LUNA NOUA IN LEU-19 AUGUST 2020, ORA 5:42–ORA ROMANIEI-“ FACA-SE VOIA TA, DOAMNE!”

“M-am pogorat din Ceruri, a zis Hristos, nu ca sa fac voia Mea, ci voia Celui ce M-a trimis pe Mine” (Ioan 6, 38).

Luna Noua este asociata cu noi inceputuri iar in semnul de foc al Leului, aceste inceputuri trebuie sa fie indraznete, luminoase, marete, regale. Temele Leului, semnul ce imbraca aceasta luna noua tin de creativitate, iubire, copiii, piata bursiera, guvernanti, industria divertismentului, sportul profesional, inima, fast si ceremonii, teatru ( de multe ori dramatic), speculatii, hobby-uri, mandrie, drepturi egale pentru toti. Leul, condus de Soare, simbolizeaza inima noastra, expresia noastra creativa, bucuria noastra si modul in care alegem sa stralucim in lume.

Aceasta luna noua in leu aduce oportunitati legate de aceste teme( noi moduri de a iubi, de a relationa, de a ne exprima creativitatea, unicitatea, de a ne aduce aminte de divinitatea din noi, de a vedea binele acolo unde incercam sa dramatizam, exageram, etc.).
Leul este un foc vesnic, este datatorul de viata, este imparatul. Suntem copiii focului pentru ca Dumnezeu este un foc mistuitor. Faca-se voia mea spune Leul mic( el se crede foarte important) si isi arde intreaga energie pentru a face pe plac ego-ului, mandriei, dorintei de a domina in timp ce Leul cel mare isi arde intreaga energie pentru a fi in acoord cu vointa divina, fiind inspirat si ghidat in permanenta de cer, iar Faca-se Voia Ta si nu voia mea il apropie de divinitate.

Luna Noua in Leu ofera oportunitati pentru a sacrifica acest leu mic( egoism, mandrie, minte inferioara) si sa ne legam de mintea divina, sa ne subordonam Duhului sfant din noi. Leul se exprima prin verbul” a voi” iar aceasta lunatie ne ajuta sa intelegem ca fiecare actiune de-a noastra trebuie sa fie in acord cu vointa divina:

“M-am pogorat din Ceruri, a zis Hristos, nu ca sa fac voia Mea, ci voia Celui ce M-a trimis pe Mine” (Ioan 6, 38).

Este o Luna Noua cu o magie reala in ea, asa cum fac toate lunile noi dar are si potentialul de a arunca o anumita rezistenta, incapatanare, in noi. Nu are rost sa stabilim intentii pozitive daca nu credem cu adevarat ca se vor intampla. Daca ne concentram pe ceea ce nu avem, atunci va fi greu sa aducem ceea ce dorim cu adevarat pentru noi insine.

Aceasta Luna Noua este un moment ideal pentru a exersa gandurile pozitive, pline de speranta, si pentru a fi foarte atenti la gandurile negative, neplacute, care ne bloca cresterea, adevarata maretie. Universul doreste cu adevarat sa ne ofere ceea ce ne dorim pentru a creste si a ne realiza tot potentialul! Dar modelele noastre de gandire negativa sunt cele care ne tin blocati.
Leul reprezinta si copilul nostru interior si este important sa acordam atentie acestei parti din noi, deoarece ne ghideaza bine. Copiii isi urmeaza in mod natural placerile, nevoile, iubirea. Acuma, putem onora copilul nostru interior recunoscand in mod natural cand o situatie sau o relatie ne face sa ne simtim fericiti, bucurosi si cand avem un sentiment de teama, de greutate. Aceasta luna noua in leu ne spune ca zambetul poate fi cel mai bun medicament pentru noi si pentru cei din jurul nostru. Suntem incurajati sa ne apreciem mai mult, sa exprimam ceea ce suntem cu adevarat, sa fim cu mintea deschisa si sa dam drumul indoielilor si criticilor permanente la adresa noastra.
Optimismul, curajul si entuziasmul sunt darurile magice ale acestei lunatii pentru ca noi, sa incepem sa ne exprimam asemeni soarelui, cu caldura si bunavointa fata de noi insine dar si fata de cei din jur.

Luna Noua in Leu poate fi un pas important catre imparatia( leu)divina din noi, poate fi o oportunitate pentru vindecare, pentru trezire spirituala, pentru a invata sa ne iubim pe noi dar si vietile noastre, pentru compasiune, iertare. “Ma iubesc si ma accept asa cum sunt, aleg sa ma iubesc pe mine insami, aleg sa ii iubesc pe cei din jur asa cum sunt, le accept deciziiile” este cel mai bun medicament pentru inima noastra.
O Luna Noua in Leu  ne aminteste ca rolul nostru principal in povestea noastra nu poate fi interpretat decat de catre noi insine si ne arata calea.

In harta momentului astral, Luna Noua pe gradul 26:35 Leu activeaza casa I, o casa ce ne cere sa ne concentram pe noi insine, sa fim creativi, optimisti, loiali, generosi, afectuosi. Declaratia pozitiva a lunii noi in leu in casa I este:”am dreptul sa-mi exprim creativitatea, spiritul unic si individual si pot face asta fara sa le refuz altora acest drept din nastere”. Cea mai mare provocare adusa de aceasta lunatie este sa ne eliberam de imaginea creata din vanitate, de mandria exagerata care de cele mai multe ori mascheaza o nesiguranta profunda.

Dar, cu Mercur in apropierea acestei Luni Noi in Leu, suntem ajutati sa ne concentram pe schimbarea gandirii noastre in bine, sa vorbim de la inima la inima, sa comunicam cu un entuziasm sincer si cu o dorinta serioasa de a crea, de a ne bucura si de a bucura inima celorlalti.

Cu Marte in Berbec in aspect de trigon benefic cu Luna Noua in Leu, suntem nerabdatori sa actionam, sa cream, sa facem ceva. Este un moment bun pentru a face ceva care necesita mai mult curaj deoarece aceasta influenta astrala tinde sa elibereze o parte din inhibitiile noastre. Dar Saturn retrograd in Capricorn trimite destule atentionari lui Marte( aspectul de careu dintre aceste planete), avem nevoie de mai multa rabdare pentru a putea transforma energia noastra inventiva si persistenta in ceva util.

Luna Noua in Leu in aspect de inconjunctie cu Saturn retrograd in Capricorn in casa VI chiar nu poate sa ofere “ noi scene” de evolutie din cauza vinovatiilor, fricilor, piedicilor, autoritati, sefi, colegi,programe de munca, relatii, programe de sanatate, crize existentiale, indicate de Saturn retrograd in Capricorn. Aspectul de inconjunctie este aproape intotdeauna prezent cand exista o transformare majora si care cere un pret, o renuntare la ceva, o pierdere. Daca aspectele usoare( sextil, trigon) ne arata cadourile noastre, aspectele grele ne arata luptele noastre. Iar acuma, Luna Noua in Leu prin vocea grea a lui Saturn retrograd in Capricorn aduce in prim plan fricile noastre, fuga de responsabilitati si angajamente. Saturn ne readuce la aceeasi problema veche, deoarece trebuie sa o rezolvam daca vrem noutati(luna noua) in viata noastra. “ Scurtaturile” nu sunt pe placul lui Saturn-Domnul timpului iar cei care merg pe aceasta metoda a “scurtaturilor”, a unui mod rapid si neglijent de a face lucrurile, pot intalni probleme serioase acuma.
De fapt, cerintele lunii noi si cerintele lui Saturn retrograd functioneaza atat de diferit incat trebuie facute ajustari majore pentru ca acestea sa coopereze. Acest aspect ne va oferi oportunitati de a privi acele structuri din viata noastra individuala care au nevoie de actualizare. Exista, de asemenea, oportunitati pentru cei care au autoritate asupra noastra, inclusiv guvernul, institutiile si organizatiile din societatea noastra, de a reevalua standardele si sistemele actuale. La toate nivelurile, exista potentialul de a examina lucrurile mai profund pentru a vedea ce trebuie schimbat, ce ajustari trebuiesc facute, ce perspective trebuiesc schimbate. Prin propria inflexibilitate, inconjunctia ne invata sa ne “indoim” sau sa ne “rupem”. Indiferent de calea aleasa, vom invata ceva. Calea  usoara sau calea grea, depind cu siguranta de noi. Nu exista nici un fel de intoarcere atunci cand vine vorba de acest aspect, deoarece nu trebuie sa gasim un mod de iesire din el ci trebuie sa actionam sa facem ajustarile necesare care sa ne permita sa trecem prin acest loc ce ne strange tot mai tare. Iar ceea ce ne poate ajuta sa trecem prin acest drum ingust dar periculos este increderea in propria intuitie care este de fapt vocea interioara, care este Dumnezeu care vorbeste prin noi.
Trebuie sa ne lasam ghidati de Dumnezeu, astfel incat sa putem schimba dinamica din viata noastra. Cand schimbam dinamica, atunci are loc transformarea. Cand are loc transformarea, atunci are loc integrarea. Ne vom integra “pe noi” in  calea vietii noastre, in loc sa stam sa asteptam ceva.

Pozitiv, Luna Noua in Leu ne incurajeaza sa aratam lumii cine suntem cu adevarat, sa permitem sinelui nostru divin sa ne ghideze. Geniul exista deja in fiecare dintre noi iar luna noua in leu ne poate arata “scena”  pe care sa urcam pentru a avea acces la simturile noastre superioare. Si asa cum spune Khalil Gibran:”In fiecare om sunt doi oameni; unul e treaz in intuneric, celalalt doarme in lumina.” Sau asa cum se spune in evanghelii: “Cel ce este in voi este mai mare decat cel ce este în lume.” (1Ioan 4.4).

Verbul magic al Leului este “ a voi” dar cu Luna Noua in Leu, intelegem ca oricum am conjuga noi acest verb, “ Voia lui Dumnezeu” este singura conjugare care ne ajuta sa primim binecuvantarile Sale.

Repetati cat mai des:“Doamne, arata-mi calea pe care sa merg ca la Tine am ridicat sufletul meu. Invata-ma sa fac voia Ta, ca Tu esti Dumnezeul meu.”Psalmul 142

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.