MERCUR RETROGRAD IN BALANTA SI ZODIILE: 27 SEPTEMBRIE-18 OCTOMBRIE 2021

Timp de trei saptamani, Mercur retrograd ne permite sa vedem si sa experimentam anumite lucruri dintr-o perspectiva cu totul diferita. Pentru a putea merge inainte trebuie totusi mai intai “sa mergem in trecut si sa clarificam lucrurile”. Perioada de retrogradare ofera o sansa unica de a incetini anumite parti din viata noastra pentru a examina si pregati o schimbare care pare inevitabila. Perioadele de reflectie, meditatie, contemplare, permit o pauza de la inertia instalata intr-un anumit domeniu de viata. Acuma, Mercur retrograd in functie de domeniul de viata energizat ne obliga prin anumite blocaje sa ne oprim asupra acestor lucruri care trebuiesc re-analizate sau schimbate . De multe ori trecem destul de usor peste informatiile utile nestiind de ce anumite lucruri nu-si gasesc rezolvarea, acuma, Mercur retrograd ofera piesa lipsa in puzzle-ul unui domeniu de viata. Este cel mai bun moment sa incetinim, sa reflectam si sa ne odihnim! Deci, mersul incet este cel mai sigur. Desi aceasta perioada este renumita pentru intarzieri si comunicari gresite, poate aduce in cale si un mesaj pierdut de mult, un prieten vechi, un document necesar rezolvarii unei probleme judiciare.

 Simbolul Sabian al gradului 26 Balanta, gradul de pe care Mercur incepe retrogradarea este :” Un vultur si un porumbel alb se transforma cu repeziciune unul in celalalt”.

Vulturul este un simbol al  puterii, curajului, intelepciunii, iluminare a spiritului, vindecare, cunoastere magica, oportunitati imediate, vederi spirituale, legatura cu ghizii spirituali, spirit intuitiv si creativ, respect pentru limitele regiunilor, har realizat prin cunostinte si munca grea. Acuma, vulturul ca simbol al lui Mercur retrograd ne spune ca viata se vede diferit de la inaltime si este important sa ne schimbam viziunea asupra provocarilor vietii, asupra relatiei cu ceilalti dar si cu divinitatea din noi. Din cele mai vechi timpuri, porumbelul a fost utilizat pentru a reprezenta divinitatea si pentru a arata legatura sufletului cu taramurile ceresti. Este un “ postas “ caruia ii putem incredinta un mesaj pentru divinitate si care cu siguranta se va intoarce sa ne aduca inapoi raspunsul. Prin aceste doua simboluri combinate, Mercur retrograd in Balanta ne spune sa ne deschidem mintea si sufletul pentru a intelege mai bine care relatii (casnicie, munca, familie, prieteni, relatia cu noi insine)vedea ne restrictioneaza, ne incetinesc “ zborul”. Pentru a renunta la perspectivele noastre limitate, pentru a ne elibera de modele  confortabile de gandire care ne tin pe loc,  trebuie sa zburam  intr-o lume mai mare, sa invatam ca pamantul nu este singura noastra casa iar adevarata patrie a noastra este lumea spiritului.

Influenta majora a acestui tranzit va fi asupra semnelor cardinale Berbec, Balanta, Rac, Capricorn dar si asupra Gemenilor si Fecioarelor.

Acest horoscop facut in functie de energizarea caselor astrologice (domeniile din viata noastra ) de catre Mercur retrograd este mai  precis pentru cei care isi cunosc semnul ascendentului, deci, daca va cunoasteti semnul ascendentului, cititi intai horoscopul pentru ascendent si apoi pentru semnul soarelui.

BERBEC /ASCENDENTUL IN BERBEC

Mercur retrograd in Balanta poate aduce in atentia voastra tot ceea ce ce dezechilibreaza domeniul relatiilor voastre, concurenti, rivali, dusmanii pe fata, decizii parteneriale gresite. Neintelegerile cu partenerul de viata se pot intensifica, fiti mai rabdatori si atenti in comunicare. Puteti descoperi un secret legat de casnicia voastra, de un partener de viata sau de un partener pierdut pe drum, trecutul poate reinvia ajutandu-va sa gasiti acea piesa care sa va echilibreze viata din nou. Mercur retrograd va poate ajuta sa intelegeti ca diferentele de opinie cu ceilalti, cu partenerul de viata, nu trebuie sa conduca neaparat la lupte. Ar fi bine sa nu semnati contracte in aceasta perioada, daca este posibil, amanati aceasta problema timp de trei saptamani. Axati-va mai mult pe contractele deja facute, pe rezolvarea unor probleme in casnicia voastra sau cu un partener de afaceri, cu un rival, cu voi insiva. Este cea mai buna perioada pentru o transformare mentala, pentru o cercetare atenta a unor experiente din trecut. Renuntati la razbunari. Deoarece Mercur va guverneaza casa muncii, sanatatii, colegilor dar si domeniul mintii practice, vecini, frati, si in aceste domenii de viata puteti intalni destule incurcaturi, deci atentie.

TAUR / ASCENDENTUL IN TAUR

Mercur retrograd in Balanta poate aduce in atentia voastra tot ceea ce ce dezechilibreaza domeniul muncii, proiecte de munca, relatia cu cei cu care munciti, activitati zilnice, si care trebuiesc purificate, curatate, acceptate, iertate. Comunicarea cu cei de la locul de munca este cam confuza in aceasta perioada. Nu fortati nota la locul de munca, nu luati hotarari decisive legate de munca voastra. Pot aparea unele probleme din trecut ce trebuiesc reexaminate, catalogate, etichetate. Mercur retrograd va cere sa invatati sa fiti mai flexibili, sa renuntati la critica si mandria excesiva care va scade imunitatea dar aduce si probleme cu cei din jur. Este cea mai buna perioada in care puteti intelege ca mintea cu tot ce are adunat in ea va influenteaza starea de sanatate. Aceasta perioada ar putea aduce o perspectiva noua intr-o problema de sanatate veche. Este cel mai bun moment pentru a gasi o noua abordare a tuturor problemelor de sanatate, probleme de munca. Abordati cu multa intelepciune comunicarea cu colegii, cu sefii, reexaminati problemele avute in trecut cu acestia.
Deoarece Mercur guverneaza domeniul banilor obtinuti prin talente personale dar si domeniul iubirii, speculatii, copii, si in aceste domenii pot aparea unele provocari. Este cea mai buna perioada pentru a invata sa aveti mai multa incredere in valoarea voastra, in ceea ce sunteti cu adevarat.

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI

Mercur retrograd in Balanta poate aduce in atentia voastra tot ceea ce ce dezechilibreaza domeniul iubirii, proiecte creative, speculatii, placeri, copii. Este o perioada de revizuire a legaturilor romantice, a relatiilor cu copii, a proiectelor creative, a modului de folosire a energiei mentale si creative. Mandria creeaza destule probleme acuma, incercati toleranta fata de defectele celuilalti, invatati ca nimeni nu este perfect aici pe pamant, axati-va mai mult pe corectarea defectelor voastre. Evitati toate preocuparile speculative cel putin in aceasta perioada. Probabilitatea de a fi intelesi gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda a guvernatorului vostru, de aceea va recomand multa atentie in ceea ce spuneti, in ceea ce semnati
Mercur este si planeta familiei voastre, in consecinta, lucrurile gresite legate de familie, casa, afaceri imobiliare, tara, patriotism, vor fi reinviate si trebuiesc rezolvate. Goliti-va mintea de dusmanii, rautati, smecherii. Ideile mari sunt refacute. Acum este momentul sa incetiniti si sa fiti mai atenti.

RAC / ASCENDENTUL IN RAC

Mercur retrograd in Balanta poate aduce in atentia voastra tot ceea ce ce dezechilibreaza domeniul familiei, parinti, radacinile voastre, neam, afaceri imobiliare.
Problemele legate de familie, casa, parinti, afaceri in familie, nerezolvate in trecut, pot reveni in aceasta perioada fiind cel mai bun timp pentru a gasi o solutie, pentru a gasi o cale de impacare. Este o perioada buna pentru a face pace cu trecutul vostru, cu problemele din copilarie, cu parintii. Este un timp bun pentru a face un plan pentru redecorarea casei, pentru schimbarea casei pe care sa le puneti in aplicatie dupa perioada lui Mercur retrograd.
Deoarece Mercur guverneaza casa fratilor, rudelor, calatoriilor scurte dar si casa secretelor, karmei, puteti intalni in urmatoarea perioada destula confuzie, ganduri amare legate de aceste directii, pot iesi in lumina anumite secrete, pot aparea in prim plan  probleme legate de minciuna, fals, inselaciuni.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU

Mecur retrograd in Balanta poate aduce in atentia voastra tot ceea ce ce dezechilibreaza comunicarea si intelegerea cu fratii si surorile voastre, cu un vecin, cu persoanele din preajma voastra.
Mare atentie, puteti fi destul de neclari in modul de folosire a unor cuvinte, puteti da unele mesaje confuze celor apropiati, puteti primi mesaje neclare, puteti sa intelegi gresit anumite cuvinte. Este un timp in care atentia la documente, cuvinte, drumuri, cumparaturi,  trebuie sa fie destul de mare deoarece puteti pierde lucruri, documente, puteti sa va pacaliti la cumparaturi, puteti sa aveti unele greutati cu masina. Atentie la calatoriile scurte, la relatia cu cei apropiati voua, la modul cum comunicati cu ei.  Modul de gandire, sistemul nervos sunt sub influenta acestei energii puternice ,”cuvintele “ va pot deveni prieteni sau dusmani, Atentie la masina daca conduceti, verificati-va masina ( acte ,ulei, apa , cauciucuri). Nu instalati programe noi in calculator, de preferat, daca aveti documente importante, asigurati-va o copie de rezerva a acestora.
Deoarece Mercur guverneaza casa banilor facuti prin valorificarea talentelor naturale dar si casa prietenilor, sperante, protectori, si in aceste directii pot aparea reevaluari a unor situatii de viata, ar trebui sa fiti atenti la toate deciziile referitoare la bani si cum va cheltuiti banii.

FECIOARA/ ASCENDENTUL IN FECIOARA

Mecur retrograd in Balanta poate aduce in atentia voastra tot ceea ce ce dezechilibreaza domeniul financiar. Este cel mai bun timp pentru a reflecta la anumite investitii deoarece puteti sa revizuiti un plan de afaceri, sa va ganditi cum sa va valorificati mai bine talentele personale, sa intelegeti mai clar ce talente trebuie sa dezvoltati in viitor pentru a face bani. Ar trebui sa  fiti atenti la toate deciziile referitoare la bani si cum va cheltuiti banii. Este cea mai buna perioada sa va ganditi la ceea ce este cu adevarat de valoare in viata voastra, ce vreti cu adevarat, ce credeti ca merita eforturile voastre. Evitati achizitiile majore, examinati cu atentie conturile bancare, chitantele financiare, bonurile la cumparaturi
Probabilitatea de a fi intelesi gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda a guvernatorului vostru, de aceea va recomand multa atentie in ceea ce spuneti, in ceea ce semnati. Poate fi un timp al provocarilor in domeniul carierei, imagine publica, viata sociala, ambitii profesionale, confuzia poate aparea in comunicarea cu sefii, cu partenerii, cu oamenii ce detin o anumita putere sociala.
Evitati sa semnati contracte noi sau sa faceti achizitii importante.

BALANTA / ASCENDENTUL IN BALANTA

Mercur retrograd in Balanta poate aduce in atentia voastra tot ceea ce ce dezechilibreaza viata voastra prin modul in care va folositi propria individualitate, cum va exprimati personalitatea, cum comunicati si relationati cu ceilalti.
Este important pentru voi sa incetiniti ritmul, sa intelegeti ca aceasta perioada poate fi benefica doar daca aveti rabdare sa va analizati pe voi, relatiile voastre, atitudinea voastra, modul cum comunicati si cum luati decizii. Se poate ca unele actiuni din trecut nefinalizate sau solutionate gresit  sa revina in viata voastra in scopul re-analizarii si finalizarii lor.
Tot ce tine de imagine personala, modul vostru de manifestare, relatiile voastre, pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari. Luati in considerare o schimbare a imaginii pe care o aratati celor din jur, fiti atenti cum comunicati, este cea mai buna perioada in care puteti constientiza ca “ La inceput a fost Cuvantul”. Atentie la modul de comunicare in relatiile voastre, aici pot aparea destule neclaritati, se pot intelege gresit anumite vorbe, atentie la ce semnati, atentie la ce semnale primiti de la corpul vostru, atentie la sanatate.
Mercur guverneaza casa studiiilor mari, calatorii, credinta, lege, strainatate dar si casa secretelor, legaturi karmice cu copii, in consecinta pot aparea provocari si in aceste domenii din viata voastra. Poate fi un timp al provocarilor legate de aspectele juridice, invatamant, legi, drumuri, calatorii lungi, relatia cu strainatatea, cu strainii.

SCORPION/ ASCENDENTUL IN SCORPION

Mercur retrograd in Balanta poate aduce in atentia voastra tot ceea ce ce dezechilibreaza viata voastra prin secrete de suflet, tradari, vinovatii, planuri facute in spatele usilor inchise, incalcarea legilor, juramintelor,  promisiunilor. Mercur retrograd poate fi destul de confuz pentru voi, va poate complica existenta, va puteti insela sau puteti fi inselati. Problemele trecutului va pot sacai intr-un mod continuu, mesajele primite le puteti interpreta eronat, deci atentie. Este cea mai buna perioada in care sa va ganditi la problemele vechi , la greselile voastre, la ceea ce este adunat de-a lungul timpului si sa veniti cu un plan de eliminare a bagajelor mentale construite in timp si care va fac rau. Goliti-va mintea de dusmanii, rautati, intelegeti ca singura putere se afla in gandurile voastre iar cand gandurile voastre sunt pozitive, puterea lui Dumnezeu le insoteste. Pentru unii dintre voi aceasta perioada poate amplifica nevoia de a fi singuri, retrasi, ceea ce poate ingreuna comunicarea cu cei din jurul vostru dar in schimb s-ar putea sa deveniti mai constienti de vibratiile subtile, de prezenta divina. Fiti buni cu voi dar si cu cei din jurul vostru, iertati daca vreti sa fiti iertati.
Deoarece Mercur guverneaza casa banilor partenerului, a creditelor, banii unui contract semnat, mosteniri, planuri secrete, viata intima dar si casa prietenilor, relatii ciudate, copiii celorlalti, proiecte de grup, pot aparea si in aceste domenii destule incurcaturi dar si rezolvari in acord cu legea divina. Nu uitati ca Mercur retrograd scoate la iveala tot ce este ascuns.

SAGETATOR / ASCENDENTUL IN SAGETATOR

Mercur retrograd in Balanta poate aduce in atentia voastra tot ceea ce ce dezechilibreaza viata voastra prin comunicari gresite cu prietenii, idealuri false. Pot fi rupte anumite prietenii, pot fi amanate anumite intalniri, pot aparea in viata voastra prieteni din trecut, puteti fi inselati de prieteni, puteti cunoaste un om important ce poate sa va ajute in rezolvarea unor probleme. Atentie la modul de comunicare cu prietenii. Barfele si zvonurile pot face ravagii in prieteniile voastre, ar fi bine ca in urmatoarea perioada sa fiti mai atenti, sa nu va vorbiti de rau prietenii. Cum casa XI este conectata la obiectivele si sperantele voastre, este posibil ca Mercur retrograd sa fie un ghid catre un vis pierdut pe drum, catre un prieten abandonat, catre un obiectiv ce face parte din viitorul  vostru.
Mercur guverneaza casa partenerului dar si casa carierei, vietii sociale, in consecinta pot aparea provocari, dezvaluiri, si in aceste domenii din viata voastra. Confuzia poate aparea in comunicarea cu sefii, cu partenerii, cu copii, cu oamenii ce detin o anumita putere sociala. Nu uitati ca Mercur retrograd scoate la iveala tot ce este ascuns.

CAPRICORN / ASCENDENTUL IN CAPRICORN

Mercur retrograd in Balanta poate aduce in atentia voastra tot ceea ce ce dezechilibreaza domeniul carierei, ambitii si imagine profesionala, statut social. Nu este cel mai bun timp pentru luarea unei decizii referitoare la schimbarea carierei. Incercati sa fiti cat mai clari in comunicarea cu sefii, cu partenerii, cu familia. Unele proiecte  incepute, unele idei privind schimbarea locului de munca dar si a statului social pot cunoaste modificari, poate fi o adevarata inversare a ceea ce ati gandit, a ceea ce ati visat sa schimbati in cariera voastra. Utilizati aceasta perioada a lui Mercur retrograd pentru a vedea daca sunteti multumiti de cariera voastra, de relatia cu sefii vostri, aveti grija de activitatile din trecut pe care nu le-ati finalizat, fiti mai atenti cum comunicati la locul de munca. Rabdarea si o abordare precauta a carierei voastre sunt necesare acuma.
Mercur  guverneaza casa muncii, colegi, sanatate dar si casa studiilor mari, calatorii, strainatate, in consecinta pot aparea provocari dar si rezolvari in aceste domenii din viata voastra.

VARSATOR / ASCENDENTUL IN VARSATOR

Mercur retrograd in Balanta poate aduce in atentia voastra tot ceea ce ce dezechilibreaza domeniul de viata ce tine de studii, strainatate, calatorii indepartate, credinta, alte culture.
Nu este cel mai bun timp pentru decizii importante, pentru intreruperea unor cursuri, sa rupeti anumite relatii, parteneriate cu strainatatea . Atentie mare la drumuri, la cum conduceti masina. Mercur retrograd in acest domeniu de viata va poate pune sa re-examinati ceea ce credeti despre lume, viata si sa va ganditi la cum va ajuta crezurile voastre sa va construiti viitorul. Sunteti multumiti cu viata voastra actuala, este adevarata viata pe care v-o doriti ? Poate ca aceasta perioada a lui Mercur retrograd va va raspunde daca veti merge la cursul acestui ghid astral. Tot acuma, tot ce tine de morala, etica, adevar, credinta, sunt in vizorul acestei energii, deci mare atentie. Fiti pregatiti pentru intarzieri in planurile voastre de calatorii, obstacole sau calatorii anulate.
Mercur guverneaza casa iubirii, copiilor, creativitatii personale dar si casa transformarii, banilor primiti prin diverse parteneriate, banii partenerului de viata, credite, in consecinta pot aparea provocari si rezolvari si  in aceste domenii din viata voastra.

PESTI / ASCENDENTUL IN PESTI

Mercur retrograd in Balanta poate aduce in atentia voastra tot ceea ce ce dezechilibreaza domeniul de viata ce tine de afaceri, banii partenerului de viata, sprijin financiar, imprumuturi. Este un timp in care va puteti da seama ca nu va puteti baza pe banii unui partener, puteti fi inselat de un partener, puteti rupe o relatie de afacere, puteti descoperi ca partenerul de afaceri nu este chiar asa de “ sfant”. Simtul afacerilor este destul de confuz, pot aparea necazuri si intarzieri in toate angajamentele financiare, cu plata anumitor credite, cu plata unor impozite. Nu este cel mai bun timp pentru hotarari legate de un partener de afaceri, pentru diverse imprumuturi financiare.
Mercur guverneaza casa familiei, parintilor dar si casa partenerului, asociat, concurrent, rival, in consecinta pot aparea provocari si in aceste domenii din viata voastra. Problemele nerezolvate in trecut legate de familie, de partener pot reveni in aceasta perioada fiind cel mai bun timp pentru a gasi o solutie, pentru a gasi o cale de impacare..

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.