LUNA PLINA IN VARSATOR -2 AUGUST 2012 ORA 06: 27 ORA ROMANIEI – “FARA ACORDUL NOSTRU , UNIVERSUL REASEAZA LUCRURILE ASA CUM TREBUIE ‘

“ COINCIDENTA ESTE FELUL IN CARE DUMNEZEU RAMANE ANONIM ”

Luna Plina este momentul cand Luna se afla in opozitie cu Soarele, in cazul nostru,  Luna se afla in Varsator  gradul 10:15 iar Soarele in Leu gradul 10:15. Astrologic vorbind , faza de Luna Plina este un aspect provocator ( opozitie, 180 grade ) ce  induce un puternic conflict interior, ne face mai nervosi  si plini de energie ,  este accentuata lipsa claritatii in gandire, o minte incetosata, dezechilibru comportamental, un puternic zbucium sufletesc suportat cu dificultate , dezechilibru comportamental fata de celalalt sex, inconstanta , lipsa de claritate a gandirii, nervozitate . Raporturile sociale in aceasta perioada nu ofera sanse prea multe , este un timp al conflictelor de tot felul, al neintelegerilor. Tensiunea implicata de un aspect provocator , dinamic ne forteaza sa actionam pentru a schimba conditiile care nu ne satisfac , atat launtric cat si in  exterior , o rezolvare eficienta a provocarilor vietii in aceasta perioada poate aduce satisfactii imense.

Ascendentul momentului de Luna Plina este in Leu gradul 13:39, vorbim de o  energie de foc , fixa ce ne  poate face constienti de efectul nostru asupra celorlalti , devenim “actorii “  acestei energii ce stiu sa gaseasca scena necesara pentru a putea fi vazuti , pentru gesturi marete , pentru admiratie . Aceasta energie stie atat de bine sa “ supraestimeze “ orice , stie sa exagereze, sa inspire , sa incante,   sa manipuleze . Slabiciunea acestei energii este incapatanarea iar refuzul  de a primi sfaturi de la altii este sfidator . Asadar , devenim autoritari incercand sa impunem chiar si cu forta opiniile noastre . Aceasta energie predispune la surmenaj, probleme cardiace ,  anxietate si alte afectiuni asociate cu fel de fel de exagerari. Guvernatorul ascendentului este Soarele in Leu gradul 10: 15  in opozitie cu Luna in Varsator gradul 10: 15  ce reprezinta momentul maxim al fazei de Luna Plina in Varsator gradul  10:15. Putem spune ca  Luna Plina in Varsator este energiea  cosmica  ce va guverna urmatoarele doua saptamani , va nuanta ansamblul vietii noastre atat la nivel de experinte personale dar si la nivelul  interactiunii cu cei din jurul nostru. Luna Plina in Varsator activeaza axa XII-VI, o axa a limitarilor si sanatatii si poate aduce  probleme legate de munca ,  de serviciu , rutine, trecut dar si de sanatate. Activarea acestei axe indica ca este necesara o reorganizare a vietii de zi cu zi in care detaliile practice dar si rutinele sa fie rezolvate, este un timp ce cere de la noi obiectivitate , claritate , planuri clare care sa elimine limitarile . Prezenta Lunii Pline in Varsator in casa VI  poate indica o anumita instabilitate si sensibilitate la locul de munca, diverse probleme de sanatate, o vulnerabilitate la locul de munca care  face ca raporturile  cu colegii, sefii sa fie destul de retinute , este cel mai bun timp pentru a incepe o dieta evitand astfel excesul in alimentatie care  poate aduce diverse probleme. Tot Luna plina in casa VI poate aduce anumite venituri suplimentre la locul de munca, imbunatatirea conditiilor de munca , un proiect poate ajunge la finalizare, se pot culege roadele unei munci serioase la locul de munca . Casa VI este o casa mutabila ce arata trecerea intr-un mod brusc catre altceva , catre o alta experienta dar nu fara crize existentiale si perioade de  readaptare . Cu Luna Plina in Varsator in aceasta casa VI  ,crizele au legatura cu munca , locul de munca,  sefi, rutine , sanatate. Orice criza reprezinta de fapt o tranzitie intre doua stari , intre doua conditii de existenta si constiinta  . Nimeni nu imbratiseaza de buna voie o criza sociala iar mesajul acestei Luni Pline in Varsator in casa VI este unul de acceptare a transformarii noastre ,  de schimbare a conditiilor de viata care ne otravesc sanatatea, mintea .

Guvernatorul Lunii Pline in Varsator este Uranus retrograd in Berbec gradul 8:23 iar intre aceste doua energii se formeaza un aspect de sextil ( 60 de grade ) ce este vazut ca o influenta benefica . Uranus retrograd accentueaza “ limbajul acestei luni pline “ , este o energie destul de pronuntata atunci cand vorbim de schimbare ,  criza , soc ,reforma . Uranus ne trezeste, ne provoaca , ne tine in alerta , ne pune sa strigam ” schimbare, libertate “, este sinonim cu “ revolutia” , cu necesitatea de a evada din ceea ce este considerat imposibil sa se schimbe . Uranus de multe ori poate “ juca destul de brutal” , mai ales atunci cand transforma tot ceea ce a devenit prea conventional, monoton si greu de suportat .Chiar si in aspecte bune , Uranus rupe lanturile , iar in acest moment déjà tensionat , aceasta energie uraniana ce mediaza dialogul provocator intre Luna si Soare , ne pune la indemana “parola  “ cu care sa ne eliberam din lanturi intr-un mod destul de inventiv. Sextilul este un aspect ce conduce catre un nou nivel de intelegere , un grad mai mare de obiectivitate ,este o deschidere catre nou , oameni noi, idei noi , atitudini noi . Tot Luna Plina in Varsator este sustinuta benefic de Jupiter in Gemeni ce este cea de-a doua energie ce mediaza conflicul astral provocator intre Luna si Soare . In acest moment , se formeaza de fapt o configuratie astrala “ Cortul sau Vaporul  “  iar energia acestei configuratii este declansata de opozitia de la baza sa (  Luna in Varsator in opozitie cu Soarele in Leu ) ce constituie de fapt motivatia noastra . LUNA PLINA IN VARSATOR poate sa ajute sa eliminam idealurile false , relatiile care ne fac rau , situatiile care ne tin pe loc. Luna in Varsator ne indeamna catre comunicare , detasare , idealism, originalitate , dorinta de a elimina falsul  si idealurile false, ipocrizia si tot ce nu corespunde noilor conditii de viata. Este o energie instabila dar originala ce ne ajuta sa facem fata schimbarilor bruste din viata noastra. Cele doua planete , Jupiter in Gemeni (o minte deschisa ,  capacitatea de a vedea toate partile unui argument, a unei idei, a unei conversatii) si Uranus in Berbec ( uimeste , accelereaza viata din toate punctele de vedere , matura totul  in cale, rupe intr-un mod inedit lanturile ) plasate in varful acestei configuratii ne arata scopul de atins .  In cazul  nostru, aceaste energii ne cer sa profitam de ocaziile  si oportunitatile astrale  care pot aduce un suflu nou in viata noastra sociala , profesionala , putem alege noi forme de organizare.

In legatura cu Luna Plina in Varsator se afla asteroidul 133 Cyrene . In mitologie , multe nimfe au ramas anonime  dar Cyrene a jucat un rol important in viata lui Appolo . Cyrene a fost o nimfa de apa dulce ai carei parinti au fost Hypseus ( un muritor ) si Chlidanope ( o naiada ) . Cyrene nu era interesata de activitati casnice ,  in schimb , ii placea sa vaneze . Ea isi  petrecea toata ziua si jumatate din noapte la vanatoare . In timpul luptei  lui Cyrene cu un leu , ea a fost vazuta de Appolo care s-a indragostit instantaneu de ea, in special de puterea ei , de mintea ei si nu de feminitatea ei . Appolo a rapit-o pe Cyrene si a facut-o regina a Libiei  iar un oras a primit numele ei . Aceasta Luna Plina in Varsator in conjunctie cu asteroidul Cyrene poate arata atractii neobisnuite care aduc schimbari dar fara acordul nostru , este un condiment astral ce deschide o  cale noua ,  o iubire , un loc de munca nou .

Mercur  isi continua miscarea aparent retrograda in semnul Leului , asta inseamna ca aceasta energie ne atentioneaza ca mintea noastra are nevoie de odihna , de o analiza a trecutului , acolo gasim alegeri gresite pe care trebuie sa le corectam, sa nu  le mai repetam. Leul este un semn al creatiei si procreatiei, al luminii spirituale si divine , al puterii, autoritatii , stralucirii , increderei , deciziei ,egocentrismului  , gloriei , liderilor , in aceste directii Mercur retrograd ne indeamna sa reanalizam prioritatile si sa le acordam cu “ nevoile inimii  noastre “.

Asteroidul 3811 Karma se alatura mesajului energiei mercuriene . Cuvantul KARMA este destul de des utilizat  si  provine din sanscrita insemnand “ actiune, efect ,consecinta inevitabila “ . Asteroidul 3811 KARMA vorbeste despre efectul actiunilor noastre din trecut , vieti trecute , este ceea ce putem face pentru a atinge echilibrul iar pe acest drum alegerile sunt conditionate de faptele noastre . Acest asteroid ne vorbeste despre conexiuni karmice intre oameni fie bune sau rele  in functie de ce trebuie lamurit , platit ,iertat .  Karma nu este destinul   ci sunt  “reactiunile “ nascuta din actiunile noastre din trecut iar in acest sens , asteroidul 3011 Karma aduce “ sa facem ceea ce trebuie facut “ pentru “ a curata drumul de buruienile karmice ” catre destinul nostru ( dharma ). Karma nu este o pedeapsa divina , nu este o pedeapsa de dragul pedepsei , nu este neaparat “ ochi pentru ochi” ci aduce situatii care vor sa ne ajute sa invatam din greselile noastre . Daca destinul ne conduce catre un scop specific , este in esenta un sir de oportunitati care permit sa invatam lectii noi,   abilitati noi , sa ne dezvoltam constiinta , Karma este soarta asupra careia nu avem nici un control, evenimentele sunt menite sa se intample  si sunt puse in miscare de forte dincolo de controlul nostru. In aceste zile , Karma in Leu aduce evenimente sortite legate de putere , lideri , romantism , abuz iar Mercur retrograd stie atat de bine sa scoata in lumina fel de fel de secrete, hotii ,viclenii . Experientele de echilibrare a karmei aduc multe insulte publice ,   maretie spulberata sau intunecata , esecuri in speculatii , ego-ul  este tavalit si lovit.

Lilith in Taur energizeaza steua fixa Algol din semnul taurului gradul 27 , o stea fixa binara situata in constelatia Perseu , eroul care a reusit sa ucida Medusa .

Algol este pozitionata in fruntea Medusei , este o stea fixa speciala si totodata variabila  ce isi schimba periodic stralucirea. La fiecare 68 de ore si 49 de minute , perechea sa mai slab luminata “ palpaie “ pentru aproximatv 8 ore iar cauza scaderii luminozitatii ei este eclipsa stelara partiala ( trece printre Algol  si pamant ). Vazuta de pe pamant ,  Algol pare sa “ clipeasca “  mergand de la lumina la intuneric in cicluri ceea ce sugereaza transformare , o linie fina intre viata si  moarte, intre constient si  inconstient , intre curaj si teama . Simbolistica stelei fixe Algol are legatura cu “ cel de-al treilea ochi “al  Medusei care conduce catre iluminare, cunoastere . Daca ne intoarcem la mitologie , gasim in Medusa o fecioara-preoteasa  la templul Athenei . Ea era frumoasa , fermecatoare si admirata pentru parul ei lung, lucios .Poseidon ( Neptun ) s-a indragostit de Medusa si in cele din urma a violat-o ( in unele povesti apare relatia lor intima acceptata de amandoi) chiar in timpul ce ea se ruga in templul lui Pallas Athena –zeita razboiului si intelepciunii . Pe langa faptul ca Medusa a atras gelozia Athenei din cauza frumusetii si pretendentilor ei , a atras si mania acestei zeite din cauza actului sexual consumat in templul ei sfant .  Astfel, Medusa a fost transformata intr-o bestie hidoasa si blestemata ca orice atinge privirea ei sa se transforme in piatra . Medusa anterior frumoasa, curtata  , dorita de toti , devine un monstru cu serpi in cap in loc de par  si izolata pe o insula de la marginea oceanului , o insula care in timp s- a umplut de forme pietrificate  -victimile privirii ei. Perseus cu ajutorul sfatului primit la Oracolul din Delphi dar si cu sustinerea lui Jupiter ,Pluto,Mercur si Athena , reuseste sa-i taie capul Medusei  iar din capul ei taiat au iesit doi gemeni ; Pegasus –calul inaripat si Chrysaor –razboinicul de aur . Perseus a folosit in multe randuri capul Medusei pentru a-si invinge dusmanii , dupa salvarea Andromedei , el aseaza capul Medusei pe un pat de alge marine nascandu-se astfel coralul –planta care traieste in apa dar care se pietrifica expusa la aer.  In cele din urma , capul Medusei ajunge la Athena care-l purta pentru a pietrifica dusmanii ei . Algol insista pe confruntarea cu aspectele dure ale experientelor oferite de viata , confera sarcini noi care daca sunt intelese si acceptate , ofera recompense mari , putere , evolutie .  Algol in conjunctie cu Lilith in Taur reprezinta o dublare a fortei acestei stele fixe punand un accent deosebit pe evolutie dar printr-o serie de mutatii , pe tradari , inlocuirea unei ideologii, unui conducator , unui tiran . Algol situata pe fruntea Medusei ne vorbeste despre intelepciune  iar parul Medusei sunt antenele care fac legatura cu cunoaterea mai mare .

Algol este “ o vedeta “ puternica in aceste zile , energia ei puternica transforma totul intr-o  clipa dar nu fara violente , fara teama . Trebuie sa stim ca teama este un veritabil  dusman si daca vom continua sa imbratisam teama noatra si sa refuzam sa ne uitam la lucrurile care trebuiesc cu adevarat privite , atunci viata noastra va continua intr-un sir lung de lupte care nu conduc la nici un rezultat . Simbolul Varsatorului sunt doua linii ondulate ,una deasupra celeilalte si sugereaza libertatea . “Precum  in Cer  asa si pe pamant ‘ este destul de relevanta pentru dezvoltarea noastra  iar energia Varsatorului guvernata de Uranus  aduce surprize si schimbari bruste in viata noastra . Aceasta Luna Plina in Varsator ne trezeste , nu intamplator unul din cuvintele cheie ale lui Uranus este “ MARELE ELIBERATOR “.

Adriana Tudosa

 

You may also like

9 Comments

 1. Buna seara..am dat intamplator de acest site..si este absolut impresionant ! fara cuvinte…imi face atata placere sa citesc tot ce postati…si este atat de adevarat..mi s-au intamplat atatea lucruri ..si in anii trecuti..si acum, exact cum scrie in stele..totusi imi este teama pentru ca totul este foarte adevarat ! felicitari…sanatate si numai bine .

 2. Luna plina imi va activa axa 10-4, iar Lilith in Taur in conjunctie cu Algol este in conjunctie cu AC si Chiron natal. Intamplator (sau nu) in una din zilele care urmeaza eclipsei, voi avea o intalnire legata de un posibil nou loc de munca (Cyrene in casa 10). Ar fi o schimbare oportuna?

 3. Buna Adriana,
  Am Mijlocul Cerului la 26 grade Taur in conjunctie cu Algol in harta natala,iar eclipsa va fi cu Soarele in casa a 12-a si Luna in casa a 6-a.Uranus activeaza casa a 8-a acum.Pe de o parte simt multa tensiune la locul de munca,iar pe de alta parte stiu ca pot face scimbari,insa nu stiu cum sa-mi inving teama.Simt ca ma lasa toata lumea balta si singura imi activez toate problemele de sanatate.Cum as putea sa ma reechilibrez?
  Multumesc!

 4. sarut mana!
  pe gradul 27taur, in astrograma personala se gaseste jupiter retrograd. va rog sa mi spuneti ce conotatie are conjunctia cu Algol

 5. Stimata Doamna Adriana ! as vrea tare mult sa stiu si eu cate ceva despre zodia mea..despre cum ma influenteaza planetele, eclipsele..etc..nu stiu multe despre astrologie..dar chiar m-ar interesa ptr ca mi s-au intamplat foarte multe lucruri(nu prea grozave)..sunt zodia scorpion,si ce ma caracterizeaza de la zodia mea este ca sunt o persoana foarte curajoasa si puternica, cad si ma ridic mereu..sunt foarte optimista incurajanduma singura, ca va fi bine si ptr mine..sunt nascuta pe 28 oct.1984.constanta…ora nasterii nu o stiu, si nici nu am pe cine sa intreb…multumesc frumos ptr tot ce faceti, ca ne luminati sufletul cu o raza de speranta…ce e scris in stele !

 6. Buna ziua draga Adriana! Din nou un articol interesant. Insa nu imi dau seama ce schimbari vor fi. La mine luna plina este in conjunctie cu marte si nodul nord natale pe axa XII-VI. De asemenea face trigoane cu uranus si luna neagra din balanta si saturn din gemeni dar si sextil cu luna natala. Nu stiu de ce nu reusesc sa inteleg unde va fi schimbarea si care. Iti multumesc inca o data pentru ca ma iluminezi si pe mine. Sa ai o vara frumoasa in continuare!

 7. Buna seara Adriana – citesc de multa vreme ceea ce postezi si iti multumesc pentru informatiile pe care ni le transmiti. Eu sunt berbesc cu soarele la 8 grade si cu ascendent in varsator . As vreasa stiu cum crezi ca ma influenteaza aceasta luna plina .Astept de multa vreme o schimbare in viata mea si ar fi interesant sa stiu si ce asteapta astrele de la mine -in cazul cand vei avea timp sa-mi raspunzi. Multumesc,

 8. Buna ziua Dna Adriana , am ramas extrem de placut surprinsa de felul dvs prin care explicati horoscopul si efectul Lunii Pline . am cautat in multe saituri dar sincer nimic atat de clar , de real si de bine explicat !!! Sincere felicitari ! Ma intereseaza daca se poate sa imi realizati o analiza completa de astrograma sau ceva foarte exact in legatura cu mine …am o situatie destul de urata si trebuie sa iau urgent decizii importante ! Este evident ca totul este contra cost mi se pare ceva corect !!! Multumesc din suflet pentru ceea ce am citit aici astept daca se poate un raspuns din partea dvs .Sa aveti o zi asa cum va doriti !!! manuela Stancu 28.11.1967.Pitesti ora 17.30.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.