MARTE IN MERS APARENT RETROGRAD IN LEU -20 DECEMBRIE 2009 – PASI INAPOI PENTRU O PACE CU TRECUTUL …………….

marsPe 20 decembrie 2009 ora 15: 27  , ora Romaniei, Marte  isi incepe miscarea aparent retrograda  in semnul Leului de pe gradul 19:42  ajungand la sfarsitul acestei miscari aparent retrograde pe gradul 0:18 Leu in data de 10 martie 2010 , strabate  pentru a treia oara gradele 0-20 Leu pana in 18 mai 2010  perioada in care suntem invitati sa devenim mai constienti de actiunile noastre , de pasiunile si de puterea de influenta asupra celorlalti , sa constientizam intr-un mod clar care actiuni s-au transformast in esecuri si care pot conduce la succes. Influenta lui Marte retrograd incepe din 18  octombrie moment in care Marte trece pentru prima data peste gradul 0:18 Leu, putem vorbi de perioada 18 octombrie -20 decembrie 2009 ca de o perioada de “ umbra “ in care pot fi puse in evidenta problemele cu care ne vom confrunta in perioada de retrogradare .
In timp ce in perioada retrogradarii planetelor personale ( interioare ) Mercur si Venus , acestea nu pot fi in opozitie cu Soarele , planetele aflate in afara orbitei pamantului –Marte , Jupiter, Saturn, Uranus , Neptun si Pluto sunt in opozitie cu Soarele chiar la mijlocul perioadei de retrogradare, acest lucru este destul de fascinant aratand ca perioada de retrogradare poate fi considerata o perioada in care se merge dincolo de sfera constiintei existente(Soarele ) intr-un mod uneori ce nu poate fi controlat , dincolo de limitele normale . Retrogradarea este un proces fizic ce se produce datorita relatiei dintre planeta, pamant si soare ; soarele reprezinta spiritul , constiinta, personalitatea , atunci cand  o planeta trece printr-un proces de retrogradare pot aparea schimbari semnificative de constiinta .

Retrogradarea lui Marte ofera o oportunitate rara de a redirectiona puterea personala iar pentru a face acest lucru intr-un mod constructiv trebuie sa recunoastem modul in care ne-am folosit puterea in trecut  si sa alegem modul in care vrem sa directionam aceasta putere in viitor , este un timp al interiorizarii , al  unui stres excesiv , al anxietatii; este un moment in care orice incercare abuziva, orice actiune care lezeaza pe cei din jur pot conduce la grave probleme . Marte se opune Soarelui pe 30 ianuarie 2010   timp in care se ajunge la jumatatea perioadei de retrogradare  si moment in care trebuie sa ne asumam responsabilitatea pentru modul cum ne-am folosit puterea  si pentru a incheia afacerile neterminate  trecutului .

Marte retrograd aduce confruntarea cu trecutul , cu actiunile din trecut  care necesita anumite modificari pentru a ne continua drumul mai departe , ofera posibilitatea vindecarii problemelor , ranilor din trecut dar  cu care inca ne mai luptam si in prezent, putem vedea in energia martiana  un aliat puternic care ofera energia necesara vindecarii trecutului si folosirii energiei lui marte in directia viitorului. In perioada retrogradarii , planeta Marte este mult mai aproape de Pamant , energiile ei sunt mai intense fiind mai putin capabili de a evita influenta lor,  este nevoie de mai mult efort pentru integrarea si intelegerea acestei energii inversate dar puternice , fara a depune acest efort putem sa ne intalnim cu fel de fel de dificultati, este un timp in care trebuie sa folosim moduri mai putin impulsive da a ne indeplini dorintele si sa invatam sa reconsideram actiunile inainte de a le pune in practica.  Daca tinem seama de faptul ca o planeta ne vorbeste intr-un limbaj ce exprima energie, atunci putem vorbi de Marte retrograd ca de o energie introspectiva , inversata, reconsiderata , intoarsa spre interior,in consecinta , actiunea interioara este mai importanta  pentru a evalua motivatiile personale  si  pentru a determina daca facem ceea ce trebuie facut   si se conformeaza scopului nostru. Resentimentele vechi , care nu au fost rezolvate in trecut  vor iesi din nou la suprafata  in aceasta perioada  , este cel mai bun timp de a dezvolta noi strategii si abordari ale problemelor , stapanire a furiei, vom face doi pasi inainte si trei pasi inapoi cautand de fapt in acest mers incalcit noi modalitati de abordare a problemelor cu care ne confruntam. Este o perioada mai grea , ganditi-va ca ati mers 3  kilometri cu masina si acuma trebuie sa parcurgeti acesti kilometri cu aceeasi masina dar sa conduceti cu spatele , nu va fi la fel de usor de condus fiind nevoie de o atentie sporita ,prudenta , mers mai incet ,  riscurile sunt mai mari  cu cat drumul este mai lung .

Marte intra in miscare aparent retrograda la fiecare 2 ani si 2 luni fiind un eveniment destul de rar si cu o influenta semnificativa asupra vietii noastre necesitand luarea unor masuri de regandire , regrupare , reintegrare a energiei noastre , a modului cum ne folosim energia  dar si directia ei , abordarea conflictelor , ostilitatilor , furiei . In mers aparent retrograd , energia lui Marte devine destul de afectata  putand aduce evenimente violente ,problemele generate de retrogradarea lui marte  vor fi resimtite in casa natala pe care aceasta energie o pune in evidenta . In mers aparent retrgorad , energia martiana poate conduce la confruntarea cu probleme ce  implica furia , agresiunea ,  fie in interiorul nostru,  fie prin intermediul altor persoane , este activata sensibilitatea la fel de fel de dezacorduri , conflicte, accentueaza toate lectiile referitoare la furie , cum reactionam  fata de oameni , evenimente,   trebuind sa invatam un mod sanatos de a intelege si raspunde la agresiune , teama ,  numai asa putem dezvolta puterea de alegere, cum sa facem fata unei situatii dificile , cum sa ne stapanim nerabdarea .

Marte retrograd poate aduce la suprafata dorintele , pasiunile , sexualitatea  , ambitiile  care au fost suprimate , uitate, nedezvoltate fiind o oportunitate de a lucra cu aceste zone intr-un mod nou, care sa ajute la dezvoltarea , vindecarea , stapanirea sentimentelor si dorintelor . In perioada lui marte retrograde putem avea acces la energia martiana in intreg potentialul ei violent , periculos , moduri cu care nu ne intalnim in mod obisnuit  in viata noastra  , rezultatele pot fi uimitoare , tulburatoare , palpitante , coplesitoare , provocatoare.
Marte este o planeta de foc iar in tranzit prin semnul Leului , un alt semn de foc,  poate provoca pagube imense atunci cand aceasta energie nu este supravegheata , de aceea , aceasta dubla energie de foc trebuie folosita cu atentie , respect , intelepciune  putand conduce la mari realizari. Marte retrograde nu este cel mai bun timp de a incepe proiecte noi , relatii noi, un marte retrograd functioneaza cel mai bine cu cercetarea , planificarea , ne da sansa de a descoperi si explora un teritoriu necunoscut in noi insine si in viata noastra dar toate acestea pot fi doar pregatite pentru a le putea folosi dupa ce Marte se transforma in mers direct .  Marte retrograd necesita adesea o explorare a problemelor profunde inainte ca viata noastra sa mearga mai departe , putem vorbi de diferite blocaje , un impas care trebuie inteles , poate accentua indoielile legate de un proiect , un partener  fiind pusi sa analizam sentimentele  , temerile , prioritatile care trebuiesc luate in considerare . Putem vorbi de reactii intarziate la ceva care s-a petrecut in alte momente de retrogradare a lui marte din trecut fiind necesar sa ascultam de sentimentele interioare , impulsurile ce incearca sa ne transmita diferite mesaje inainte de a actiona asupra problemelor trecutului.
Marte in Leu este o energie abundenta ce vitalizeaza si stimuleaza actiunea in directia punerii in practica a ideilor intr-un mod dramatic, totul este facut “ cu inima “ intr-un mod maret , cavaleresc, exista in aceasta energie un impuls spre maretie , stralucire , indrazneala , rareori ezita sa actioneze , totul se face fara risipa de energie , impulsurile inimii spun ceea ce este bine de facut.  Aceasta dubla energie de foc  amplifica nevoia de succes , viata buna , luxul, bucuria de a trai , satisfacerea placerilor personale devine extreme de importanta , sexul este datator de viata si de incredere in propria persoana . Leul este un semn al liderilor inascuti , cu marte retrograd in acest semn putem vorbi de problemele ce pot aparea acolo unde nevoia de afirmare se poate dovedi prea fierbinte, provocarile si lectiile apar pentru acei lideri cu tendinte spre extremism, fanatism. Lupta necrutatoare pentru recunoasterea meritelor  personale , folosirea mijloacelor dictatoriale pentru a obtine ceea ce doresc, poate conduce in urmatoarea perioada la un esec total , cu marte retrograde in semnul leului nu se poate vorbi de “ jumatati de masura “, nu iubeste mediocritatea , aceasta energie te ajuta sa castigi glorios sau sa pierzi intr-un mod rusinos. Marte in leu doreste sa fie maestrul propriei vieti , aceasta energie poate  “umfla “ adevaratele calitati cerand recunoastere din partea celorlati  , Marte retrograd va sti atat de bine sa puna in lumina valoarea reala a meritelor personale , a locului pe care fiecare il merita . In toate domeniile din viata noastra  ne putem astepta la lectii importante, Marte in leu ofera curaj, noblete , mandrie, loialitate ,pasiune , dorinte  intense , afirmare sociala , amplifica magnetismul , generozitatea , dispretul fata de tot ce este meschin  iar aceasta perioada de retrogradare ofera din plin posibilitatea pentru a readuce aceste calitati in viata noastra , pentru a ne folosi puterea cu intelepciune si in scopuri nobile .
Influenta majora a acestei energii va fi asupra semnelor fixe Leu, Varsator , Taur , Scorpion  , in special pentru cei nascuti pana pe 13 ale fiecarei zodii dar si pentru cei cu planete personale, ascendentul , descendentul , MC-cariera situate intre gradele 0- 22 Leu, varsator, taur , Scorpion .

Ascultati-va “ inima “ si totul va fi bine , aceste impulsuri nu va mint  ci va ajuta sa faceti fata acestei perioade destul de grele , aceasta energie a lui marte retrograde ofera posibilitatea de  repara unele greseli din trecut .  Fizic , nu ne putem intoarce in trecut , o planeta retrograda ofera aceasta posibilitate si de multe ori putem vorbi de energia unei planete retrograde ca de un bun prieten ce iti spune unde ai gresit si te ajuta sa repari  un “rau” care iti afecteaza viata.
Este o perioada ce cere multa rabdare , este un timp al planificarii actiunilor viitoare dar fara a le pune in practica , de cele mai multe ori nu putem avea nici un control aspra evenimentelor aduse de o planeta retrograda.

Adriana Tudosa

You may also like

7 Comments

 1. mie ce mi se va intampla in aceasta perioada avand in vedere ca am in harta natala marte retrograd in varasator la gradul 12?

 2. Adriana, te rog, daca o sa ai putin timp, spune-mi daca ”vezi” ceva de bun augur pentru mine in noua propunere pe care o am, legata de locul de munca – ce spun astrele, sa raman acolo unde sunt sau sa dau curs propunerii care mi se face. Sunt nascuta in Galati, 22.06.1969, ora 21,00. Multumesc anticipat.

 3. Tranzite madi

  Neptun in tranzit in varsator in careu cu neptun natale ( martie 2009 –ianuarie 2011)
  In aceasta perioada trebuie sa inveti sa –ti folosesti si sa-ti dezvolti auto-controlul , este un timp al intrebarilor in viata ta, ce obiective ai realizat, cat de departe ai mers in indeplinirea idealurilor tale , in functie de rezultatul acestei evaluari vei incepe sa aduci unele modificati dar nu este cea mai buna perioada de a incepe sa actionezi deoarece de multe ori visele aduse de acest tranzit sunt irealizabile de aceea ai nevoie de mult autocontrol in viata ta. Multe din intuitiile tale pot fi reale, multe pot fi ireale, in aceasta perioada nu este bine sa actionezi in pripa , acest lucru poate crea perturbari in viata ta . Ceea ce este important in aceasta perioada este sa-ti recunosti capacitatile , sa privesti adevarul in fata, “asta pot face si asta voi face “este ca o reactualizare a “ adevarului despre capacitatile tale “ si inarmata cu “ acest adevar “ poti actiona in consecinta . Este foarte important sa nu te lasi prada iluziilor in aceasta perioada deoarece dupa trecerea acestui tranzit iluzia isi va descoperi adevarata fata si nu va fi prea usor .

  Uranus in tranzit in pesti in opozitie cu Jupiter ( iunie 2009-februarie 2011)
  Acest tranzit este similar cu evenimente ce se intampla foarte brusc in viata ta , este o energie ce ofera oportunitati care au nevoie de actiune rapida dar daca nu esti atenta poti pierde multe , aceasta energie te face uneori sa “ joci “ asa cum vrea ea dar nu te poate face sa alegi doar ceea ce este benefic pentru tine , de aceea , iti recomand multa atentie . Sansele care apar in aceasta perioada au nevoie de hotarari rapide din partea ta deoarece ele pot trece foarte repede pe langa tine daca nu le fructifici imediat. Devii agitata si-ti doresti sa scapi de orice fel de restrictie din viata ta fiind inclinata sa rupi orice fel de relatie sigura si’ sa te arunci in necunoscut “ doar de dragul provocarilor de aceea fii prudenta . Uranus in pesti iti tranziteaza Nodul Nord in pesti in casa II ceea ce arata schimbari bruste legate de modul cum iti folosesti resursele personale pentru a obtine bani , asocierile neobisnuite sunt destul de posibile in aceasta perioada.
  Saturn iti tranziteaza casa VIII si va pune un accent deosebit asupra problemelor financiare , sexual-emotionale , psihologice si spirituale, este o perioada extrem de importanta in viata ta deoarece cere eliminarea vechilor structuri si sabloane punandu-te sa renunti la anumite dorinte, atasamente . Este un timp in care energia saturniana lucreaza pentru tine in directia disciplinarii dorintelor , atasamentelor emotionale, banilor in comun iar acest lucru poate fi impus de anumite circumstante exterioare care te vor forta intr-un anumit fel sa privesti in fata anumite realitati fie prin frustrarile pe care le va genera fie prin dorinta de a constientiza ramificatiile dorintelor personale si a modului in care ti-ai folosit pana in prezent puterea financiara , emotionala , oculta si spirituala. Poate fi o perioada mai grea pentru tine daca nu vei incerca sa fii realista si disciplinata in folosirea banilor in comun, dorintele personale , emotionale . Vei deveni mai preocupata de realitatile fundamentale ale vietii, ale sufletului, de viata in lumea de dincolo, te poti confrunta cu principiile supreme ale vietii , cu experiente spirituale esentiale pe care le-ai ignorat sau neglijat. Este posibil sa dai viata unor afaceri financiare sau te poti intalni cu grave probleme financiare pe care trebuie sa le rezolvi tu ( este posibil ca sotul sa ramana fara servici , sau sa aiba diverse probleme la locul de munca si ca atare rezolvarea problemele financiare depind de tine ) , pot aparea probleme mari cu creditele , cu orice bani imprumutati , de aceea iti recomand prudenta , disciplina si un simt realist in abordarea oricaror chestiuni financiare ,Tot cu Saturn in casa VIII se poate vorbi de anumite frustrari in canalizarea energiei sexuale, este o fortare in directia disciplinarii si realizarii importantei vietii sexuale precum si a modului in care ti-ai canalizat pana acuma energiile amoroase . Tot in aceasta perioada poti fi atrasa de activitatile oculte , studii, practici si cercetari spirituale .
  Foarte important este ca Saturn in tranzit in Balanta face un aspect de careu cu Soarele in rac gradul 1 ceea ce arata ca dintr-o data nu mai esti sigura de nimic nici chiar de tine , ai tendinta de a respinge orice fel de responsabilitate , parca totul devine mult prea greu pentru tine , viata ti se pare grea . Soarele natal fiind in casa VI casa muncii, locului de munca , putem spune ca aceste provocari sunt legate de locul de munca unde te confrunti cu propriile limite , poate fi o situatie de constrangere pentru care nu gasesti nici o cale de iesire . Toate aceste provocari legate de locul de munca te pot pune in situatia de a renunta la locul de munca destul de usor dar nu cred ca este cel mai bun lucru pe care il poti face in aceasta perioada deoarece Saturn vine aici sa-ti testeze capacitatea de a suporta o realitate suparatoare dar fara a fugi din calea ei , daca faci fata acestei situatii iti vei gasi echilibrul daca vei cauta sa scapi de probleme atunci te vei confrunta din nou cu ele . Acest aspect te va pune fata in fata problemele legate de un barbat din viata ta pe care refuzi sa le vezi asa cum sunt ele in realitate , deasemenea tot ce tine de autoritati , parinti, sefi se poate dovedi dificil de abordat si gestionat gasind ca acestia nu sunt receptivi la planurile tale , sugestiile tale, eforturile tale iar pentru a-ti impune punctele de vedere ai nevoie de o mare rabdare in urmatoarea perioada .Acest tranzit este legat de ceea ce ai inceput in urma cu 7 ani in viata ta , un timp al noilor inceputuri pentru tine iar acuma esti testata pentru a vedea daca ai ales bine , este o perioada de proba care va demonstra valabilitatea a ceea ce ai inceput in trecut, dificultatile actuale par a fi cu totul nesteptate in viata ta important este sa fii atenta si realista .

 4. Buna,am intrat pe site-ul dvs, si mi s-a parut destul de interesant mai ales de faptul ca inf. care o postati ne ajuta sa fim mult mai atenti cu evenimentele din viata noastra.Vorba aceea: un om informat este un om prevenit. V-as ruga daca se poate sa-mi zice-ti si mie ce ma asteapta in urmatoarele luni,mai ales ca eu sunt nascuta in zodia leului,pe 17.08.1988,ora 21:50,va rog asta deoarece eu sunt in ultimul an de facultate.Va mai rog ,daca puteti ,sa-mi scrieti daca relatia mea cu un scorpion va reusi,mai ales ca el a plecat in Africa,el e nascut pe 11.11.1984 ora 06:30. Multumesc

 5. Buna seara Adriana. Articolul tau este foarte interesant…cred ca va trebui sa il recitesc cu si mai multa atentie. Tranzitul lui marte are loc in casa 2 natala, opusa casei 8 unde sade saturn…uffff…bani….grija mare la administrarea lor…sunt atat de putini…cum sa interpretez mai optimist aceasta perioada??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.