MERCUR RETROGRAD IN TAUR -28 APRILIE, ORA 20:20, ORA ROMANIEI -22 MAI 2016, “Si a zis Dumnezeu “ Sa fie lumina” Si a fost lumina “

vesta

“Si a zis Dumnezeu “ Sa fie lumina”  Si a fost lumina”
Facerea lumiii1,3

Pe 28 aprilie 2016, ora 20:20, ora Romaniei, Mercur isi incepe miscarea aparent retrograda in semnul Taur gradul 23:36, termina aceasta aparenta intoarcere in timp in data de 22 mai 2016, ora  16:21, pe gradul 14:20 Taur. Influenta planetei retrograde incepe cu cateva zile inainte de momentul de debut a miscarii aparent retrograde, in multe carti am citit ca influenta planetei retrograde incepe din momentul in care Mercur trece pentru prima data peste gradul final al miscarii retrograde, in cazul nostru vorbim de gradul 14:20 Taur, un grad peste care Mercur a trecut in jurul datei de 16 aprilie 2016.
Perioada 16-28 aprilie 2016 este considerata ca o perioada de UMBRA, o perioada in care energia lui Mercur poate pune in evidenta anumite probleme ce se cer a fi re-evaluate si rezolvate atunci cand intra in miscare aparent retrograda ( unii oameni pot intampina probleme mult mai mari in aceasta perioada ).

Mercur este o planeta rapida, din aceasta cauza, atunci cand trebuie sa isi incetineasca viteza, ea aduce “ furtuni mercuriane “. O perioada de retrogradare poate fi si negativa dar si pozitiva, ofera oportunitatea sa reconfiguram drumul vietii noastre, ceva din trecut poate prinde iarasi viata in sensul ca avem nevoie de “ acel ceva “ in viitor.
Mercur ne spune adeseori ca “un cuvant poate ascunde sau poate dezvalui ceva “, in aceasta perioada in care energia lui Mercur este intensa datorita miscarii incetinite, tot ce a fost ascuns poate iesi la iveala, nu uitati ca Mercur poate merge peste tot si poate intoarce barfa, calomnia, minciuna, hotia, pacaleala, impotriva celor ce le-au dat viata.
Ca planeta a comunicarii, Mercur retrograd  aduce de obicei confuzie in comunicare, cuvintele adesea inseala, calatoriile sunt pline de peripetii, obiectele electronice, calculatoarele se razvratesc, se strica.
In astrologie, Mercur guverneaza toate activitatile care se refera la comunicare, deplasare, invatamant, semnarea unor acorduri, corespondenta de toate felurile, echipamentele de comunicare, calculatoarele, telefoanele, aparatele de radio, calatoriile, masinile, bicicletele, trenurile, avioanele, schimburi comerciale, diferite hotii.
Toate aceste domenii ale vietii sunt afectate atunci cand Mercur este intr-o miscare aparent retrograda, miscarea lui incetinita induce un anumit disconfort pe care il simtim din plin.

Taurul este un semn fix de pamant ce se exprima foarte bine prin verbul “ a avea”, conjugandu-l in toate felurile si in toate domeniile” eu am aceasta relatie, acest sot, aceasta proprietate, acest loc de munca, acesti prieteni, acest vis, etc”. Taurul este un semn energetic ce guverneaza stabilitatea, un semn materialist dar realist, un semn al tenacitatii dar si al incapatanarii si posesivitatii. Mercur retrograd in acest semn ne pune din nou sa re-analizam toate ideile puse in practica, se pot repara greseli din afaceri, erori comise in gestionarea banilor, valorilor, bunurilor, pot fi descoperite unele tranzactii gresite, erori comise in folosirea propriei valori.  Miscarea lui Mercur retrograd este o miscare mai inceata in deplin acord cu energiile semnului Taur despre care se stie ca nu-i place sa fie grabit, nu este un “dirijor rapid  al unei orchestre” dar este in schimb capabil de o pregatire solida in vederea obtinerii unor rezultate palpabile. Asadar, aceasta energie a lui Mercur retrograd in semnul Taurului ofera din plin oportunitati legate de descoperirea si repararea greselilor ce tin de valoarea personala, in finante, in relatii, casnicie, uniuni.

Atitudinea materialista, grijile in privinta banilor si teama de viitor sunt simboluri karmice ale problemelor din trecut dar care acuma pot lua amploare. Neacceptarea unor idei si conceptii noi, neacceptarea valorilor spirituale este o alta tema pusa in miscare in aceasta perioada. Esti multumit de cum faci bani, esti multumit de cum esti rasplatit pentru munca ta, ce vrei cu adevarat, ce valori iti hranesc sufletul?
Achizitiile majore ar trebui evitate, fiti atenti la facturi, la transferurile bancare, incepeti sa faceti o lista cu veniturile si cheltuielile voastre, incepeti sa economisiti bani daca puteti. Acuma, puteti recupera anumite bunuri (bani) crezute pierdute. Este o perioada propice gasirii unor idei noi si inovatoare de a face bani. Problemele ascunse, ilegale, legate de o proprietate, o casa, sunt aduse in lumina.

Daca semnul lui Mercur ofera informatii valoroase cu privire la intelect, daca aspectele formate descriu modul de gandire si de comunicare, casa astrologica arata locul, domeniul de viata in care aceasta gandire este exprimata. Acuma, Mercur retrograd in Taur se exprima destul de intens in casa VII, o casa ce vorbeste despre relatii, uniuni, asociati, dusmani stiuti, avocati, decizii jdecatoresti, bratul justitiei, partener de viata, divort. Cu Mercur retrograd in casa VII, neintelegerile cu partenerul de viata, cu asociatul, avocatul, justitia, se pot intensifica, vorbele pot capata alte sensuri decat cele dorite, deci mare atentie, nu fortati lucrurile.
Acuma  relatiile triunghiulare, amantii, tiparele relationale sunt testate, ne pot soca, secretele sunt dezvaluite in special in relatii.
Este  cea mai buna perioada pentru o analiza profunda a unei relatii, a unei casnicii. Casa VII descrie nu doar ceea ce ne atrage la ceilalti dar si ceea ce ii atrage pe altii la noi, acuma, Mercur retrograd va fi un film in reluare dar destul de incetinit, putem vedea foarte bine adevarata fata a partenerului, amantului, dusmanului.

Totusi, Mercur retrograd in Taur este sustinut de asteroidul Vesta in Taur si face aspecte benefice atat cu Luna in Capricorn dar si cu Chiron in Pesti in fuziune cu Nodul Sud in Pesti.
Se formeaza pe cer o configuratie astrala numita Triunghi minor, o planeta( Chiron in Pesti) se afla in sextil cu celelalte doua, Luna in Capricorn si Mercur retrograd in Taur, acestea fiind in relatie de trigon. Prima planeta-Chiron este deci la jumatatea distantei dintre celelalte doua si se numeste focar, ea primeste energia celorlalte doua planete, a Lunii in Capricorn si a lui Mercur retrograd in Taur si impinge aceasta configuratie spre actiune. Aceasta configuratie astrala permite exprimarea calitatilor creatoare, obiectivitate. Actiunea focarului, deci Chiron in Pesti devine un organ de comunicare ce ne ajuta sa ne exprimam, sa comunicam mai bine cu sensibilitate si intuitie . Este un aspect astral mai usor de utilizat practic, mai orientabil, mai exteriorizat.

Cu Mercur retrograd in Taur in sextil cu Chiron in Pesti si Nodul Sud in Pesti, aceasta perioada este foarte buna pentru vindecari sufletesti, pentru vindecarea unor depresii.  Putem sa intelegem mai bine intentia din spatele cuvintelor, putem sa ne folosim in mod eficient cuvintele pentru a vindeca problemele sufletului, de asemenea, devenim mai deschisi catre noi moduri de a privi viata, o relatie, un loc de munca, o iubire, un copil, o creatie.Cu Chiron in Pesti in fuziune cu Nodul Sud in Pesti in casa V, rana din suflet poate fi legata de copii, iubire, iubit, iar Mercur retrograd ne poate da reteta vindecarii.

Mercur retrograd in Taur in aspect de trigon cu Luna in Capricorn este un aspect ce aduce bine prin familie, femei, mama, intuitie. O conversatie cu o femeie, cu un mentor de sex feminin, poate clarifica o neintelegere, o disputa.

Sora Vesta in Taur in fuziune cu Mercur retrograd in casa VII pun un accent deosebit pe sacrificiile noastre din trecut, sacrificii facute in numele unei relatii indiferent ca este un partener, un prieten, un copil, un parinte, chiar si relatia cu noi insine. Vesta este  un asteroid care descrie devotamentul absolut, puritatea intentiilor dar si conditiile de siguranta pentru un camin, “ o vatra a familiei”.
Ea este, de asemenea, asociata cu Fecioarele Vestale care intretineau flacara sacra in templul Zeitei. Cu toate ca Vesta este asociata cu virginitatea, mai corect este sa spunem ca ea reprezinta sexualitatea sacra. Energia sexuala a lui Vesta transcede parteneriate traditionale, si este, uneori, canalizata in alte preocupari.
Locul in care apare Vesta intr-o harta astrologica arata “unde si pentru ce arde flacara sacra in noi”  iar in acest moment astral, cu Vesta in Taur in casa VII, materialismul exagerat nu face decat sa strice templul unei casnicii, a unei uniuni, a unei relatii. Vesta in Taur este “ preoteasa “ practica cu un puternic simt al datoriei si loialitatii fata de familie. Chiar daca in acest semn, energia vestala induce dorinta de a avea cele mai bune si valoroase lucruri, acuma, Mercur retrograd in Taur ne va cere sa reconsideram modul in care ne dedicam unei relatii, unei asocieri, sa invatam ca “focul” nu poate fi intretinut doar de bani, bunuri, de o singura persoana. In eforturile noastre de a intretine dragostea perfecta, relatia perfecta, putem pierde din vedere propriile daruri, putem sacrifica multe doar pentru a mentine o casnicie, o relatie iar Mercur retrograd poate scoate multi “ taciuni” acuma din vatra unei casnicii, a unei relatii de durata, a unei uniuni, a unui avocat, propaganda, birocratie, educatie, justitie, tineri, relatii publice.
Despre Vesta puteti citi aici.

Cu totii  facem greseli, ele au o probabilitate mult mai mare in timpul miscarii retrograde a lui Mercur, cel mai bun sfat este iertarea. Fiti buni cu oamenii din jurul voastru dar si cu voi insiva, cand incercati sa luptati cu energiile unui Mercur retrograd, viata poate deveni nesuferita . Mercur este guvernatorul Gemenilor dar si al Fecioarei, este guvernatorul natural al casei III o casa ce ne vorbeste de calatorii scurte, frati, surori, rude, vecini dar si al casei VI –munca, colegi, sanatate, obligatii, deci in aceste domenii din viata noastra pot aparea destule necazuri, incurcaturi dar si sanse pentru rezolvarea unor probleme care pareau fara solutii. Vor fi ingreunate asfel lucrurile din imediata vecinatate a noastra, vor fi aduse din trecut probleme, oameni, hotarari care se cer reevaluate si corectate, mare atentie la ce semnati si  cum semnati. Este cea mai buna perioada de reflectare la proiectele neterminate si mai presus de orice, sa ne inarmam cu multa prudenta atat in ceea ce spunem, in  ceea ce semnam dar si in calatorii.

Influenta majora a acestui tranzit va fi asupra semnelor fixe Taur, Scorpion, Leu, Varsator.

astro_2gw_468_mercur_retrograd.72172.28481

Adriana Tudosa

You may also like

7 Comments

  1. multumesc. nici nu-mi dau seama daca e de bine sau nu. uneori este, alteori nu. 🙁 eu sunt taur. vom avea si influenta asupra zodiilor? (mercur retrograd in taur)

  2. draga ADRIA EU SANT IN ZODIA GEMENI SI MA CONFRUNT CU O STARE DE SANATATE DE CARE NU CRED CA VOI MAI SCAPA E CEVA GRAV DAR ADRIA DRAGA OARE CHIAR NU MA VOI MAI PUTEA FII SANATOASA CUM ERAM? TE ROG ADRIA SA RASPUNZI DIN SUFLET MA TEM DE CANCEER MA TEM CA REZULTATUL VA FI ACESTA

  3. Bun? seara Adria.Foarte interesant.Trebuie s? fim aten?i ?i tu ne aju?i s? în?elegem ?i s? ne protej?m Cu mult drag î?i mul?umesc ?i s? mergem împreun? înainte.Zile frumoase pline de iubire doresc tuturor fiin?elor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.