LUNA NOUA IN BALANTA–16 OCTOMBRIE 2020, ORA 22 :31, ORA ROMANIEI – VESTITUL FIR AL ARIADNEI……

“ Caci caile omului sunt lamurite inaintea ochilor Domnului si El vede toate cararile lui.” Proverbe 5:21

Luna Noua este este asociata cu noi inceputuri iar in semnul cardinal si de aer al Balantei, aceste “inceputuri” sunt legate de decizii cruciale, avem posibilitatea sa cantarim  anumite situatii de viata(locul in care apare semnul Balantei in harta natala) si sa decidem in ce directie trebuie sa mergem in continuare. Balanta guverneaza echilibrul, pacea, armonia, frumusetea, relatiile, justitia, legea karmei, diplomatia si corectitudinea. Aspectul umbra al Balantei este indecizia, mania, versatilitatea, superficialitatea. Balanta vorbeste despre “ eu si cu tine, eu si cu mine insami”. Balanta simbolizeaza judecata bazata pe greutate. Greselile pamantesti sunt judecate pe baza legilor pamantesti iar pacatele, abaterile de la legile divine ale vietii, sunt judecate pe baza legii lui Dumnezeu.

Cu Luna Noua in semnul Balantei (gradul 23:53) incepem sa cantarim sufletul, oamenii, trecutul, relatiile, gandurile noastre, valoarea acestora. Angajamentele, promisiunile, semnaturile, uniunile, legaturile, intelegerile, procesele si in general afacerile in legatura cu legile, intregesc cartea de vizita a semnului Balanta. Este cel mai bun timp pentru a analiza si pentru a adauga ceva nou in modelul nostru relational(relatia cu mine insami, relatia cu ceilalti), pentru a intelege cum putem armoniza relatiile noastre ( relatia cu noi insine, casniciile, relatiile de munca, de afaceri, de familie, cu copii, cu sotul, cu sotia,etc.). Balanta este destul de indecisa in luarea unei decizii, are nevoie de timp pentru o solutie clara, constienta si corecta. Iar aceasta luna Noua ne cere sa cantarim cu atentie optiunile, oportunitatile dar si provocarile ce vin in calea noastra.

         Luna Noua in Balanta ( echilibru, relatii, egalitate, dragoste, feminitate, creativitate, viata in doi, cantar, toleranta, diplomatie, pace, intelegere, rafinament,comparare si cooperare) activeaza casa V, o casa ce vorbeste despre iubire, copii, scoala, placeri de toate felurile. In casa a cincea cautam sa ne exprimam propria creativitate. Creativitatea poate fi exprimata prin copii ca extensii ale corpurilor noastre fizice sau prin diferite forme de arta ca extensii interioare.Aceasta casa este, de asemenea, asociata cu activitati de agrement, sport, jocuri de noroc, lucruri amoroase, de fapt, toate formele de recreere in care cautam sa ne exprimam liber si fara inhibitii.Aici, noile inceputuri( luna noua) lasa urme in viata, societate, fie ca vorbim de nasterea unui copil, nasterea unei mari iubiri, nasterea unei lucrari de arta, literatura, institutie culturala, o mare inventie, o realizare notabila a unui copil. In casa V, Luna Noua in Balanta combina verbul “ a echilibra  “ cu “ a voi”  punand un accent deosebit pe relatia cu noi insine dar si cu ceilalti. Testul principal al casei V este “puritatea motivului” iar Luna Noua aici este benefica actiunilor pure care pot pune in lumina unicitatea noastra, care exteriorizeaza natura noastra divina, care ne ajuta sa armonizam vointa noastra cu Vointa Domnului. In aceasta perioada cereti indrumare divina, spuneti cat de des puteti:

“Invata-ma sa fac voia Ta, caci Tu esti Dumnezeul meu. Duhul Tau cel bun sa ma calauzeasca pe calea cea dreapta  Psalmi 143:10

Luna Noua in Balanta face parte dintr-o configuratie destul de provocatoare(careu in T) deoarece se opune lui Marte retrograd in Berbec si face aspecte de careu cu Jupiter, Pluto si Saturn in Capricorn. Sunt multe lucruri care se petrec sub influenta acestei configuratii provocatoare in relatiile noastre, cariera, putere, imagine profesionala, creativitate, relatia cu copii, loc de munca, afaceri, calatorii, invatamant, credinta, societate, tara. Este o energie intensa de renastere si transformare ce ne ajuta sa ne redirectionam energia pentru a crea mai mult echilibru, precum a face restructurarile necesare. Se pune un accent deosebit pe eliberarea nevoii de control, precum si pe renuntarea la vechile nesigurante, traume, atasamente emotionale.

Energiile lui Pluto pot fi destul de perturbatoare si provocatoare, uneori lucrurile trebuie sa se deterioreze inainte de a putea fi construit ceva nou. Pluton inseamna transformare si regenerare si aproape intotdeauna vorbeste despre “ mori si devino alt om”. Saturn este, de asemenea, strans legat de notiunea de karma, principiul spiritual al cauzei si efectului. Actiunea lui Pluto este cea a imploziei si transformarii. Cand Pluton este activ in evenimente colective sau personale, o ordine veche cade, moare si un nou mod de viata apare din resturile ramase. Arhetipul lui Pluton este distructiv, dar uneori, distrugerea este necesara pentru insamantarea unei vieti noi. Cu Jupiter, Saturn si Pluto in Capricorn, acesta este intr-adevar un moment al adevarului, al realitatii pe care tot incercam sa o imbracam altfel. Asa, nu mai putem evita faptul ca unele lucruri din viata noastra nu mai functioneaza, ca sunt uzate si ca trebuie schimbate.
Multe lucruri ascunse ies la suprafata, multe lucruri care nu sunt folosite corect incep sa se descompuna. Deci, vorbim despre un moment in care trebuie sa fim responsabili, atenti, sa ne realiniem cu ordinea divina, sa intelegem ca nu putem face tot ceea ce vrem. Acuma, nu este vorba doar despre noi ci de ceva mai mare decat noi, de ordinea divina. Trebuie sa folosim aceasta noua energie pentru a ne elibera de trecut si de credintele limitative. Exista mereu modalitati pozitive de a folosi energiile, indiferent cat de tensionate sunt. Balanta se poate stradui mereu pentru armonie si echilibru dar acuma drumul este plin de dezvaluiri din trecut, de greutati, situatii de viata incordate, conflicte si frici imense.

Si daca nu era suficient, Marte retrograd in Berbec( scormoneste trecutul) sta fata in fata cu Luna Noua in Balanta si face careuri cu Jupiter , Pluto si Saturn in Capricorn.
Este un scenariu complicat si plin de riscuri. Acest aspect energetic nu este deloc unul castigator, asa ca cea mai buna abordare este atentia marita si sa ne concentram pe ceea ce avem deja. Asumarea unor riscuri nu face decat sa  agraveze orice problema. Acesta nu este un moment bun pentru lupte, actiuni in forta, proiecte noi sau pentru a cuceri un nou teritoriu. Este timpul sa mergem cu viteza redusa, cu piciorul pe pedala de frana. Nu trebuie fortate lucrurile. Cu cat tindem mai mult sa luptam, sa dam cu capul, sa rezolvam lucrurile prin agresivitate cu atat lucrurile se incurca si mai mult. Nu putem spune la nesfarsit ca prietenul, seful, sotul, mama, copilul, ne-au infuriat(Berbec), pentru ca daca nu am avea acest sentiment de manie in interior, nu ne-am supara. De fapt, furia noastra interioara ne infurie iar asta nu este responsabilitatea altcuiva decat a noastra iar Marte retrograd in Berbec vrea sa ne aducem aminte de tot ceea ce ne-a maniat, infuriat in trecut si am plasat responsabilitatea acestora in spatele celuilalt. Este timpul sa lucram la problemele noastre de furie, manie si agresiune, relaxand anumite parti din noi care sunt predispuse sa lupte si sa-i atace pe ceilalti.
Deci, marea lectie a acestei luni noi este despre noi, despre nevoia de a gasi pacea si iubirea in noi insine. Asa vom imbunatati si relatiile noastre.
Exista un potential cu acest aspect pentru vindecare si descoperiri, ajutandu-ne sa lasam in urma vechile cai agresive si impulsive si sa ne concentram asupra unor noi cai armonioase, iubitoare si pasnice. Nivelurile noastre de energie pot fi destul de scazute si este recomandata mai multa odihna, meditatie, practici spirituale si iubire de sine.

Dar cine ne ajuta acuma?

La masa mirilor(Luna in fuziune cu Soarele pe gradul 23:53 in Balanta) sta destul de aproape Ariadna ( asteroidul 43) pe gradul 23:33 Balanta ce ofera o solutie pentru rezolvarea unei probleme complexe. Poate fi un sfat, un instrument, un fir, o veste, o iubire, un copil, un proiect creativ, care permit sa iesim dintr-o situatie periculoasa.

In mitologie, Ariadna este fiica  regelui Minos din Creta. Numele ei inseamna “ Foarte Sfant”. Soarta Ariadnei a fost umbrita de blestemul care a nelinistit familia ei. Sub masca unui mare taur alb, Zeus o rapise pe bunica ei Europa din Fenicia si o adusese in Creta. Mama ei Pasifae se indragosteste tot de un taur, ca urmare a blestemului lui Poseidon asupra tatalui ei.  Mama ei naste un fiu monstruos, Minotaurul. Lacomia si lipsa totala de respect fata de zei au atras de fapt mania zeilor asupra acestei familii. La fiecare noua  ani atenienii trimiteau sapte baieti si sapte fete in Creta ca sacrificiu pentru Minotaurul tinut prizonier in labirint. Tezeu, un tanar erou, s-a oferit voluntar sa schimbe locul cu unul dintre baieti. Ademenita de eroul frumos, Ariadna se ofera sa-l ajute. Ca sa o scape de mania tatalui ei, Tezeu ii promite Ariadnei ca o ia cu el la Atena. Ariadna i-a dat o sabie ca protectie impotriva Minotaurului si un fir (vestitul fir al Ariadnei) care i-a permis sa gaseasca drumul de iesire din Labirint. Tezeu si Ariadna fug dupa uciderea Minotaurului. Dar Tezeu incalca promisiunea facuta si o abandoneaza pe Ariadna pe insula Naxos pentru a-si indeplini propria soarta. Tradata, abandonata, plina de durere, Ariadna este descoperita de zeul Dionis care se indragosteste de ea si o ia de sotie, fiind singurul sot dintre zeii greci care a ramas credincios sotiei sale. Ca dar de nunta, el ii ofera o Coroana de aur, faurita de Hefaistos-zeul focului, coroana care mai tarziu a fost transformata intr-o constelatie-Corona Borealis. Ariadna participa la soarta familiei: in calitate de fiica a lui Pasifae, sangele ei a fost inflacarat si se indragosteste de Tezeu si in calitate de nepoata a Europei, destinul ei a fost sa-si abandoneze casa, sa renunte la rudele ei, la casa ei natala. Mitul Ariadnei descrie calatoria chinuitoare a inimii atunci cand asocierea cu sinele interior este deconectata si sacrificata iubitului, celorlalti. Ariadna a urmat mai degraba drumul iubitului ei(drumul celuilalt) decat propria calatorie labirintica interioara, pierzand astfel directia autentica.  Folosind firul, legatura simbolica cu nucleul ei interior, pentru a sluji eroului(celuilalt), Ariadna a pierdut legatura cu propria ei intelepciune interioara.

Asa cum in povestea mitologica, Ariadna il ajuta pe  Tezeu sa iasa din coridoarele intortocheate ale labirintului calauzindu-se dupa un fir care i-a aratat calea de intoarcere, aceasta luna noua devine firul rosu al Ariadnei, un fir invizibil dar care ne poate ajuta sa iesim dintr-o situatie incurcata. Aceasta energie noua colorata de Ariadna devine un fir calauzitor, arata o cale de a iesi dintr-o situatie dificila sau pentru a gasi un drum de intoarcere la o situatie favorabila. In acelasi timp, aceasta luna noua de mana cu ariadna vorbeste si despre greutatile, durerile, tradarile ce apar atunci cand uitam de noi pentru a-i sustine pe ceilalti, cand uitam de propriul drum si incercam sa usuram drumul celorlalti, cand ne oferim sa facem treaba altora, cand ne urmam pasiunile orbesti, cand nu suntem atenti.

Firul mitologic al Ariadnei este un simbol al conexiunii noastre cu divinul iar aceasta luna noua in balanta ne spune clar ca fara divinitate, fara aceasta legatura cu divinul, fara sa activam acest fir din noi, vom rataci in continuare, ne vom confrunta cu abandonuri, tradari, drumuri intortocheate, incurcaturi, rataciri, situatii incurcate, complicate care par fara solutii.
Adevarata semnificatie a firului de aur al Ariadnei are legatura cu calatoria noastra personala catre descoperirea sinelui nostru divin. Este timpul sa invatam ca desi dezorientati de obstacolele imprevizibile ale vietii, inversarile de directie, esecurile, tradarile, conceptiile gresite si alte greutati, suntem mereu sustinuti si iubiti de divinitate. Acuma, putem auzi in mod distinct vocea sufletului nostru dezvaluind adevarata noastra legatura cu divinul si ce inseamna asta pentru noi. Acest lucru ne ofera claritate in legatura cu scopul nostru in viata.
Ghidati de firul stralucitor al iubirii sufletului nostru(firul Ariadnei), cu fiecare pas devenim mai pe deplin constienti de cine suntem si cine suntem meniti sa fim.

Cuvinte cheie ale momentului astral tensionat sunt printre altele:blesteme de familie, modele in familie, relatii, tradare, desteptare, transformare, suflet pereche, labirint in care orientarea este extrem de dificila, drumuri intortocheate, incurcaturi, situatie incurcata,situatie complicata aparent fara iesire…problema derutanta, ratacire….mania zeilor…..

Aceasta Luna Noua in Balanta poate fi un test de rezistenta ce implica o anumita suferinta, momente dificile, judecati dure, restrictii si izolari. Sa continuam  cu  prudenta, stiind ca pot exista rasuciri si viraje in calatoria noastra aici pe pamant.

Influenta majora a acestei energii a Lunii Noi in Balanta va fi asupra semnelor cardinale: Balanta, Berbec, Rac, Capricorn( cei nascuti in jurul datei de 16 octombrie , ianuarie, aprilie, iulie) dar si asupra celor care au planete pe gradul 24 in orice semn zodiacal.

Arma cea mai importanta a Balantei este atitudinea pozitiva in fata tuturor provocarilor vietii.

Decanul trei al semnului Balantei in care are loc luna noua este numit Corona Borealis – Coroana de Nord si reprezina darul de nunta al lui Dionysos pentru Ariadna cand a primit nemurirea. Nu putem primi aceasta Coroana a nemuririi daca nu ne legam de divinitate, daca Dionisos nu se indragosteste de noi, daca nu ne casatorim cu divinul. In rest, ne legam de alt fel de “corona”.

“Voi imbraca cu rusine pe vrajmasii lui(gandurile negative), si peste el va straluci cununa lui.”Psalmul 132-18

Deci, atunci cand facem apel la balanta noastra interioara si ucidem gandurile negative(dusmanii nostri), centrele  noastre superioare se deschid (chakra coroanei).

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

You may also like

2 Comments

  1. Mi-a facut mare placere sa citesc mesajul acestei noi Luni Noi!
    Am incredere ca ne v-a aduce tuturor tot ceea ce este mai bine pentru fiecare pentru parcurgerea urmatoarei etape.
    Si spun asta datorita faptului ca aceasta Luna Noua se afla in conjunctie atat cu Spica, una dintre cele mai benefice stele fixe, cat si cu Arcturus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.