ECLIPSA DE LUNA 17 AUGUST 2008 ORA 0:10 , ORA ROMANIEI – SOCURI EMOTIONALE

Eclipsa de Luna are loc atunci cand Luna in miscarea ei in jurul Pamantului intra in umbra acestuia , Pamantul se interpune intre Luna si Soare, astfel lumina Soarelui care in mod normal este reflectata de Luna pe Pamant este blocata de Pamant.. Razele Soarelui sunt astfel impiedicate sa ajunga pe Luna, in acest moment Luna se afla in faza ei de Luna plina adica Soarele se afla in opozitie cu Luna , iar Luna se afle in apropierea unui Nod Lunar.

Eclipsa partiala de Luna apare atunci cand numai o parte a Lunii intra in umbra Pamantului,atunci cand intreaga suprafata a lunii intra in umbra pamantului putem vorbi de o eclipsa totala de luna.. Timpul de la primul contact al Lunii cu conul de umbra al Pamantului pana la ultimul contact este destul de mare putand tine chiar si 6 ore.

Luna nu dispare complet in timp ce trece prin umbra pamantului datorita refractiei luminii solare de catre atmosfera terestra in conul de umbra , daca pamantul nu ar avea atmosfera terestra , luna ar fi complet intunecata. Culoarea rosie a Lunii in momentul de eclipsa se explica prin faptul ca lumina venita de la soare trece prin mai multe straturi ale atmosferei si se pastreaza doar cea rosie . Acest efect este asemanator apusului,cand noi inca mai vedem Soarele desi acesta a apus .

Eclipsa de Luna din 16/17 August are loc cu Luna in Varsator pe gradul 24: 17 in opozitie cu Soarele in Leu pe gradul 24:17 iar Luna se afla in apropierea Nodului Nord Lunar in Varsator pe gradul 18:35.

Luna va intra in umbra pamantului in proportie de 81%, rasare la ora 20:50 iar eclipsa incepe la ora 22:36 cu faza maxima la ora 0:10 pe 17 august iar iesirea din umbra va fi la ora 1:44.

Eclipsele de Luna producandu-se cu Luna si Soarele in opozitie –LUNA PLINA in apropierea Nodurilor Lunare -destinul , soarta , sunt asociate cel mai adesea in astrologie cu “ sfarsituri”, cu un curent emotional de soc, reprezinta de cele mai multe ori un maxim de stress, o culminare a evenimentelor in bine sau in rau.

Luna in astrologie reprezinta sufletul nostru, un suflet hranit cu sentimente, vise, amintiri, un suflet in care traieste trecutul, copilaria, un suflet care are grija de lucrurile delicate din noi si din ceilalti , un suflet care are nevoie de securitate , familiaritate si confort; Luna creste , descreste, este misterioasa, fazele ei sunt fundamentate de sentimentul periodicitatii si al timpului, un timp inregistrat tocmai prin fazele ei, este puterea magicului, arata de unde venim si incotro mergem, ne da sentimentul ca viata fiecaruia dintre noi are directie, sens, scop emotional.

Luna joaca rolul unui ac de ceas , al unui indicator mecanic care ticaie ritmul evenimentelor karmice si al situatiilor cu care trebuie sa ne confruntam , putem vorbi aici de intalniri providentiale, decizii importante, calatorii , noi puncte de interes, noi activitati, tristeti, bucurii, succese infrangeri, putem vorbi in cazul eclipsei lunare de puterea lunii ca o mana a destinului sau a fatalitatii. Eclipsa de Luna accentueaza importanta acestui astru in ceea ce priveste ansamblul Destinului si chiar faptul ca guverneaza si determina principalele evenimente ale Vietii. Luna dezvolta toate influxurile astrelor superioare, Platon numeste Luna “ Lantul de aur’ cu ajutorul caruia “ fiecare lucru sau fiecare cauza , fiind inlantuita cu alta , depinde de una superioara , pana ajunge la cauza dintai si cea suverana de care depinde totul”.

Sunt posibil sa apara la o parte dintre noi sentimente de pierdere, depresie, o afectare a nivelului emotional cu posibilitatea de a elimina ceva din viata in scopul inlocuirii cu altceva potrivit pentru destinul fiecaruia . Nu toata lumea este afectata de fiecare eclipsa, Dumnezeu stie atat de bine sa ne lase timp la fiecare dintre noi sa incercam anumite lucruri , experiente iar cand acestea ne abat de la drumul bun propice evolutiei noastre sau ne fac rau, atunci vom fi pusi in situatia de a termina cu acestea . Eclipsele de Luna sunt cel mai adesea asociate cu sfarsituri emotionale , pierderi, acestea nu trebuiesc interpretate ca fiind neaparat triste sau negative , am putea asemana aceste eclipse de luna cu un fel de cutremur emotional, un scurtcircuit emotional ; pentru unii aceste socuri pot fi mai mici sau mai mari asta in functie de ce planeta natala este activata , de casa astrologica energizata actionand prin aducerea de evenimente dramatice sau ca o mana de ajutor , o oportunitate , asta in functie de ceea ce aveti nevoie la acest moment. Eclipsa de Luna reprezinta o energizare a constientizarii lucrurilor anterioare , avand o legatura directa cu relatiile, domiciliul, securitatea personala dar si a celor apropiati . Cu Luna in apropierea Nodului Nord Lunar putem vorbi de un aflux de lucruri noi in viata fiecaruia dintre noi, lucruri noi care le putem primi usor , ne adaptam mai usor sau ne putem opune acestora creind asfel suferinte, drame.

Eclipsele de Luna sunt puternic orientate spre relatii , crize in relatii dar nu neaparat in rau, de multe ori suntem ajutati sa intelegem ca drumul pe mai departe alaturi de o persoana nu poate duce nicaieri si atunci plecam fara prea multe suferinte sau putem realiza brusc ca ne dorim pe mai departe sa fim alaturi de o persoana pe care o redescoperim , o recucerim intelegand atat de bine ca ea este totul pentru viata noastra si ca avem mare nevoie de ea.

Aceasta eclipsa de Luna ACTIVEAZA AXA LEU –VARSATOR, mesajul fiind de a fi mai atenti la nevoile noastre , la lipsurile din viata noastra si nevoia crearii unui echilibru intre tot ce este personal –Leul si tot ce este impersonal –Varsatorul; Leul este un semn de creatie, individualitate in timp ce Varsatorul este un semn al prietenilor, nevoilor de grup, obiectivitatii. Activand aceasta axa Leu-Varsator , aceasta eclipsa de Luna vrea sa construim un echilibru intre dragoste si prietenie, intre noi si prietenii nostri, intre individualitate si universalitate.

Este un timp al relatiilor contestate, rupte , mai ales pentru cele construite din teama si nesiguranta vietii de zi cu zi ce au fost baza crearii legaturilor bazate pe interes, pe persoane influente social crezand ca astfel s-a gasit siguranta , protectia si sprijinul in momentele dificile .

Eclipsele de Luna fac lumina in problemele vietii noastre, in nevoile emotionale , emotiile intense associate cu acest moment de eclipsa pot actiona ca un ceas desteptator in special pentru cei care au gradul 24 Varsator, Leu, Scorpion, Taur activat , pentru cei nascuti in decanul 3 al acestor zodii cat si pentru toti care au planete personale care fac aspecte cu gradele eclipsei de luna.

Prin activarea acestor grade zodiacale din harta natala , vom primi impulsul necesar efectuarii schimbarilor necesare din viata noastra , schimbari care pot fi pentru unii chiar dramatice, transformatoare pentru a putea merge mai departe . Tot ce se intampla in aceste momente este o culminare a ceea ce am adunat in interiorul nostru , de la griji la emotii, de la iubire la ura, toate acestea vor fi iluminate constientizand mult mai usor defectele din atitudinile noastre, din atitudinile noastre fata de altii dar si din atitudinile celorlalti, din activitatile de grup.

Ascendentul momentului maxim de eclipsa lunara este un ascendent in Gemeni , un ascendent mobil , de aer ce ne va induce o atitudine schimbatoare , ascutindu-ne mintea si calitatile intelectuale. Este un timp in care mama devine foarte importanta pentru fiecare dintre noi, pot aparea suficiente certuri in familie , dificultati in dragoste, relatii multiple, dar si necazuri de la copii. Guvernatorul ascendentului este Mercur plasat in Fecioara in casa V in conjunctie cu Saturn si Venus dar si in trigon cu Jupiter retrograd in Capricorn in casa VIII.

Mercur in Fecioara este exaltat accentuandu-ne spiritul logic, inteligenta capata accente critice, sceptice iar curiozitatea este destul de bine controlata Saturn aduce seriozitate si eficienta iar Venus in aceasta combinatie aduce raceala in relatii , neincredere in dragoste . Venus in Fecioara este in cadere accentuand astfel calitatile negative, devenim rezervati, chiar timizi , putem usor sa ne controlam sentimentele prin ratiune si ironie Lipsa de caldura accentuata si de Saturn poate compromite serios raporturile afective in aceasta perioada . Descendentul in Sagetator accentueaza independenta si libertatea in relatii aducand o viata de familie ce freamata la orice adiere .

Guvernatorul descendentului este Jupiter retrograd in Capricorn in casa VIII punand un puternic accent pe compromisurile care fac viata destul de grea , pe nesiguranta de sine , lipsa distingerii intre trecut si prezent ce pot cauza destule probleme in parteneriate . Jupiter retrograde in casa VIII are o legatura directa cu mostenirile de bunuri sau bani, cu asocierile in lumea afacerilor , cu speculatiile financiare , cu banii altuia dar si cu informatiile spirituale aducand suficiente lectii de invatat celor care au comis gesturi reprobabile pentru obtinerea banilor , pentru cei care si-au terfelit moralitatea , pentru cei care au incercat sa-si satisfaca nevoile doar prin intermediul banilor, sexului , puterii. Este o lectie dura din care este necesar sa invatam respectarea regulilor si legilor superioare ale vietii, sa nu uitam ca Jupiter este zeul legilor .

Casa IV in Leu accentueaza autoritatea personala in familie conditionata de un sentiment de mandrie si o dorinta de a trai in lux dar un lux care are nevoie de etalare , de exteriorizare .

Cu MC in Varsator ne dorim popularitate, o cariera in care sa ne folosim energia nervoasa , dorinta de a inova , de a dinamiza , de a conduce un grup, un colectiv.

Eclipsa de Luna accentuand, energizand aceasta axa IV-X , axa familie-cariera , iar Neptun retrograd fiind in conjunctie cu aceasta eclipsa poate indica un timp excelent in care orice fel de iluzie se termina , visele expirate deja pot fi aruncate , pot fi destul de dureroase aceste momente de iesire din ceata iluziilor dar cu siguranta adevarul ne poate da forta necesara sa mergem mai departe . Varsatorul este un semn al cooperarii , al ajutorarii prietenilor , vechi prieteni pot aparea in viata noastra dar atentie, nu lasati compasiunea pentru acestia sa va iroseasca intreaga energie.

Neptun aduce dorinta de a dizolva toate hotarele, sentimentele de separatie , egocentrismul , dar , adesea aceste dorinte sunt insotite pe langa multa imaginatie si de iluzii, deceptii , amagiri, confuzii, evitarea responsabilitatilor. Inclin sa cred ca aceasta eclipsa de Luna accentuata de Neptun are un rol de a face lumina in erorile comise , erori de schimbare a “macazului “, erori induse din exterior , din partea celorlalti , se face lumina pentru cei inselati, escrocati, pentru femeile care fac gesturi grave cu privire la partener pe care in mod gresit in idealizeaza , este lumina care face lumina in viata personala., dar pentru unii aceasta lumina poate dezvalui lucruri nu prea frumoase care poate le stiau dar din orbirea fata de tot ce e legat de propriile  persoane si de obiectivele lor au refuzat sa asculte de cel mai neinsemnat sfat preferand sa navigheze in plina ceata .

Sa nu uitam ca Neptun guverneaza problemele legate de apa si lichide , muzica si filme , straluciri , vise si iluzii, spiritualitate, dependentele de droguri, lingusirile, aluziile; astfel , acest moment de eclipsa lunara poate accentua si mai mult aceste probleme fiind posibile inundatii, probleme legate de droguri, lumea muzicii si a filmului, de credinte.

Pe harta cerului in momentul eclipsei se formeaza si un aspect destul de dur dintre Marte in Fecioara si Pluto retrograde in Sagetator, este un aspect ce aduce adesea schimbari fortate si radicale , este un aspect de multa, multa tensiune , incordare , obstacole ce trebuiesc depasite pentru a merge mai departe .Energia lui Pluto se manifesta intotfeauna in termini opusi: lumina si intuneric, bucurie si tristete, simbolizand energia necesara pentru a actiona in lumile subterane in stransa legatura cu dorintele subconstientului, Marte simbolizeaza energia folosita pentru realizarea lucrurilor in lumea exterioara dar si dorinta , vointa.adrenalina . Schimbul energetic intre aceste doua forte astrale indica un potential de actiune nelimitat, duritate, nerabdare , brutalitate. Disciplinarea acestor imense energii pot da o capacitate uluitoare de autodisciplina , mintea si vointa fiind orientate catre o transformare profunda a sctructurilor lumesti dar si a noastra personala; orbirea de propria putere folosita in scopuri egoiste cu dorinta de a castiga cu orice pret , condusi de sloganul “ dreptatea inseamna putere” poate conduce la acte de cruzime inimaginabile , comportamente criminale , incalcarea valorilor morale , etice, sociale . Este un aspect destul de dur in care manifestarea puterii intrece orice limita .

Este bina sa stim ca o eclipsa de Luna este o Luna Plina mai puternica a carei efecte tind sa dureze un timp mai lung, emotiile sunt sporite , ceva vine la lumina in acest moment si daca vom fi atenti la aceste emotii ale noastre cu siguranta ne putem da seama ce trebuie sa modificam, sa eliminam sau sa adaugam vietii noastre pentru a merge mai departe.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.