MERCUR IN VARSATOR- O MINTE INTUITIVA, ORIGINALA SI PROGRESISTA-14 februarie 2009

180px-mercurius1

Mercur are in “ fisa postului” responsabilitati legate de gandire, comunicare, modul de comunicare, transportul comunicarii, se ocupa de ceea ce stim dar si cu modul in care aflam ceea ce stim, este o planeta mica, rapida, puternica cu influente deosebite asupra noastra, induce o energie ce ne influenteaza facultatile mentale, logica, rationamentul, inteligenta , educatia. Instrumentul cu care lucreaza  Mercur este limbajul iar ca metoda de lucru adopta ” expedierea” . In Varsator , Mercur favorizeaza miscarea si schimbarea mai mult la suprafata dar nu ofera garantii ferme pentru pastrarea unei anumite stabilitati , este o energie ce stie sa amplifice si mai mult neregularitatile de orice fel. Aceasta energie amplifica nevoia de independenta , autonomie morala dar ne da si intelepciune, o inteligenta orientate catre originalitate, inventivitate si progress. Vom dispune de multa intuitie si simt psihologic, este un timp al ideilor fixe , nimeni si nimic nu le poate schimba odata enuntate ( mercur in semn fix). Sub influenta energiei mercuriene suntem inclinati catre fidelitate, umanitarism, prieteni eruditi , dorinta de a explora noi orizonturi. Imprima cel mai adesea o dorinta imensa de comunicare in vederea apropierii oamenilor intre ei, este o energie benefica ascultarii, invatarii dar si explicarii tuturor informatiilor care vin spre noi. Vom dispune de un talent aparte de a intelege ideile abstracte, devenim observatori fini ai oamenilor si motivatiilor acestora fiind preocupati de a prezice reactiile acestora. Nu este o energie ce ne poate oferi rabdare pentu “ metode vechi”, traditii, in schimb crede in egalitate si echitate dandu-ne un puternic impuls de a lupta pentru aceste lucruri. Lipsa diplomatiei poate conduce la diverse probleme cu cei din jurul nostru, ne vom sustine ideile controversate, revolutionare, nepopulare , vom cultiva idealismul uitand de cele mai multe ori de complexitatea unei vieti reale.
Cu Mercur in Varsator vom dispune de o buna organizare mentala, concentrare , capacitati pentru matematica, stiinta, ne induce capacitatea de a vedea lucrurile in termeni generali promovand umanitarismul, spiritualitatea , evolutia umanitatii dar si destule griji in privinta acestei evolutii. Favorizeaza astrologia dar si astrologii, deasemenea este o energie benefica pentru idei noi, revolutionare, pentru stiinta, matematica, stiinta calculatoarelor, ofera clarviziune si acces la idei noi progresiste ce pot creste popularitatea  oamenilor  ce vor dispune de aceste calitati.
Este timpul ganditorilor , inovatorilor, inventatorilor.
Gemenii , Varsatorii, Balantele beneficiaza din plin de energia lui Mercur in Varsator, dispun de certitudini instinctive care vor permite abordarea problemelor vietii cu mai multa siguranta, , este un timp benefic pentru afaceri si stabilirea de noi relatii umane.Berbecii si Sagetatorii sunt si ei favorizati de aceasta energie a lui Mercur in Varsator datorita aspectului de sextil cu Soarele natal, urmeaza o perioada a conjuncturilor care se limpezesc si devin favorabile , veti dispune de suficienta intuitie care parca va” sopteste la ureche ‘cand sa va avantati si cand sa respingeti o oferta aparent tentanta dar cu vicii ascunse.
Taurii si Scorpionii nu prea beneficiaza de aceasta energie a lui Mercur in Varsator datorita aspectului de careu cu Soarele natal, deci pentru ei urmeaza o perioada a gandurilor agitate , idei neclare , solutii ingrijoratoare. Sunteti predispusi la perceptii neclare a informatiilor , deveniti suspiciosi, pot aparea situatii sau evenimente cu evidente tente inselatoare , deci va recomand mare atentie .
Leii nu sunt nici ei prea mult ajutati de aceasta energie datorita aspectului de opozitie care se formeaza intre Mercur in Varsator si Soarele natal, urmeaza o perioada tulbure cu situatii in continua miscare , evenimente neasteptate , apar destule controverse in relatii, se rateaza un scop , se adopta o conduita incapatanata, adoptarea unor idei noi dar care in timp se pot dovedi directii eronate. .Lipsa discernamantului din urmatoarea perioada poate amplifica situatiile nefavorabila , deci va recomand prudenta in urmatoarea perioada.
Capricornii pot beneficia de aceasta energie a lui Mercur in Varsator prin folosirea inteligentei lor in afaceri, tranzactii, operatiuni sau combinatii comerciale. Este o energie ce va poate oferi fler in alegerea cailor si mijloacelor necesare producerii valorilor materiale.
Pentru Pesti , energia lui Mercur in Varsator din casa XII ofera un echilibru fragil dar si o buna intuitie , imaginatie , inteligenta , elocventa . Veti fi mai preocupati de aspectele secrete ale vietii , puteti avea greutati cu anturajul imediat : frati, surori, colegi.
Racii dispun in urmatoarea perioada de emotii profunde, inteligenta speculativa, un simt dezvoltat al afacerilor . Urmeaza o perioada in care sunteti atrasi de ocultism ,dispuneti de multa intuitie de care ar fi bine sa ascultati , deveniti secretosi si cu capacitati paranormale.Puteti avea viziuni patrunzatoare asupra stiintelor care au legatura cu energia , cu misterele oculte, cu viata in general, sunt favorizate finantele prin diverse parteneriate.
Pentru Fecioare , Mercur in Varsator le poate ascuti simtul perfectionismului, deveniti atenti si deschisi fata de tot ce are legatura cu ultimele cercetari si tehnologii,.Atentie totusi la sanatate deoarece sunteti predispusi la nervozitate si de aici la unele probleme cu sanatatea.

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.