MARTE IN LEU -9MAI 2008- O ENERGIE PATIMASA

astro_2gw_38_marte_in_leu6276419222.gif

Mitologia ni-l prezinta pe Marte –Ares ca fiu al lui Jupiter si al Junonei-Hera, de educatia lui s-a ocupat un titan care il invata si dansul pe langa cele necesare unui luptator. Putem sa vorbim despre Marte ca despre o planeta a actiunii si razboiului, cauta discordia, razboiul si infruntarea; educat in arta razboiului, acest zeu iubeste bataliile si adesea invins se ridica intotdeauna pentru alte lupte. Este certaret dar fara indoiala la fel de brav , stie sa comande, sa formeza trupele, sa le inarmeza, impune disciplina prin ritmul clar, sacadat, se arata intelept la sfat , indraznet in actiune si decis in lupta. Marte are o inteligenta practica, lucida, exceleaza in a distruge, dar stie sa si construiasca, sa multiplice eforturile de aparare, este cel care induce inimii notiunea de datorie pentru a depasi urgiile dar este mult mai sensibil la aspectele fizice , carnale decat la problemele de inima. Marte , acest zeu teribil, tiranic ne vorbeste nu numai de brutalitate , ci si de vointa fara de care nimic nu poate fi edificat.

Ofera in functie de semnul zodiacal in care se afla, informatii asupra cantitatii si calitatii energiei dar si canalele prin care aceasta energie se poate scurge firesc sau catre ce poate fi directionata mai usor. Energia degajata de Marte este asemanatoare cu adrenalina ce ne da dorinta de a fugi, de a lupta atunci cand trebuie infruntat un inamic. Actiunea lui Marte este de a stimula , energiza sau agrava, este conducatorul celor din armata , al chirurgilor, al barbatilor in general.

Ingresul lui Marte in Leu are un ascendent in Sagetator, un ascendent de foc, mutabil ce ne indeamna sa traim si sa ne exprimam in conformitate cu simbolul Centaur, jumatate om , jumatate cal, adica intr-o forma ideala si filosofica aspirand catre infinit , iar alta, partea terestra orientata catre tot ce tine de planul material. Acest ascendent ne va da energie din abundenta dar datorita conjunctiei cu Pluto retrograd plasat in casa I , vom fi destul de misteriosi, plini de toane, cu o puternica senzitivitate, pasiune , franchete, dornici de aventura, putand abandona totul pentru un nou inceput. Guvernatorul temei, Jupiter retrograd in casa I , vine sa accentueze ineficienta noastra in modul de a ne folosi energiile personale, avem un impuls initial puternic sa facem multe , dar in timp ne risipim.Prezenta lui Jupiter retrograd in aceasata casa I , o casa angulara puternica, accentueaza destul de puternic lipsa de claritate dintre trecut si prezent, fiind pusi in situatia de a fi nevoiti sa acceptam compromisuri care oricum nu ne fac viata usoara , facandu-ne si mai nesiguri de noi.

Jupiter retrograde in casa I devine astfel profesorul ce preda dar vrea sa si invatam de ce fel de siguranta avem nevoie, siguranta care nu trebuie cautata in exterior, ci trebuie cautata in noi, chiar si intr-o relatie , garantiile eterne oricum linistesc doar iluzoriu nelinistile noastre.

Opozitia Jupiter retrograd –Luna pe axa I-VII axa eu-tu , lucreaza ca un blocaj pentru actiunile incepute, considerate erori comise in mersul direct al lui Jupiter in Capricorn. Aceste erori dau nastere la provocari foarte mari, rolul acestui aspect este de a scoate la lumina erorile facute in divesre asocieri, evenimente confuze ce duc la reasezarea sau suprimarea unor valori in favoarea altora. In relatiile interumane, drumul ales arbitrar fara a gandi pra mult la consecinte, poate aduce abandonul situatiei alese, este timpul cand cei ajunsi in posturi privilegiate dar care nu au un bagaj profesional corespunzator pozitiei respective vor simti destul de acut cum li se rupe craca de sub picioare.

Partea ascunsa, secretele unei afaceri, greselile comise sub influenta unui anturaj aparent binevoitor vor conduce la pierderi financiare; rupturile familiale, actiuni necinstite, alegerea eronata a partenerului vor intra in nota de plata in viitorul apropiat , o nota de plata care va provoca destula tristete.

Csa IV, casa familiei, traditiilor in Berbec, accentueaza impulsurile instabile dar si hotarari si ambitii ce pot conduce la necazuri legate de locuinta, relatii impulsive in familie, neintelegeri conjugale, lipsa de rabdare ce va accentua si mai mult instabilitatea in acest domeniu al vietii noastre. Furia este la ea acasa si implicit la noi in casa , deci mare atentie , tot ce putem face , este sa ne lasam condusi de caldura sufleteasca , caldura care fiti siguri , poate face mari minuni. Guvernatorul casei IV este Marte , tocmai intrat in Leu, se simte bine in acest semn de foc , dar uneori poate deveni destul de inflamat. Este o perioada in care energia abunda, entuziasmul , decizia, ambitia este tabloul perfect al lui Marte in Leu.

Elementul Foc al lui Marte este destul de accentuat, vom fi destul de generosi, entuziasmul si talentul dramatic al fiecaruia dintre noi va lucra exact ca un magnet. Totusi, va exista si o tendinta spre ipocrizie, vanitate, aventuri indraznete sau violente. Pe langa clementa si bunatate putem sa fim nerabdatori , existand riscul de a ne propune obiective prea idealiste , care raman cumva in sertar , neimplinite. Marte in Leu ne induce destul de mult dorinta de a fi creativi, ne face aventurosi, inclusiv la nivel afectiv, dar pot spune ca nu va aduce prea multa fericire.
Plasarea lui Marte in casa parteneriatelor aspectat negativ de Jupiter nu poate face decat sa accentueze rivalitatile , rupturi de contacte si asocieri, riscuri de uniuni precipitate care oricum nu duc decat la scene si certuri, chiar deceptii, posibilitati de separare , deci atentie.

Elementul trist al intrarii lui Marte in Leu este plasarea lui Saturn in casa VIII, aratand ca urmeaza o perioada ce ne poate afecta in mai multe domenii de viata , printre care : cel financiar, cel sexual emotional, cel spiritual. Este o perioada in care ni se cere o disciplinare a dorintelor, sa ne structuram atasamentele emotionale , va fi o perioada de suferinta intensa a carei cauza nu prea putem bine sa o definim. Este o perioada plina de frustrari sexuale care ne forteaza pur si simplu sa ne interiorizam, sa vedem unde am gresit, fata de cine am gresit , sa ne disciplinam, daca nu, vom fi disciplinati cu forta, de fapt pot spune ca vom fi fortati la disciplina in acest domeniu de viata.

Aspectul de careu dintre Saturn si Lilith plasata in casa XI vine sa sublinieze caderea iluziilor , ne vom descotorosi de revendicarile exagerate, este o perioada a despartirilor , a singuratatii dar si a tradarilor; putem sa avem parte de pierderi diverse. Lilith in casa XI revendica puritate in relatiile de prietenie, sacrificiul aici are o legatura directa cu prietenii, putem pierde un prieten ce va provoca destula durere , putem deveni tapii ispasitori ai unui grup de oameni, dar putem sa ne intalnim si cu tradarea si inselarea prieteniei. Lectia lui Lilith aici ne vorbeste despre relatii prin intermediul prietenilor.

Marte in Leu ne va da energie din abundenta , important este sa disciplinam aceasta energie si sa intelegem ca nu trebuie sa anulam drepturile celorlalti doar de dragul atingerii unui tel cu orice pret.

You may also like

2 Comments

  1. Adria, te citesc demult, si tin sa te felicit pt. talentul pe care-l ai de a face asemenea expuneri astrologice; imi dau seama ca oricat ar fi staruinta cuiva, daca nu ,,scrie si-n stele” ca are aptitudini (har) nu-i iese !

    o rugaminte am totusi, daca se poate, sau daca exista un buton de a schimba culoarea, sa-mi spui; pt.mine, e mai dificil pe fondul negru si scrisul mic (deh, dioptriile!).

    multumesc,
    si cat mai multe postari !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.