MERCUR IN MERS DIRECT IN BALANTA-8 OCTOMBRIE 2021, ORA 18:17, ORA ROMANIEI – “ SA PRIVIM PESTE OCHELARI…”

Dupa trei saptamani de mers aparent retrograd, Mercur isi reia mersul direct de pe gradul 10:08 Balanta. Pana pe 2 noiembrie, cand ajunge pe gradul 25:28 Balanta(gradul inceperii miscarii aparent retrograde), Mercur ne poate ajuta in deciziile noastre prin fel de fel de comunicari, documente, informatii, ghizi.

Dupa o perioada tulbure, grea, in care nu prea am stiut “pe ce talere sa ne asezam problemele “ astfel incat sa simtim un echilibru in viata noastra, acuma, ceata incepe sa dispara incet, incet, si putem lua hotarari importante. Inca mai suntem in laboratorul cosmic al entitatilor mercuriene ce ne indeamna sa dam deoparte tot ceea ce aduce frustrari vietii noastre. Mercur ca si mesager al Zeilor, are un picior in lumea fizica si altul in lumea nevazuta. Abilitatea lui de a calatori intre lumi arata ca poate trece barierele fizice, mentale si spirituale, de aceea, perioada de retrogradare poate fi de un real ajutor daca suntem atenti la mesaje, oameni, trecut.

Ce se intamla cu adevarat cand Mercur trece de la miscarea retrograda( vinteza mica) la miscarea directa?

Este asemanator cu trezirea dupa un somn profund, cand Mercur vrea sa-si bea cafeaua cosmica pentru a-si recastiga complet constiinta. Ziua de 18 octombrie 2021 in care Mercur stationeaza direct, poate fi extrem de importanta in viata noastra. In aceasta zi sau chiar si in urmatoarea zi, probabil ca vom avea o claritate incredibila cu privire la problemele cu care ne-am confruntat in timpul lui Mercur retrograd. Avem nevoie de rabdare, iar cu Mercur in mers direct, in zilele urmatoare suntem liberi sa planificam activitati si intalniri vitale, sa semnam contracte, sa luam decizii sau sa facem achizitii importante.

Iesind din miscarea aparent retrograda, energia lui Mercur in Balanta ne cere sa cultivam  pacea, seninatatea, diplomatia, frumusetea si blandetea sufletului. Balanta  se opune semnului Berbec, deci pacea se opune razboiului, acordul se opune dezacordului, armonia se opune tensiunii. Crestere noastra se datoreaza abilitatii noastre de a negocia cu dusmanul, de a transforma dusmanii in aliati.

Mercur in mers direct in Balanta activeaza casa VI, o casa pe care o stapaneste si in care se bucura din plin. In consecinta, Mercur direct ne poate ajuta in toate deciziile legate de munca, angajat, angajator, relatii profesionale, proiecte de munca, sanatate. Tot Mercur in Balanta este sustinut de Saturn in Varsator dar si de Venus in Sagetator.

Cu Mercur (cel care stapaneste rationamentul si mintea constienta care formeaza concluzii, cel comunicativ si intellectual, cel care preda si care invata) in aspect de trigon pozitiv cu Saturn ( guverneaza stabilitatea si responsabilitatea,  disciplina si precautiile, tata, figurile autoritare, limitarile si piedicile, munca si efortul greu, timpul), suntem mai logici si clari. Disciplina  mentala ne va permite sa abordam cu succes probleme dificile sau minutioase. Comunicarea cu superiorii, cu autoritatile, ar trebui sa devina mai clara dupa o perioada plina de turbulente. Ne putem concentra pe cariera, putem lua decizii corecte legate de o schimbare in cariera. Totusi, acest lucru nu vine cu usurinta, Saturn nu ofera nimic gratuit si este nevoie de o munca grea, rabdare si daruire pentru a ne atinge obiectivele financiare si de cariera. Acest aspect ne incurajeaza sa mergem doar cu ceea ce are sens. Din punct de vedere mental, suntem in modul de rezolvare a problemelor, hotarati sa gasim solutii la circumstante dificile si sa adunam informatii care sa ne faciliteze sarcinile si responsabilitatile. Sa pastram o minte deschisa. Sa fim dispusi sa invatam, sa exploram modalitati de a concilia puncte de vedere diferite. Avem acum sansa de a reduce distanta, vazand ambele parti ale unei povesti. Daca vrem sa fim luati in serios, trebuie sa ne luam in serios.

Mercur in aspect benefic cu Venus in Sagetator ne face mai toleranti si diplomati. Pentru unii, poate aduce vesti bune despre bani, afaceri, credite, prime, cresteri salariale.

Simbolul Sabian pentru gradul 11 Balanta, gradul activat de Mercur in mers direct este: :” Un profesor se uita peste ochelari”.

A venit timpul sa invatam sa privim oamenii “ca fiinte umane” si nu prin ochelarii nostri de cal care limiteaza si ingusteaza totul. Trebuie sa ne ridicam deasupra unui punct de vedere ingust, sa fim mai atenti, sa ne bazam pe simturile divine din noi. Asa vom avea puterea de a accepta omul pentru ceea ce este el ca fiinta divina, vom avea puterea de a ierta, de a fi toleranti, de a accepta diferentele dintre noi. Doar asa putem echilibra viata noastra dar si relatiile noastre.

Influenta lui Mercur in mers direct asupra fiecarui semn zodiacal:

Berbec/Ascendentul in Berbec

Dupa trei saptamani de agitatie si incurcaturi in relatiile voastre, Mercur in mers direct in Balanta ridica steagul alb si va ajuta sa cantariti mai atenti problemele, sa luati in considerare pe langa nevoile voastre si nevoile partenerului. Gandurile voastre pot deveni mai clare prin dialog, prin cultivarea pacii interioare si relationale.Trebuie sa va detasatu de ideile egocentrice dupa care v-ati condus pana acuma, sa cultivati compasiunea si dialogul. Mercur guverneaza si casa gandirii practice, a fratilor dar si casa muncii, colegilor, sanatatii, in consecinta pot aparea unele noutati, idei deosebite si in aceste domenii din viata voastra.

Taur/Ascendentul in Taur

Dupa trei saptamani agitate legate de munca, activitati zilnice, nemultumiri ciudate, ingrijorari nefondate, probleme de sanatate, Mercur in mers direct va ajuta sa va eliberati de presiunile ce tin de locul de munca, un proiect la locul de munca, colegi, sefi, sanatate, rutine zilnice. Este timpul pentru a face modificarile necesare imbunatatirii vietii de zi cu zi. Nu vreti neaparat sa va schimbati locul de munca dar puteti simti un indemn sa va schimbati totusi locul de munca si sa mergeti cumva pe cont propriu. Este timpul pentru a dezvolta obiceiuri mai sanatoase, sa sarbatoriti corpul fizic ca un templu al sufletului si va bucurati de fel de fel de ritualuri de frumusete. Mercur este si planeta voastra financiara, va exista mai multa claritate in finantele voastre. Puteti comunica mai bine si cu copiii vostri, cu persoana iubita.

Gemeni /Ascendentul in Gemeni

Dupa trei saptamani agitate in relatia cu copiii, cu iubirea, cu ceea ce va place sau nu, Mercur in mers direct in Balanta va poate ajuta sa intelegeti ca trebuie sa va concentrati mai mult pe propria creativitate, sa actionati acuma si in felul vostru propriu, sa nu va mai bazati pe altiii pentru ghidare, orientare. Trebuie sa dati deoparte idealurile, fanteziile personale, si sa va angajati intr-un proces de concretizare a creativitatii voastre. Mercur, conducatorului semnului vostru, este, de asemenea si planeta familiei voastre. Pot aparea unele noutati sau schimbari in familie, afaceri imobiliare, devine mai clar cum trebuie sa rezolvati o problema de familie sau o problema ce tine de o casa, o mostenire de familie.

Rac/ Ascendentul in Rac

Mercur retrograd se poate sa fi adus destule probleme de rezolvat in familia voastra. Acuma, Mercur in mers direct in Balanta va elibereaza de anumite presiuni ce tin de problemele personale, de familie, camin, siguranta emotionala, tara, patriotism. Trebui sa invatati sa fiti responsabili de familia voastra, parinti, casa, tara, sa faceti tot ce este  nevoie pentru binele lor. A venit timpul sa va dezvoltati  un sentiment interior de incredere in voi, de fapt provocarea este de a obtine un sentiment reinnoit de stabilitate si securitate interioara bazat pe o mai buna intelegere a propriilor voastre motivatii ascunse. Cum Mercur este si planeta gandirii practice, frati, rude , drumuri scurte dar guverneaza si casa secretelor, plati karmice, si in aceste domenii, deveniti mai clari, vedeti altfel lucrurile. O problema legata de un frate, o sora, o ruda, poate fi inteleasa altfel acuma.

Leu/Ascendentul in Leu

Dupa trei saptamani agitate si care au intarziat orice activitate, Mercur in mers direct in Balanta va ofera o curiozitate naturala, facilitate in conversatii, succes prin tot ce tine de comunicarea cu vecinii si fra?ii, vizitarea prietenilor si rudelor. Interesele voastre sunt variate acuma si probabil si imprastiate.  Este un moment ideal pentru a gasi informatiile de care aveti nevoie chiar in mediul si oamenii din jurul vostru. Puteti comunica mai clar , puteti sa fiti mai atenti la mesajele pe care le dat si pe care le primiti. Cum Mercur este si planeta voastra financiara, va exista mai multa claritate in finantele voastre. Puteti cheltui mai multi bani pentru proiectele vostre personale, pentru imaginea voastra. Unele chestiuni financiare pot fi deblocate iar unii prieteni pot fi dati deoparte.

Fecioara/Ascendentul in Fecioara

Dupa trei saptamani de agitatie, intarzieri si incurcaturi, Mercur in mers direct in Balanta vine cu sfaturi noi legate de bani, valorificarea talentelor native, siguranta financiara si emotionala.Veti fi mai practici si rationali în abordarea finantelor voastre. Acceptarea valorilor spirituale ca parte inerenta a vietii voastre va poate ghida in valorificarea talentelor voastre native iar acest lucru va poate ajuta in construirea unei securitati emotionale si financiare.  Cum Mercur este si planeta carierei voastre, urmeaza o perioada excelenta de deblocare si dezvoltare a planurilor si strategiilor profesionale.

Balanta/Ascendentul in Balanta

Dupa trei saptamani agitate si care au intarziat orice activitate, Mercur in mers direct in Balanta vine cu revelatii ce tin de propria persoana, comunicare cu ceilalti, evaluarea aspectului si imaginii personale, relatiile voastre, planurile personale, egou pronuntat. Modificarile in personalitatea voastra deschid un nou drum, o noua relatie, un nou mod de abordare a relatiilor voastre, un nou mod de a raspunde dusmanilor vostri, un nou mod de a da viata planurilor personale. Cum Mercur este si planeta strainatatii, a relatiei cu strainii, cunoastere inalta, puteti fi mai clari si mai buni comunicatori cu strainii, cu anumite persoane din strainatate, cu intelegerea legilor divine, a credintei. Puteti intelege ca Dumnezeu traieste in voi si puteti sa ii cereti ajutorul.

Scorpion/Ascendentul in Scorpion

Dupa trei saptamani agitate, Mercur in mers direct in Balanta vine cu revelatii ce tin de chestiunile private, planuri secrete, problemele trecutului, sanatate, datorii karmice. Acesta este un moment bun pentru cercetare, contemplare linistita, meditatie, visele pot aduce mesaje uimitoare pentru viata voastra. Puteti face modificari neasteptate in obiceiurile si rutinele voastre pentru a va imbunatati starea de sanatate. Sunt accentuate platile karmice dar si oportunitatea vindecarii trecutului prin spiritualitate, credinta, ajutor neconditionat, compasiune, iubire neconditionata. Puteti deveni mai retrasi, interiorizati, spiritualitatea poate fi un ghid important acuma. Cum Mercur este si planeta vietii intime, relatii de suflet, este, de asemenea, mai usor pentru voi acuma sa abordati problemele sensibile, intime si personale cu logica si ratiune. Ca atare, puteti deschide discutii legate de subiecte tabu si care in mod normal ar putea cauza valuri, cum ar fi cele legate de o relatie care va macina sufletul, de un contract financiar, o mostenire, o lupta in familia voastra.

Sagetator/Ascendentul in Sagetator

Dupa trei saptamani agitate si care au intarziat orice activitate, Mercur in mers direct in Balanta vine cu revelatii legate de prieteni, organizatii si grupuri, sperante, altruism, copiii altora. Intuitia si un rationament original pot rezolva multe probleme ce pareau de nerezolvat. A venit timpul sa va axati pe aceele relatii care va impartasesc interesele, care va pot ajuta sa dati viata sperantelor voastre, care va pot pune in lumina calitatile umanitare. Puteti intelege mai bine subiectele neobisnuite, astrologia si celelalte stiinte oculte. Puteti fi destul de originali in rezolvarea problemelor, gasiti solu?ii inovatoare la probleme. Puteti fi atrasi de ideile si conceptele originale si de cele care par a fi ciudate, avangardiste, revolutionare, eliberatoare. Cum Mercur este si planeta relatiilor voastre, puteti cantari mai bine acuma argumentele pro si contra fiecarei probleme, luand in considerare si nevoile celorlalti. Cooperarea si comunicarea cu ceilalti pot fi imbunatatite acuma. Si proiectele legate de cariera pot deveni mai clare, cuvintele si ideile voastre pot influenta autoritatile. Urmeaza o perioada excelenta pentru noi strategii profesionale.

Capricorn/Ascendentul in Capricorn

Dupa trei saptamani agitate si care au intarziat orice activitate, Mercur in mers direct in Balanta va poate arata in sfarsit unele perspective legate de cariera, ambitii profesionale, imagine publica. Vantul se schimba si puteti vedea mai bine ce oportunitati aveti, pe cine va puteti baza pe mai departe in proiectele voastre profesionale. Mintea voastra poate fi concentrata pe o directie noua in viata voastra ce are legatura cu cariera, proiecte profesionale, o alta functie, un alt statut social. Poate fi inceputul unui drum nou, un drum care va pune sa munciti, sa invatati ceva nou in acord cu vocatia sufletului vostru. Cum Mercur este si planeta muncii voastre, este posibil sa existe mai multa activitate, miscare, comunicare cu colegii vostri si care sunt legate de strategii de munca, putere impartita.

Varsator/Ascendentul in Varsator

Dupa trei saptamani agitate si care au intarziat orice activitate, Mercur in mers direct in Balanta vine cu revelatii ce tin de invatamant superior, credinta, strainatate, munca in strainatate, incredere in legile divine. Sunteti sprijiniti sa va dezvoltati credinta, intuitia, sa deschideti ochii catre orizontul mai larg din fata voastra, beneficiile vor veni cand veti intelege ca este necesar sa faceti tranzitia de la mintea inferioara la cea superioara, sa invatati ca adevarul inseamna mai mult decat problemele cotidiene si decat cunostintele inmagazinate in capul vostru. Cum Mercur este si planeta iubirii, creativitatii personale, se poate sa deveniti mai clari in comunicarea cu persoana iubita, cu copiii vostri, cu ceea ce va place cu adevarat. O afacere o puteti vedea mai clar acuma.

Pesti/Ascendentul in Pesti

Dupa trei saptamani agitate si care au intarziat orice activitate, Mercur in mers direct in Balanta vine cu revelatii legate de afaceri, viata intima, bani prin fel de fel de acorduri semnate, mosteniri, secrete, planuri secrete pentru putere. Urmeaza o perioada excelenta pentru noi strategii de afaceri, pentru deblocarea comunicarii in relatiile voastre importante sau care privesc viata mai multor oameni. Puteti aborda unele discutii despre subiecte care in mod normal ar putea crea valuri, cum ar fi cele legate de impartirea puterii, finante, intimitate. Cum Mercur este si planeta relatiilor voastre, puteti cantari mai bine acuma argumentele pro si contra fiecarei probleme, luand in considerare si nevoile celorlalti. Cooperarea si comunicarea cu ceilalti pot fi imbunatatite acuma. Si proiectele legate de familie, casa, pot deveni mai clare.

Adriana Tudosa

 

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.