LUNA NOUA IN RAC – 24 IUNIE 2017, ORA 05 : 30, ORA ROMANIEI – “ LA RASCRUCE DE DRUMURI ….. ”

“De la stele, Soare si Luna nu izvorasc numai raze de lumina inspre noi, ci si curenti spirituali de viata. Daca privim in felul acesta inspre Soare, Luna si stele, putem intelege ce fel de puteri actioneaza acolo si invatam sa descoperim elementul spiritual din Univers.” Rudolf Steiner

Luna Noua este asociata cu noi inceputuri, dar in functie de ce s-a intamplat in trecut, noile inceputuri vor fi axate pe rezolvarea afacerilor neterminate oricare ar fie ele, este experienta castigata anterior utilizata in realizarea unor schimbari in viata noastra. Indiferent de ce a fost in ciclul lunar anterior, fie problemele vietii au creat dezorientari, fie au adus un castig , inceputurile unui ciclu lunar sunt cel mai adesea putin neclare exact ca si imaginea Lunii Noi.

In faza de Luna Noua, Soarele si Luna impart acelasi grad zodiacal, este casatoria cosmica a acestor doua luminarii asa cum apar ele denumite in astrologia veche, este prima pereche ce asociaza masculinul cu femininul intr-o unitate.

O nunta cosmica este intr-un fel aparte de o nunta pamanteasca unde mirii primesc daruri, acuma mariajul astral are loc pe gradul 2:47 Rac, lumina ( Soarele in Rac ) se uneste cu intunericul ( Luna in Rac) si incep sa imparta daruri pentru toti cei invitati, in special pentru cei nascuti in preajma zilei de 24 din orice semn zodiacal. Nunta cosmica este nasita de Mercur in Rac, postasul astral iar Zeita Hecate ( asteroidul 100), ca si detinator de taine, aduce totul in lumina.

Fundalul acestui moment astral important este destul de tensionat, Marte in Rac pe gradul 13 de mana cu asteroidul 1866 Sisif in Rac ( munca in zadar, sarcina costisitoare, cade bolovanul, viclenii) se lupta cu Jupiter pe gradul 14 Balanta ( relatii corecte) si cu Pluto in Capricorn ( transformare majora), de fapt se formeaza un careu in T cardinal, o rupere de nori la aceasta nunta astrala.

Saturn retrograd pe gradul 24 Sagetator ( inca analizeaza trecutul, corectitudinea, legile, pe multi ii coboara din tronurile, posturile nemeritate, credinta, relatia cu strainii) sta fata in fata cu Ceres pe gradul 23 Gemeni aratand pierderi dureroase, abandonuri legate de cariera, munca.

Dar sa inceapa nunta cosmica iar noi, nuntasii pamanteni, trebuie sa incercam sa “dansam” in ritmurile alese de zei, a merge impotriva marelui puls al creatiei inseamna a gresi si a repeta la nesfarsit lectiile pana cand vom invata sa reflectam la actiunile noastre.

Aceasta Luna Noua in Rac are loc cu Soarele si Luna in fuziune pe gradul 2:47 Rac si energizeaza casa I in harta acestui moment astral. Intalnirea Soarelui cu Luna in Rac poate fi privita ca o conferinta astrala in care cele doua energii ( ingerii solari si ingerii lunari) pun bazele unui nou inceput in acord cu destinul fiecaruia. Fiecare Luna Noua aduce pentru noi un timp de initiere, Universul trimite asupra noastra o energie cu o carte de vizita “ de noi motivatii, noi provocari, noi activitati, idei noi, intelegeri noi, afaceri noi, practici noi, oameni noi, locuri noi, lucruri noi”. Este o carte de vizita astrala cu care putem accesa acel domeniu de viata in care apare semnul Racului in harta natala a fiecaruia. Luna Noua este un moment in care obiectivele personale trebuie sa fie in accord deplin cu acest semn al Racului, un semn feminin, apos, cardinal, fecund si instabil ce impinge totul spre casa, familie, tara, neam, patriotism, radacini, gangurind “ intoarce-te acasa “. Racul ne transforma in visatori contemplativi si conservatori prin excelenta, ne agata de trecut si de tainele lui scumpe. Cea mai mare calitate indusa de acest semn este tenacitatea in urmarirea planurilor propuse. Asa cum Racul se agata cu indarjire de stanca, asa si noi putem fi destul de incapatanati in apararea convingerilor personale.

                    Ascendentul momentului de Luna Noua este in Rac, un ascendent cardinal, de apa, ce cu siguranta ne va orienta catre traditii, familie, neam, tara, chibzuinta dar si multa visare. In Rac, acest ascendent reprezinta puterea stabilizatoare a familiei, a caminului, ne da deseori daruri psihice, clarvedere, dorinta de a construi  “un intreg “ in acest domeniu din viata noastra, fiind increzatori in folosirea puterii personale si a iubirii. Vom sti instinctiv sa ne rupem de anumite medii ostile si nefavorabile cautandu-le pe acelea care aduc pace, liniste, prietenie si ajutor. Urmeaza o perioada de 28 de zile schimbatoare, cu suisuri, coborasuri, putem rezista la aceste oscilatii folosindu-ne de imensa intuitie de care vom dispune, deci va indemn sa fiti atenti la toate aceste ghidari instinctuale si cu siguranta va fi bine. Conjunctia Lunii Noi in Rac cu ascendentul accentueaza si mai mult sensibilitatea noastra si parca printre mii de stele acuma, este reinviata poezia lui Ioan Nenitescu:

“…………………..
Acolo este tara mea
Si neamul meu cel romanesc!
Acolo eu sa mor as vrea,
Acolo vreau eu sa traiesc!,  o poezie in deplin acord cu energiile semnului Rac care vorbeste despre radacinile noastre, famillie, mama, parinti, camin, tara, patriotism.

Luna in Rac ne va face sa ne comportam exact ca si racul care cauta piatra pe care sa stea in mijlocul schimbarilor, in cazul nostru, piatra aceasta o vom gasi in mijlocul familiei, in dorinta de a-i proteja pe cei dragi dar si pe noi. Luna in Rac ne face constienti de puterile spirituale rare din noi si din afara noastra, ne face melancolici pana la lacrimi fiind indicat sa incercam sa stapanim aceasta melancolie prin cultivarea sperantei si a credintei, prin eliminarea lucrurilor incerte din viata noastra, prin concentrarea asupra scopurilor posibile. Slabiciunea noastra in aceasta perioada se naste din sensibilitatea noastra deosebita dar si din tendinta de a face din tot ce inseamna casa, familie, scopul nostru. Tulburarile de sanatate in aceasta perioada se pot naste din prea multa emotivitate, prea multe emotii care pot da uneori dureri de stomac, ficat, sistem digestiv.

Conjunctia Ascendent- Luna Noua in Rac ne poate face sa ne comportam de cele mai multe ori copilareste, cu stari contradictorii, inconstanti, vom simti o acuta dorinta de a fi apreciati, de a se tine seama de noi, totul in viata noastra va functiona dupa cum ne simtim, ne simtim bine atunci si cei din jurul nostru se pot simti bine, ne simtim rau atunci toti cei din jurul nostru trebuie sa simta acest lucru. Este o perioada in care vom fi schimbatori, capriciosi, foarte impresionabili. Acuma, verbul “a simti “ este conjugat in casa I, o casa naturala a lui Marte ce indica impulsuri brutale, curaj, spirit de actiune, vointa ferma, precipitare, emotiile pot impresiona dar si destabiliza. In casa I, noile inceputuri sunt destul de egoiste, sunt centrate pe fiecare dintre noi, pe ceea ce vrem astfel incat sa ne punem in lumina sinele nostru destinat. Prima casa este asemenea unui vas care contine potentialul nostru, ceea ce putem deveni, ceea ce putem da din noi, comportamentul nostru si abordarea vietii. Misiunea acestei lunatii in Rac in casa I este cautarea eroica a identitatii prin actiune, sensibilitate, familie, protectie, neam, tara, acuma, cele doua verbe “a simti” si ‘a fi “ combina ecourile trecutului si ale viitorului.
Nesiguranta ne poate face duri si critici, reamintirea pare sa fie un mod de viata acuma dar  aceasta luna noua ( noi inceputuri ) ne spune clar ca trebuie sa invatam sa dam drumul tuturor lucrurilor care nu ne hranesc (racul) corespunzator sinele nostru.
Racul este un semn indragostit de un refugiu sigur iar aceasta Luna Noua in Rac in casa I ne spune ca siguranta noastra o gasim in interiorul nostru si are nevoie de noi stimulente, de actiune, de viata. “Nu mai plange atata, traieste viata asa cum vine ea cu bune si cu rele, doar asa crestem, evoluam”, este un mesaj destul de subtil al acestei Luni Noi.

Cu Luna Noua in Rac in fuziune cu Mercur in Rac, accentul este pus si pe comunicare, documente, oferte de munca, de afaceri, parteneriate personale si profesionale. “Semintele “ acestei lunatii vor da roade prin tot ce tine de comunicare, scris, studii, negocieri, rude, frati, surori, calatorii, transpot, mass-media. Cum Racul isi schimba starea de spirit rapid, cum gandurile si cuvintele sunt stropite din plin cu emotii, sensibilitati, inclin sa cred ca in urmatoarea perioada, noile inceputuri au ca piatra de temelie o conversatie, o negociere, o veste, o discutie in familie, cu mama. Puteti cumpara la un pret bun o masina si alte instrumente ce tin de transport si comunicare. Mercur in Rac este o antena astrala care ne permite sa intuim ce gandesc ceilalti fara sa fie spus nici un cuvant. Devenim extrem de intuitivi si ar trebui sa profitam de acest ajutor ceresc, asa, putem face fata la tot ceea ce este ascuns, secret, dusmani, devenim greu de pacalit. Nu trebuie uitat ca printre sensibilitatile lui, Mercur in Rac ne face loiali si foarte patrioti.

Asteroidul Hecate pe gradul 1:10 Rac da un ton special acestui moment astral, este un ghid important pentru toti ceea care se afla intr-o situatie incerta.
In mitologie, Hecate este o Zeita misterioasa si puternica, responsabila de toate lucrurile intunecate, inclusiv noaptea dar si lumea spiritelor. Ea calatoreste in toate cele trei lumi: cer, pamant si lumea interlopa. Astfel, ea a devenit  Zeita care vede in toate directiile, in trecut, in prezent si in viitor fiind un ghid important pentru cei care se afla “ la o rascruce de drumuri”. Hecate este o Zeita tripla ce reprezinta fata, mama, batrana; mintea, corpul si spiritul, nasterea, viata si moartea. Ca zeita de noapte ea reprezinta trei etape, in etapa ei de fata ea aduce noi inceputuri, ea poate fi chemata cand este nevoie sa ne uitam la ceva intr-un mod proaspat, nou. In faza ei de mama, ii cerem ajutorul atunci cand avem nevoie de protectie. In faza ei de batrana, ea ne ajuta cu intelepciunea, protectia, magia ei. Totusi, este bine sa stim ca Hecate nu este o Zeita plina de tandrete, compasiune, ea nu tolereaza nici nu menajeaza pe cei care vor sa pacaleasca, sa se foloseasca de fel de fel de instrumente in afara legilor divine. Actiunile ei sunt rapide si de multe ori poate aduce ceva ce nici nu te-ai fi asteptat, asta este puterea acestei zeite, de trei ori Zeita. Hecate este marea Preoteasa detinatoarea de taine, ea nu cauta cunoasterea interioara ci ea o detine si o da la altii. Ea ne aminteste de ‘adevar”, ea nu se lasa pacalita de pozitii sociale, educatie, titluri, bogatie, ea este impresionata de ceea ce “ este in inima  “, ea este patroana inimii. Dintre toate Zeitele, ea este o Zeita tripla, complexa, semnificativa, ea este eliberatorul. Hecate detine trei torte, o franghie, o cheie si un pumnal. Cu cheia, ea deschide tainele profunde, franghia este cordonul de argint, pumnalul este un simbol al puterii ei magice, vrajitoresti. Darurile ei profetice, viziunea clara, cunostintele ei magice si oculte fac din ea o buna vizionara, un bun consiler in orice alegere. Ea este pastratorul cheii de la inregistrarile Akashice (biblioteca universala unde este inregistrat trecutul, prezentul si viitorul ), ea este cea care ne intampina la sfarsitul vietii noastre si ne conduce sufletul. Ea este un mare profesor si initiator ce ne conduce in lumea spiritelor , din acel moment nu avem nici o alegere, ci trebuie sa facem fata ciclului vietii si mortii, ne prezinta viata trecuta, greselile, victoriile, talentele obtinute. Numai cand putem accepta si intelege cel putin in parte aceste lucruri, Hecate ne ofera cea mai sacra din tainele ei: labirintul vietii nu se termina, ciclul vietii si al mortii este un ciclu nesfarsit.

Rolul  lui Hekate in acest moment de Luna Noua Rac este de protectie, sa ne lumineze calea cea buna. Ea are  “o torta in mana “ pentru cei care au nevoie de aceasta ghidare indiferent daca este cerut sau nu ajutorul ei, darul ei de lumina este neconditionat. Hekate este intotdeauna langa noi in vremuri grele ajutandu-ne sa ne departam de tot ceea ce ne constrange, ne ajuta sa ne eliberam de un trecut plin de sacrificii, de alegeri gresite. Este un timp de reinnoire, renastere, intelegera unui nou drum in viata, descoperirea unor taine care ne elibereaza. Hecate este intotdeauna langa noi in vremurile grele, in vremurile cand viata noastra ne lasa intr-o intersectie nestiind incotro sa mergem. Aici, Hecate ne ajuta, ne elibereaza de tot ce este vechi, nefolositor si ne lumineaza cu tortele ei calea noua. Aceasta Luna Noua in Rac in conjunctie cu Hecate in Rac ne cere sa fim atenti in orice moment, sa ne uitam in toate directiile posibile, intuitia ( tortele lui hecate ) este un ghid important acuma. Ca o tripla zeita, Hecate se refera la magia cifrei trei iar lucrurile care se intampla in aceasta perioada sunt triplate, ea ofera intuitie, vise, viziuni ce pot conduce la clarificarea situatiilor incerte.

Aceasta Luna Noua este o sursa importanta de energii pentru magii de toate tipurile fie prin fel de fel de rugaciuni, fie prin aprinderea unei lumanari care sa faca lumina in problemele noastre existentiale. Ca una din Zeitele intunecate, ea aduce sfarsituri si inceputuri, putem simti ca “ceea ce a fost nu mai este ‘ iar ceea ce trebuie sa vina ( poate deja a si venit ) in viata noastra nu are legatura cu ceea ce am experimemtat inainte. Aceasta Luna Noua in conjunctie cu Hecate ne ajuta sa gasim raspunsuri in emotiile noastre, in intuitia noastra, putem simti destul de clar care este drumul  bun. Hecate ca si Zeita a unor tranzitii majore este alaturi de noi atunci cand trebuie sa schimbam anumite atitudini demodate, roluri depasite, parteneri care nu mai au ce sa ne ofere.

Marte in Rac in aspect de opozitie provocator cu Pluto in Capricorn pe axa I-VII formeaza cu Jupiter in Balanta un careu in T cardinal ce poate  genera crize si sentimente vulnerabile, schimbari dramatice, crize de tot felul.

Axa Rac –Capricorn vorbeste despre probleme de siguranta, securitate, familie, mama, tata, responsabilitati, tara, neam, structuri solide, viata privata, viata publica, realizari vazute de lume, Balanta vorbeste despre relatii, echipe, diplomatie, legi, cantareste eforturile in bine sau in rau in fel de fel de relatii.

Marte in Rac in aspect de careu cu Jupiter in Balanta aduce conflicte, sensibilitate imensa, nascute din fel de fel de nemultumiri in relatii, din actiuni dezordonate, dintr-o nevoie de autoritate exacerbata, neintelegeri si rivalitati ce se amplifica exponential. Acuma, esecurile sunt fructul unor actiuni necugetate sau prost organizate.

Marte in Rac in opozitie cu Pluto in Capricorn  aduce foarte multa agresivitate, “distruge si castiga” poate fi un mod de viata pentru unii acuma. Aceasta energie nu suporta nici o limitare si multi pot sa se puna in situatii complicate din care cu greu mai pot iesi, intr-un fel, raul pe care vrei sa-l faci altuia te distruge pe tine. De multe ori, acest aspect provocator amplifica gustul puterii dar multi pot fi depasiti de evenimente reusind sa se transforme in  “ Ucenicul Vrajitor” al lui Goethe (balada povesteste cum ucenicul unui vrajitor ramas singur acasa, foloseste vraji pe care inca nu le stapaneste, declansand forte malefice care-i scapa de sub control). O mica parte semnificativa din aceasta balada a lui Goethe:
“Iar s-a dus in targ batranul
Maistru vraci, si-s eu stapanul!
Hai, ca pun eu azi la cale
Toate duhurile sale!
Stiu pe dinafara
Farmecele lui,
Si minuni, ca dansul,
Fac, fara sa-i spui.
Iute! iute
Ada apa ,
Sa înceapa
Rotitoare
Ajutor, puteri divine!
……………………….
Si alearga! Curg paraie,
Pretutindeni prin odaie!
Ce priveliste avana!
Vraciul! Maistre, fa-ti pomana!
Duhurile tale,
Doamne,- si fac de cap
Le-am chemat, si-acuma
Nu mai pot sa scap!
? Maturice!
Stai cuminte
Ca-nainte…
Caci la vreme
Doar batranul vraci aice,
Duhuri, poate sa va cheme!”

Nu trebuie uitat ca Marte in Rac este intr-o pozitie destul de dezavantajoasa, este in cadere, iar prea multa emotivitate indusa de aceasta energie ne face pasivi, cu influente majore in modul nostru de afirmare. Un Marte aflat in cadere care binecuvanteaza mai ales calitatile lui negative de soldat neascultator si care este aspectat negativ de Pluto nu poate aduce decat necazuri, caderi spectaculoase din functii, necazuri cu legea, accidente.
Daca vom fi orbiti de propria putere, folosind-o in scopuri egoiste, cu o dorinta de a castiga cu orice pret atunci pot spune ca viata noastra va fi zguduita din radacini, va deveni destul de grea.
Putem depasi cu bine acest aspect dinamic dintre doi malefici cultivand iertarea, atat catre cei din jur dar si fata de noi.

Iar Jupiter in Balanta in aspect de careu cu Pluto in Capricorn vorbeste despre ambitii exagerate ignorand detaliile importante. Acest aspect vorbeste despre magia puterii dar care daca nu este controlata corespunzator, devine o mica bomba ce distruge totul in jur. Deci, evitatii obsesiile, oamenii care pot sa va conduca sa va implicati in  situatii ilegale. Cultivati binele, bunavointa, smerenia si credinta in Dumnezeu.

Energia indusa de acest Careu in T cardinal nu este deloc blanda cu noi , starea de tensiune indusa de aceasta uriasa energie ne poate face sa luam unele hotarari pripite in viata personala, profesionala, o stare hranita continuu cu constrangeri de tot felul poate erupe in aceasta perioada. Deci, mare atentie, neprevazutul face parte din aceasta energie si cel mai bine ar fi sa incercam sa ne controlam sensibilitatea, ambitiile nemasurate, egocentrismul. Jupiter in Balanta ca si focar al Careului in T este una din cele mai importante energii in acest moment de Luna Noua si ne cere sa dezvoltam un sentiment deosebit de puternic al dreptatii si al principiilor morale, norocul cel mai mare vine prin corectitudine, tratarea oamenilor cu respect si bunavointa. Cei pe care vrea sa-i piarda, Jupiter le ia mintile.

Iar asteroidul 1866 Sisif in fuziune cu Marte in Rac ne spune ca  “ bolovanul faptelor noastre”” vine peste noi in bine sau in rau.

Luna Noua este o energie ce poate fi folosita pentru dezvoltare personala, stie atat de bine sa dea startul unor noi inceputuri.
Folositi-va intuitia si nu mai traiti in trecut, aceasta Luna Noua ofera oportunitatea de a va elibera de restrictiile trecutului si sa construiti “ un nou maine”.

Succes.

Adriana Tudosa

You may also like

13 Comments

 1. Interesant,multe informatii ce ne ajuta in drumul vietii noastre.oimbratisare si fii binecuvintata Adriana

 2. Multumesc ca sunteti aici, aceasta Luna Noua in Rac este importanta pentru mine deoarece imi activeaza Nodul Nord in Rac si Venus in Rac, deci, astept cu drag sarcinile si schimbarile acestui moment astral important.Voi reveni cu horoscopul acestei Luni Noi care imi atinge sufletul.
  Cu multa recunostinta,
  Adriana astro

 3. Multumesc .Tu ai scris atat de frumos ,iar eu o sa spun doar atat ,,cine incepe prost ,va sfarsi si mai prost ”!

 4. Si eu am casa a-VIII-a in Rac,ce fericire o sa fie….deja mi-e frica,dar cu credinta in Doamne-Doamne om trece si peste !!!

 5. Multumesc Adriana, m-ai ajutat enorm !

  Aveam nevoie de “Nu mai plange atata, traieste viata asa cum vine ea cu bune si cu rele, doar asa crestem, evoluam” !

  Sunt geaman cu ascendent in rac, 22.05.1957 !

 6. Multumesc din toata inima doamna Adriana pentru tot ceea ce postati pentru noi, va doresc tot ce e mai bun si mai frumos !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.