluto aflat in miscare aparent retrograda in casa IV putem vorbi de provocari in viata de familie, in afaceri imobiliare, in relatia cu parintii, in modul de construire  a puterii personale ,  aceste provocari au undeva in trecut “ samanta “  care tot a fost hranita gresit iar acuma suntem pusi fata in fata cu  fapte trecute ce nu ne mai sustin , nu ne mai pot oferi siguranta personala , pacea interioara, starea de multumire.Sa nu uitam ca Pluto este planeta transformarii , intai distruge tot ce-i vechi si nefolositor , elimina deseurile din viata noastra ca dupa aceea sa ne dea “ bogatia “ de care avem nevoie pentru reconstructie . Pluto retrograd in casa IV  ne va ajuta sa pierdem un asa zis  “ confort “ plin de “ spini” , chiar daca acest confort aducea “ intepaturi zi de zi “, poate aduce renuntari  la o viata de familie spinoasa , la un camin plin de spini, la o cariera ce nu este in acord cu destinul nostru. Pluto retrograd  in Capricorn ne  testeaza sentimentele , respectul, demnitatea  care stau la baza unei familii , modul in care acestea au fost castigate , eforturile facute in a intretine o relatie in care sentimentele , securitatea , pacea interioara sunt in deplina armonie. In acest scop Pluto retrograd va rupe tot ce-i fals aducand realitatile crude in prim plan , din acest punct de vedere putem vorbi de o perioada a “ mersului pe sarma “ , cine sa ve grabi va cadea, cel ce va sti sa merga incet si atent va reusi sa transforme “ acest mers pe sarma “ intr-un mers pe autostrada destinului .

Tinand seama de faptul ca Luna Plina in Scorpion este in aspect benefic cu Pluto retrograd in Capricorn ( guvernatorul scorpionului in aspect benefic cu luna in scorpion),  putem vorbi  de o intelegere miraculoasa cu universul necunoscut,  devenim extrem de intuitivi iar acest lucru poate sa ne ajute sa ne echilibram viata personala, putem gasi “ acel secret “ necesar echilibrului cu cei din jurul nostru.Mercur retrograd in Taur in trigon cu Pluto retrograd accentueaza capacitatea noastra intuitiva  ,  putem vedea lucrurile in toata profunzimea lor , devenim “ detectivi” ,  nu ne scapa nimic ,  putem descoperi adevaruri care ucid , putem sa ne folosim  mintea in gasirea acelor lucruri palpabile, necesare vietii noastre .

Opozitia dintre Saturn retrograd in Fecioara gradul 28:41  si Uranus in Pesti gradul 28:51  este o lupta puternica dintre nevoia de stabilitate si dorinta de a deschide drumuri noi, este un aspect al unor schimbari semnificative in intrega lume,viata  politica, tehnologie, viata personala.  Aceasta opozitie activeaza axa I-VII , axa eu –tu ,este o energie cu un  un impact deosebit pentru cei care si-au creat o karma relationala  grea , dificila, dar si asupra celor implicati .in relatii doar pentru a castiga ceva, pentru a domina pe cineva. Saturn in mers retrograd prin casa I are un impact deosebit asupra personalitatii,comportamentului ,obliga  sa ne confruntam cu  diferite situatii concrete de viata pe care le-am neglijat sau ignorat. . Pot aparea dificultati in exprimarea personalitatii noastre , emotiile in relatiile cu ceilalti oameni devin de nestapanit, orice comportament gresit din trecut cere acuma o plata sau o  redefinire si transformare intr-un sistem de valori cat mai corect.

Despre opozitia Saturn –Uranus , cititi aici

O Luna Plina in Scopion sustinuta chiar de propriul guvernator Pluto ne ajuta sa analizam intr-un mod cat mai profund tot ceea ce ne poate oferi siguranta personala , suntem ajutati sa intelegem ca schimbarile dar si sfarsiturile sunt necesare evolutiei noastre ,ar fi cel mai bine sa incercam sa cultivam compasiunea,intelegerea , sa abordam cu incredere tot ceea ce submineaza comportamentul nostru, actiunile noastre , dorintele noastre, sa ne eliberam de teama de a ne confrunta cu greutatile emotionale care odata recunoscute pot sa ne ajute in vindecare .
Asemeni Pasarii Phoenix , aceasta Luna Plina in  Scorpion ofera capacitatea de a atrage si concentra atentia spre ceea ce este important , spre misterele ascunse ale vietii , are puterea de a ne reaminti tuturor  ca trebuie sa incercam” sa ne cantam propriul cantec de Pasare Phoenix”.
Asa cum Pasarea Phoenix isi canta cantecul pentru a trece intr-o noua etapa a vietii , asa si noi suntem ajutati de aceste energii imense sa intelegem ca si din “cenusa “ poti renaste ,importanta este vointa, intelegerea,compasiunea , dorinta de transformare .
Imprieteniti-va cu “Pasarea Phoenix”, este cel mai bun moment in care sa  renasteti .

Succes

Adriana Tudosa

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.