LUNA NOUA IN TAUR – 18 MAI 2015, ORA 07 :13, ORA ROMANIEI – “LAMPA LUI ALADIN”

astro_2gw_463_luna_noua_in_taur_2015.51890.34218

“………………………………………………………………………

– Daca nu-mi dai lampa, sa pieri odata cu ea! Il ameninta dervisul si incepu sa bolboroseasca formule magice. La rostirea acestor cuvinte, placa de piatra se ridica si bloca iesirea din grota. Aladin ramase in intuneric, si incepu sa strige catva timp, dar apoi isi dadu seama ca totul era in zadar si ca nimeni nu-l putea auzi. Incepu sa i se faca frig si chiar in momentul in care isi freca mainile cu disperare, din inelul pe care il primise de la dervis iesi un spiridus. Ochii ii ardeau in orbite si tinea mainile incrucisate pe piept. Apoi i se adresa lui Aladin astfel:
– Eu sunt spiritul acestui inel si voi satisface dorinta celui care il poarta.
– As vrea sa ma duc acasa rosti Aladin. Spiridusul nu zise nimic, dar in clipa urmatoare Aladin se gasi acasa cu felinarul in mana si cu inelul pe deget. Ii povesti mamei sale intamplarea ciudata prin care trecuse iar aceasta in timp ce il asculta pe baiat incepu sa curete lampa prafuita. In timp ce lustruia lampa aceasta incepu sa fumege si din fum incepu sa se ridice un gnom.
– Eu sunt spiridusul aceste lampi si de azi incepand te voi servi pe tine. Astept ordinele tale!”
Aladin si lampa fermecata

In faza de Luna Noua, Soarele si Luna impart acelasi grad zodiacal, este casatoria cosmica a acestor doua luminarii asa cum apar ele denumite in astrologia veche, este prima pereche ce asociaza masculinul cu femininul intr-o unitate. Luna Noua este un simbol al inceputurilor. Acesta este un moment bun pentru a contempla adevaratul motiv al vietii aici pe pamant, care este scopul si ce trebuie sa realizam, care sunt aspiratiile noastre spirituale. Aceste intrebari pot primi raspuns in aceste zile. Cum Luna reprezinta si forma tuturor lucrurilor aici pe pamant, acest moment astral este un timp in care ne putem gandim la forma scopului nostru iar daca deja ne-am gasit acest scop, putem lua in considerare imbunatatirea acestei forme.
Cum Luna Noua este asociata cu noi inceputuri, in semnul de pamant al Taurului, aceste ‘inceputuri” sunt legate de bani, stabilitate financiara si emotionala, de  lucruri concrete, palpabile care sa ne faca viata mai frumoasa, mai stabila.
Taurul este un semn fascinant fiind o constelatie foarte, foarte, foarte veche cunoscuta din timpuri imemoriale . Taurul este cel de-al doilea semn al zodiacului, este un semn care ne vorbeste despra ceea ce putem face prin noi insine, ce valori durabile putem construi. Taurul concepe, stabileste, ingrijeste si fructifica o idee, un ban, o bucata de pamant, o relatie. Acest semn ajuta la achizitionarea si consolidarea bogatiei prin cultivarea tuturor resurselor disponibile dar in acord deplin cu divinul. Lipsa colaborarii cu divinul poate transforma acest semn in ceva ce vrea sa posede, detina, controleze, critice, devoreze, indiferent de ceea ce este in jurul lui. Taurii prospera, infloresc cand inteleg ca pot sa ofere din timpul lor, din resursele lor personale ( timp, dragoste, talente, bani, indiferent ce) celorlalti, sa-i ajute pe ceilalti sa intelega notiunea de securitate fizica, materiala, spirituala. Ca un semn de pamant, Taurul vorbeste despre realitati, lucruri tangibile, nu tolereaza falsurile ci iubeste originalul. Din punct de vedere ezoteric, Taurul este semnul cel mai legat de transformarea dorintei personale in aspiratie spirituala ceea ce va conduce in timp la deschiderea celui de-al treilea ochi( ochi de bou) iar iluminarea inunda viata lui.
Luna in Taur este in exaltare si induce  incredere, emotii calde, perseverenta, bunatate, rabdare, stabilitate , siguranta dar si rigiditate. Este o energie ce creste interesul pentru bani si dragoste, amplifica romantismul iar sentimentele calde ofera protectie pentru cei din jur dar si pentru interesele proprii. La nivel de suflet, luna arata de obicei care modele trebuiesc depasite sau transformate daca vrem sa avansam spiritual. Aceasta lupta pentru a depasi tendintele negative relevate de luna  este “ crucea “ ce o purtam iar acuma aceasta cruce ne cere sa ne re-evaluam sistemul de valori. Concentrarea pe dobandirea doar a valorilor materiala, neglijarea dezvoltarii propriei creativitati, dorinta de a poseda lucruri, oameni fara a le permite celor dragi libertatea de a explora viata in termenii lor, sacrificarea propriilor impulsuri creative pe altarul satisfacerii nevoilor celorlati, nu pot decat intari legatura cu pamantul blocand astfel accesul la valorile adevarate, valorile spirituale.

Luna Noua in Taur pe gradul 26:56 activeaza casa XII
, o casa naturala a lui Neptun ceea ce arata ca inceputurile pot fi destul de neclare, ne putem pacali sau suntem inselati, ademeniti, vrajiti. Acuma, trebuie sa fim prudenti, avem nevoie de o lumina divina care sa ne calauzeasca prin ceata acestui moment astral. Potentialul acestei case este invizibil, cum casa XII  este o casa naturala a Pestilor, putem” inota” acuma prin fel de fel de emotii, sentimente, trairi, trecut, pentru a decoda mesajul acestei lunatii. Aici, ne intalnim cu legile spirituale, cu karma noastra, cu dusmanii nostri. Casa XII este un loc menit sa ne transforme, in spatele intunericului se afla o lumina stralucitoare dar pentru a ajunge la ea avem nevoie de credinta, de dezvoltare spirituala, de dorinta de a inota in lumi necunoscute dar care ne conduc la adevaruri spirituale, la Dumnezeu. Casa a XII este aproximativ o casa de vocatie dar acea vocatie care ne sfinteste sufletul, aici gasim chemarea noastra divina care este total diferita de statutul oferit de casa X.
In casa XII, Dumnezeu lucreaza prin noi pentru ceilalti si asta prin ceea ce sufletul nostru si-a ascuns profund in el trebuind ca mai devreme sau mai tarziu sa descoperim aceste daruri divine care ne aduc faima, renume. Aici invatam ca viata are un scop divin, aici invatam ca scopul unei vieti este iubirea neconditionata, compasiunea, iertarea, sprijinul celorlalti, “credinta care poate muta si muntii din loc”. O Luna Noua in casa XII este
ca o poarta catre renasterea noastra, catre datoriile noastre karmice, catre intelegerea valorilor spirituale. Dar jocul umbrei este lent si ne putem confrunta cu durerile noastre, cu secretele noastre, cu dusmanii ascunsi. Aici, trecutul, pacatul ne izoleaza, blocheaza, inchide  sau ne uneste cu ceilalti pentru mantuire.
Conducatorul astral al acestei lunatii este Venus in Rac, o energie ce sensibilizeaza, da intuitie, sentimente profunde, nevoie de securitate in relatii dar si prioritate pentru familie si tot ce tine o familie in echilibu. Fata noastra astrala ne invata ca dragostea si tot ce se naste din ea are nevoie de securitate si familie dar accentueaza si teama de “ a fi ranita din dragoste “, o teama destul de persistenta. Destul de schimbatori in privinta sentimentelor, putem fi  plini de dragoste, tandrete dar putem fi si indiferenti, tematori. In urmatoara perioada, memoria excelenta dar si intuitia pot speria dar ar trebui sa ne folosim de acest simt intuitiv care ne poate proteja.

Venus in Rac face un aspect de opozitie cu Pluto in Capricorn, ceea ce arata ca aceasta luna noua poate aduce o intalnire semnificativa, iubirea poate fi dureroasa, obsesiva, manipulatoare, transformatoare. Aceasta energie vorbeste despre  “totul sau nimic” iar comportamentul manipulator, teama de tradare, lupta pentru putere, bani, sunt posibile acuma. Cartea de vizita a acestui aspect provocator este destul de sugestiva:” ceea ce nu te ucide te face mai puternic”, deci fiti atenti in ce relatii intrati in aceasta perioada. Acuma trebuie sa invatam  sa ne temperam nevoia de a controla pe ceilalti , viata noastra, a venit timpul sa intelegem ca viata nu poate fi controlata de noi ci doar de divinitate. Aici, ne vom confrunta cu o transformare majora a valorilor materiale, fizice, emotionale, mentale sau spirituale.

Mercur in Gemeni, postasul nostru astral, se pregateste sa intre in miscare aparent retrograda ( 19 mai 2015), acuma in casa XII, face un inventar al trecutului, al secretelor, al problemelor rezolvate gresit, pentru a le aduce in lumina in urmatoarea perioada.

In timpul acestei lunatii, se formeaza un aspect Yod sau degetul lui Dumnezeu. Orice aspect Yod are forma unui triunghi isoscel alungit  in care planetele de la baza sunt in armonie (sextil) iar varful triunghiului este focarul acestui aspect ce arata scopul, calea de urmat. In cazul configuratiei noastre, Mercur in Gemeni  este in sextil cu Jupiter si Juno in Leu( un aspect al sufletelor pereche)  si ambele planete fac aspecte de inconjunctie ( 150 grade ) cu Pluto in Capricorn. Un Yod pare a fi una dintre configuratiile cele mai dificile care poate aparea intr-o harta astrologica, este considerata o configuratie karmica sugerand plati karmice si un scop special, predestinat prin planeta focar ce pune un accent deosebit pe o anumita zona a vietii.
Punctele de plecare catre aceasta misiune speciala sunt ilustrate de planetele in sextil ( cele doua planete de la baza triunghiului isoscel), provocarile sunt ilustrate de aspectele de inconjunctie iar misiunea speciala sau sarcina karmica este data de planeta focar ( varful triunghiului ).
Mercur in aspect de sextil cu Jupiter face planuri pentru viitor, este  un aspect bun pentru negocierea si semnarea unor contracte, pentru preocupari mentale, pentru intelegerea unei probleme in ansambul ei dar si al fiecarui detaliu ce o formeaza. Cum Mercur guverneaza casa I si V, acest aspect este un indicator al iluminarii, intelepciunii, prudentei, al creativitatii.
Cu Mercur in aspect de inconjunctie cu Pluto retrograd, cuvantul , ideea, calatoria, comunicarea, stirea, nu pot fi ceea ce am crezut si asta poate crea stres, inflexibilitate. Dar trebuie sa invatam ca un aspect de inconjunctie cere ajustari si concesii. Cu Pluto in aspect de inconjunctie cu Mercur, abilitatile noastre de gandire sunt profunde dar neincrederea,  inflexibilitatea si o judecata severa ne opresc sa facem progrese coerente si inteligente. Este important sa invatam sa avem mai multa incredere si sa fim mai putin stricti, judecatori cu noi, cu ceilalti, astfel, viata devine parca mai usoara. Stresul este cauzat de prea multa inflexibilitate dar trebuie sa invatam ca putem ajunge in varful unui munte pe mai multe trasee. Un aspect de inconjunctie arata ca nu exista nici o intelegere intre cele doua planete, ganditi-va la un dialog intre un chinez si un rus, fara un traducator, greu se pot intelege sau pot folosi diferite semne. Cuvantul cheie este” ajustarea” iar in cazul nostru, Mercur trebuie sa faca tot ce poate pentru a transmite mesajul, ideea, stirea, pe care Pluto le poate transforma, regenera, reinvia.
Jupiter in Leu in aspect de inconjunctie cu Pluto este ca o ghicitoare astrala a carui raspuns cere eforturi repetate, ajustari, adaptari pana ajungem sa raspundem corect la “ care este calea catre succes, crestere personala si spirituala”.  Este posibil sa apara experiente profunde, transformatoare, care sunt incompatibile cu credinta noastra traditionala despre viata. Adesea, calea aleasa pentru succesul in viata poate parea incompatibila cu nevoia de transformare personala si cresterea spirituala. Putem incerca sa separam aceste doua cai dar ne putem simti inabusiti, frustrati atunci cand incercam sa ignoram partea ascunsa a vietii.
Planeta focar ne arata scopul de atins, in cazul nostru vorbim de Pluto retrograd  in Capricorn in casa VIII, deci transformarea majora este cheia acestui aspect.Fiecare dintre noi poate fi o Pasare Phoenix inviata din propria-i cenusa, deznadejde, durere.

Pluto( modificari drastice, transformare, regenerare, bogatii ascunse) poate duce la schimbari complete dar nu intr-un mod usor si asta datorita incompatibilitatii cu cele doua plante. Este dificil( pluto) sa te obisnuiesti cu noile idei ( Mercur), cu noile crezuri ( Jupiter)  iar acest lucru poate da nastere la un comportament  fortat, este greu sa te comporti asa cum ar trebui.  Pluto instiga la moarte si renastere, finaluri si inceputuri. Acuma, Pluto poate fi simtit ca o tornada in care intreaga noastra lume personala este ridicata si aruncata intr-un loc cu totul nou si diferit.
Cu Pluto retrograd in casa VIII, problemele actuale legate de banii in comun, credite, mosteniri, dormitorul unei casnicii, viata intima, au radacini in trecut. Toate acestea au nevoie de o intelegere profunda, altfel, Pluto cu casca lui invizibila ne va infrange.

Fiecare Luna Noua “munceste “ pentru viitorul nostru, pentru cresterea noastra spirituala, acuma, aceasta Luna Noua in Taur neaspectata poate aduce pentru multi  o “ Lampa a lui Aladin”. Asa cum in poveste spune “Tu esti singurul om care poti sa mi-o aduci” , pot spune ca si aceasta Luna Noua are alesii ei pentru acest dar. Sa ne bucuram de darurile frumoase ale acestei “nunti cosmice”, si asa cum apare si in poveste, aceasta Luna Noua ne poate sopti :
“Eu sunt spiritul acestei lumini si voi satisfice dorinta celui care a primit aceasta lampa”.
Cititi povestea.

Adriana Tudosa

You may also like

27 Comments

 1. Felicitari pentru articol, Adriana. De fiecare data citesc cu placere ce postezi. Te rog sa-mi scrii care sunt pasii ca sa-mi faci harta natala.
  Multumesc

 2. Multumesc Adriana!

  Snt nascuta in ziua de 18 mai. Astept sa vad si sa inteleg ce cale a pregatit Dumnezeu pentru mine!

  O seara frumoasa!

 3. Multumesc Adriana!

  Sunt nascuta in data de 30 noiembrie 1967 si acum am o cumpana in viata mea……as vrea sa stiu daca voi gasi puterea si intelepciunea necesara pentru a o depasi. O zi frumoasa si o saptamana binecuvantata.

 4. Buna ziua,

  Sunt nascuta in data de 18 mai 1983, 0ra 13:30..
  Imi poti spune cum ma afecteaza aceasta luna noua in taur care coincide cu ziua mea de nastere?

  Multumesc mult,

  Georgiana

 5. Problema este ca si eu vreau lampa .Daca e numai una ,atunci chiar ca va fi dificil .Luna noua incepand din 18 mai ne arunca mai departe .Spiritual ,religios .momentul de luna noua ,are o dubla incarcatura .Ca sa ne inaltam spiritual ,avem nevoie si de o lampa .
  Frumos articol .

 6. Foarte frumos articolul . Sunt nascuta pe 26. nov. 1967. Te rog frumos imi poti spune mie ce imi rezerva aceasta luna noua?
  Iti multumesc frumos !

 7. Buna ziua! Cu multa caldura iti multumesc pentru mesajele tale, sunt o binecuvantare pentru sufletul meu! Sunt nascuta in 18.10.1965, imi poti spune pe ce aspecte sa ma axez in cariera? Multumesc si fii binecuvantata!

 8. Cu intarziere, dar cu recunostinta si din toata inima un sincer “La multi si frumosi ani” de ziua ta de nastere, Adriana !!! <3

 9. 25 08 1976.va rog fffff mult sa imi spuneti si mie ceva despre mine.de ani de zile am tot incercat si nu am primit nici un raspuns.va rog!nu e curiozitate.am un destin prea iesit din comun de greu.poate ma luminati sa inteleg.poate imi da.ti curaj sau speranta!vreau adevarul.sa nu fiu inteleasa gresit.va multumesc si in fiecare zi voi astepta un raspuns de la dvs.ora nasterii mele 17 15 cezariana.

 10. La multi ani si numai bine!
  Nascuta pe 04.ian.1960, ora 12.30, imi poti spune mie ce imi rezerva aceasta luna noua?
  Iti multumesc frumos !

 11. Felicitari pentru articol 🙂 De fiecare data citesc cu placere postarile tale, si ma ghidez dupa ele. Daca iti permite timpul, te rog indruma-ma cu 2-3 sfaturi pentru aceasta perioada. 17.04.85 ora 22.30 / 23.oo – bistrita.bn. Te rog apoisa-mi scrii care sunt pasii ca sa-mi faci harta natala.

  Multumesc din inima

 12. LA MULTI ANI SI

  PROTECTIE DIVINA IN TOT CE INTREPRINZI !

  Cu alese sentimente,
  Gina Orga-Dumitriu

 13. Minunata expunerea, m-a fascinat de multa vreme stilul dvs de expunere. In prezent ma aflu intr-o perioada foarte ciudata, de mai multa vreme. M-am gandit sa va solicit cateva detalii , e foarte importanta si urgent sa stiu ce-mi rezerva viata in ce priveste cariera si casatoria. 3 dec.1963, 15:30

 14. Multumesc pentru minunatele articole ! Explicati atat de frumos despre configuratia Yod ca sugereaza plati karmice si un scop special in viata … Imi puteti explica semnificatiile unui Yod format din Chiron la 7 gr. Varsator (situat in casa 3) in sextil cu Anteros la 7 gr. Berbec (din casa 4), iar planeta Focar fiind Soarele natal la 7 gr. Fecioara (din casa 9) ? Va rog mult ! Tranzitele prin zona gradului 7 Pesti declanseaza Yod-ul natal ? De exemplu Neptun, care trecu recent prin zona … (tot prin casa 3) …

 15. Multumesc pentru raspuns, dar … nu pot crede ca ceea ce am numit eu YOD nu poate avea influente, toate fiind la grad 7, iar Chiron si Anteros nu-s deloc de neglijat … Nu ? 😉 Am citit multe analize astrale de-ale dumneavoastra in care asteroizii joaca roluri importante …

 16. Ileana
  Trebuie sa retii ca un asteroid vorbeste doar daca este intr-un aspect strans cu o planeta, de obicei , eu folosesc asteroidul in conjunctie stransa cu o planeta(maxim 1,5 grade).Merg doar pe conjunctii, atunci, asteroidul vorbeste prin cuvintele lui cheie, prin mitologia lui.
  In harta mea natala, cu asteroizii, as putea forma zeci de Yod-uri.
  Adriana astro

 17. Interesante lucruri.Se vede ca studiezi serios ceea ce postezi.
  Te ocupi si de harti personale?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.