MERCUR RETROGRAD IN SCORPION – 21 OCTOMBRIE 2013 –ORA – 13: 29 SI 10 NOIEMBRIE 2013, ORA 23: 12 –“ UN DETECTIV KARMIC”

astro_2gw_447_mercur_retro_octombrie_2013.71604.16427

Pe  21 octombrie  2013, ORA 13: 28, ora Romaniei, Mercur isi incepe miscarea aparent retrograda in semnul Scorpionului  pe gradul 18:23, termina aceasta aparenta intoarcere in timp in data de 10 noiembrie  2013 ora 23:12, pe gradul 2:29 Scorpion.

Miscarea retrograda a unei planete este de fapt o iluzie optica de pe pamant, nici o planeta nu se misca inapoi ci doar isi micsoreaza viteza de rotatie in jurul Soarelui si are doua moment de stationare, unul de stationare in miscare retrograda si unul de stationare in miscare directa. Mercur intra in miscare retrograda de trei – patru ori pe an, de fiecare data vom experimenta o umbra si o furtuna . Perioada de umbra incepe atunci cand Mercur trece pentru prima data peste gradul pe care isi va termina miscarea aparent retrograda (1octombrie  2013), perioada de furtuna incep odata cu miscarea retrograda cand Mercur se misca cel mai lent, mai putin de 40 de minute pe zi. Mercur este o planeta rapida, din aceasta cauza, atunci cand trebuie sa isi incetineasca viteza, ea aduce “ furtuni mercuriane “. O perioada de retrogradare poate fi si negativa dar si pozitiva, ofera oportunitatea sa reconfiguram drumul vietii noastre, ceva din trecut poate prinde iarasi viata in sensul ca avem nevoie de “ acel ceva “ in viitor. Mercur retrograd ofera o sansa unica de a merge in trecut, de fapt o problema din trecut prinde viata, “ trecutul devine o rutina in agenda zilnica “ .

De regula, planetele retrograde au un iz sortit,  evenimentele sunt adesea inevitabile sau predestinate. Cand Mercur este retrograd vom simti ca multe parti din viata noastra sunt in curs de revizuire, ceva legat de trecut este corectat, solutionat altfel sau mai bine spus asa cum trebuie. Acuma, este momentul potrivit pentru a privi trecutul cu ochii limpezi, pentru a lega lucrurile neterminate, trecutul este “ inviat” in special acele lucruri sortite.

Mercur simbolizeaza tot ceea ce tine de comunicare, deplasare, invatamant, semnarea unor acorduri, corespondenta de toate felurile, echipamentele de comunicare cum ar fi calculatoarele, telefoanele, aparatele de radio, calatoriile, masinile, bicicletele, trenurile, avioanele, schimburi comerciale, diferite hotii, sa nu uitam ca Mercur are renume de mare trisor ce stie atat ce de usor sa pacaleasca, sa vanda si sa cumpere intr-un fel avantajos pentru el.

Mercur este palavragiul zodiacului care analizeaza, defineste, exagereaza. este curios, este vocea noastra si tot ce are de a face cu cuvantul scris sau vorbit. Limba dezvaluie dar poate si ascunde, astfel Mercur devine stapan si peste gandurile, fanteziile sau opiniile ascunse.

mercur retrograd

Mercur retrograd in semnul Scorpionului  poate fi asemeni unui detectiv care se intoarce inca o data la locul faptei sa investigheze o problema aparent rezolvata, este o minte ce poate ajunge la radacinile oricarei situatii dar ce gaseste acolo poate sau nu poate sa fie prea frumos. Mercur in Scorpion este o minte profunda dar care destul de greu renunta la ideile lui ( scorpionul este un semn fix ), acuma, aceasta perioada poate sa ajute destul de mult in descoperirea acestor idei fixe la care trebuie sa renuntam sau sa le redefinim, reevaluam.  Asa cum Mercur isi incetineste ritmul ( de fapt, miscarea aparent retrograda  inseamna o miscare incetinita a planetei respective ) si noi trebuie sa incetinim ritmul. Doar asa, putem fi atenti la mesajele acestei energii, altfel, putem rata elemente esentiale reevaluarii, rezolvarii unei probleme, a  unei situatii de viata ( asta in functie de domeniul de viata energizat de Mercur retrograd).  Lucrurile nu sunt intotdeauna ceea ce sunt la suprafata iar Mercur in Scorpion ne ajuta sa mergem dincolo de aparente , acolo  putem gasi raspunsurile de care avem nevoie. Secretele, afacerile murdare  devin vizibile in aceasta perioada. Toate zonele de comunicare  sunt afectate in special cele legate de lucruri ascunse, secrete, intalniri intime, sexuale, gelozie, afaceri, credite, banci, investigatii, occultism.Nu trebuie uitat ca Mecur este mesagerul lui Dumnezeu, el merge peste tot, conduce sufletele mortilor, aduce mesaje din alte lumi deoarece el circula nepedepsit in toate cele trei niveluri cosmice datorita caducelului, bagheta magica a preotilor si regilor. Cum Scorpionul  este un semn plin de mistere, secrete de suflet, constrangeri, obsesii, tabuuri, emotii ascunse, acuma Mercur retrograd poate scoate in lumina adevarul despre o moarte dubioasa a cuiva drag, poate sa faca sa primiti anumite vesti importante de la cei plecati.

Tot Scorpinul tine de putere, control, manipulare, in consecinta, pot aparea transformari importante in aceasta sfera a puterii, pot aparea multe  revolte sociale. Oricare a fi misterele unei vieti, unei relatii, a unei pierderi importante, Mercur retrograd in Scorpion ne ajuta sa cercetam, sa investigam, sa ajungem la adevar. Vom avea suficient timp sa exploram misterele de toate formele si toate dimensiune.  De-a  lungul calatoriei lui Mercur in mers aparent retrograd, pana la intalnirea lui cu Soarele in Scorpion de pe 2 noiembrie, vom simti din plin influenta  energiei lui Saturn in Scorpion . Cu Mercur in fuziune cu Saturn, drumul catre adevar este greu iar noi trebuie sa invatam sa respectam limitele a ceea ce putem face ca fiinte spirituale intr-o experienta fizica. Seriozitatea, rabdarea pot sa ne ajute in drumul nostru catre adevarurile pe care le cautam , ele pot fi dure dar cu siguranta nu se vor arata prea usor.

In jurul datei de 7 octombrie , Mercur in mers direct s-a intalnit cu Saturn in Scorpion pentru prima data, ce probleme au iesit la suprafata atunci?

Pe 30 octombrie, Mecur retrograd in Scorpion  se intalneste iarasi cu Saturn, acuma,  aceste probleme trebuiesc reevaluate, revizuite, rezolvate.

lumina

Pana  pe 2 noiembrie inca ne miscam prin prea mult intuneric, prin prea multe semne de intrebare dar dupa conjunctia Soarelui cu Mercur retrograd, parca se aprinde lumina, informatiile incep sa se lege, adevarul incepe sa prinda contur. Cand Mercur retrogradeaza in spatele Soarelui putem spune ca este mai usor sa gasim “ceva pierdut” deoarece este luminat drumul. Multe din informatiile, intelegerile  de care avem nevoie vin spre noi intr-un mod spectaculos, lucrurile incep sa se lege, sa prinda contur(Saturn !). Conjunctia Soare- Mercur retrograd pe gradul 9 Scorpion face un sextil cu Marte pe gradul 10 Fecioara si aceste energii sunt in aspect de inconjunctie cu Uranus retrograd pe gradul 9 Berbec. De fapt, se formeaza un Yod –degetul lui Dumnezeu cu Uranus drept planeta focar, o configuratie astrala ce denota o misiune speciala.  Acest aspect nu este totusi prea confortabil iar provocarile acestei configuratii sunt un cadou care ajuta sa fie descoperita  misiunea speciala. Poate fi un moment de trezire(Uranus), apar toate informatiile dar inca mai trebuie sa asteptam chiar daca Marte de cele mai multe ori vrea sa actioneze. Aici, trebuie sa fim atenti, sa intelegem ca inca suntem in faza de corectare, ajustare a gandirii, a informatiilor gasite.

Pe 10 noiembrie, Mercur isi termina miscarea aparent retrograda  printr-o conjunctie stransa cu asteroidul 13 Eegeria. 
In mitologie, Egeria a fost sotia lui Pompilius Numa cel de-al doilea imparat al romanilor. Simbolul ei este un scut ce arata protectie. Egeria este zeita romana a izvoarelor sacre  si tamaduitoare , a stejarului considerat deasemenea sacru. Ea este o zeita ce protejeaza copii, femeile gravide ajutandu-le sa nasca in conditii de siguranta. Se spune ca avea si darul profetiei  fiind considerata de romani una din Nimfele de apa numite Camenae. Una din povestile mitologice dominante  ne spune ca ea a fost consilierul lui Numa Pompilius  care a crezut ca a fost “ uns “ cu maretie de catre Jupiter, cu intelepciune de catre Minerva, cu dragoste si responsabilitate de catre Juno, cu frumusete de catre Venus. Se spune ca seara, la o  anumita ora se retragea intr-un loc ferit in care divina Egeria il astepta si il  instruia iar toate cuvintele de intelepciune “ cazute de pe buzele ei “ el le transcria pe foi de pergament. Aceste scrieri ale lui Pompilius au devenit Carti Sacre iar cand el a murit a ordonat ca aceste carti sa fie ingopate alaturi de el interzicand sa i se arda trupul asa cum era obiceiul . Dupa ce Pompilius a murit, Egeria s-a intristat foarte mult pentru pierderea “iubirii ei “ iar Zeita Diana a avut mila de ea si a transformat-o  intr-un izvor tamaduitor.  Cinci sute de ani mai tarziu si cu o suta de ani inainte de nasterea lui Hristos, volumele au fost descoperite datorita unor ploi abundente care le-au scos la suprafata. Toate aceste carti gasite au fost arse de catre romani deoarece intre timp ei au introdus in religia lor “ legi “ care erau in contradictie cu aceste carti de intelepciune. Astfel , intelepciunea zeilor transmisa prin Egeria a fost pierduta dar ea continua sa ramana un simbol al izvorului tamaduirii, al  intelepciunii sacre, al nasterii si ocrotirii.

Acuma, Mercur de mana cu Egeria  ne incurajeaza sa invatam din greselile trecutului, sa ascultam de instinctele noastre, sa nu ignoram “ vocea interioara “ care ne protejeaza , ne ghideaza , ne salveaza.

Ce carte ati scris cu ceea ce ati vazut la miscroscopul lui Mercur retrograd , ce informatii ati adunat deoarece Egeria ne spune ca acestea vor deveni pentru noi un scut de protectie. Interesant este ca tema doliului vine din nou prin Egeria. Asa cum legenda ne spune ca Numa a fost ingropat cu cartile lui iar aceste carti au fost descoperite mai tarziu, conjunctia Mercur- Egeria ne spune ca informatiile legate de  o pierdere a unui suflet pereche  sau orice pierdere care v-a marcat intr-un mod profund le veti descoperi  si ele va ajuta sa va vindecati sufletul . Egeria este asociata cu apa sfintita care vindeca  sufletul iar  aceasta miscare aparent retrograda a lui Mercur retrograd ne ajuta sa gasim acele informatii  necesare vindecarii  sufletului nostru. Detectivul karmic si-a facut treaba, a inchis cazul iar noi trebuie sa  incepem sa facem planuri noi, sa ne folosim mintea pentru a construi lucruri pentru viitor.

egeria
Cele trei saptamani de “RE-ORGANIZARE, RE-EVALUARE, RE-VEDERE, RE-INTALNIRE, RE-DEFINIRE, RE-FINANTARE, RE-PROGRAMARE, RE-FLECTARE , RE-SCRIERE….” pot dezvalui un secret  de care sufletul nostru are mare nevoie.

Mercur este guvernatorul Gemenilor dar si al Fecioarei , este guvernatorul natural al casei III o casa ce ne vorbeste de calatorii scurte, frati, surori, rude, vecini dar si al casei VI –munca, colegi, sanatate , obligatii , deci si in aceste domenii din viata noastra pot aparea destule necazuri, incurcaturi dar si sanse pentru rezolvarea unor probleme care pareau fara solutii . Vor fi ingreunate asfel lucrurile din imediata vecinatate a noastra, vor fi aduse din trecut probleme, oameni, hotarari care se cer reevaluate si corectate, mare atentie la ce semnati si  cum semnati. Deschiderea unei afaceri, planificarea unei afaceri, un nou proiect , nu sunt cele mai bune orientari in aceasta perioada , nu este cel mai bun moment pentru achizitionarea calculatoarelor, televizoarelor, aparate electrice si electronice, barci, motoare, motociclete , orice  alte masinarii de transport deoarece pot aparea mari disfunctionalitati.

mercur

Mercur retrograd ne spune intr-un limbaj karmic ca redefinirea relatiei noastre cu trecutul este inevitabila.

Adriana Tudosa

You may also like

8 Comments

  1. Buna ziua , as vrea sa stiu cum ii afecteaza pe scorpionii nascuti pe 3 noiembrie 1985 aceasta retrogradare . Multumesc anticipat . Sunteti coool!

  2. Ce articol frumos! Cate informatii pretioase! Cate analogii!
    Cata intelepciune! Multumim din suflet! Asteptam cu nerabdare “Mercur retrograd sa ne ajute sa gasim acele informatii necesare vindecarii sufletului nostru.”

    Sa fii binecuvantata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.