MERCUR RETROGRAD IN VARSATOR / CAPRICORN -5 IANUARIE 2016 ORA 15:06, ORA ROMANIEI –“ DOVADA PENTRU TOMA NECREDINCIOSUL”

toma

“24. Iar Toma, unul din cei doisprezece, cel numit Geamanul, nu era cu ei cand a venit Iisus.
25. Deci au zis lui ceilalti ucenici: Am vazut pe Domnul! Dar el le-a zis: Daca nu voi vedea, in mainile Lui, semnul cuielor, si daca nu voi pune degetul meu in semnul cuielor, si daca nu voi pune mana mea in coasta Lui, nu voi crede.
26.Si dupa opt zile, ucenicii Lui erau iarasi inauntru, si Toma, impreuna cu ei. Si a venit Iisus, usile fiind incuiate, si a stat in mijloc si a zis: Pace voua!
27.Apoi a zis lui Toma: Adu degetul tau incoace si vezi mainile Mele si adu mana ta si o pune in coasta Mea si nu fi necredincios ci credincios.”
Evanghelia dupa Ioan

Mercur incepe miscarea aparent retrograda pe 5 ianuarie 2016, ora 15:06 pe gradul 1: 02 Varsator si termina aceasta alunecare in trecut pe 25 ianuarie 2016 pe gradul 14:55 Capricorn.
Perioada de umbra a inceput pe 19 decembrie 2015 cand Mercur trecea pentru prima data peste gradul 14:55 Capricorn, gradul final al acestei calatorii incetinite. In perioada de umbra, energia lui Mercur poate pune in evidenta anumite probleme ce se cer a fi reevaluate si rezolvate atunci cand intra in miscare aparent retrograda ( unii oameni pot intampina probleme mult mai mari in aceasta perioada).

Mercur ca si planeta are o miscare rapida dar cand se departeaza mai mult de 28 de grade de Soare, este nevoit sa isi incetineasca viteza si sa se alinieze la normalitate ( asta trebuie sa facem si noi). Mercur este similar cu titirezul care este in echilibru atunci cand se invarte repede, in momentul cand incerci sa opresti jucaria, sa-i reduci viteza, jucaria isi pierde echilibrul.O perioada de retrogradare poate fi si negativa dar si pozitiva, ofera oportunitatea sa reconfiguram drumul vietii noastre, ceva din trecut poate prinde iarasi viata in sensul ca avem nevoie de “ acel ceva “ in viitor. Mercur retrograd ofera o sansa unica de a merge in trecut, de fapt o problema din trecut prinde viata, “ trecutul devine prezent “ .

De regula, planetele retrograde au un iz sortit, evenimentele sunt adesea inevitabile sau predestinate. Mercur simbolizeaza tot ceea ce tine de comunicare, deplasare, invatamant, semnarea unor acorduri, corespondenta de toate felurile, echipamentele de comunicare cum ar fi calculatoarele, telefoanele, aparatele de radio, calatoriile, masinile, bicicletele, trenurile, avioanele, schimburi comerciale, diferite hotii, sa nu uitam ca Mercur are renume de mare trisor ce stie atat ce de usor sa pacaleasca, sa vanda si sa cumpere intr-un fel avantajos pentru el.
Mercur este palavragiul zodiacului care analizeaza, defineste, exagereaza. este curios, este vocea noastra si tot ce are de a face cu cuvantul scris sau vorbit. Limba dezvaluie dar poate si ascunde, astfel Mercur devine stapan si peste gandurile, fanteziile sau opiniile ascunse.  Mercur ne spune adeseori ca “un cuvant poate ascunde sau poate dezvalui ceva “, in aceasta perioada in care energia lui Mercur este intensa datorita miscarii incetinite, tot ce a fost ascuns poate iesi la iveala, nu uitati ca Mercur poate merge peste tot si poate intoarce minciuna , hotia, pacaleala impotriva celor ce le-au dat viata.

Mercur retrograd in Varsator  dureaza pana pe 8 ianuarie 2016, apoi el reintra in semnul Capricorn.
Pana pe 8 ianuarie, Mercur retrograd in Varsator ne ajuta sa re-examinam ideile bizare, abstracte din trecut. Tot ce tine de nonconformist, originalitate, experimente in afara normelor traditionale, solutii spectaculoase, reforme, idealuri, sunt aduse in prim plan pentru re-definere. Trei zile si trei nopti tine basmul inedit analizat de Mercur retrograd in Varsator, un basm care se vrea re-citit, re-analizat.
Tot ce tine de relatii inedite(!!!!!!!!!!!!!), viata sociala, prieteni, protectori, activitati de grup, politica, grupuri, sperante, sunt acuma re-analizate dar in acord cu cerintele divine si nu cu ceea ce vrem noi aici pe pamant. Pe 8 ianuarie, baiatul nostru intra in semnul Capricorn , un semn care ii arata adevaratele limite.
Mercur in Capricorn este o energie ce slujeste interesele saturniene ( Saturn este guvernatorul capricornului) devenind astfel o energie pragmatica si in acord deplin doar cu ce este util, durabil, organizat, responsabil. Energia  mercuriana indrumata de Saturn da voce sentimentului ca tot ce se realizeaza trebuie sa fie in serviciul dreptatii, ambitia cere respect, perseverenta, cumpatarea, practicismul, te pot duce departe. Energia mercuriana ne vorbeste despre cariera, viata sociala, reputatie, autoritati, conducatori, sefi, guvern ( Capricornul este semnul natural al casei X). Precauti si sceptici vom fi un fel de  “Toma necredincosul”, nu credem nimic pana nu pipaim, vedem, “ dovada”.

Mercur in mers aparent retrograd in semnul rece al Capricornului, un semn de pamant cardinal poate accentua temerile legate de tot ce are structura, granita in viata noastra, putem vorbi de exprimari dificile dar si de capacitatea de a intelege la un nivel profund propriile greseli, putem gasi esenta dar si originea acestor greseli. Rigiditatea accentuata si refuzul de a aborda anumite subiecte pot face ca relatiile sa fie destul de dificile in aceasta perioada. Gandirea grava si pesimista predispune la destul de multe critici, melancolie, greutati in asigurarea unei claritati mentale si a unei sigurante a capacitatii mentale. Pot fi incurcate si incercate destul de usor :rationamentul, rabdarea, tot ce tine de organizare, proceduri, patroni, directori, sefi, cariera. Mercur in mers aparent retrograd in Capricorn aduce un comportament si o gandire grava ce cauta “nod in papura “ la orice. In Capricorn, Mercur retrograd creeaza dezordine chiar haos in tot ce tine de administratie, guvern, cariera, pozitie sociala, perturba comunicarea la nivel de guvern, presedinte,intreprindere, fel de fel de organizatii, putere, administratie. Este o energie ce ne va face lipsiti de umor si cu dorinta imensa de putere.Toate domeniile de comunicare sunt afectate, de la probleme in asociatii, prietenii, scopuri personale la finante, administratie, guvern, concepte si idei noi. Acuma, “Toma necredinciosul” primeste dovada.

Daca semnul lui Mercur ofera informatii valoroase cu privire la intelect, daca aspectele formate descriu modul de gandire si de comunicare, casa astrologica arata locul, domeniul de viata  in care aceasta gandire este exprimata. Acuma, Mercur retrograd activeaza casa VIII, o casa a lui Pluto-Hades, Domnul  lumii nevazute de oameni, este locul in care incepe calatoria sufletului. Multi cred ca aceasta lume nevazuta este o sursa a raului, satanica, cu duhuri demonice dar trebuie sa intelegem ca de fapt aici ne intalnim cu bogatia faptelor noastre bune sau rele, cu trecutul , cu datoriile karmice, cu initierea spirituala. Cu Hades, noi incepem sa constientizam “ mizeria, gunoiul, boala “ sufletului , aici incepem  sa eliminam tot ce este rau pentru a deveni fiinte cu vibratii mai inalte. Casa VIII este casa transformarii totale, este ingrijitorul sufletelor celor morti, este scoala celor care cauta initierea, este locul in care sufletul devine bogat.
Spre deosebire de Venus  care trebuie sa respecte anumite conditii in timpul coborarii ei in lumea lui Pluto, Mercur nu are limite si poate calatori cu usurinta intre lumi.
Acuma, Mercur retrograd pe taramul lui Pluto ce poate face mai bine decat sa ne conduca sa vedem tot ce este neplacut, inutil, ingropat adanc in sufletul nostru pentru a face o curatenie si o transformare totala. Se poate ca acest tranzit al lui Mercur retrograd sa aduca in lumina tot ce nu funtioneaza bine intr-un cuplu, in dormitorul relatiei, intr-o afacere de familie, in banii partenerului, in banii murdari, asigurari, mosteniri, plati karmice. Acest mesager al zeilor primeste un sprijin deosebit de la asteroizii 1488 Aura si 11911 Angel.

Mercur retrograd pe gradul 1:02 Varsator in fuziune cu asteroidul 1488 Aura in Varsator pe gradul 0 Varsator ne face extrem de sensibili la vibratiile universului dar si la vibratiile celor din jur, ni se da dovada necredintei noastre prin aceste semnale energetice. Asteroidul Aura reflecta schimbarea modelelor de energie in aura noastra iar in contact cu Mercur retrograd, mintea noastra poate procesa mai usor informatiile din trecut dar si mesajele zeilor.
In Astrologie, asteroidul Inger este un mesager al lui Dumnezeu, reprezinta protectie, iubire pura, mesaj divin. Exista o mare protectie oferita de acest asteroid care furnizeaza in acelasi timp un sentiment de putere enorma. Asteroidul Inger in conjunctie cu Mercur retrograd arata clar ca suntem protejati de divinitate, avem posibilitatea sa primim indrumare divina prin fel de fel de ghizi spirituali, interventie divina, ingerul pazitor, un inger deghizat, o mana de ajutor cand nici nu mai speri, vindecare spirituala.

Mercur este guvernatorul Gemenilor dar si al Fecioarei, este guvernatorul natural al casei III o casa ce ne vorbeste despre calatorii scurte, frati, surori, rude, vecini dar si al casei VI –munca, colegi, sanatate, obligatii, deci in aceste domenii din viata noastra pot aparea destule necazuri, incurcaturi dar si sanse pentru rezolvarea unor probleme care pareau fara solutii. Vor fi ingreunate asfel lucrurile din imediata vecinatate a noastra, vor fi aduse din trecut probleme, oameni, hotarari care se cer reevaluate si corectate, mare atentie la ce semnati si  cum semnati. Deschiderea unei afaceri, planificarea unei afaceri, a unui nou proiect, o casatorie, nu sunt cele mai bune orientari in aceasta perioada. Nu cumparati calculatoare, televizoare, aparate electrice si electronice, barci, motoare, motociclete, orice  alte masinarii de transport deoarece pot aparea mari disfunctionalitati. Mercur guverneaza semnele Gemeni si Fecioara, astfel incat cei cu Soarele, Luna, Ascendentul in aceste semne sunt mult mai influentati decat ceilalti. Si cum Mercur guverneaza calatoriile de orice fel, mare atentie.

astro_2gw_81_mercur_retrograd.41995.3634

La Multi Ani !

Adriana Tudosa

You may also like

12 Comments

  1. La multi Ani! Multumesc pentru toate articolele prezentate pe blog. Sanatate, impliniri sufletesti si profesionale iti doresc in acord cu sufletul tau!

  2. La multi ani !
    Ca sa faci alegeri corecte ,trebuie sa te bazezi pe cei care gresesc .Ca sa nu gresesti ,trebuie sa tii piept tuturor incercarilor .Daca nu ai piept, atunci iti faci rost de unul .Un an al provocarilor …dar nu si al devotamentului orb .

  3. Eu nu vorbeam de un devotament orb ci ca aceasta perioada a lui Mercur retrograd aduce “dovada ” ……
    Adriana astro

  4. La mul?i ani .Multumim pentru frumuse?ea previziunilor ?i pentru de?teptarea spiritual? atât de necesar? nou? tuturor.Pentru ?ine ?i pentru noi to?i un an cu lumin? divin? protectoare ,cu iubire Sincer?,cu bun?tate ?i realizarea dorin?elor.

  5. La mul?i ani! a?tept cu ner?bdare previziunile fiec?rei zodii pentru anul 2016 , mul?umesc !! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.