MERCUR RETROGRAD IN VARSATOR/ CAPRICORN SI ZODIILE – 5 IANUARIE 2016 -25 IANUARIE 2016

furtuna

‘Pe noi insine nu ne putem schimba asa usor dar daca ne schimbam punctul de vedere, totul se schimba .”Omraam Mickael Aivanhov

O planeta retrograda este un profesor exigent care stie sa ofere lectii valoroase, ne poate ajuta sa ne redirectionam atentia spre zone unde este posibil sa fi uitat ceva. Astfel, ni se permite sa vedem si sa experimentam anumite lucruri dintr-o perspectiva cu totul diferita. Pentru a putea merge inainte trebuie totusi mai intai “sa mergem in trecut si sa clarificam lucrurile”. Nu trebuie uitat ca Mercur este “ghidul sufletului “ iar perioada de retrogradare ne poate arata calea catre sufletul nostru. Cuvintele cheie ale lui Mercur retrograd sunt : REVIZUIRE, REGANDIRE, REORGANIZARE, REEVALUARE, REVEDERE, REINTALNIRE, REDEFINIRE, REFINANTARE, REPROGRAMARE, REFLECTARE , RESCRIERE….

Acuma, Mercur retrograd in functie de domeniul de viata energizat, ne obliga prin anumite blocaje sa ne oprim asupra acestor lucruri care trebuiesc re-analizate sau schimbate. De multe ori trecem destul de usor peste informatiile utile nestiind de ce anumite lucruri nu-si gasesc rezolvarea, acuma, Mercur retrograd ofera piesa lipsa in puzzle-ul unui domeniu de viata.

Simbolul Sabian pentru gradul 2 Varsator, gradul inceperii miscarii retrograde a lui Mercur :” Furtuna neasteptata”  
O furtuna neasteptata este o provocare a naturii care poate distruge adesea multe lucruri materiale create de om. Astrologic vorbind, aceasta perioada de retrogradare poate fi o criza neasteptata, vine din senin, nimic nu prevesteste acest lucru,  vorbeste clar despre situatii de criza dar si despre  constientizarea  “brusca” a ceva ce nu a fost luat in considerare. In orice caz, aceasta perioada poate aduce evenimente, informatii, pentru care nu suntem pregatiti dar intuitia lucreaza brusc si poate fi un ghid important.

Finalul miscarii retrograde a lui Mercur pe gradul 15 Capricorn:

Intr-un spital, salonul copiilor este plin cu jucarii. Un spital este un loc curat pregatit sa ofere ospitalitate, vindecare. Copiii sunt un simbol al curateniei sufletesti, puritate. La un nivel mai profund, miscarea aparent retrograda ne  ajuta sa dam deoparte tot ceea ce nu functioneaza bine in viata noastra, poate fi o vindecare, o curatenie energetica  in aura noastra, se face curatenie.

Acest horoscop facut in functie de energizarea caselor astrologice (domeniile din viata noastra ) de catre Mercur retrograd este mai  precis pentru cei care isi cunosc semnul ascendentului, deci, daca va cunoasteti semnul ascendentului, cititi intai horoscopul pentru ascendent si apoi pentru semnul soarelui.

BERBEC /ASCENDENTUL IN BERBEC

Mercur retrograd se muta din Varsator in semnul Capricorn, deci tot ce tine de prieteni, sperante, cariera , activitati profesionale, pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si reevaluari. Unele proiecte  incepute, unele idei privind schimbarea locului de munca dar si a statului social pot cunoaste modificari, poate fi o adevarata inversare a ceea ce ati gandit, a ceea ce ati visat sa schimbati in cariera voastra. Nu uitati ca Mercur retrograd  scoate la iveala tot ce este ascuns in domeniul carierei, vietii sociale, prieteni, sperante, grupuri de oameni,daruri de la protectori. Utilizati aceasta perioada a lui Mercur retrograd pentru a vedea daca sunteti multumiti de cariera voastra, de relatia cu sefii vostri, aveti grija de activitatile din trecut pe care nu le-ati finalizat, fiti mai atenti cum comunicati la locul de munca. Rabdarea si o abordare precauta a carierei voastre sunt necesare acuma.
Mercur  guverneaza casa gandirii practice, a fratilor, vecinilor dar si casa muncii, colegilor, sanatatii, in consecinta pot aparea unele probleme si in aceste domenii din viata voastra care trebuiesc rediscutate, rearanjate, redirectionate.

TAUR / ASCENDENTUL IN TAUR

Mercur retrograd se muta din Varsator in semnul Capricorn, deci tot ce tine de cariera, activitati profesionale, relatia cu strainatatea, studii superioare, crezurile voastre, calatorii, aspectele juridice, pot cunoaste intarzieri, blocaje dat si reevaluari. Mercur retrograd in acest domeniu de viata va poate pune sa re-examinati ceea ce credeti despre lume, viata si sa va ganditi la cum va ajuta crezurile voastre sa va construiti viitorul. Sunteti multumiti cu viata voastra actuala, este adevarata viata pe care v-o doriti ? Poate aceasta perioada a lui Mercur retrograd va va raspunde daca veti merge la cursul acestui ghid astral. Tot acuma, tot ce tine de morala, etica, adevar, credinta in viata voastra sunt in vizorul acestei energii, deci mare atentie. Fiti pregatiti pentru intarzieri in planurile voastre de calatorii, obstacole sau calatorii anulate. De fapt, acest lucru se intampla deoarece Mercur vrea sa fiti mai atenti si clari in legatura cu locul in care vreti sa mergeti.
Deoarece Mercur guverneaza domeniul banilor obtinuti prin talente personale dar si domeniul iubirii, speculatiilor, copiilor, si aici puteti descoperi anumite detalii peste care ati sarit in trecut, puteti sa descoperiti adevarata fata a unei iubiri, a unui iubit. Poate sa apara un iubit din trecut , puteti restabili o legatura mai buna cu copii vostri, puteti sa va ganditi cum trebuie sa va folositi valorile personale pentru a face mai multi bani, pentru a obtine securitate si stabilitate financiara si emotionala.

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI

Mercur retrograd se muta din Varsator in semnul Capricorn, deci tot ce tine de studii superioare, crezurile voastre, calatorii, aspectele juridice, plan de afaceri, aspecte financiaree, imprumuturi, dormitorul unei relatii, pot cunoaste intarzieri, blocaje. Este un timp in care va puteti da seama ca nu va puteti baza pe banii unui partener, puteti fi inselat de un partener, puteti rupe o relatie de afacere, puteti descoperi ca partenerul de afaceri nu este chiar asa de “ sfant”. Simtul afacerilor este destul de confuz, apar necazuri in afaceri, probleme cu banii, cu plata anumitor credite, cu plata unor impozite. Nu este cel mai bun timp pentru a lua hotarari legate de un partener de afaceri, de a face diverse imprumuturi, atentie mare in comunicarea cu partenerii de afaceri, cu persoana iubita. In schimb, re-finantarile unor credite sunt benefice.
Probabilitatea de a fi inteles gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda a guvernatorului vostru, de aceea va recomand multa atentie in ceea ce spuneti, in ceea ce semnati. Mercur guverneaza casa I –casa corpului fizic, a personalitatii dar si casa familiei, in consecinta pot aparea provocari si in aceste domenii din viata voastra, puteti fi mai nelinistiti, pot aparea in lumina unele secrete legate de familia voastra.

RAC / ASCENDENTUL IN RAC

Mercur retrograd se muta din Varsator in semnul Capricorn, deci tot ce tine de afaceri, aspecte financiaree, imprumuturi, dormitorul unei relatii, partener de viata, asociat, avocat, pot cunoaste intarzieri, blocaje. Se poate vorbi de un timp al confuziilor in parteneriate, neintelegerile si frustrarile legate de partenerul de viata se pot intensifica, diverse parteneriate pot fi energizate de vorbe ce  pot capata alte sensuri, de anumite  mesaje prost intelese. Este o perioada buna pentru regandirea unui angajament partenerial dar nu si pentru hotarari legate de ruperea unui parteneriat sau intrarea intr-o noua relatie parteneriala, cel mai bine ar fi sa fiti mai atenti in comunicarea cu partenerul, sa reexaminati problemele cuplului vostru. 
Deoarece Mercur guverneaza casa fratilor, rudelor, calatoriilor scurte dar si casa secretelor, karmei, puteti intalni in urmatoarea perioada destula confuzie, ganduri amare legate de aceste directii, pot iesi in lumina anumite secrete, pot aparea in prim plan probleme legate de minciuna, fals, inselaciuni.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU

Mercur retrograd se muta din Varsator in semnul Capricorn, deci tot ce tine de partener de viata, asociat, avocat, loc de munca, colegi, sanatate, pot cunoaste intarzieri, blocaje. Pot aparea neintelegeri la locul de munca, cu colegii, cu sefii, sunteti nemultumiti de programul de lucru, orice rutina, orice amanunt va poate creste nervozitatea manifestand astfel dispersie, instabilitate in munca. Sistemul nervos este cam afectat in aceasta perioada iar din aceasta cauza va puteti certa cu colegii, cu sefii, comunicarea cu cei de la locul de munca este cam confuza in aceasta perioada. Aceasta perioada aduce regandirea modului de abordare a unui  loc de munca, a modului de colaborarea cu sefii, cu colegii, nu este un timp bun pentru a lua hotarari decisive in aceste directii. Abordati cu multa intelepciune comunicarea cu colegii, cu sefii, pot aparea  “ probleme din trecut “ in acest domeniu, probleme pe care trebuie sa le reexaminati, catalogati, etichetati. Atentie la sanatate.
Deoarece Mercur guverneaza casa banilor facuti prin valorificarea talentelor naturale dar si casa prietenilor, sperantelor, protectorilor, in aceste directii pot aparea reevaluari a unor situatii de viata, ar trebui sa fiti atenti la toate deciziile referitoare la bani si cum va cheltuiti banii.

FECIOARA/ ASCENDENT IN FECIOARA

Mercur retrograd se muta din Varsator in semnul Capricorn, deci tot ce tine  loc de munca, colegi, sanatate, iubire, copii, distractii, speculatii, pot cunoaste intarzieri, blocaje. Este o perioada de revizuire a legaturilor romantice, a relatiilor cu copii, a proiectelor creative, a modului de folosire a energiei mentale si creative. Regandirea modului de comunicare cu  iubitul , cu copii, este posibila in aceasta perioada dar trebuie evitate hotararile in aceste domenii din viata voastra. Abordati cu intelepciune orice comunicare cu  iubitii, copii, reexaminati problemele de comunicare cu acestia deoarece este un timp in care puteti vedea destul de clar unde sunt problemele si ce trebuie sa faceti. Evitati sfeculatiile financiare in aceasta perioada.
Mercur guverneaza casa I –casa corpului fizic, a personalitatii dar si casa carierei, vietii sociale. in consecinta pot aparea provocari si  in aceste domenii din viata voastra, puteti fi mai nelinistiti, pot aparea in lumina unele secrete legate de cariera voastra, de viata voastra sociala. Probabilitatea de a fi inteles gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda  a guvernatorului vostru, de aceea, va recomand multa atentie in ceea ce spuneti, in ceea ce semnati.

BALANTA/ ASCENDENT IN BALANTA

Mercur retrograd se muta din Varsator in semnul Capricorn, deci tot ce tine   iubire, copii, distractii, speculatii, familie, parinti, casa, pot cunoaste intarzieri, blocaje. Problemele legate de un iubit, familie, casa, parinti, nerezolvate in trecut, pot reveni in aceasta perioada fiind cel mai bun timp de a gasi o solutie, de a gasi o cale de impacare. Este un timp bun pentru a face un plan pentru redecorarea casei, pentru schimbarea casei pe care sa le puneti in aplicatie dupa perioada lui Mercur retrograd, abordati cu intelepciune comunicarea cu membri familiei , cu iubitul, cu copii. Este o perioada buna de a face pace cu trecutul vostru, cu problemele din copilarie, cu parintii. Evitati sfeculatiile financiare in aceasta perioada.
Mercur guverneaza casa studiiilor mari, calatorii, credinta, lege, strainatate dar si casa secretelor, in consecinta pot aparea provocari si  in aceste domenii din viata voastra. Atentie in calatorii, pot aparea in lumina unele secrete legate de trecutul vostru care pot cauza greutati destul de mari. Poate fi un timp al provocarilor legate de aspectele juridice, invatamant, legi, drumuri, calatorii lungi, relatiile cu strainatatea, cu strainii dar  se poate vorbi si de  confuzie , nevoie de singuratate, de izolare.
Puteti rezolva anumite  probleme din trecutul vostru, pot aparea in prim plan probleme legate de minciuna, fals, inselaciuni, secrete.

SCORPION/ ASCENDENTUL IN SCORPION

Mercur retrograd se muta din Varsator in semnul Capricorn, deci tot ce tine   familie, parinti, casa, frati, rude, calatorii scurte, pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari. Puteti reanaliza vechile dispute cu un frate, cu o sora, cu un vecin, este posibil sa pierdeti anumite scrisori, documente, puteti fi destul de neclari in modul de folosire a unor cuvinte, puteti da unele mesaje confuze celor apropiati, puteti primi mesaje neclare, puteti sa intelegi gresit anumite cuvinte, deci atentie. Este un timp in care atentia la documente, cuvinte, drumuri,  cumparaturi, trebuie sa fie destul de mare deoarece puteti pierde lucruri, documente, puteti sa va pacaliti la cumparaturi, puteti sa aveti unele greutati cu masina. Atentie la calatoriile scurte, la relatia cu cei apropiati voua, la modul cum comunicati cu ei.  Modul de gandire , sistemul nervos sunt sub influenta acestei energii puternice ,”cuvintele “ va pot deveni prieteni sau dusmani, Atentie la masina daca conduceti, verificati-va masina ( acte ,ulei, apa , cauciucuri). Nu instalati programe noi in calculator, de preferat, daca aveti documente importante, asigurati-va o copie de rezerva a acestora. In comunicarile personale,argumentele voastre pot fi cam difuze, nu faceti promisiuni pe care nu le puteti respecta, nu spuneti da atunci cand vreti sa spuneti nu si invers.
Deoarece Mercur guverneaza casa banilor partenerului, a creditelor, impozitelor dar si casa prietenilor, sperantelor, protectorilor, pot aparea si in aceste domenii destule incurcaturi, puteti rupe anumite contracte legate de bani, pot fi amanate anumite intalniri, pot aparea in viata voastra prieteni din trecut, puteti fi inselati de prieteni, deci mare atentie.

SAGETATOR/ASCENDENTUL IN SAGETATOR

Mercur retrograd se muta din Varsator in semnul Capricorn, deci tot ce tine   frati, rude, calatorii scurte, bani, portofel, pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari. Este cel mai bun timp pentru a reflecta la anumite investitii deoarece puteti sa revizuiti un plan de afaceri, sa va ganditi cum sa va valorificati mai bine talentele personale, sa intelegeti mai clar ce talente trebuie sa dezvoltati in viitor  pentru a face bani.  Ar trebui sa  fiti atenti la toate deciziile referitoare la bani si cum va cheltuiti banii. Este cea mai buna perioada sa va ganditi la ceea ce este cu adevarat de valoare in viata voastra, ce vreti cu adevarat, ce credeti ca merita eforturile voastre. Evitati achizitiile majore, examinati  cu atentie conturile bancare, chitantele financiare, bonurile la cumparaturi. Atentie la calatoriile scurte, la relatia cu cei apropiati voua, la modul cum comunicati cu ei.
Mercur guverneaza casa partenerului  dar si casa carierei, vietii sociale, in consecinta pot aparea provocari si  in aceste domenii din viata voastra . Confuzia poate aparea in comunicarea cu sefii, cu partenerii, cu copii, cu oamenii ce detin o anumita putere sociala, neintelegerile cu partenerul de viata se pot intensifica, deci atentie. Pot iesi in lumina anumite secrete legate de partener, asociat, avocat, cariera, seful vostru.

CAPRICORN/ASCENDENTUL IN CAPRICORN

Mercur retrograd se muta din Varsator in semnul Capricorn, deci tot ce tine de bani, portofel, modul vostru de manifestare, relatiile voastre pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari. Atentie la modul de comunicare cu partenerul, cu asociatul, aici pot aparea destule neclaritati, se pot intelege gresit anumite vorbe, atentie la ce semnati intr-un parteneriat, atentie la ce semnale primiti de la corpul vostru, atentie la sanatate. Poate fi un timp in care neintelegerile cu partenerul de viata se pot ivi dintr-o dorinta de a fi singuri, de a va pune in evidenta propria individualitate si de a se tine seama de ea. Abordati cu intelepciune comunicarea cu partenerul de viata, cu cei din jur. Luati in considerare o schimbare a imaginii pe care o aratati celor din jur, asteptati sa treaca aceasta perioada de trei saptamani si daca nu sunteti multumiti de voi , schimbati-va look-ul , tunsoarea, modul de a va imbraca. Ar trebui sa  fiti atenti la toate deciziile referitoare la bani si cum va cheltuiti banii. Evitati achizitiile majore, examinati  cu atentie conturile bancare, chitantele financiare, bonurile la cumparaturi.
Mercur  guverneaza casa muncii, colegilor, sanatatii  dar si casa studiilor mari, calatorii, strainatate, in consecinta pot aparea provocari si  in aceste domenii din viata voastra. Pot aparea neintelegeri la locul de munca, cu colegii, cu sefii, puteti fi  nemultumiti de programul de lucru, orice rutina, orice amanunt va poate creste nervozitatea manifestand astfel  instabilitate in munca. Este cel mai bun timp sa va rezolvati anumite probleme legate de locul de munca, scoala, strainatate, puteti descoperi anumite secrete in aceste domenii, secrete care fac bine sufletului vostru.

VARSATOR/ ASCENDENTUL IN VARSATOR

Mercur retrograd se muta din Varsator in semnul Capricorn, deci tot ce tine de modul vostru de manifestare, relatiile voastre, trecut, pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari. Poate fi o perioada mai tulbure  in care puteti  simti nevoia de singuratate, de izolare. Subtilitatea, intuitia, imaginatia sunt armele voastre in aceasta perioada, arme pe care le puteti folosi in favoarea voastra, in rezolvarea unor probleme in afaceri, in rezolvarea unor probleme din trecutul vostru, probleme legate de minciuna, fals, inselaciuni. Probabilitatea de a fi inteles gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda  a lui mercur intr-o casa denumita simbolic “ casa a izolarii “, am putea vorbi de o energie destul de confuza care va poate complica existenta, va puteti insela sau puteti fi inselati, problemele trecutului va pot sacai intr-un mod continuu, mesajele primite le puteti interpreta eronat, deci atentie. Puteti primi informatii pretioase de la ghizi spirituali, in stare de vis.
Mercur  guverneaza casa iubirii, copiilor, creativitatii personale dar si casa transformarii, banilor primiti prin diverse parteneriate , credite, in consecinta pot aparea provocari si in aceste domenii din viata voastra. Se poate vorbi de un timp al confuziilor legate de un iubit, pot aparea unele probleme de comunicare cu un iubit, cu copii, poate aparea un iubit/ iubita din trecut. Este cel mai bun timp sa va rezolvati anumite probleme legate de un iubit, bani obtinuti prin diverse acorduri semnate, puteti descoperi anumite secrete in aceste domenii, secrete care fac bine sufletului vostru.

PESTI/ ASCENDENTUL IN PESTI

Mercur retrograd se muta din Varsator in semnul Capricorn, deci tot ce tine de trecut, prieteni, sperante, pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari. Mercur retrograd aduce lectii legate de prieteni. Pot fi rupte anumite prietenii, pot fi amanate anumite intalniri , pot aparea in viata voastra prieteni din trecut, puteti fi inselati de prieteni,  puteti cunoaste un om important ce poate sa va ajute in rezolvarea unor probleme. Atentie la modul de comunicare cu prietenii. Pe de alta parte, puteti simti ca trebuie sa stati mai departe de viata sociala pentru un timp, acest lucru se poate intampla prin alegere proprie sau este cauzat de anumite circumstante fara nici un control din partea voastra. Barfele si zvonurile pot face ravagii in prieteniile voastre, ar fi bine ca in urmatoarea perioada sa fiti mai atenti, sa nu va vorbiti de rau prietenii. Cum casa XI este conectata la obiectivele si sperantele voastre, este posibil ca Mercur retrograd sa fie un ghid catre un vis pierdut pe drum, catre un prieten abandonat, catre un obiectiv ce face parte din viitorul  vostru.
Mercur guverneaza casa familiei, parintilor dar si casa partenerului, in consecinta pot aparea provocari si  in aceste domenii din viata voastra. Putem  vorbi de un timp al confuziilor in parteneriate, neintelegerile cu partenerul de viata se pot intensifica, frustrarile in casatorie si in relatia cu familia sunt energizate de vorbe ce  pot capata alte sensuri, de anumite  mesaje prost intelese. Problemele nerezolvate in trecut legate de familie, de partener  pot reveni in aceasta perioada fiind cel mai bun timp pentru a gasi o cale de impacare.

Adriana Tudosa

You may also like

3 Comments

  1. Multumim Adriana, sa ai un an bun si cu mai putine incercari, daca se poate, evident, ca vad ca nu prea mai depinde de ceea ce facem noi, este ceva mult mai puternic deasupra noastra care decide, in cea mai mare proportie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.