MERCUR RETROGRAD IN RAC / GEMENI – 7 IUNIE 2014-1 IULIE 2014–“ PUZZLE-UL SUFLETULUI“

mercur

‘………………………………………………………………………….
Cand iti intalnesti prietenul pe marginea drumului ori in targ, fie ca spiritul sa-ti anime buzele si sa-ti calauzeasca limba.
Fie ca vocea-i prin vocea ta sa graiasca auzului firii sale;
Numai astfel sufletul tau va pastra adevarul inimii tale, asa cum buchetul vinului este cel care staruie.
Chiar si cand i-ai uitat culoarea, iar cupa de mult nu mai este.”
Kahlil Gibran

Abia am scapat de  “razboiul cu baiatul nostru de foc Marte “ si postasul astral Mercur incepe sa ne testeze vigilenta, cuvintele, emotiile,sufletul, povestile de familie, vieti trecute, radacinile noastre.
Pe  7 iunie 2014, ora 14: 57, ora Romaniei, Mercur isi incepe miscarea aparent retrograda  in semnul Rac gradul 3:10, termina aceasta aparenta intoarcere in timp in data de 1 iulie 2014 pe gradul 24:23 Gemeni. Perioada de umbra a lui Mercur a inceput pe 23 mai, adica atunci a trecut pentru prima data peste gradul final al miscarii lui retrograde, adica peste gradul 24:23 Gemeni. Este  o perioada in care energia lui Mercur poate pune in evidenta anumite probleme ce se cer a fi reevaluate si rezolvate  atunci cand intra in miscare aparent retrograda ( unii oameni pot intampina probleme mult mai mari in aceasta perioada ).

In mitologie, Mercur este Hermes, fiul lui Zeus-Jupiter si al nimfei Maya  iar datorita acestui lucru, el este foarte apropiat de oameni fiind pentru ei atat zeu, cat si indrumator si artizan. Abia nascut, el fura turmele fratelui sau Apollo, devenind asfel un protector al hotilor. El are “ sandale de aur “, deci merge foarte repede peste tot devenind asfel un protector al drumurilor, calatoriilor, oamenilor  calatori. El cunoaste foarte bine locurile si nu se rataceste niciodata, se poate orienta si pe intuneric devenind astfel atat mesagerul zeilor dar si calauzitorul mortilor in lumea de dincolo. Mercur poate circula nepedepsit in toate cele trei niveluri cosmice, cer, pamant, taramul mortilor  si asta datorita caducelului, un simbol al preotilor si regilor. Siretenia si inteligenta lui practica, inventivitatea lui –descopera focul, inventeaza lira, ofera o minte de exceptie si voce lui Pandora, puterea de a se face nevazut ( are casca care in face invizibil) si de a ajunge pretutindeni intr-o clipa, pun in evidenta capacitatile lui oculte. Mercur este un arhetip al cunoasterii magice, el este un zeu complex, un erou civilizator, un patron al stiintelor, al cunoasterii oculte, este alchimistul cerului ce  “ cunoaste totul si poate face totul”. In astrologie,  Mercur guverneaza toate activitatile care se refera la comunicare, deplasare, invatamant, semnarea unor acorduri, corespondenta de toate felurile, echipamentele de comunicare cum ar fi calculatoarele, telefoanele , aparatele de radio, calatoriile, masinile, bicicletele, trenurile, avioanele, schimburi comerciale, diferite hotii, sa nu uitam ca Mercur are renume de mare trisor ce stie atat de usor sa pacaleasca, sa vanda si sa cumpere intr-un fel avantajos pentru el.  Cand Mercur este direct, scopul lui universal este de predare a noilor cunostinte intr-un mod usor, informatia curge usor si este inteleasa la fel de usor, mintea este clara si capabila sa  inteleaga sensul adevarat al informatiei primite, conversatiile sunt usoare fara a fi bruiate. Cand Mercur devine retrograd, accesul la aceste noi cunostinte este interupt fiind un timp in care trebuie sa ne intoarcem la acele probleme ramase neterminate, la acele probleme ramase in timp fara o rezolvare. Mercur retrograd  este o energie ce stie sa ofere “ solutii” la toate problemele nerezolvate  sau la cele rezolvate intr-un mod gresit, este o noua sansa cosmica oferita de Univers sa indreptam anumite erori in problemele considerate solutionate dar intr-un  mod gresit. O planeta retrograda poate pune in evidenta evenimente predestinate, probleme nerezolvate in trecut, actiuni gresite, modificari neprevazute, blocaje de tot felul, frustrari, agravari in unele domenii din viata. Mercur retrograd ne reaminteste ca viitorul nostru mai are nevoie de anumite amanunte uitate, ascunse in trecut, are nevoie de o analiza profunda a pasilor trecuti facuti necorespunzator menirii noastre divine.
Mercur este o planeta rapida, din aceasta cauza, atunci cand trebuie sa isi incetineasca viteza, ea aduce “ furtuni mercuriane “. O perioada de retrogradare poate fi si negativa dar si pozitiva, ofera oportunitatea sa reconfiguram drumul vietii noastre, ceva din trecut poate prinde iarasi viata in sensul ca avem nevoie de “ acel ceva “ in viitor.
Mercur ne spune adeseori ca “un cuvant poate ascunde sau poate dezvalui ceva “,in aceasta perioada in care energia lui Mercur este intensa datorita miscarii incetinite, tot ce a fost ascuns poate iesi la iveala, nu uitati ca Mercur poate merge peste tot  si poate intoarce minciuna, hotia ,pacaleala impotriva celor ce le-au dat viata.

Cu Mercur in Rac, mintea este condusa de sentimente si emotii fiind destul de greu sa separe emotia de ratiune. Mercur retrograd in Rac pune un accent deosebit pe suflet, pe ceea ce vorbeste sufleul, pe familie, parinti, camin, as putea spune ca ne pote ajuta sa rezolvam acel puzzle incomplet al sufleului. Racul este un semn ce guverneaza familia, parintii, casa, afacerile imobiliare, vremea iar Mercur retrograd poate aduce destule furtuni in aceste zone.
Daca Mercur in Rac este sensibil, retras, secretos, timid, ascultator, ia lucrurile foarte personal, stie sa protejeze prin vorbe calde, atunci cand Mercur devine retrograd in acest semn, aceste lucruri sunt mult mai accentuate. De fapt,  rolul lui Mercur in Rac este de a ne gasi echilibrul emotional  iar pentru asta putem aborda mai atent problemele emotionale, sentimentale care au radacini in trecut. Ai pierdut pe cineva si sufletul tau este ravasit?  Daca da, Mercur retrograd in Rac este profesorul sufletelor, emotiilor care trebuiesc vindecate,  are o reteta, o potiune magica pregatita pentru fiecare.

Pe 17 iunie, ora 13, Mercur re-intra in semnul Gemeni.
In mers aparent retrograd prin semnul Gemeni, un semn in care Mercur este “ acasa la el “  va acentua problemele, erorile, gafele, neajunsurile din sistemul de  comunicare,  gand si informatie, servicii si echipamente de comunicare, zvonuri si barfe, telefoane si bursa, comunicarea cu rudele, calatoriile si toate discutiile referitoare la o calatorie, invatamant si educatie, mass-media. Putem vorbi de un timp in care Mercur retrograd devine “profesorul “ care  corecteaza o tema gresita, un rezultat gresit in aceste domenii de viata, ofera oportunitatea de a repara un proiect, o relatie cu vecinii, cu fratii, cu surorile, cu toti cei din  imediata  apropiere, informatiile  deosebite tinute secrete le scoate la lumina. Claritatea mentala se poate transforma in aceasta perioada mai mult intr-o ceata mentala , de aceea, putem intelege gresit anumite idei, anumite sfaturi, putem intelege gresit un mesaj, un prieten , putem pierde parti importante dintr-o lucrare , putem pierde informati pretioase din calculator, putem sari peste detalii care sunt de fapt esenta unei lucrari, de aceea va recomand prudenta, mai intrebati o data daca credeti ca nu ati inteles bine, mai cititi o data  mesajul inainte de a raspunde cuiva, mai ales cititi cu mare atentie toate detaliile scrise cu litere mici si care par fara importanta, sunt “ litere care va pot salva “ de la unele probleme destul de grave.

persephone si hades

Intrarea lui Mercur retrograde in Rac activeaza pe Hades ce este una dintre cele opt planete ipotetice (numite planete transneptuniene sau TNPs) de la Scoala Hamburg.
Desi un zeu important, Hades este Domnul  lumii nevazute de oameni, este locul in care incepe adevarata calatorie a sufletului. Multi cred ca aceasta lume nevazuta este o sursa a raului, satanica, cu duhuri demonice dar trebuie sa intelegem ca de fapt aici ne intalnim cu bogatia faptelor noastre bune sau rele, cu trecutul , cu datoriile karmice, cu initierea spirituala. Cu Hades, noi incepem sa constientizam “ mizeria, gunoiul, boala “ sufletului, aici incepem  sa eliminam tot ce este rau pentru a deveni fiinte cu vibratii mai inalte. Hades nu provoaca moartea ci este ingrijitorul sufletelor celor morti, este scoala celor care cauta initierea, este locul in care sufletul devine bogat.
Hades ” a fost datatorul de avere” cunoscut sub numele de Pluton, care va deveni mai tarziu zeul roman Pluto. Coborarea sufletelor in Hades  a fost una dintre invataturile secrete pastrate sub forma de ritual, initiere in Misteriile grecesti ce aduceau o implinire a vietii spirituale.
Cei care aleg sa-si  continuie dezvoltarea lor spirituala, prin acest canal al lui Hades, trebuie sa fie de o moralitate ridicata. Initierea nu se cumpara ci se castiga  iar cel care coboara la Hades este un Initiat complet. Adevarata semnificatie a lui Hades nu poate fi masurata in rezultate lumesti iar cel care incepe sa realizeze importanta vietii de dupa moarte va pierde frica de moarte, isi va schimba atitudinea fata de viata, isi va da seama ca scopul vietii este unul divin.

Acuma, Mercur retrograd in taramul lui Hades ce poate face mai bine decat sa ne conduca sa vedem tot ce este neplacut, inutil, ingropat adanc in sufletul nostru pentru a face o curatenie si o transformare totala. Pozitiv, acest aspect ne poate ajuta sa facem o curatenie a karmei  si o constientizare a talentelor si experientelor din vietile anterioare. Hades ne invata sa sa fim linistiti, sa ascultam vocile interioare care ne conduc la bogatiile ascunse, ingropate adanc in sufletul nostru. La fel ca cei mai multi alti zei, Hades nu a fost deosebit de monogam. Cand Persefona (sotia lui Hades) a descoperit aventura  lui Hades cu frumoasa nimfa Mintha, ea pur si simplu a transformat-o intr-o planta mica cu frunzele in umbra. Fiindu-i mila de Menthe, Hades a incercat sa mangaie planta si a inzestrat-o cu energie divina si cu un miros aromatic care sa dureze pentru totdeauna. Este planta noastra draga cunoscuta ca menta.Mai mult decat oricare dintre zeii greci, Hades respecta femeile si a fost dispus  sa aiba o casatorie de la egal la egal, facand o echipa buna cu sotia lui. Se poate ca acest tranzit al lui Mercur retrograd in fuziune cu Hades sa aduca in lumina tot ce nu funtioneaza bine intr-un cuplu, sa aduca in viata voastra partenerul sortit.

Hades vorbeste despre transformare iar Mercur retrograd are drept tema tot transformarea, revizuirea trecutului. Cum Mercur poate circula peste tot, acuma, Hades vorbeste cu noi prin intermediul acestui mesager divin. Mercur este guvernatorul Gemenilor dar si al Fecioarei  , este guvernatorul natural al casei III o casa ce ne vorbeste de calatorii scurte, frati, surori, rude, vecini dar si al casei VI –munca, colegi, sanatate , obligatii , deci in aceste domenii din viata noastra pot aparea destule necazuri, incurcaturi dar si sanse pentru rezolvarea unor probleme care pareau fara solutii . Vor fi ingreunate asfel lucrurile din imediata vecinatate a noastra, vor fi aduse din trecut probleme, oameni, hotarari care se cer reevaluate si corectate, mare atentie la ce semnati si  cum semnati. Deschiderea unei afaceri, planificarea unei afaceri, un nou proiect , nu sunt cele mai bune orientari in aceasta perioada , nu este cel mai bun moment pentru achizitionarea calculatoarelor, televizoarelor, aparate electrice si electronice, barci, motoare, motociclete, orice  alte masinarii de transport deoarece pot aparea mari disfunctionalitati.

Mercur retrograd ne spune intr-un limbaj karmic ca redefinirea relatiei noastre cu trecutul este inevitabila.

Adriana Tudosa

You may also like

7 Comments

  1. Multumim,Adriana!Sper sa se schimbe ceva si in viata mea…m-am saturat de rutina si viata trista,monotona.De multe ori intru in niste pase atit de proaste din cauza asta ca-mi vine sa pun capat la tot si sa incetez in a ma mai preface ca sunt bine si totul e bine in viata mea 😉 cind de fapt nu e deloc asa.Week-end placut,om bun!

  2. Ce inseamna de fapt redefinirea relatiei cu trecutul? Ce pot face eu daca trecutul mi-a schimbat total cursul vietii intr-un mod cat se poate de nefavorabil? Karma va interveni, inevitabil? Pana acum nu tot ea a intervenit? Pentru ca eu nu cred ca exista vreun om care sa vrea sa isi faca rau in mod constient. El crede ca procedeaza corect, abia apoi vede consecintele. Daca nu ar fi asa, ar insemna ca putem cunoaste viitorul.

  3. Multumesc….pe ce perioada sta mercur in Gemeni., incept perioadele de predare si sustinere a dizertatiilor la inceput de iulie.
    Multumesc mult
    Doamne Ajuta! sa aveti putere de munca si mult spor in tot ce va doriti

  4. Multumim enorm draga Adriana p/u faptul ca esti o calauza p/u noi toti cititorii tai… Merci mult 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.