MERCUR RETROGRAD IN FECIOARA -20 AUGUST 2010 –ORA 22:59 – 13 SEPTEMBRIE 2010 ,ORA 02:09 – “O NOUA SANSA “

mercur 1

Pe 20 AUGUST  ORA 22:59 , ora Romaniei, Mercur isi incepe miscarea aparent retrograda  in semnul Fecioarei  gradul 19 ,  ajungand la sfarsitul acestei miscari aparent retrograde pe gradul 5:21 Fecioara pe 13 Septembrie 2010 ,ora 02:09 ,ora Romaniei.

Influenta planetei retrograde incepe cu cateva zile inainte de momentul de debut a  miscarii aparent  retrograde, in multe carti am citit ca influenta planetei retrograde incepe din momentul in care Mercur trece pentru prima data peste  gradul final al miscarii retrograde , in cazul nostru vorbim de gradul 5 Fecioara ,un grad peste care Mercur a trecut in jurul datei de 1 August 2010.  Perioada 1-20 august 2010  este considerata ca o perioada de UMBRA , o perioada in care energia lui Mercur poate pune in evidenta anumite probleme ce se cer a fi reevaluate si rezolvate  atunci cand intra in miscare aparent retrograda ( unii oameni po intampina probleme mult mai mari in aceasta perioada ).

In astrologie,  Mercur guverneaza toate activitatile care se refera la comunicare , deplasare , invatamant , semnarea unor acorduri , corespondenta de toate felurile, echipamentele de comunicare cum ar fi calculatoarele, telefoanele , aparatele de radio, , calatoriile, masinile, bicicletele, trenurile , avioanele, schimburi comerciale , diferite hotii, sa nu uitam ca Mercur are renume de mare trisor ce stie atat de usor sa pacaleasca, sa vanda si sa cumpere intr-un fel avantajos pentru el.
Cand Mercur este direct , scopul lui universal este de predare a noilor cunostinte intr-un mod usor , informatia curge usor si este inteleasa la fel de usor , mintea este clara si capabila sa  inteleaga sensul adevarat al informatiei primite, conversatiile sunt usoare fara a se strecura distorsiuni. Cand Mercur devine retrograd, accesul la orice fel de informatii  noi  este interupt , este perioada in care Mercur  ne cere sa ne intoarcem  in timp la acele probleme ramase neterminate , la acele probleme ramase in timp fara o rezolvare , este o energie ce stie sa ofere “ solutii” la toate problemele nerezolvate  sau la cele rezolvate intr-un mod gresit,  este o noua sansa oferita sa indreptam anumite erori in problemele considerate solutionate .Ceea ce este foarte interesant in aceasta perioada de retrogradare este faptul ca puteti folosi energiile  lui mercur retrograd in a va gasi partenerul “sortit”, deci nu vorbesc de partenerul pefect ci de cel sortit, in aceasta perioada “ acesta” nu se mai poate ascunde .
O planeta retrograda poate pune in evidenta evenimente predestinate , probleme nerezolvate in trecut, actiuni gresite , modificari neprevazute, blocaje de tot felul, frustrari  , agravari in unele domenii din viata .Cu Mercur retrograd exista o atractie pentru trecut  dar aceasta atractie nu este o pura intamplare , ea are un motiv , o problema de rezolvat destul de semnificativa , nu este neaparat un punct slab , este o energie mai greu de inteles, o energie care indeamna spre interiorizare ( pentru cei nascuti  cu Mercur retrograd in harta natala, aceasta perioada poate fi una benefica, este un limbaj al unei energii pe care ei il cunosc foarte bine si pot folosi aceasta energie in beneficiul lor, “este dirijorul in acord perfect cu orchestra”), dar odata inteles mesajul unei planete retrograde se pot “ rasturna si munti “cu eceasta energie , asadar,  sa nu ne speriem prea tare de o planeta retrograda, ci , sa incercam sa intelegem ca o putem privi ca o energie a unui prieten pe care te poti baza la greu, care poate sa-ti ofere raspunsul potrivit la o problema care te macina, care iti poate arata  locul in care ai gresit , problemele apar cand ne vom pune “ ochelarii de cal “ si vom refuza sa privim greselile, erorile facute care cer sa fie rezolvate.
Mercur in Fecioara este in exaltare ,asta inseamna o energie puternica  ce sporeste ,amplifica abilitatile in gandire,comunicare,permite dezvoltarea unor opinii clare  si perceperea vietii prin detalii din toate partile dar in acelasi timp ofera si capacitatea de ansamblare ordonata a acestor detalii. Este o energie ce ofera logica ,obiectivitate ,abilitate analitica ,claritate si concizie ,interes pentru sanatate ,utilitatea unei informatii., unui loc de munca .
In acest semn,Mercur ne invata sa etichetam totul,de la gesturi,lucruri, persoane la idei,experiente senzitive, iar aceasta  eticheta  trebuie sa contina “ util,confortabil, perfect”. Mercur retrograd in Fecioara este o energie foarte puternica ( in mers retrograd, mercur este mai aproape de pamant,  din aceasta cauza, influenta accestei energii este mult mai puternica ) fortandu-ne intr-un anumit fel sa sortam ceea ce este util si relevant vietii noastre,ne poate ajuta sa ne reanalizam abilitatile ce vor fi folosite cu mai multa precizie ,corectitudinea este una din cerintele acestei energii,  de aceea ,aceasta perioada poaste fi privita ca o plata a tuturor lucrurrilor facute prin diverse “ smecherii “.
Dragostea este o treaba foarte serioasa pentru Mercur in Fecioara ,se poate spune ca perioada de retrogradare poate fi o perioada de teste pentru majoritatea relatiilor , “ teste “ care pot arata care este o relatie adevarata ,o relatie in care fiecare sa fie demn de afectiunea celuilalt . Cu Mercur retrograd in semnul karmic al fecioarei( transforma sarcina de serviciu in obligatie ) ,vom fi ajutati sa sortam acele lucruri necesare vietii noastre care ofera confort,utilitate . Este o perioada in care spiritul critic al acestei energii poate face destul rau,lucrurile se pot dovedi adesea ca nu au o traiectorie clara,lucrurile se pot rasuci ciudat,pot aparea oameni din trecut,idei vechi si experiente vechi ,toate acestea ne pot ajuta sa vedem ce lucruri isi pot urma cursul lor si pe care trebuie sa le lasam sa plece definitive din viata noastra . Imprevizibilul este o alta “ calitate “ a acestei energii , putem deveni nesiguri pe noi,pe abilitatile noastre de comunicare ,apare “ o ceata “ in mintea noastra  ce ne va face sa ezitam sa facem anumite lucruri ,sa reflectam la ele , sa le analizam si in final sa intelegem ceea ce este util.
Cuvintele cheie ale lui Mercur retrograd sunt : REVIZUIRE, REGANDIRE, REORGANIZARE, REEVALUARE, REVEDERE, REINTALNIRE, REDEFINIRE, REFINANTARE, REPROGRAMARE, REFLECTARE , RESCRIERE….
Nu este cel mai bun timp pentru decizii importante , pentru schimbare loc de munca, orice schimbare nu ofera o garantie sigura,  este o perioada de timp in care totul se regandeste, se regandesc deciziile luate anterior, se schimba angajamente., se regandeste un plan de afaceri, se reorganizeaza planurile facute pentru lunile urmatoare,

Gemenii, Fecioarele,Pestii,Sagetatorii vor simti din plin influenta lui Mercur retrograd in Fecioara.

Mercur ne reaminteste ca oricarui lucru ii vorbim , ne va raspunde ,orice lucru la care ne gandim vine spre noi,in miscare aparent retrograda,Mercur ne spune ca trebuie “sa ne intoarcem in trecut “ unde am pierdut ceva esential.

Adriana Tudosa

You may also like

1 Comment

  1. buna adriana! eu am mercur retrograd in fecioara gradul 0 si 07 mimute si ma intreb oare ce mesaj imi va transmite? are legatura cu casa a VI a avand in vedere ca este in harta natala aici? multumesc mult ptr articol si ptr raspuns.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.