SCHIMBAREA PLUTESTE IN AER -SATURN IN FECIOARA IN OPOZITIE CU URANUS RETROGRAD IN PESTI -15 SEPTEMBRIE 2009-A TREIA SIMFONIE A SCHIMBARII ……

Toata luna septembrie va fi o luna destul de incordata datorita influentei acestei opozitii astrale intre cei doi ” titani ” ai astrologiei  Saturn si Uranus , saptamana 13-19 septembrie va fi totusi cea mai grea saptamana a lunii septembrie  deoarece influenta acestor  energii imense le vom simti din plin . Pe 15 septembrie Saturn in fecioara si Uranus in pesti se vor infrunta in aceasta opozitie la grad perfect , adica , Saturn va fi pe gradul 24 :43 Fecioara iar Uranus va fi pe gradul 24:43 Pesti . Influenta acestei opozitii va avea efecte semnificative asupra persoanelor nascute in in ultimele zece zile din zodiile mutabile Pesti, Fecioara, Sagetator, Gemeni si asupra celor cu planete personale pe gradul 24:43 ( plus -minus 3 grade ) .

In septembrie 2008 am scris despre aceasta opozitie intre Saturn si Uranus, aceste energii uriase le vom simti din plin cam toata luna septembrie 2009.

In astrologie, aspectul de opozitie este un aspect major dinamic, la nivel inferior ne vorbeste in termeni destul de duri despre dualitate, echilibru instabil, dezechilibru, la nivel superior , opozitia indica complementaritate, armonie, echilibru. Este un aspect al obstacolelor de depasit in raport cu o intalnire, cu relatiile personale, cu societatea in care traim. Opozitia, ca aspect major, cere intelegere, obiectivitate si cunoastere.
In aspectul de opozitie, cele doua planete sunt in semne complementare( Fecioara , Pesti), ceea ce indica o suprastimulare a campului energetic al nostru care se manifesta prin provocari in domeniul relatiilor personale , este un timp in care poate aparea o lipsa de obiectivitate, vom tinde sa proiectam diferite aspecte din natura noastra asupra celor din jur, putem avea dificultati in a distinge ce anume ne apartine noua si ce apartine cu adevarat celorlalti. De fapt , aspectul de opozitie ne pune o pereche de “ ochelari” cu care sa sesizam provocarile vietii dar ne pune la indemana si energia necesara pentru a face fata acestor provocari. Tensiunea rezultata din acest aspect de opozitie ne forteaza sa actionam pentru a schimba conditiile care nu ne mai satisfac atat launtric cat si in exterior, daca nu vom face nimic pentru a raspunde acestor provocari , atunci , vom continua sa traim intr-o stare de frustrare si de mare agitatie interioara. Acest aspect este insotit de energii foarte mari, provocarile sunt pe masura acestor energii dar si eforturile pe care trebuie sa le facem au aceeasi amplitudine,

Urmeaza o perioada de aproximativ doi ani cand aceste doua planete , Saturn in Fecioara si Uranus in Pesti vor forma aspecte de opozitie la grad perfect dupa cum urmeaza:

– 4 noiembrie 2008 : Saturn in Fec, gradul 18:54 in opozitie cu Uranus retrograde in
Pesti gradul 18:56
– 5 februarie 2009 : Saturn retrograd in Fecioara , gradul 20 in opozitie cu Uranus
in Pesti gradul 20
-15 septembrie 2009 : Saturn in Fecioara gradul 24 in opozitie cu Uranus retrograde
in Pesti gradul 24
-27 aprilie 2010 : Saturn retrograde in Fecioara gradul 28 in opozitie cu Uranus in
Pesti gradul 28
-26 iulie 2010 : Saturn in Balanta in opozitie cu Uranus in Berbec gradul 0 .

Opozitia dintre Saturn in Fecioara si Uranus retrograd in Pesti , deci o opozitie in semne mutabile , arata ca energia eliberata de acest aspect provocator pare sa curga mai degraba prin canalele mentale manifestandu-se sub forma unei nevoi intense de cunoastere , a unor mari varietati de experiente care sa satisfaca dorinta de a cunoaste , a invata lucruri noi..

Este un aspect de opozitie intre doua planete aflate in semne mutabile, Fecioara si Pesti , permitand transformari mutabile, trecerile spre o noua forma de organizare atat la nivel de societate cat si personal, treceri ce sunt mai putin expresive sau concrete decat daca am vorbi de o opozitie in semne cardinale sau fixe, influenta acestei opozitii este mai subtila, mai putin exteriorizata, mai abstracta. Corespunde unui sfarsit , este o perioada de “mutatie”.
Fecioara este un semn mutabil ce face trecerea de la vara la toamna, semnul Pestilor marcheaza trecerea de la iarna la primavara, aceasta opozitie dintre Saturn in Fecioara si Uranus in Pesti accentueaza inceputul unui lung process de trecere de aproximativ 2 ani spre o etapa noua, spre un nou “ ANOTIMP AL OMENIRII” , spre o noua viata pentru fiecare dintre noi.
Acest aspect de opozitie da tonul unui sir lung de dificultati pe termen lung, dificultati nascute ca urmare a unui conflict puternic intre traditie si revolutie, este un aspect comparat cu un traznet care loveste o stanca, metaforic vorbind ,” daca stanca este solida ( Saturn ) traznetul doar o va lumina ( uranus ), daca stanca este sparta va trebui mai intai sa refacem stabilitatea acestei stanci si dupa aceea vom avea acces la nou “.Putem vorbi in aceasta perioada de o lupta intre vechi si nou in care trebuie sa intelegem ca “ noul” se poate naste pe un vechi “ stabilizat “ iar pe aceste baze stabilizate putem avea acces la reinoire, evolutie , trebuie sa intelegem ca pe fundamente solide cele mai riscante ( Uranus ) edificii devin posibile . Este o “ Simfonie a schimbarii’ acest aspect de opozitie, pot aparea rupturi pe plan social, personal, in plan politic, accidente financiare, pierderea fiintelor iubite, scandaluri, .Siguranta personala , raporturile sociale dificile, sentimentul de insecuritate, idei ce se clatina, perioada de oboseala , de mare tensiune , relatii haotice, dezordonate, sunt alte simptome ale acestei lupte astrale intre doua planete puternice.
In aceasta opozitie dintre Saturn in Fecioara si Uranus in Pesti, conflictul se naste din meticulozitatea si precizia fecioarei care se opune intuitiei si simtului global al pestilor, nu este o opozitie absoluta deoarece apa si pamantul au in comun recele, apa este “ umeda si rece” , pamantul este “uscat si rece “.
Opozitia dintre Saturn si Uranus este o lupta puternica dintre nevoia de stabilitate si dorinta de a deschide drumuri noi, este un aspect al unor schimbari semnificative in intrega lume,viata politica, tehnologie, viata personala.
Mitologia ii prezinta pe Saturn si Uranus ca dusmani de moarte , deci , ori de cate ori aceste planete formeaza aspecte , energiile lor cu greu se amesteca , este ca si cum ai incerca sa amesteci apa cu ulei , uleiul tot timpul va sta deasupra apei. Acest aspect aduce tensiuni, probleme de tehnologie, tot ce a fost tinut ascuns o lunga perioada de timp va aparea la suprafata, vin vremuri noi cu reguli noi.
Saturn este “STAPANUL KARMEI” , contabilizeaza progresele, regresele, impune circumstante si limite in care ne gasim pana rezolvam ceea ce trebuie rezolvat..
In aspect dinamic cu Uranus, suntem impulsionati sa abordam lucrurile intr-un mod realist, mai ales acele lucruri pe care tot le-am evitat, sau le-am ascuns facandu-ne ca am uitat de ele. Saturn este profesorul ce aduce teste, incercari, obstacole , introduce limitarea in viata noastra, ne tine pe loc pana invatam ceea ce trebuie sa invatam.
Uranus se manifesta sub forma unor schimbari bruste ale tiparelor de viata, este intuitia, ideea noua, originalitate, nu ofera stabilitate, actioneaza asemenea curentului electric prin impulsuri bruste( nu-l vezi dar il simti), dezradacineaza, revolutioneaza, este schimbasrea care matura totul in cale.
Saturn simbolizeaza normele si standardele colective si culturale, este rigid, contractat. Uranus forteaza aceasta structura veche cu impulsurile sale revolutionare incercand sa rupa rigiditatea granitei saturniene. , vrea o revigorare a ritmului de viata activand acele aspecte din viata noastra , din societatea in care traim , incearca trezirea catre adevarata stare de libertate, ne elibereaza de lucrurile de care suntem legati din datorie , frica sau necesitate, ne trezeste catre o stare independenta de a fi si catre scopul nostru unic in viata. Aceasta opozitie arata trezirea catre un simt al libertatii fata de vechile indatoriri, obiceiuri, obligatii motivate de frica( Saturn) , abandonarea vechiului pentru a realiza o munca mai creatoare. Tot ce in viata noastra ne plictiseste, ne frustreaza, fie loc de munca, fie relatie, ne va da in aceasta perioada o stare tensionata foarte mare , nervi intinsi la maxim ce ne vor determina sa actionam in directia schimbarii . Intalnirea dintre Saturn si Uranus in acest aspect de opozitie evoca o contradictie , unul reprezinta trecutul, altul reprezinta viitorul, unul fixeaza , pune granite, instaleaza, celalalt misca, inoveaza, energizeaza, inoveaza. .
Saturn in Fecioara afecteaza curajul, sistemul digestiv, Uranus in Pesti afecteaza sistemul endocrin si somnul. Sub influenta acestei opozitii sunt posibile afectari ale sanatatii, locului de munca, intreruperi in rutinele noastre, experiente noi; Uranus intotdeauna aduce schimbarea prin instabilitate, evenimente neasteptate, bruste ce pot afecta viata noastra intr-un mod nou. Este inceputul unui proces care cere” pasi noi” integrati in “ pasi vechi” , este destul de greu , dar sper sa reusim . Frica este dusmanul numarul UNU al acestui aspect de opozitie, o frica ce poate afecta gandirea, se pot lua decizii cu consecinte rele, de aceea este foarte important sa avem grija de sanatatea noastra , de mintea noastra, de odihna noastra.

Nu putem schimba energiile acestui aspect dar putem deveni constienti de ele si sa tinem ritmul cu aceste energii imense, daca reusim acest lucru vom lumina viata noastra dar
si pe a celor din jurul nostru..Fiti deschisi schimbarilor si cu siguranta va fi bine.
Mult succes.

Adriana Tudosa.

You may also like

17 Comments

 1. Doamne, ma sperie cat de bine puteti prevede tot ceea ce se intampla in viata mea…
  Sunt nascuta in 31.10.1967, la ora 13:30 (asa zice mama desi, pare a fi o ora prea exacta) deci sunt Scorpion cu ascendent in varsator din cate am inteles. A-ti putea sa-mi spuneti ce ma asteapta in tot acest interval.
  Pana acum absolut tot ceea ce a-ti prevazut s-a intamplat. Haos, dezamagiri, schimbari radicale…ce mai, dezastru total si in planul personal (fiind indragostita de un sagetattor cu ascendent in acelsi semn) si in cel financiar (fiind somera din luna mai). Daca lucrurile vor continua sa mearga tot asa …

 2. Nineta
  Opozitia Saturn in fecioara cu Uranus in pesti iti energizeaza axa I –VII, daca tinem seama ca Uranus este in casa personalitatii tale atunci se poate spune ca ambitia iti dezvolta dorinta de dominare , individualismul, reactii electrizante adesea necontrolabile putand chiar si tu sa fii uimita de anumire reactii ale tale ( doar vorbim de Uranus ), te revolti impotriva tuturor, atitudine incordata , curiozitate , originalitate, idei neconventionale ce pot soca anuturajul tau, atractie catre stiintele esoterice in special astrologia . Saturn in tranzit prin casa VII vine sa-ti testeze parteneriatele si asta face cu tine de aproape 2 ani de zile , este o perioada in care accentul cade pe relatii, asocieri, afaceri, cel mai mare accent este pus pe partenerul de viata , pe casnicie. Pe masura ce Saturn percurge gradele acestei case VII, POTI AVEA O SERIE DE REVELATII LEGATE DE NECESITATILE , LIMITARILE , INDATORIRILE SPECIFICE RELATIEI TALE , daca relatia ta nu ti-a implinit asteptarile acesta este cel mai bun moment de a rezolva in mod realist problemele relationale , esti pusa sa revii destul de repede cu picioarele pe pamant trebuind sa-ti creezi o perspective corecta si solida asupra relatiei tale , asupra identitatii tale . Daca astepti prea mult de la un partener , de la o casnicie , daca simti ca aceasta relatie nu mai merge sub nici o forma , acest tranzit a lui saturn te va forta intr-un fel sa pui capat acestei casnicii, poti manifesta in aceasta perioada o anumita raceala , rezerva in comportamentul tau fata de partenerul tau si asta din cauza impulsului pe care il simti de a-ti evalua lucid relatia . In general, acest tranzit este dificil pentru majoritatea cuplurilor, casniciilor este o perioada de stres puternic, piedici de tot felul, nimic nu se poate rezova usor , totul are nevoie de timp , intelegere unde s-a gresit, cine a gresit . Tranzitul lui Saturn prin casa casniciei tale reprezita adesea o perioada de decizii importante in casnicia ta , se poate rupe un angajament dar in acelasi timp Saturn ofera si o redifinire a ceea ce astepti tu de la un partener, este o perioada de maturizare a ta in raport cu casnicia ta , poti sa-ti vezi partenerul asa cum este el , il poti vedea cu ochi obiectivi , poti realiza ca partenerul este o persoana individuala complet distincta de tine si nu o anexa sau un obiect cu care tu poti face orice . Ceea ce este foarte important in perioada acestui tranzit este aceea ca daca relatia este flexibila si tu poti accepta ca fiecare persoana este o persoana individuala completa atunci in urma catorva incercari dificile menite sa va testeze relatia si prin invatarea ca relatia voastra trebuie redefinita puteti sa ramaneti impreuna , in lipsa acestora , relatia se va rupe definitiv.
  Aceasta opozitie iti cere de la tine un echilibru intre nevoia ta de libertate si angajamentele tale fata de o persoana , o relatie , o casnicie ( de fapt in casa VII totul se bazeaza pe acte , documente , aici vorbim de “ iubirea cu acte “)

 3. eu sunt nascuta pe 25.12.1969 , ora 8.45 in bucuresti; ar trebui sa ma stept la lucruri mai rele decat cele de pina acum?

 4. eu sunt nascuta pe 25.12.1969 , ora 8.45 in bucuresti; ar trebui sa ma astept la lucruri mai rele decat cele de pina acum?

 5. multumesc mult.
  te-ai gandit sa scrii o carte ptr incepatori (in ale astrologiei), sau chiar cu sfaturi utile ptr cei care nu doresc sa aprofundeze aceasta stiinta?
  ai aceasta calitate de “profesor din astral”.

 6. Sunt nascuta pe 23 ianuarie 1960, langa Roman, Neamt, mama spune ca spre pranz. Sunt divortata de 22 de ani, legal, dar cred ca dinainte de casatorie de fapt. In toti acesti ani am “trait” doar cu acelasi barbat (nascut pe 22.06.1960, ora 16, Botosani) , viata mea fiind o continua asteptare si speranta ca in ziua aceea vom fi impreuna mai mult de 2-3 zile pe luna. Probabil avem o viata cu mai multe impliniri in doi decat alti oameni, dar amandoi am ajus intr-un punct in care ne intrebam daca asta e o viata “normala”, parca ne-ar lega o relatie de rudenie nu una dintre un barbat si o femeie, desi avem o fiica impreuna. De 4 ani suntem intr-un zbucium de nesuportat, el cautand alte relatii, eu incercand sa inteleg care mi-e Calea in aceasta lume. E posibil sa fi fost pe langa drum atatia ani ?

 7. buna adriana.m-am nascut pe 24.04.79 ora 12.30ziua oras bals jud olt.locuiesc in belgia de 6 ani.niciodata nu m-am simtit bine aici.am avut diverse probleme,piedici,dezamagiri.sunt singura si de ceva timp ma gandesc sa plec in italia.simt k trebuie sa fac pasul asta,k trebuie sa plec de aici..pt a fi fericita,pt a-mi reface viata.zilnic ma incurajez si imi spun k totul v-a fi bine si abia astept ziua cand voi pleca.te rog frumos,imi poti spune dk este o decizie favorabila viitorului meu?m-ar ajuta foarte mult raspunsul tau.imi doresc o familie,imi doresc sa rad din nou,imi doresc sa simt k ”traiesc”din nou.oare pot avea toate acestea dk voi inchide capitolul aici?tot timpul am simtit k nu este menirea mea,destinul meu,in belgia….spune-mi te rog draga adriana ce spun astrele despre viitorul meu?
  iti multumesc frumos.succes in continuare,esti superba!

 8. Raspunsul dat Ninetei este valabil si pentru mine. saturn mi-a tranzitat casa a VII si pot spune ca a fost si inca mai este o perioada foarte dificila din punct de vedere relational. Am descoperit ca relatia afectiva in care am fost implicata nu mai putea continua..asa ca s-a ajuns la ruptura. Ma lupt cu o singuratate fara precedent…dar pana cand?…ce se va intampla la tranzitarea casei a 8 a?

 9. Draga Adriana, poti sa-mi spui cum ma vor afecta pe mine aceste schimbari? Sint Balanta cu ascendentul in Balanta. Multumesc.

 10. carsim
  odata cu tranzitul lui saturn prin casa VII natala , accentul se pune foarte mult pe relatii, pe partener , daca ceva nu merge bine intr-o relatie , energia saturniana iti cere sa redefinesti relatia , sa-i dai o forma mai stabila , daca acest lucru nu este posibil atunci relatia se rupe ; in cazul in care relatia se rupe , atunci cand Saturn se apropie de casa VIII incepe impartirea bunurilor realizate impreuna , este o energie ce accentueaza mai multe planuri -financiar, sexual -emotional, psihologic, spiritual. esti pusa sa faci ordine , sa-ti disciplinezi anumite dorinte personale dar si modul in care te-ai folosit de puterea financiara , sexuala, oculta, spirituala. Poate fi o perioada de suferinta intensa iar cauza nu prea o vei putea defini prea bine , poate fi o perioada a frustrarii sexuale care forteaza sa devii mai interiorizata si mai disciplinata, poti fi atasa de sipritualitate , ocultism, cercetari spirituale, vei da o mai mare importanta experientelor spirituale pe care le-ai ignorat sau neglijat , este un timp in care vei da o mare importanta gasirii securitatii sufletului dar si securitatii financiare .

 11. Minunat articol…Exceptional!!! Cu cat ma incapatanez sa fiu mai sceptic si mai realist cu atat mai bine explici aceste lucruri, e mai rau ca un drog astrologia asta!

  Felicitari!

 12. andrei g
  iti multumesc draga Andrei , si eu sunt indragostita pana peste cap de aceasta minunata stiinta -astrologia .Ma bucur ca imi citesti articolele mele .
  Adriana.

 13. buna,ma numesc ionela,sunt nascuta pe 21 ian 1981,din cate stiu sunt sub patronajul lui uranus,imi puteti spune cum ma va afecta aceasta perioada si c ar fi indicat sa fac ca sa trec cu bine de ea,sau poate sa si profit de ocaziile c mi s-ar putea ivi? multumesc frumos!

 14. AM UIAT SA PRECIZEZ, DAK ESTE CAZUL,MA REFER LA PERIOADA CUPRINSA INTRE 26 IULIE 2010-26 IAN 2011. MULTUMESC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.