MERCUR IN MERS APARENT RETROGRAD -26 DECEMBRIE 2009 ORA 16:39 -15 IANURIE 2010 ORA 18:55-ORA ROMANIEI- REPARARI KARMICE ………………

mercur retrograd

Din cand in cand, planetele par sa stea nemiscate , sau par a se misca inapoi, in directia opusa cursului normal in jurul Soarelui. In primul caz vorbim de o miscare stationara, viteza de miscare a planetei fiind 0, in al doilea caz ea are o miscare aparent retrograda , viteza de miscare a planetei fiind mai mica decat in mersul ei direct.

Mercur are in “ fisa postului” responsabilitati legate de gandire, comunicare, modul de comunicare, transportul comunicarii, se ocupa de  ceea ce stim dar si cu modul in care aflam ceea ce stim, este o planeta mica, rapida, puternica cu influente deosebite asupra noastra, induce o energie ce ne influenteaza facultatile mentale, logica, rationamentul, inteligenta , educatia..Instrumentul lui Mercur  este limbajul iar ca metoda de lucru adopta “ expedierea”. Energia mercuriana favorizeaza gandirea, spiritul agil si rapid, rationamentul, poate fi o energie buna sau rea dar cu siguranta energizanta. Fara Mercur nu exista tranzitii ci doar repetitii fara sfarsit , ii simtim prezenta ori de cate ori tacerea este prea aspra , este neasteptatul, norocul , coincidenta , creaza noi spatii, noi comunicari, farse , smecherii de tot felul. In stare naturala, mercur, este un metal in stare lichida ce poate adera numai la metale pretioase,metaforic vorbind, putem spune ca Mercur este acea energie ce poate favoriza “aurul spiritual”.

Pe 26 DECEMBRIE 2009  ora  16 :39 , ora Romaniei, Mercur isi incepe miscarea aparent retrograda  in semnul Capricornului  gradul 21:48 si termina aceasta intoarcere in timp pe pe gradul 5::33 Capricorn in data de 15 ianuarie 2010 la cateva ore dupa Eclipsa totala de soare in Capricorn.

Influenta planetei retrograde incepe  inainte de momentul de debut a  miscarii aparent  retrograde, se poate vorbi de influenta acestei energii incetinite chiar de pe 9 decembrie 2009 cand Mercur trecea pentru prima data peste gradul 5 Capricorn – gradul pe care se termina miscarea aparent retrograda . Odata cu revenirea lui Mercur in mers direct , nu inseamna ca influenta retrogradarii s-a terminat, nu, efectul intoarcerii in “timp” a lui Mecur se termina pe 4 februarie 2010 cand Mercur reajunge iarasi pe gradul  22 Capricorn . Daca fizic nu ne putem intoarce in timp , o  planeta retrograda  ofera o sansa unica “de a ne intoarce in timp si de a repara “, de a intelege greselile facute , energia planetei retrograde poate pune in miscare  evenimente predestinate , evenimente asupra carora avem foarte putin control, poate da nastere la modificari neprevazute, blocaje de tot felul, nu este cel mai bun timp pentru a lua decizii importante deoarece acestea pot fi luate gresit.

In mers aparent retrograd, Mercur va sti atat de bine  sa dea nastere la fel de fel de neintelegeri , perturba comunicarea intre oameni dar si intreg sistemul de comunicare , ma refer aici la calculatoare, posta, incurca negocierile , incurca intelesul cuvintelor, incurca mesajele , scrisorile , tot ce tine de comunicare dar si de transportul “comunicarii” .

Mercur in Capricorn este o energie ce slujeste interesele saturniene( Saturn este guvernatorul capricornului) devenind astfel o energie pragmatica si in acord deplin doar cu ce este util, durabil, organizat , responsabil. Energia  mercuriana  indrumata de  Saturn da voce sentimentului ca tot ce se realizeaza trebuie sa fie in serviciul dreptatii,  ambitia cere respect , perseverenta, cumpatarea , practicismul   te pot duce departe.Energia mercuriana ne vorbeste despre cariera, viata sociala,  reputatie , autoritati, conducatori, sefi, guvern( Capricornul este semnul natural al casei X).

Mercur in mers aparent retrograd in semnul rece al  Capricornului, un semn de pamant cardinal poate accentua  temerile legate  de tot ce are structura , granita in viata noastra, putem vorbi de exprimari dificile dar si de capacitatea de a intelege la nivel profund  propriile greseli, putem gasi esenta dar si originea acestor greseli. Rigiditatea accentuata si refuzul de a aborda anumite subiecte pot face ca relatiile sa fie destul de dificile in aceasta perioada . Gandirea grava si pesimista predispune la destul de multe critici, melancolie, greutati in asigurarea unei claritati mentale si a unei sigurante a capacitatii mentale. Pot fi incurcate si incercate  destul de usor :rationamentul, rabdarea,tot ce tine de organizare, proceduri, patroni, directori, sefi, cariera. Mercur in mers aparent retrograd in Capricorn aduce un comportament si o gandire grava ce cauta “nod in papura “ la orice. In Capricorn , Mercur retrograd creeaza dezordine chiar haos in tot ce tine de administratie, guvern, cariera, pozitie sociala , perturba comunicarea la nivel de intreprindere , fel de fel de organizatii, putere , administratie. Este o energie ce ne va face lipsiti de umor si cu dorinta de putere.Toate domeniile de comunicare sunt afectate , de la probleme in asociatii , prietenii, scopuri personale  la finante, administratie, guvern, concepte si idei noi.

Plasarea lui Mercur in casa VII in harta ingresului lui Mercur in mers aparent retrograd arata destul de clar ca avem de reparat greseli facute in parteneriate , in relatia cu partenerul, este o provocare ce cere din partea noastra  stabilirea  originilor dezacordurilor, neintelegerilor  dar si repararea lor.  Conjunctia lui Mercur retrograd cu Nodul Nord al Lunii in Capricorn –soarta este un accent puternic pentru intreaga perioada a lui Mercur retrograd, inainte de toate , vor fi puse in centru atentiei noastre relatiile noastre, karma relatiei , experientele aduse au o legatura directa cu redescoperirea valorii unei colaborari, unei casnicii, unei asociatii. In astrologie, limbajul energiei unei conjunctii este foarte puternic,  conjunctia lui Mercur retrograd cu Nodul Nord al Lunii in casa parteneriatelor semnifica destul de clar o energie ce spune “ FII ATENT AICI “, “REPARA AICI”.

Mercur retrograd este o perioada naturala din viata noastra exact ca si anotimpurile , aduce energii necesare regandirii, revizuirii , reexaminarii vietii noastre. Poate fi privita aceasta miscare a lui mercur  ca un factor de corectie care pus in fata anumitor evenimente din viata noastra poate limita si preveni o serie de erori grave.

Mercur retrograd poate fi privit cel mai adesea ca un timp de pauza , oprire si revizuire , reconsiderare anumite evenimente din trecut, reanalizarea si corectarea greselilor trecutului .Nu este cel mai bun timp sa cumparati aparatura electronica, calculatoare, sa cumperi o casa, o masina , o motocicleta, o barca, sa te muti, sa incepi o alta munca, sa semnezi documente, chiar si casatoria poate fi pusa sub semnul intrebarii .

Mercur guverneaza toate mijloacele de transport , de comunicare, deci este un timp in care apare posibilitatea unor dificultati in aceste directii: blocaje in trafic,intarzieri sau chiar anulari ale unor curse aeriene, surprize neasteptate si neplacute in calatorii, pierderea bagajelor, defectiuni ale masinilor de transport, defectiuni si caderi ale retelelor de calculatoare , linii telefonice taiate, cablurile electrice  afectate .

Modul de gandire ordonat poate deveni in aceasta perioada destul de confuz, planeta retrograda este din multe puncte de vedere anarhica, chiar si psihic , ea impiedica energia proprie sa se armonizeze cu intregul aducand individualism si obsesie, dezvolta o atitudine introvertita , aduce suficiente blocaje in relatii din dorinta de a domina partenerii mai ales la nivel psihic , dificultati in intelegerea propriilor limite gasind mereu explicatii pentru diverse comportamente dar aceste explicatii adesea se bazeaza pe experiente traite care nu au nici o legatura cu cele actuale. .

Mercur retrograd dezvolta atat de bine lipsa de intelegere in relatii aducand dificultati in a-i asculta pe ceilalti  si pe partener, dezvolta obsesia inselaciunii dar si teama de a nu fi prost inteles. Este un timp in care ascultarea si cu “inima” a unui partener  poate rezolva senzatia de neinteles , teama de a nu fi inselat.

In sens pozitiv , Mercur retrograd este un timp minunat de finalizare a proiectelor , poate aduce “picatura “ care sa completeze un proiect tinut undeva intr-un sertar si pe care nu erai hotarat daca sa-i dai “viata” , poate fi liantul intr-o relatie karmica care nu  putea capata forma, stabilitate  din prea multa teama ,  este un timp in care minciunile, inselatoriile pot iesi la lumina , este un timp in care poti  explora profundele perceptii personale .

Este bine sa stim ca infuenta lui Mercur retrograd asupra noastra difera , pot fi persoane care nu sunt afectate deloc sau dimpotriva  sunt ajutate , la altele,  influenta poate fi destul de evidenta, asta in functie de harta natala a fiecaruia , de aspectele lui Mercur retrograd cu planetele natale. Cel mai bun mod de acompaniere a lui Mercur retrograd este abordarea unei atitudini pozitive si o incetinire a ritmului asociat cu o atentie marita ; acolo unde lucrurile nu sunt clare intrebati , nu va grabiti sa luati decizii, repetati raspunsul dat unei persoane daca simtiti ca nu ati fost inteles, astfel se pot evita necazurile .
Lectiile lui Mercur retrograd vor fi mai intense pentru semnele cardinale Capricorn, Rac, Berbec ,  Balanta dar si pentru semnele Gemeni si Fecioara deoarece vorbim de retrogradarea guvernatorului acestor semne .

Anul acesta “ Mos Craciun” ne aseaza sub brad “sansa”  de  a ne repara  “destinul”, este o sansa de care trebuie sa profitam, nu in fiecare an primim un asemenea cadou .

Adriana Tudosa

You may also like

2 Comments

  1. ADRIANA,constat ca tu esti probabil inca un ,,instrument” pe care universul sau divinitatea l-au scos in calea mea…modul in care descri aceasta perioada se suprapune exact cu nebuloasa in care eu traiesc de cca 2 saptamini…probabil ca nu intimplator am dat peste pagina ta…iti multumesc ca existi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.