MERCUR IN MERS DIRECT IN LEU- 8 AUGUST 2011- ORA 08:41-ORA ROMANIEI – “LA RASCRUCE DE DRUMURI “

Dupa trei saptamani de mers aparent retrograd, Mercur isi reia mersul direct de pe gradul 1 :25  Leu dar  pana pe 23 august 2012 cand ajunge pe gradul 12:33 Leu ,  inca mai suntem sub influenta puternica a lui Mercur deoarece strabate pentru a treia oara gradele zodiacale  1-12 Leu. Este o perioada in care deciziile legate de unele probleme intalnite sub influenta energiei lui Mercur pot deveni mai clare , putem asemana urmatoarea perioada ca o trezire dupa un somn mai lung de aceea nu este prea bine sa ne grabim , trebuie mers incet pentru a vedea mai clar cum putem trai cu “ ceea ce am vazut la microscopul lui mercur”.  Putem profita in urmatorea perioada de analizele facute , de detaliile gasite in domenii importante din viata noastra ( asta in functie de casa astrologica  pe care Mercur a strabatut-o) , suntem ajutati sa facem ordine in relatiile noastre, in munca noastra de zi cu zi. De fapt , putem vorbi de “ o digerare a trecutului , a faptelor din trecut “ ramanand cu adevaruri crude dar care in timp se vor dovedi benefice pentru noi, sa nu uitam ca Mercur retrograd  se poate dovedi cel mai bun prieten al nostru atunci cand ne straduim sa-i ascultam mesajele  si sa-i urmam sfaturile .

Stresul adunat in timpul miscarii retrograde poate fi eliberat in urmatoarea perioada prin punerea in practica a ceea ce am descoperit sau chiar invatat la ‘Scoala lui Mercur Retrograd”, o scoala in care mesajele au venit direct din Cer.

Iesind din miscarea aparent retrograda, energia lui Mercur in Leu  se combina cu energia asteroidului  100 Hecate  . In mitologie , Hekate este o Zeita misterioasa si puternica responsabila de toate lucrurile intunecate , inclusiv noaptea dar si lumea spiritelor . Ea calatoreste  in toate cele trei  lumi: cer, pamant  si lumea interlopa . Astfel , ea a devenit  zeita care vede in toate directiile , in trecut , in prezent si in viitor fiind un ghid important pentru cei care se afla “ la o rascruce de drumuri”. Hecate ne vorbeste si despre “ praguri “ pentru o anumita situatie ce are nevoie de o schimbare , un alt drum . Rolul  lui Hekate in aceasta transformare a lui Mercur in mers direct in Leu  este de a ne ajuta sa vedem in profunzime alegerile trecutului si sa ne lumineze calea cea buna . Ea are  “o torta in mana “ pentru cei care au nevoie de aceasta ghidare indiferent daca este cerut sau nu ajutorul ei,  darul ei de lumina este neconditionat . Hekate este intotdeauna langa noi in vremuri grele  ajutandu-ne sa ne departam de tot ceea ce ne constringe , ne ajuta sa ne eliberam de un trecut plin de sacrificii .Este un timp in care deciziile sunt grele , care este calea buna , ce putem face in continuare ?.

“Quo vadis Domine ? “ ( Incotro, Doamne ) este intrebarea acestei perioade de timp . Viata nu este niciodata prea usoara , unele probleme pot parea ca nu au nici un raspuns desi stim ca acest lucru este fals , fiecare situatie de viata are o solutie indiferent cat de greu este sa ajungi la ea . Aici , intervine Hecate , cand suntem la o rascruce de drumuri , ea este acolo cu torta ei  ce ne lumineaza calea cea buna , ce indica directia atunci cand nu stim  ce carare sa alegem si care alegere este cea mai buna . Ea ne aminteste de ‘adevar”, ea nu se lasa pacalita de pozitii sociale , educatie , titluri, bogatie , ea este impresionata de ceea ce “ este in inima  “ , ea este patroana inimii. Dintre toate Zeitele , ea este o Zeita tripla, complexa, semnificativa , Ea este eliberatorul.

Simbolul Sabian pentru gradul 2 Leu , gradul intoarcerii in mers direct a lui Mercur :

“ Scoala este inchisa din cauza unei epidemii de oreion “.  Mesajul acestui grad zodiacal ma uimeste . Sensul larg al unei epidemii este unul ce extinde de fapt o anumita boala , se raspandeste de la individ la individ afecatand astfel  un numar mare de oameni  iar in unele cazuri se poate raspandi si in alte tari . Acuma, o  criza individuala este extinsa si asupra altor oameni , avem de a face cu un proces care afecteaza intreaga societate iar acest lucru conduce la situatii critice .  Aici , o problema , o idee , o misiune ,  o abordare copilareasca a unei situatii , a unei energii personale poate deveni contagioasa afectand mai multi oameni , grupuri , societati ,tari . O problema personala este vazuta ca un pericol colectiv . Un alt factor al acestui grad este acela ca “ oreionul “ , o boala a copilariei poate avea consecinte foarte grave pentru barbatii adulti , aceasta boala nu afecteaza doar gatul dar si glandele sexuale . Asta inseamna ca o anumita experienta personala poate face destul rau  extinzandu-se si asupra celorlalti .

Pentru a vedea in ce domenii sunteti ajutati sa luati decizii , puteti citi Horoscopul lui Mercur retrograd in Leu  dar si Mercur retrograd in Leu .

Adriana Tudosa

 

You may also like

4 Comments

  1. Multumim, fiul meu a avut mercur retrograd in leu la nastere, acum ca se repeta e de bun augur?

  2. Adriana,eu am venus in harta natala la gradul 2 leu in casa 11 (venus guv de casa 3 si 10).Simbolul acesta sabian ce inseamna pt mine?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.