LUNA NOUA IN LEU- 17 AUGUST 2012 , ORA 18:54 –ORA ROMANIEI- ‘ O POFTA OTRAVITOARE REPETITIVA “

“ BUNASTAREA POPORULUI ESTE LEGEA CONDUCATORULUI” CICERO

Luna Noua reprezinta un aspect de conjunctie dintre Luna si Soare in acelasi semn zodiacal ( Soarele acopera Luna ) , este o faza a Lunii in care energiile sunt foarte mici , activitatile sunt mult incetinite. Este o  perioada in care pot avea loc fel de fel de perturbari in natura, se poate simti din plin forta pamantului, se poate simti din plin forta naturii.

Luna Noua este asociata cu noi inceputuri, dar in functie de ce s-a intamplat in in trecut, noile inceputuri vor fi axate pe rezolvarea afacerilor neterminate oricare ar fie ele, este experienta castigata anterior utilizata in realizarea unor schimbari in viata noastra. Faza de Luna Noua confera o forta extraordinara gandurilor si cuvintelor , asadar,  mare atentie la ce ganditi si cum va folositi cuvintele,  gandurile pozitive sau negative devin o forta in aceasta perioada.

Ascendentul momentului de Luna Noua este in Capricorn gradul 27: 13 , este un ascendent cardinal de pamant ce va induce in urmatoarele zile destula rigiditate , solemnitate , formalitate , bun simt si ambitie in toate . Este o energie ce cere de la noi responsabilitate si tot ce vom obtine se va datora doar efortului propriu, muncii. Este o perioada care limiteaza intr-un fel sfera de activitate a fiecaruia dintre noi, vom simti de cele mai multe ori ca viata noastra, munca noastra  se petrece intr-un spatiu limitat fara bucurii prea ample, eforturile pot fi mari  ce  adesea ne pot face sa ne invartim in jurul aceleeasi idei. Acest ascendent ne va face sa abordam viata in aceasta perioada cu destula precautie si cred ca este cel mai bine asa deoarece Saturn , stapanul  acestei energii este in conjunctie cu Marte in Balanta . Acest aspect astrologic aduce obstacole atat la propriu cat si la figurat iar modul nostru de a gestiona aceste obstacole determina la urma , urmei rezultatul ce poate fi o reusita sau un esec .  Exista in aceasta perioada piedici peste tot , dificultati in a actiona , o tendinta catre austeritate , efort solitar , distantare de propriile dorinte . Marte (adrenalina ,  dorinta de a actiona repede , luptatorul) in conjunctie cu Saturn ( restrictia, piedica ,inhibitia ,timp, efort indelungat) aduce obstacole sociale , situatii  incurcate , perseverenta este sortita esecului iar pasivitatea serveste mai mult decat agresivitatea . Aceasta conjunctie Marte –Saturn in Balanta mediaza conflictul dintre Luna Noua in Leu gradul 25:08 si Centaurul 7066 Nessus aflat pe gradul 24:27 Varsator .

Luna in Leu induce nevoie de maretie si de impunerea acesteia, accentueaza simtul dramatic , imaginea personala, genereaza nevoie de gesturi pline de avant , indrazneala, generozitate din dorinta de a atrage relatii bune , este un timp al teatralitatii in exprimarea parerilor dar o teatralitate cu un efect maxim. Cu Luna in Leu vorbim de vise ce capata dintr-o data maretie fiind  capabili si de  eforturile necesare pentru a le dat viata , devenim mandri,  plini de ambitii dar este amplificata si grandomania . Luna in  Leu aduce o mare generozitate in iubire, induce nevoie de putere, faima , fiind necesar un control al orgoliului si vanitatii. Luna intr-un semn de foc ne face destul de usor sa reactionam cu manie, are in cartea ei de vizita “mai intai eu” si o dorinta inimaginabila de a fi puternici, de a nu depinde de nimeni, dar mare atentie,  aceste dorinte pot fi puse in valoare cu o fermitate clara sau cu scandal, teroare.

7066 Nessus este unul dintre centauri (jumatate om si jumatate cal ) care a fugit din patria sa dupa razboiul cu Lapiths – un popor legendar in mitologia greaca  .

El s-a stabilit pe malul unei ape  ajutand oamenii sa traverseze apa furioasa . El este fiul lui Ixion si al lui Nubes . Nessus este renumit pentru rolul sau in povestea “ camasii lui Hercule “. Hercule era casatorit de aproape trei ani cu Deianeira cand la un ospat in casa regelui (  tatal sotiei ) a ucis din greseala fiul  regelui Oeneus . In conformitate cu legea , el impreuna  cu sotia lui Deianeira au fost exilalti .  In drumul lor , ei au intalnit raul Euenus  iar centaurul Nessus s-a oferit pentru o suma mica de bani sa ii ajute sa traverseze apa . Astfel, Nessus a luat-o in spate pe Deianeira iar dupa ce a traversat-o apa , el a incercat sa o violeze pe frumoasa sotie a lui Hercule . Alertat de strigatele lui Deianeira ,  Hercule a tras cu una din sagetile lui  otravite in Nessus . In timp ce  Nessus era pe moarte , el a continuat  sa o pacaleasca pe sotia lui Hercule , spunandu-i  ca sangele lui stropit  pe o camasa a lui Hercule il va face pe acesta fidel si va fi numai al ei . Deianeira il crede  iar mai tarziu , atunci cand increderea in sotul ei Hercule scade , ea a uns una din camasile lui Hercule cu sangele centaurului Nessus si i-a dat-o sotului sa o poarte . In semn de cinstire pentru sotia lui , Hercule si-a pus camasa dar a simtit o arsura  si panza plina de otrava s-a lipit de corpul lui provocandu-i dureri insuportabile . Pentru  a termina cu suferinta lui , el se se arunca in foc si arde in flacari orbitoare fara gemete , acceptandu-si in tacere deplina soarta . Cand sotia lui Deianeira a realizat ce a facut , s-a sinucis . Moartea prin foc a lui Hercule l-a purificat  iar Zeus –Jupiter l-a luat sus in cer ;chiar si Hera –sotia lui Jupiter s-a imbunat si i-a oferit in dar de sotie pe Hebe , zeita tineretii .
In astrologie , Centaurul 7066 Nessus este asociat cu lucruri rele si urate , cu pofta primara  ,  cu abuzuri, violuri, otrava , moarte, transformare .  Pofta lui Nessus , vulnerabilitatea si frumusetea Deianirei  si violenta primitiva a lui Hercule fac parte din limbajul acestui centaur , toate sunt un triunghi , o  unitate ce vorbesc despre cele trei aspecte ale aceluiasi lucru : primitivitatea omului ,  instincul primar .    Avand in vedere ca orbita lui  Nessus este intre Saturn si Pluto , prin analogie , limbajul lui Nessus este strans legat de teme plutoniene : gelozie , razbunare , putere ,vina ,pocainta, mantuire . Gelozia lui Deianeira , pofta lui Nessus dezlantuie un comportament lipsit de etica ce il afecteaza pe Hercule care isi accepta soarta si este rascumparat sus in cer pentru puterea lui de a-si suporta soarta . La urma urmei , acest process nu trebuie vazut doar negativ  ci si ca un remediu homeopatic . Sangele rau, otravit  al lui Nessus este de fapt o consecinta a sagetii otravite a lui Hercule , a cruzimii lui , a violentei lui . Nessus este o energie ce vorbeste despre abuz dar si vindecarea unui abuz ce poate fi psihologic , fizic , sexual.  Exista in aceasta energie un potential inadecvat prin contacte cu ceilalti  sau printr-un  comportament ce implica si razbunarea . Actiunile au consecinte  iar Nessus este un instrument foarte bun de diagnosticare a situatiilor manipulatoare , arata unde si cum am fost raniti in trecut si modul in care putem rani pe ceilalti dar si cum  putem vindeca aceste rani . Nessus ne vorbeste despre un abuz primar ,instinctual ( pofta lui de Deianeria , de frumusetea ei  ) dar si despre un abuz controlat ( sangele lui  plin de otrava ) , constient , agresiv ce vrea razbunare . Otravirea lui  Nessus apoi razbunarea lui Nessus chiar si mort conduce la moartea lui Hercule si la transformarea acestuia in Zeu si la impacarea lui Hercule cu Hera . Nessus este dorinta care merge dincolo de nevoie , este pofta catre ceva ce apartine altuia , ceva care nu  merita dar tanjeste , iar asta se vede foarte bine in harta natala in functie de domeniul energizat . Nessus este o energie ce arata un abuz pur , agresivitate ,  reprezinta dorinta de a lua ceva de la o persoana fara a intreba daca vrea sau nu vrea . In sinastrii, Nessus este fascinant , aduce obsesie cu cealalta persoana ,un tip de atractie fatala ,o relatie abuziva , victimizari . Nessus actioneaza dupa instinctual primar  si nu tine cont de nimic , nu exista restrictii sociale pentru el , nu stie de reguli sociale , el vede ceva , el vede o fata si vrea sa o violeze si chiar si dupa moarte, el face mult rau.

Luna Noua in Leu ( noi inceputuri )  intr-un semn guvernat de Soare , corespunde cu drame, dragoste,  creativitate , scopuri marete. In mitologia celtica , Lammas este un Festival al primelor recolte.  Aceasta sarbatoare era si in cinstea Regelui care era  dispus sa se sacrficice pentru binele poporului  sau .
Traditia celtica ne spune ca fiul  Soarelui  este “ Lugh “ cunoscut  sub numele de “ Lord al  Luminii “ si “ Dumnezeul atotputernic , atotcunoscator “. In povestea mitologica a Rotii Anului ,  Dumnezeu Soare tranfera puterea lui  in cereale  si se sacrfica atunci cand sunt recoltate cerealele . Lugh  a fost priceput in toate mestesugurile  si poseda o sulita minunata . A fost un rege bun  , dispus sa se confrunte cu fiintele malefice pentru binele poporului sau . Asa , Lammas este cu adevarat un festival in care se sarbatoreste Regele sau Regina atat la propriu cat si la figurat , un festival in care un Rege se sacrfica pe sine pentru poporul sau astfel incat acesta sa poate trai mai departe .
Lugh a fost de asemenea venerat si ca o Zeitate a furtunilor si fulgerelor , in special cele care apar la sfarsitul verii . Daca in aceasta perioada ploua se spune ca acest zeu isi face simtita prezenta daruindu-ne binecuvantarea lui .

Lammas este un festival de foc ce celebreaza momentul in care Soarele arde in toata meretia lui. Dar focul este in acelasi timp si creativ iar scopul  energiei leului in viata noastra este de a ne exprima sinele nostru esential ,tot ce este etern si adevarat . Leul este mandru , feroce, frumos , expresiv si vrea sa fie adulat , slujit ,ascultat . Leul este un semn al Regelui , reginei, al copilului divin din noi care isi exprima sinele sau unic prin puterea creatiilor sale , prin ceea ce simte si vede . Un “foc echilibrat “ ne incalzeste viata in timp ce un foc scapat de sub control aduce destule necazuri .

Luna Noua in Leu in opozitie cu centaurul 7066 Nessus aduce destule obstacole in activarea unor noi inceputuri si asta datorita unor ambitii otravitoare , unor probleme legate de putere, pofta , razbunare ,gelozie . Este o perioada in care ne putem simti profund raniti , obsedati de o anumita problema, de o anumita persoana ,  nevoia de razbunare este prezenta si ea in aceste zile . As spune ca aceasta Luna Noua in Leu in opozitie cu Nessus  este in acord deplin cu legea karmei intr-un mod destul  de primitiv “ ochi pentru ochi si dinte pentru dinte “ . Este o perioada in care trebuie sa fim  mai atenti la adevaratele noastre motive , la actiunile noastre  pentru a putea beneficia din plin de energia Lunii Noi care ne poate ajuta sa trecem astfel la o noua etapa in viata noastra . Aceasta Luna Noua in Leu in conjunctie cu asteroidul 1866 Sisif ( ceva care se repeta )  ne vorbeste despre capacitatea noastra de a lupta impotriva abuzurilor de orice fel .

In mitologie , truda lui Sisif este o metafora a muncii inutile, repetitive , dificile , frustrante , neprofitabile , plictisitoare, blocante . Inchis in Tartar ( un iad mai mic , special), el a pacalit pe Thanatos (moartea )  , l-a convins sa-i arate lanturile cu care era inchis in tartar si printr-o smecherie a bagat “ moartea in lanturi” , reusind sa fuga din iad si sa se intoarca pe pamant. Acest lucru a creat un adevarat vacarm deoarece nici un om nu mai putea muri cu Thanatos in lanturi . In cele din urma , a fost eliberata moartea iar Sisif a ajuns inapoi la munca lui vesnica “ cu bolovanul pe deal“ . In astrologie ( harta natala, sinastrie , tranzit) , Sisif arata un loc in care devenim nemilosi , smecheri, agresivi in atingerea si realizarea obiectivelor personale . In cele din urma , Sisif este o zona in care impingem mereu o dorinta pe un deal de netrecut , acest lucru poate fi o relatie care nu duce nicaieri, o carierea in  care facem repetitiv aceleasi lucruri dar care nu ofera evolutie . Oricum , se poate spune ca este un loc in care chiar daca “ ajungem sus pe deal cu o dorinta “ , putem pierde fructul dorintei si ne intoarcem din nou la inceput, este o munca inutila  care nu duce decat la frustrare. Acest lucru poate fi ca o pedeapsa divina pentru credinta nostra ca suntem deasupra tuturor si meritam aceste lucruri cu orice pret .

Schimbarea este progresul in cazul unor actiuni inutile , neprofitabile iar aceasta Luna Noua in Leu sustinuta de Saturn si Marte in Balanta ne indeamna sa salutam un nou drum , o noua cale atunci cand emotiile  negative , abuzurile otravitoare , repetitiile  inutile ne tin pe loc si ne incurca viata . In astrologie se spune ca aceasta conjunctie Marte -Saturn devine mai putin distructiva atunci cand face aspecte bune cu Soarele si Luna , in consecinta ,inclin sa cred ca suntem ajutati sa depasim anumite ‘ situatii otravitoare , tiranice ,inutile “.

“Trebuie spus ca acolo unde un tiran guverneaza , statul nu e atat defect, cat inexistent .” Cicero

Adriana Tudosa

 

You may also like

5 Comments

  1. scorpion cu ascendent sf de leu si fecioara, luna, pluton si uranus in fecioara si saturn in casa a VII, am traversat chinuitor perioada 2-10 august….mi se rup relatiile.,
    pur si simplu…si privesc neputincioasa…..nu am putere sa reactionez, ptr ca nu am initiat nimic ca sa se intample aceste rupturi….ma las in voia curentului, gandindu-ma ca totul este spre evolutie……dar si singuratatea este la fel de infricosatoare….

  2. Ce semnificatie are sextilul dintre luna noua din casa a VI a si jupiter din scorpion casa a IX a? De asemenea si conjunctia dintre luna noua din casa a VI a si mercur din fecioara tot casa a VI? Multumesc mult pentru raspuns si ptr articol. Imi cer scuze ptr postarea de sus dar nu m-a ascultat tastatura la telefon. Inca o data itiultumesc

  3. Ce semnificatie are sextilul dintre luna noua din casa a VI a si jupiter din scorpion casa a IX a? De asemenea si conjunctia dintre luna noua din casa a VI a si mercur din fecioara tot casa a VI? Multumesc mult pentru raspuns si ptr articol draga noastra Adriana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.