LUNA NOUA IN PESTI -25 FEBRUARIE 2009 ORA 03:35 ORA ROMANIEI -“ CEATA ASCUNDE TARMUL: DAR PE O STANCA LUMINOASA SE ODIHNESTE O CRUCE”

astro_2gw_128_luna_noua_februarief1

Luna Noua este un moment al renasterii, este un moment benefic noilor inceputuri, de a reinoi si revizui obiectivele noastre, dorintele noastre, este un moment in care energia masculina a Soarelui este anihilata de energia feminina a Lunii , este un moment de echilibru a celor doua energii contrare in care predomina echilibrul dar si un moment in care energia necesara schimbarii este din nou la noi.

Ascendentul momentului de Luna Noua in Pesti este in Sagetator pe gradul 29:43, vorbim de un ascendent mutabil de foc ce ne induce un puternic spirit de aventura , cautarea unor noi directii, noi orizonturi, cautarea spiritualtatii si a cunostintelor inalte.Este o lectie a curajului, a optimismului chiar daca in spatele unui optimism afisat stau de cele mai multe ori grijile noastre ,nevoile si problemele noastre. Trebuie sa invatam in urmatoarele 28 de zile despre curaj, aventura , explorare de domenii noi, sa devenim “exploratori”. Ascendentul acestui moment de Luna Noua este pe un grad anaretic 29:43 numit si grad karmic, energia acestui ascendent poate induce unele probleme in luarea deciziilor, versatilitate, un sentiment de urgenta , decizii luate in graba care nu permit intotdeauna un timp de gandire , de analiza. Un grad anaretic energizat de catre ascendent ce reprezinta de fapt modul nostru de exprimare arata ca vom fi destul de retinuti, frustrati , ghidati sa gasim satisfactie doar in noi . Cu Pluto in conjunctie destul de stransa cu ascendentul putem deveni misteriosi, plini de toane, introspectivi si cenzurati , putem trai in urmatoarele zile stari puternice de anxietate, devenim senzitivi, personali si plini de franchete, este amplificat spiritul de aventura . Poate exista si o nevoie acuta de schimbare totala , de reinnoire, de transformatre a atitudinii noastre, a personalitatii noastre, a felui cum aratam.Guvernatorul ascendentului este Jupiter in Varsator ce induce o energie benefica unei minti deschise la idei noi, intuitie si impartialitate , castiguri prin oamenii pe care ii intalnim. Este o energie ce favorizeaza toleranta, impartialitatea, idealismul , umanitarismul dar ne poate transforma in rebeli usor plictisiti de tot ceea ce se intampla in jurul nostru. In conjunctie cu Mercur in Varsator putem vorbi de un timp al iluminarii mentale , ganduri ce se organizeaza mai bine , comunicarea se face mai usor, devine clara si claduroasa. Putem vorbi de succese in comunicare atat in plan intelectual cat si commercial, se pot incheia contracte rentabile, activitatile intelectuale sunt rentabile, bine platite , inteligenta este recunoscuta si rasplatita..Prezenta acestei conjunctii in casa II  favorizeaza castigurile prin folosirea mintii, a comunicatiilor , induce un simt deosebit pentru afaceri dar si pentru cheltuieli, sunt favorizate afacerile legate de calatorii, bursa de marfuri, importul, exportul sau domeniul asigurarilor.

Descendentul in Gemeni tot pe grad anaretic, karmic induce deasemenea un sentiment de urgenta in relatii, , amplifica idilele ce pot oferi experiente multiple, aduce experiente emotionale si o dorinta intensa de a nu fi legat de nimic si de nimeni, Este un timp in care dorinta de schimbare in relatii este amplificata , cautam iubiri arzatoare pline de animatie , ne dorim stimulente intelectuale socante dar toate acestea au un fond sarac de emotii , iubire, sentimente , totul este condus de ratiune, freamat si capricii. Casa IV in Berbec amplifica agitatia in mediul familial, pot aparea neintelegeri conjugale, necazuri legate de locuinta , relatii impulsive , severitate si o mare lipsa de rabdare. Guvernatorul casei IV este Marte aflat tot in Varsator, devenim  lipsiti de rabdare cu cei din jurul nostru care nu ne impartasesc idealurile .Intr-un semn fix , Marte induce tendinte spre introvertire iar de aici incep necazurile si nevoia de a infrunta multe obstacole generate de lupta dintre dorintele noastre si realitatea inconjuratoare. Viata capata valori deosebite iar restrictiile de orice fel aduc oroare. In ciuda impulsivitatii si bruscheti, aceasta energie ne poate ajuta in depasirea greutatilor, mare atentie la actiunile imprevizibile ce pot genera destule conflicte cu oamenii.

Momentul de Luna Noua are loc cu Luna in Pesti gradul 6:35 in conjuntie cu Soarele in Pesti acelasi grad, avem o Luna Noua in casa II ce este ajutata de Pluto in Capricorn prin aspectul de sextil care se formeaza , vorbim de un Pluto care ne ajuta sa gasim in strafundurile noastre resurse nebanuite care ne vor da curajul sa actionam , sa schimbam ce trebuie schimbat.. Este timpul acordurilor misterioase, al legaturilor miraculoase care se formeaza intre noi si universul necunoscut , intre noi si o persoana speciala, important este sa ne folosim de imensa intuitie care ni se face “cadou”.

Luna in Pesti induce o credulitate extrema ce poate conduce in permanenta la dezamagiri, sensibilitatea imensa si mila ne vor da puterea de a ierta aproape totul, devenim in acelasi timp foarte usor de ranit . Este o energie ce ne poate face de cele mai multe ori sa confundam visele cu realitatea . Procesele afective pot trece cu acceasi intensitate de la indiferenta la senzualitate si legaturi duble. Luna in Pesti ne induce o natura dubla orientata atat spre lucrurile pamantesti cat si spre cunoasterea adevarurilor ascunse, avem multe dorinte adesea confuze si nu intotdeauna prea usor de indeplinit. Melancolia si pesimismul pot conduce la o nevoie de izolare de ceilalti , placerea de a hoinari in locuri straine . Este un timp in care trebuie sa invatam sa ne apropiem de orice fel de problema treptat , acest lucru ne va da putere si incredere , linistea este esentiala pentru noi in urmatoarea perioada , este bine sa stim ca in liniste si in incredere va sta puterea noastra.

Soarele in Pesti se exprima cu destula dificultate , actiunile mantale si fizice au la baza dorinta de evadare din lumea limitelor , este o energie ce ofera multa intuitie , receptivitate la religie , compasiune, dorinta de a ajuta , gentilete, farmec dar si multa confuzie sau bulversari.

Luna Noua in casa II arata ca sunt energizate si favorizate toate experentele legate de cum “ folosim” proprietatile, posesiunile, banii.Vorbim in primul rand de cum ne folosim calitatile, mai bine spus cum ne folosim puterea mintii, predispozitiile psihologice , caracterul, facultatile mentate pentru crearea de bunuri materiale. In al doilea rand sunt favorizate capacitatile noastre de a ne spori posesiunile , sa ne bucuram de rezultatele directe obtinute prin eforturile noastre.Marele imbold al acestei Luni Noi este pentru profit si bunastare , devenim atenti la propriile nevoi actionand pentru a le satisface iar pentru toate acestea vom dispune de intuitie spontana, vom sti sa reactionam instinctiv la situatii , recunoscand  ce cale trebuie urmata . Este o Luna Noua ce favorizeaza instinctele primare , afirmarea vietii in vederea crearii mijloacelor de supravietuire , avem la indemana toate instrumentele necesare crearii acestor mijloace Accentuarea casei II poate fi si un serios avertisment de cum sunt folositi banii, bunurile personale , daca vom cauta siguranta in “ a avea” fara a gasi curajul de a actiona atunci fiti convinsi ca ne vom intalni cu un blocaj. In acelasi timp suntem favorizati sa ne folosim talentele si inteligenta in scopul asigurarii celor necesare unei vieti decente, problemele care pot aparea au o legatura directa cu modul cum vom gestiona aceste bunuri, aici bineinteles nu ma refer doar la bunuri materiale ci si la cele spirituale.

Este o Luna Noua in Pesti ce activeaza gradul 6:35 al carui mesaj mi se pare destul de sugestiv:

“ Ceata ascunde tarmul: dar pe o stanca luminoasa se odihneste o cruce “

Intorceti-va cu fata spre Dumnezeu, credinta, compasiunea, bunatatea pot energiza lucrurile bune in viata noastra, este o binecuvantare pentru toti cei care se lupta pentru o viata dreapta si care accepta limitele vietii, este cel mai bun timp  de a cere ajutor , prin credinta  puteti aduce vindecarea si prosperitatea in viata voastra. Este cel mai bun moment sa meditati si sa va rugati sa fiti ajutati in tot ceea ce vreti sa schimbati , in tot ceea ce doriti sa incepeti.Si nu uitati , inlaturand voalul confuziilor, rautatilor, urii, puteti merge spre lumina , acolo este Dumnezeu care ne iubeste pe toti.

Adriana Tudosa

You may also like

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.