MERCUR IN MERS DIRECT IN PESTI -28 MARTIE 2019, ORA 15:59, ORA ROMANIEI–NE MAI TREZIM SI NOI ….

Dupa trei saptamani de mers aparent retrograd ( Mercur a intrat in miscare aparent retrogada pe data de 5 martie ), Mercur isi reia mersul direct de pe gradul 16:06 Pesti, dar, pana pe 17 aprilie cand ajunge pe gradul 29:39 Pesti(gradul inceperii miscarii aparent retrograde), inca mai suntem sub influenta puternica a lui Mercur deoarece strabate gradele zodiacale 16-30 Pesti pentru a treia oara. Cat a fost retrograd, Mercur in Pesti a creat dezordine chiar haos in tot ce tine de comunicare, a adus in lumina ciudatenii de toate felurile complicandu-ne viata. Ori de cate ori Mercur este retrograd, oportunitatile nu lipsesc dar ele sunt legate de repararea unor erori din trecut. Daca fizic nu putem merge in trecut, energetic, o planeta retrograda are capacitatea de a scormoni trecutul si ne spune “ repara aici”. In acelasi timp trebuie sa fim foarte atenti si la farsele acestui zeu buclucas renumit in mitologie pentru smecheriile lui.

Ce se intampla cu adevarat cand Mercur trece de la miscarea retrograda( vinteza mica) la miscarea directa?

Este asemanator cu trezirea dupa un somn profund, cand Mercur are nevoie de timp pentru a bea o cafea cosmica pentru a-si recastiga complet constiinta. Ziua de 28 martie 2019 in care Mercur stationeaza direct, poate fi extrem de importanta in viata noastra. In aceasta zi sau chiar in urmatoarea zi, probabil ca vom avea o claritate incedibila cu privire la problemele cu care ne-am confruntat in timpul lui Mercur retrograd.

Avem nevoie de rabdare, iar cu Mercur in mers direct, in zilele urmatoare putem sa planificam activitati si intalniri vitale, sa semnam contracte, sa luam decizii sau sa facem achizitii importante. Totusi, Mercur in Pesti stie sa comunice mai bine prin intuitie, imaginatie, sensibilitate, compasiune. Iar graba si neatentia denatureaza faptele, induce neintelegeri, fantezii, situatii ciudate.  Odata cu trecerea lui Mercur in mers direct nu inseamna ca vom vedea prea clar realitatea daca vom refuza ajutorul intuitiei (vocea divina din noi), credintei, ghizilor spirituali.

Iesind din miscarea aparent retrograd, energia lui Mercur in Pesti activeaza casa VII, o casa ce vorbeste despre casatorie, uniuni, procese, contracte, dusmani declarati, asociati si asociatii, toate formele de aliante. Cu Mercur in casa VII, propriile ganduri devenin mai clare prin dialog cu ceilalti, putem folosi puterea cuvintelor pentru a consilia pe altii sau pentru a face pace cu oamenii din viata noastra.

Acuma, energia lui Mercur in Pesti devine vocea lui Neptun in Pesti, mintea poate citi foarte usor “ sus in cer “ dar cu dificultati majore in a se face inteleasa aici pe pamant( in general, acest aspect apare in harta clarvazatorilor, de exemplu, Rudolf Steiner). Prin legatura pe care Mercur o face cu Neptun in Pesti, creste lipsa de claritate si obiectivitate, putem face erori jenante, putem neglija unele detalii importante iar iluzia devine o magie greu de invins. Acesta este un moment in care trebuie sa fim deosebit de atenti, sa separam faptele de fictiune. Informatiile primite acuma vor avea probabil omisiuni sau denaturari importante sau pot fi o inselaciune totala. Este posibil sa fim mintiti. Este mai bine sa nu luam inca decizii importante. Magia acestui aspect vine prin muzica, credinta, ajutor neconditionat, daruri pentru cei din jurul nostru. Intuitia care nu este altceva decat mintea divina ne poate conduce prin apele ademenitoare ale acestui aspect. Cei care nu cred in intuitia lor, care nu cred in darurile spirituale, devin extrem de vulnerabili. Partea pozitiva a acestui aspect tine de invatarurile spirituale. Acest aspect ne deschide mintea catre cunoasterea universului, credinta, un alt fel de comunicare decat cea pamanteasca, comunicarea cu divinul, abilitatile psihice sau telepatice.Putem fi mai constienti de importanta lumii divine in viata noastra pamanteasca, visele pot fi extrem de puternice si profetice. Putem detecta starea de spirit a oamenilor anticipand tendintele viitoare, putem simti usor motivele adversarului si putem actiona destul de strategic. Aceasta abilitatea o putem folosi in relatii, in cariera, planuri personale.Este un aspect al clarvazatorilor, al abilitatilor psihice si telepatice. Cu Mercur de mana cu Neptun in Pesti in casa VII, trezirea spirituala se intampla prin intermediul partenerului de viata, prin concurent, rival, dusman, prin fel de fel de prieteni spirituali.

Luna in Capricorn  si Saturn in Capricorn formeaza doua sextile benefice cu conjunctia Mercur –Neptun in Pesti, aspecte ce ne ajuta sa gestionam cat mai real informatiile primite. Printr-o lentila pragmatica putem gasi o cale de abordare rationala a fiecarei probleme intalnite.

Simbolul sabian al gradului 17 Pesti, gradul energizat de Mercur de mana cu Neptun in Pesti este : “Pastele:bogatii si saracii arata deopotriva  ce au ei mai bun .”

Este fabulos acest simbol, Pastele, cea mai mare sarbatoare crestina, a fost praznuita intotdeauna ca o zi de bucurie, o zi a Invierii Domnului. In primul rand, Pastele este o sarbatoare a invierii si a luminii. Aceast simbol arata ca intoarcerea lui Mercur in mers direct este un moment cosmic deosebit  ce ne permite reinnoirea credintei, biruinta vietii asupra mortii, a bunatatii divine asupra a tot ce e rau pe pamant.  Este un simbol al credintei reinnoite, viata regenerata, corp revigorat, depasirea pierderilor, dizolvarea temerilor si nelinistilor, eliberatea de un trecut dureros. Credinta face minuni, este un angajament al sufletului care prin credinta, poate depasi greutatile vietii. Ne putem elibera de trecut, de conditionarile trecutului prin iertare, iubire, credinta.

Si asa cum ne spune Peter Deunov:

Pronuntand acesta formula ne acoperim cu o aura puternica si toti Fratii Albi sunt de partea noastra .

Nici o forta in lume nu poate impiedica cresterea mea divina .
In planul lui Dumnezeu eu cresc in Bunatate .
In planul lui Dumnezeu eu cresc in Dreptate divina.
In planul lui Dumnezeu eu traiesc in Adevarul divin.
In planul lui Dumnezeu eu infloresc in Intelepciunea divina.
In planul lui Dumnezeu eu ma maturizez in Iubirea divina.
Prin urmare sunt pe calea Adevarului si a Vietii.
Oriunde este Dumnezeu sunt si eu .
Este un drept sacru pe care nimeni nu il poate lua de la mine . Amin .

Influenta lui Mercur in mers direct asupra fiecarui semn zodiacal:

Berbec/Ascendentul in Berbec

Mercur in mers direct in Pesti vine cu revelatii ce tin de chestiunile private, planuri secrete, problemele trecutului. Acesta este un moment bun pentru cercetare, contemplare linistita, meditatie,visele pot aduce mesaje uimitoare pentru viata voastra. Puteti face modificari neasteptate in obiceiurile si rutinele voastre pentru a va imbunatati starea de sanatate. Sunt accentuate platile karmice dar si oportunitatea vindecarii trecutului prin spiritualitate, credinta, ajutor neconditionat, compasiune, iubire neconditionata. Puteti deveni mai retrasi, interiorizati, spiritualitatea poate fi un ghid important acuma. Mercur guverneaza si casa gandirii practice, a fratilor dar si casa muncii, colegilor, sanatatii, in consecinta pot aparea unele noutati, idei deosebite si in aceste domenii din viata voastra.

Taur/Ascendentul in Taur

Mercur in mers direct in Pesti vine cu revelatii legate de prieteni, organizatii si grupuri, sperante, altruism, copiii altora. Intuitia si un rationament original pot rezolva multe probleme ce pareau de nerezolvat. A venit timpul sa va axati pe aceele relatii care va impartasesc interesele, care va pot ajuta sa dati viata sperantelor voastre, care va pot pune in lumina calitatile umanitare . Puteti intelege mai bine subiectele neobisnuite, astrologia si celelalte stiinte oculte. Puteti fi destul de originali in rezolvarea problemelor, gasiti  solu?ii inovatoare la probleme. Puteti fi atrasi de ideile si conceptele originale si de cele care par a fi ciudate,  avangardiste, revolutionare, eliberatoare. Cum Mercur este planeta voastra financiara, lucrurile se pot imbunatati aici dar si in tot ce tine de valoare personala, siguranta materiala si emotionala. Cand ceata dispare, aveti posibilitatea sa va faceti vazuti si auziti. Puteti comunica mai bine si cu copiii vostri, cu persoana iubita.

Gemeni /Ascendentul in Gemeni

Mercur in mers direct in Pesti va poate arata in sfarsit unele perspective legate de cariera, ambitii profesionale, imagine publica. Dupa trei saptamani de incurcaturi in cariera voastra, vantul se schimba si puteti vedea mai bine ce oportunitati aveti, pe cine va puteti baza pe mai departe in proiectele voastre profesionale. Mintea voastra poate fi concentrata pe o directie noua in viata voastra ce are legatura cu cariera, proiecte profesionale, o alta functie, un alt statut social . Mercur, conducatorului semnului vostru, este,  de asemenea si planeta familiei voastre. Pot aparea unele noutati sau schimbari in familie, afaceri imobiliare, devine mai clar cum trebuie sa rezolvati o problema de familie sau o problema ce tine de o casa, o mostenire de familie.

Rac/ Ascendentul in Rac

Mercur in mers direct in Pesti vine cu revelatii ce tin de invatamant superior, credinta, strainatate, munca in strainatate, incredere in legile divine. Sunteti sprijiniti sa va dezvoltati credinta, intuitia , sa deschideti ochii catre orizontul mai larg din fata voastra, beneficiile vor veni cand veti intelege ca este necesar sa faceti tranzitia de la mintea inferioara la cea superioara, sa invatati ca adevarul inseamna mai mult decat problemele cotidiene si decat cunostintele inmagazinate in capul vostru. Cum Mercur este si planeta gandirii practice, frati, rude , drumuri scurte dar  guverneaza si casa secretelor,  a platii karmice, si in aceste domenii, deveniti mai clari, vedeti altfel lucrurile. O problema legata de un frate, o sora, o ruda, poate fi inteleasa altfel acuma.

Leu/Ascendentul in Leu

Mercur in mers direct in Pesti vine cu revelatii legate de afaceri, viata intima, bani prin fel de fel de acorduri semnate, mosteniri, secrete, planuri secrete pentru putere . Urmeaza o perioada excelenta pentru noi strategii de afaceri, pentru deblocarea comunicarii in relatiile voastre importante sau care privesc viata mai multor oameni.Puteti aborda unele discutii despre subiecte care in mod normal ar putea crea valuri, cum ar fi cele legate de impartirea puterii, finante, intimitate. Cum Mercur este si planeta voastra financiara, va exista mai multa claritate in finantele voastre, puteti cheltui mai multi pentru proiectele vostre personale, pentru imaginea voastra, pentru un proiect neobisnuit. Unele chestiuni financiare pot fi deblocate iar unii prieteni pot fi dati deoparte.

Fecioara/Ascendentul in Fecioara

Dupa trei saptamani de agitatie si incurcaturi in relatiile voastre, Mercur in mers direct in Pesti ridica steagul alb si va ajuta sa cantariti mai atenti problemele, sa luati in considerare pe langa nevoile voastre si nevoile partenerului. Gandurile voastre pot deveni mai clare prin dialog, prin cultivarea pacii interioare si relationale.Trebuie sa va detasati de ideile egocentrice dupa care v-ati condus pana acuma, sa cultivati compasiunea si dialogul. Cum Mercur este si planeta carierei voastre, urmeaza o perioada excelenta de deblocare si dezvoltare a planurilor si strategiilor profesionale.

Balanta/Ascendentul in Balanta

Dupa trei saptamani agitate legate de munca, activitati zilnice, nemultumiri ciudate, ingrijorari nefondate, probleme de sanatate, Mercur in mers direct va ajuta sa va eliberati de presiunile ce tin de locul de munca, un proiect la locul de munca, colegi, sefi, sanatate, rutine zilnice. Este timpul sa va imbunatatiti abilitatile si performantele legate de munca deoarece veti percepe mai clar cerintele celor din jur. Este timpul pentru a dezvolta obiceiuri mai sanatoase, sa sarbatoriti corpul fizic ca un templu al sufletului si va bucurati de fel de fel de ritualuri de frumusete. Puteti intelege mai bine subiectele neobisnuite, astrologia si celelalte stiinte oculte. Cum Mercur este si planeta strainatatii, a relatiei cu strainii, cunoastere inalta, puteti fi mai clari si mai buni comunicatori cu strainii, cu anumite persoane din strainatate, cu intelegerea legilor divine, a credintei.

Scorpion/Ascendentul in Scorpion

Mercur in mers direct in Pesti vine cu revelatii in tot ce tine de iubire, copii, proiecte creative, afaceri, bani, prieteni, relatii ciudate. Poate fi un moment deosebit pentru noi proiecte creative, investitii speculative, distractii, romantism, jocuri care implica competitia cu ceilalti la nivel mental. Sunteti mai dispusi sa va asumati anumite riscuri. Mercur in mers direct in Pesti va poate ajuta sa intelegeti ca trebuie sa va concentrati mai mult pe propria creativitate, sa actionati acuma si in felul vostru propriu, sa nu va mai bazati pe altiii pentru ghidare, orientare. Trebuie sa dati deoparte idealurile, fanteziile personale si sa va angajati intr-un proces de concretizare a creativitatii voastre. O problema legata de unele credite sau banii unei afaceri, banii care vin de la ceilalti, se poate rezolva mai usor acuma. Puteti intelege mai bine acuma cine va este prieten cu adevarat,

Sagetator/Ascendentul in Sagetator

Mercur in mers direct in Pesti vine cu revelatii ce tin de familie, parinti, casa voastra, o afacere imobiliara, o problema a sufletului vostru. Va puteti bucura de conversatiile cu cei dragi, cu cei din familie, de fapt, puteti fi mai intelegatori atunci cand vine vorba de problemele personale, parinti, camin. Cum Mercur este si planeta relatiilor voastre, puteti cantari mai bine acuma argumentele pro si contra fiecarei probleme, luand in considerare si nevoile celorlalti. Cooperarea si comunicarea cu ceilalti pot fi imbunatatite acuma. Si proiectele legate de cariera pot deveni mai clare, cuvintele si ideile voastre pot influenta autoritatile. Urmeaza o perioada excelenta pentru noi strategii profesionale.

Capricorn/Ascendentul in Capricorn

Mercur in mers direct in Pesti  va ofera o curiozitate naturala, facilitate in conversatii, succes prin tot ce tine de comunicarea cu vecinii si fra?ii, vizitarea prietenilor si rudelor. Interesele voastre sunt variate acuma si probabil si imprastiate. Este un moment ideal pentru a gasi informatiile de care aveti nevoie chiar in mediul si la oamenii din jurul vostru. Puteti comunica mai clar , puteti sa fiti mai atenti la mesajele pe care le dati si pe care le primiti. Cum Mercur este si planeta muncii voastre, este posibil sa existe mai multa activitate, miscare, comunicare cu colegii vostri si care sunt legate de strategii de munca, putere impartita.

Varsator/Ascendentul in Varsator

Dupa trei saptamani agitate si care au intarziat orice activitate, Mercur in mers direct in Pesti vine cu sfaturi noi legate de bani, valorificarea talentelor native, siguranta financiara si emotionala. Acceptarea valorilor spirituale ca parte inerenta a vietii voastre va poate ghida in valorificarea talentelor voastre native iar acest lucru va poate ajuta in construirea unei securitati emotionale si financiare. Unele probleme legate de iubire, copii, creativitate personala, afaceri, banii partenerului, pot fi deblocate si pot cunoaste o noua forma de dezvoltare. Cum Mercur este si planeta iubirii, creativitatii personale, se poate sa deveniti mai clari in comunicarea cu persoana iubita, cu copiii vostri, cu ceea ce va place cu adevarat.

Pesti/Ascendentul in Pesti

Mercur in mers direct in Pesti vine cu revelatii ce tin de propria persoana, comunicare cu ceilalti, evaluarea aspectului si imaginii personale, relatiile voastre, valoarea voastra. Modificarile in personalitatea voastra deschid un nou drum, o noua relatie, un nou mod de abordare a relatiilor voastre, un nou mod de a raspunde dusmanilor vostri. Cum Mercur este si planeta relatiilor voastre, puteti cantari mai bine acuma argumentele pro si contra fiecarei probleme, luand in considerare si nevoile celorlalti. Cooperarea si comunicarea cu ceilalti pot fi imbunatatite acuma. Si proiectele legate de familie, casa, pot deveni mai clare.

Adriana Tudosa

You may also like

1 Comment

  1. Super frumos ca te-ai gandit sa ne comunici si cum ne influenteaza Mercur acum in mers direct. Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.